Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba...Merhaba Can Torun,
Kendi programın bittikten sonra hayatıma dahil etmek istediğim konulardan bahsediyorsunuz. Mesajlar arasında Rengin Börekçi'nin ismine rast geldim. Benim de bir dönem aralıklı orucu deneyimleme sebeplerinden birisidir.
Bütün bunları sürdürülebilir şekilde rutin haline getirmeniz ilham verici
Merhaba...
Biz maaile aralıklı oruç yapiyoruz.
Herkes kendi sürdürülebilir programını kendi belirledi. Çünkü o konu gerçekten çok önemli...
Kilo al ver, vücudu hirpalamamak lazım.
Mesela eşim ekmeksiz, kurabiyesiz, keksiz ben mutsuz olurum, sürekli yapamam dedi. Günde bir tane kurabiyesini/kekini kahvesinin yanında yiyor.
Sabahları da iki dilim tam tahıl ekmek yiyor.
Annem diyabet hastası, yaşı 89. Ona da iki ara ogunlu if yaptiriyorum. O da if sayesinde insulinin kıyısından döndü. Şekeri gayet güzel gitmeye başladı. Çok şükür, bin şükür...
Umarım siz de kendi sürdürülebilir programınızı oluşturabilirsiniz.
Sakın vazgeçmeyin.
Kaybedilen kilolar, kazanılan sağlık...
Tam hatırlayamadım ama 62-63 kilolara kadar, üç ana, iki ara öğün şeklinde az az, önce sık sık beslenerek indim. Yaptım, harika kilolar verdim ama bana çok yorucu ve sıkıcı geldi. Sürekli ay çantama ara öğünü koydum mu, yemek saatim geldi vsvs. Sonra KK sayesinde aralıklı orucu keşfettim. Araştırmaya başladım, yolum Rengin Börekçi'ye çıktı.
Dedim işte bu! Bu beslenme tarzını ömür boyu uygulayabilirim...
Ve kademeli olarak geçiş yaptım. Haftanın iki günü de OMAD yapıyorum. İki yıldır da devam ediyorum.
Darısı isteyen herkese olsun...
23 saat açlık penceresi, 1 saat tokluk... Yani günde tek öğün.Amin☺
OMAD hakkinda bilgim yok. O nasil yapılıyor?