Annem ölmemi istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız, teşekkür ederim güzel niyetiniz için kadınların böyle hor görülmesi beni çok üzüyor ya:/ moderatörler onaylarsa o zaman bakarız. Erzurum’da avukat arkadaşlarım da var onlardan da destek isterim

Evet var.. benmde öylee.. konu sahıbı gibi direk yuze söylemek yok ama bunu belli ederler.. kız evladıysan bişiy vermezler etmezler yardım fln da etmezler.. dısarıdan gelen gelin önune gecer senin hele bi de o gelin erkek evlat verdıyse oooo direk sen el olursun gelin kızları

Yanımda biraz para olsa bu işleri halledecek kadar bu seneden giderdim ama aklımda bu sene çalışıp para biriktirip seneye geçiş yapmak var bu sene bunu yapmam imkansızdı yani
Iste bak okurken çalışabilirsin o dediğim.iskuru araştır . Üniversiteler de yardim ediyor öğrencilere. Üniversitede ben de okulun toplantı salonunu temizlerdim harcligim çıkardı hocam bulmuştu bu isi

Bana annem daha 14/15 yaşlardayim bir tartışma esnasında (konu benim sağlığım ile ilgiliydi) dedi ki: "Sen doğumda ölseydin ben kurtulduktan sonra umrumda olmazdı." dedi. Çocukken bu beni çok yaraları. Cünkü annem ve ben doğumda nerdeyse öldük. Kıl payı kurtulduk ikimizde. Uzun zaman bu ve benzer sözler benliğimi ve yaşama hakkımı sorgulamama yetti. Halbuki o sözlerin aslında benimle hiçbir alakası yok. O annenin zayıflığı, insafsızligi o anda. Aynisi senin annen için geçerli. O aslında senin isyanında haklı olduğunu biliyor, ama kendi hatalarını kabul edip seninle bağ kurmak yerine sana saldırarak bu duyguları bastırıyor. Asla başkasının lafı ile canına kast etme. Sadece kendini o zehirli cevreden kurtarmaya odaklan. Zor olacak, adım adım ilerlemen lazım, ama o zamana kadar insanlarin seni zehirlemesine izin verme.belli ki annen baban cahil gelip cahil gidecekler

böyle cahil annenin babanın inadına güçlü olup okumalısın! hele ki annenin düşünceleri mide bulandırıcı.kendisi de bir kadın! kadınları bu kadar nasıl aşağılayabilir aklım almıyor

Hanımefendi hep dedim ben kimseden maddi bir sey beklemiyorum okul başlasın calisicam kendi parami da kazanicam, ben buraya ne yazdıysam artık içimi dökmek istedim paylaşmak istedim olduğum yerde nefes alamiyordum çünkü. Hep diyorum yine dicem büyük harflerle yazıyorum bana söyleyenler olmuş ama teşekkür ederim çok iyisiniz fakat KİMSEDEN MADDİ BİR BEKLENTİM YOK KİMSEDEN BÖYLE BİR ŞEY İSTEMİYORUM. Ben sadece içimi döküp anlatmak istedim. Ve buraya yazılan destek verici sözleri okudukça da kendimi iyi hissediyorum, Allah razı olsun. Ama siz çok kötüsünüz.

Bir tane durum güncellemesi de yapmak istiyorum aynı zamanda, ben telefonda size cevap verirken, annem ve babam geldi benimle konuştu (daha çok bağırmak çağırmak yine), bende içimde tutamadiklarimi gerçekten döktüm onlara çok ağladım, çok konuştum içim rahat etti. Yaptıkları her şeyden bahsettim, şok oldular. Ne yapacaklarını bilemediler. Her şeyi söyledim yıllarca ne çektiğimi nelere katlandığımı, annem hastalandiginda ona hastanede bir tek ben baktığımı başka kimsenin gelmediğini ne zorluk yaşadıysam her şeyi söyledim. Sonuç olarak bağrışma, çağrışma, tartışma her şey oldu. Herkes üstüme geldi ama söyledim. Şu an sakinleştim. Babam evden gitti. Annem konuşmuyor. Ama artık dayanamıyordum. Çözüm bulun dedim napayim burda aklımı yiyeceğim dedim. Şu an sakince bekliyorum. İçimde tuttuklarimi söyleyince biraz rahatladim. Sonlara doğru herkese cevap veremedim kusura bakmayın. Ama sizleri seviyorum. Bana destek veriyorsunuz. İyi ki varsınız hanımlar.

Allah yardımcın olsun.. Senin şimdi niye ben, neden benim ailem böyle gibi sorular aklına geliyordur.. Hiç öyle düşünme kendini yeme boşuna..
Ben de çok sordum kendime ama cevabı hiç bulamadım. Biz de kız erkek evlat ayrımından ziyade ben sevilmiyordum şiddet de vardı biz de maalesef.. Yazdıklarından şiddet okumadım şiddet var mı? Bu önemli

Ve vazgeçme ne yaparsın nasıl yaparsın bilmem ama vazgeçme.. İçinde yaşarken biliyorum çok zor ama vazgeçme.. Ben şuan ailemden farklı bir şehirde tek başıma yaşıyorum.. Evimde kavga gürültü dayak sesine uyanmıyorum hamdolsun.. Ve bunu vazgeçmemeye borçluyum..

Evden ayrıl tavsiyelerine katılmıyorum aile yapını az çok tahmin ediyorum nereye giderse gitsin rahat bırakmazlar..
Bir de Türkiye gerçeği var malum dışarısı da güvenli değil.. Allah yardımcın olsun

Şu an şok olmuş durumdayım. Sanki 17 yaşındaki ben konu açmışım. Yazdıklarının çok çok benzerini, hakareti, küfürü, dayağı, aşağılamayı hepsini yaşadım. Bana kimse yol göstermedi, kimse elimden tutmadı. Çok yazık ki o zaman kk'dan da haberim yoktu. Ve ben en büyük hatayı yapıp bu baskılara eğilip evlendim, kendimi mahfettim.

Şimdi geçmişime yazar gibi yazıyorum. SAKIN EVLENME! Onlardan düzelmelerini bekleme. Annem bana "okuyup da oruspu mu olucaksın" dediğinde 13 yaşındaydım, sen daha şanslısın. En azından liseyi bitirmişsin. Kurtulmak için bir sürü yolun var. En başta durumunun farkındasın. Kadın dernekleriyle iletişime geç. Onların avukatları oluyor, sana akıl verebilirler. Devletin kadınlar için açık tuttuğu bir iletişim hattı da var.

Ama sen herşeyden önce üniversiteye hazır olmalısın. İşleri yap, tepki çekme. Gerekirse gece uyuma, ders çalış. Eminim burdan sana kitap göndermek isteyen birçok kişi olacaktır. Tek amacın iyi bir bölüm kazanıp üniversiteye hazır olmak olsun. Sonra çeker gidersin, garsonluk yapar harçlığını çıkarırsın. Geriye baktığında iyiki diyeceksin. Ben yapamadım inşallah sen yaparsın.

Öyle ailenin allah belasını versin diyecem olmayacak nasıl insanlar ya bunlari gidip polise anlatsan belki bir çözüm bulunur . Ama kalma orda anne baba deme

Ben zaten üniversiteyi kazandım, hukuk fakültesi. Ama gidemedim onların yanında kalmaya mecbur bırakıldım maalesef. Asla evlenmek istemiyorum, ben akıllandım hayatı da çok güzel gördüm öğrendim kimseden kimseye fayda yok. Herkes aileden başka kimsen yok der ama benim ailem hiç yok. Kendimden başka kimsem yok. Bugün yine fark ettim ağlamaktan, zırlamaktanda hiç bir fayda yok. Babam eve geldi tüm her şey sana zehir zıkkım olsun yüzüne bakmıyorum dedi. Konuşmanın bir faydası yok ben bunu gördüm anladım. Bunlar hep kendini haklı görüyor asla laf dinlemezler. Yaşadığım her şeyi anlatıyorum bana cevap her şey sana zehir olsun. Kendi yolumu çizeceğim. Çalışacağım, çabalayacağım, parmaklarımla her şeyi kazıyıp elde edeceğim. Ben ailemi seçemedim. Ben istemedim böyle olsun. Onların tek istediği ya delirmem ya da kendi canıma kıymam. Ama yapmayacağım. Hayatımı çizeceğim.

Kazanmış hukuk fakültesini

Ped alamadığını söylediğinde yüzlerini görmek isterdim

Ped alamadığını söylediğinde yüzlerini görmek isterdim
Biliyor musunuz, bu onların umrunda değil. Beni mal olarak görüyorlar sanırım artık öyle düşünüyorum. Şimdi de beni Allah a havale ediyorlarmış, hayatım boyunca hiçbir işim yolunda gitmesinmiş. Asıl ben onları ediyorum. Yıllarca işkence çektim ben, herkese vardı ama bana yoktu. Varlık içinde yokluğu da yaşadım. Ben ailemin bugün dışında yüzüne çıkamadım, alttan aldım, sustum, bu şekilde sevgi bekledim, istedikleri işleri yaparak beni severler sandım. Hiçbir şeye yaramamış. Beni iyice mal görmeye devam etmişler. Hakkımı asla helal etmiyorum.

Tek çaren kadın sığınma evleri gibi duruyor git ve orada bitir okulunu bence

Bu anlattıklarınız gerçekse o evde 1 dk kalmayın çünkü ortada aile diye bisey kalmamış gidin çabalayın didinin bor iş bulun ve o aileyi de asla arayıp sormayın bir daha.

Anneannemlere gidicem orda kalıcam başımın çaresine bakicam orda teyzem de varmış ona anlatıcam dedim her şeyi.( Bu teyzemle annem konuşmuyor) Annem kapıyı anahtarla kilitledi evden çıkamazsın diye. Çünkü korkuyor. Ele güne herkese rezil olmaktan çok korkuyorlar. Yarın evden çıkıp anneannemlere gitmeyi düşünüyorum. Beni almaya geleceklerdir. Orda teyzemlere de anlatıcam, duysun bilsinler artık. Bir insanın yaşayacağı bir hayat yaşamıyorum.

Bu sene mi kazandın? Eğer öyleyse bu fırsatı geri çevirme. Ölmeni isteyenler peşine düşmez diye düşünüyorum. Sözleri, hakaretleri o evdeyken çok batar ama takmamaya çalış. Yıllar geçti hiçbiri canımı yakmıyor. Beni tek üzen boyun eğmem oldu. Yokluk da, hakaretler de unutulup gidiyor, bunlara kafa yorma, o evden kurtulmaya bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…