• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ölmemi istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklımın alamayacağı seyler.Hayır yıl 2019,hala mı yani? Ayrıca kızlar cok daha baglı ailesine,böyle sacma düsüncelere sahip olduklarına göre ruh sağlıkları sağlam değil.Konunun troll olmasını o kadar cok isterdim ki.Yani ailenle iletisimi koparıp,maddi olarak ayaklarının üstünde durman lazım.Vakıflardan burs cıkmaz su durumda.Cünkü ailenin malvarlıgı iyimis belgelerle kanıtlamanı istiyorlar.Mecbur kendin girip bir yerde calısacaksın ya da ilinde yerel vakıflara bizzat gidip durumu anlatacaksın.Manevi olarak zaten bağ yok,bir de üstüne üstlük zarar veriyorlar.He ben böyle durumlarda sana da kızıyorum.Madem ailen cok kötüydü hala daha onların istedigi yerde istedikleri bölümü okuyorsun,kendi istediğin bölümü bile yazmamışsın.Zaten manevi olarak bagınız yok,büyük sehre gelip calısıp kendi ayaklarının ustunde durabilirdin.Hukuk okurken calısmak cok daha rahat devam zorunlulugu olmadıgı icin.Sana bir tavsiye vermem gerekirse,seneye merkezi yatay gecisle baska bir sehirde istediğin bölüm olan psikolojiyi oku.Bu sene part time ise gir,para biriktir ama ailene söyleme.Okula gidiyor bilsinler.Seneye baska sehir ve bölüme gececegin icin zaten 1 sene sınavlarını vermene gerek yok.Gecisle ilgili merak ettigin olursa yazabilirsin ama mutlaka o evden kurtul

Alo 183 arıyosun hemen yaşadıklarını anlatıyorsun seni gelip alıyorlar o evde kalma devlete sığın yaşın kaç bilmiyorum 18 altıysan esirgeme kurumu değilsen sığınma evine git bu karektarsız ailenle birdahaki muhattap olma inşallah dilerim o kız diye bunları yapan ailen senin eline baksın o çok sevdiği oğullarındanda zerre hayır görmesinler ay çok sinir oldum çekme sakın çekme artık devlete sığın
Bende aynisini yazacaktim, guzel kardesim devlet ne gune duruyor elindeyse bir ses kaydi falan al en azindan kendini ispat edersin. DEVLETE SÌĞIN

Aklımın alamayacağı seyler.Hayır yıl 2019,hala mı yani? Ayrıca kızlar cok daha baglı ailesine,böyle sacma düsüncelere sahip olduklarına göre ruh sağlıkları sağlam değil.Konunun troll olmasını o kadar cok isterdim ki.Yani ailenle iletisimi koparıp,maddi olarak ayaklarının üstünde durman lazım.Vakıflardan burs cıkmaz su durumda.Cünkü ailenin malvarlıgı iyimis belgelerle kanıtlamanı istiyorlar.Mecbur kendin girip bir yerde calısacaksın ya da ilinde yerel vakıflara bizzat gidip durumu anlatacaksın.Manevi olarak zaten bağ yok,bir de üstüne üstlük zarar veriyorlar.He ben böyle durumlarda sana da kızıyorum.Madem ailen cok kötüydü hala daha onların istedigi yerde istedikleri bölümü okuyorsun,kendi istediğin bölümü bile yazmamışsın.Zaten manevi olarak bagınız yok,büyük sehre gelip calısıp kendi ayaklarının ustunde durabilirdin.Hukuk okurken calısmak cok daha rahat devam zorunlulugu olmadıgı icin.Sana bir tavsiye vermem gerekirse,seneye merkezi yatay gecisle baska bir sehirde istediğin bölüm olan psikolojiyi oku.Bu sene part time ise gir,para biriktir ama ailene söyleme.Okula gidiyor bilsinler.Seneye baska sehir ve bölüme gececegin icin zaten 1 sene sınavlarını vermene gerek yok.Gecisle ilgili merak ettigin olursa yazabilirsin ama mutlaka o evden kurtul
Bende bu şekilde düşünüyorum, çalışacağım zaten seneye de geçiş yapacağım puanım çoğu yeri tutuyor dediğim gibi bu seneyi atlatsam halledeceğim her şeyi

Böyle bir şey yaparsan rezillik çıkacağı için beni ilk buldukları yerde ne yaparlar bilmiyorum
KORKMA ! Lütfen korkma o zaman namusumuz diye peşinde gezerler. Gerekirse seni öldürmekle tehdit etsinler . Keşke şehir dışında bir okul kazansaydın ama engellemişler ,olsun, o evden ayrıl bir işe gir ve çalış . Yapacağın ilk şey bu. 183 ü aramak iyi fikir . Allah yardımcın olsun..

Harika.
Erxurumdasin sanırım. Erzurum barosu kadın hakları Komisyonu var. Veya çocuk hakları Komisyonu da var. Oraya git durumunu anlat. Sana okul boyunca yaninda calisabilmen için bir avukat bulurlar. Hem meslek hayatın için de tecrübe kazanmış olursun. 4 sene sonra her şey çok daha farklı çok daha güzel olacak.kimseye boyun egme. Ankara hukuk mezunu bir ablanım ben de. Baroya git ve durumunu anlat. Sen kendini kurtarmissin zaten. Bu bir süreç ve geçecek.
Avukat, hakim,savcı olunca da uğradığın bu şiddeti unutma ve kendin gibi kız çocuklarına elinden gelen yardımı yap.
Mutlaka baroyla iletisime geç. Seni yalnız birakmazlar.

Harika.
Erxurumdasin sanırım. Erzurum barosu kadın hakları Komisyonu var. Veya çocuk hakları Komisyonu da var. Oraya git durumunu anlat. Sana okul boyunca yaninda calisabilmen için bir avukat bulurlar. Hem meslek hayatın için de tecrübe kazanmış olursun. 4 sene sonra her şey çok daha farklı çok daha güzel olacak.kimseye boyun egme. Ankara hukuk mezunu bir ablanım ben de. Baroya git ve durumunu anlat. Sen kendini kurtarmissin zaten. Bu bir süreç ve geçecek.
Avukat, hakim,savcı olunca da uğradığın bu şiddeti unutma ve kendin gibi kız çocuklarına elinden gelen yardımı yap.
Mutlaka baroyla iletisime geç. Seni yalnız birakmazlar.
Bunu deneyeceğim ve merak etmeyin okul bitip mesleğim elimde olunca kimler için çalışıp yardım edeceğimi yaşayarak anladım ben. Teşekkür ederim söyledikleriniz için destek verdiniz

Sen hukuk kazanan kızdın değil mi? Bak öncelikle şunu kabul ederek işe başla; aileni asla ama asla düzeltemezsin. O yüzden maalesef ki kendi göbeğini kendi keseceksin. Parasızlık büyük bir sorun. Onu öncelikle çözmen lazım. En azından borç alabileceğin bir aile büyüğün, abin ablan hatta arkadaşın yada teyzen yok mu? Bir süre destek olsunlar. Olmadı bütün vakıflara başvur burs için. Zaten şu an boşsun internetten araştır. Sonra da, okul başlayınca yani bütün vaktini kütüphanede geçir. Otur çalış, eve de geç git. Yüzlerini görmezsin. Part time da iş buldun mu çalışırsın olur biter.
Evden çıkmama izin bile yok. Diger konuda çok bahsettim okul başlayınca derslere girme zorunluluğu yok zaten işte çalışacağım bu şekilde param olur ama şu an elim kolum bağlı
Anlamadigim birsey var cok celiskili, madem bu kadar baskicilar senin okumana nasil musade ettiler? Neden hukuk fakultesi istediler? Ders calisirken pskolojik baski yapiyorlarmiydi?

Anlamadigim birsey var cok celiskili, madem bu kadar baskicilar senin okumana nasil musade ettiler? Neden hukuk fakultesi istediler? Ders calisirken pskolojik baski yapiyorlarmiydi?
Ders çalışırken de annem sürekli odama gelip benimle uğraşmaya bağırmaya başlardı her şey yapardı. Okumama müsaade ettiler çünkü çevreden çok korkuyorlar, üniversitemi derecemi görüp göndermeselerdi çevreden herkes baskı yapardı. Elden çok korkarlar. Hukuk fakültesini ise kızımız hukuk kazandı demek için yazdirdilar eşit ağırlık öğrencisiydim yazabilecegim en iyi bölüm buydu.

Bunu deneyeceğim ve merak etmeyin okul bitip mesleğim elimde olunca kimler için çalışıp yardım edeceğimi yaşayarak anladım ben. Teşekkür ederim söyledikleriniz için destek verdiniz
Yaaa bak erzrurumdaymissin.kuzenim orada okudu hukuk.Okulda hocalarına söylemişti işkur da hemen iş bulmuştu bi dene şansını.

Yanımda biraz para olsa bu işleri halledecek kadar bu seneden giderdim ama aklımda bu sene çalışıp para biriktirip seneye geçiş yapmak var bu sene bunu yapmam imkansızdı yani
Ders çalışırken de annem sürekli odama gelip benimle uğraşmaya bağırmaya başlardı her şey yapardı. Okumama müsaade ettiler çünkü çevreden çok korkuyorlar, üniversitemi derecemi görüp göndermeselerdi çevreden herkes baskı yapardı. Elden çok korkarlar. Hukuk fakültesini ise kızımız hukuk kazandı demek için yazdirdilar eşit ağırlık öğrencisiydim yazabilecegim en iyi bölüm buydu.
Sende rezil et onları bunları bunları yapıyorlar de

Hemen hemen sana benzer bi hayatim vardi benimde, ama bu kadar abartili degil senin aksine ben okumadim ustelik yurt disinda yasiyorum. Evlendim artik coluk cocuk sahibiyim. Bir ablan olarak devlet imkan tanirsa yurt disinda git hem uzakta olursun hemde imkanlarin genis olur. Calisirsin okursun kendi hayatini kurarsin. Ingilizcen nasil?

Sakın intiharı düşünme. Kimler için intihar edecekmişsin? Ayrıca annenin yaptığı suç. İntihara teşvik etme suçu. Rezillik çıkar diye korkuyosun ama dayanamayıp fikrini değiştirip devletten sığınma talep ettiğinde bunu da belirtmelisin.

Sen hukuk okuduğunda yarın öbür gün sana en çok onlar muhtaç olacaklar unutma. Güçlüsün.

Erzurum dayım. 5 ekimde okul başlıyormuş. Teşekkür ederim ama kimseden maddi bir beklenti istemiyorum, okul başlayınca gizlice çalışmayı düşünüyorum zaten.
Böyle olmaz ama bekle bekleme senin ablalarınız sana yardım etmek istiyoruz senin gibi bir gülü soldurmak istemiyoruz lütfen bizimle paylaş iban vs en azından küçükte olsa katkımız olsun. Sakınnnn kendine bişey yapmaya kalkma onların sana ihitiyacı olmayabilir ama bizim sana ihtiyacımız var sen çok kıymetli bir çiçeksin.

Yanımda biraz para olsa bu işleri halledecek kadar bu seneden giderdim ama aklımda bu sene çalışıp para biriktirip seneye geçiş yapmak var bu sene bunu yapmam imkansızdı yani

Madem kimseden maddi bir beklentin yok neden sıklıkla "param yok, hiç para vermiyorlar, param olsa..." gibi sözler kullanıyorsun. Yani herşeyi bir şekilde hallettim de para kısmı sorun diyorsun açıkça. Ok anlattıkların doğruysa allah kolaylık versin. Zor gerçekten ama bu tür konuşmalar benim hiç hoşuma gitmiyor bdv'de. Yani para mevzularının konuda geçmesinden bahsediyorum. Hassas konular ve biz Türk insanı kullanmaya da kullanılmaya da çok yatkınız

Böyle olmaz ama bekle bekleme senin ablalarınız sana yardım etmek istiyoruz senin gibi bir gülü soldurmak istemiyoruz lütfen bizimle paylaş iban vs en azından küçükte olsa katkımız olsun. Sakınnnn kendine bişey yapmaya kalkma onların sana ihitiyacı olmayabilir ama bizim sana ihtiyacımız var sen çok kıymetli bir çiçeksin.

Hayatım çok tatlısın çok iyisin ama lütfen bir dur bakalim. Once moderatörlerden artık hangisinin göreviyse bilmiyorum bakar bu kızımız kimmiş, neymiş, gerçekten hukuk fakültesi kazanmış bir arkadaşımız miymiş, bu anlattıkları gerçekten doğru muymuş. Sonra zaten senin gibi tertemiz, yüreği iyilik dolu insanlarımız neyseki var ki elimizden geleni yaparız. Ama ne olduğunu anlamadan hadi hop al bu para senin olaylarına girersek burası kötü niyetli insanda geçilmez olur bir süre sonra.

Madem kimseden maddi bir beklentin yok neden sıklıkla "param yok, hiç para vermiyorlar, param olsa..." gibi sözler kullanıyorsun. Yani herşeyi bir şekilde hallettim de para kısmı sorun diyorsun açıkça. Ok anlattıkların doğruysa allah kolaylık versin. Zor gerçekten ama bu tür konuşmalar benim hiç hoşuma gitmiyor bdv'de. Yani para mevzularının konuda geçmesinden bahsediyorum. Hassas konular ve biz Türk insanı kullanmaya da kullanılmaya da çok yatkınız
Ya ben zannetmiyorum para istediğini. Çünkü artık feto vs.oldugu için insanlar internett3n alışveriş yaparken bile korkuyor. Para tam olarak nereye gidecek bilmedikleri için .Ozellikle memurlar sürekli guvenlik soruşturmasından geçiyor haberli habersiz.Insanlar arkadasina yollarken korkuyor. Ama burs veren kurumlar varsa burada yardımcı olabilir onlar öğrenciyi araştırıp o şekilde veriyor zaten ihtiyacı varsa gerçekten

siz nasıl kötü niyetli bir insansınız ya . bu durumdaki masum bir kız için bile yazacak kötü şeyler bulabiliyorsunuz pess diyorum başka hiç bir şey demiyorum . kalbiniz kötülük bağlamış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X