Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Valla ben bu konulardan sonra net karar aldım, ben ölmeden oğluma bir tane bile tapu geçirmem. Tek mirasçım oğlum zaten, benden sonra alır mirasını. Elin kızı gelsin yesin diye mal verecek kadar da salak değilim.
Yetmez khomyuk yetmez, bırakma miras falan ye gitsin çok sinirliyim 😂

Biz de eşimle annemin evinde oturuyoruz. Biz nisanliyken pandemi döneminde üniversite okuyordum öğrenci evi vs sıkıntı oldu. Miras olarak bana kalsın diye aldığı bir ev vardı başka şehirde onu satıp bunu aldı kafamız rahat olsun diye. Eşimin de birikimi yoktu kiradaydi o yüzden burada kaldık. Kalacağımız da belliydi ama annem benim üstüme bile yapmadı kendi aldı evi... Keşke direkt nişanlıma alsaymis 😂😂😂
Nasıl nişanlınıza para yedirmez çuk ayıp :skandal:

Bizimde kv köyünde buna benzer bir olay yaşandı
Oglan evi cok zengindi ,oglan biraz saftı birazda çirkin.yakın köyden oğlanin yaninda baya baya alımlı ve güzel duran bir kızla nişanladilar.
Nişanla beraber oğlan evi,kız evine başlık parası da dahil besledikleri hayvanlardan 3er 5er vermeye başladilar ( kız tarafı istedi diye ) ) neyse evlendi bunlar bir cocuklari oldu
Kızın abileri oğlana tüm hayvanlarini sattirdi ve parasini yediler
Köyden tüm herseyi sattiklari için şehre kiraya geldiler
Oglan şehirde işe girdi calişmak için neyse bu kadar acıyla baba hasta olup 2 yılda vefat etti
Şuan ne yapiyorlar bilmiyorum ama bu olayda ki oğlanda biraz saf mı ? Bu kadar istedigi kabul ederlerse kendi hataları olur.

Nekadarını siz veriyorsunuz evin?
Veriyorsunuz diye düsünüyorum
Nisanlıyken milletin evine 5 krus vermeden cökmeyi düsünmeZsiniz herhalde.

Valla gelin şirret paragöz bir tip olursa bunlar yiyeceğine ben yerim derim. Düzgün davranırsa yemek ölünce onlar yer😂😂
Valla bunu okuyunca kendimi kötü hissediyorum kayınpederimin arazisine ev yaptırdık 😂 ev de benim üstüme oldu. Arkamdan böyle düşünen vardır kesin

Emin gibiyim ama aynı ortamda daha fazla daha fazla tanımam gerekiyor.. Evi kendi parasıyla yani daha doğrusu ailesi ile alacak çünkü bizimle öyle konuştular
Pesin alacak ve size hic bir borc odemesi yaptirmayacaksa elbette sirf kendi ustune yapmakta yerden göğe kadar haklı.

Bakın bunu sizi sevip sevmediğine bağlamayın. Sonuçta gelin ata binmiş ya nasip denmiş diye bir laf var. Yani bugün birbirinizi çok sevebilirsiniz ama yarın bir gun ayrılabilirsiniz, bosanabilirsiniz, anlatabiliyor muyum. Bu yuzdende belki yüzde bir ihtimal bile olsa nisanlinizda sizin ev üzerinde hak talep edebileceğinizi düşünerekten niçin ben kendi ve ailemin parasıyla aldığım dairenin yarısını eski esime ereyim diye düşünebilir ve bundada tamamen haklı olur. Eğer annenizin dediğini dinlerseniz paragöz olarak yansırsınız ve belki de mutlu bir evliliğiniz olabilecekken mutsuz bir evliliğe dönüşebilir. Kira derdiniz olmayacak anneniz buna şükür etsin bence oncelikle.

Annen haklı diyenler; kadın başlık parası istedi, vermeyiz dediklerinde de o zaman bütün masraflar sizden dedi. Kınası düğünü evi eşyası... Evlilik böyle başlamamalı, kimse keriz enayi değil, kimse de bulunmaz hint kumaşı değil. Konu sahibine gaz verip annenin dediğini yap yazanlar eski konuları detayları okuyun. Hanginiz böyle dünürü ve ona mık demeyen kızını gelin olarak ister? Bunu isteyen kadın 6 ay sonra da boşanacaksın der kızına. Konu sahibi annesi ne dese ne istese kendisine hayır dur yapma etme demeyen biri neticede.

Anneniz, oğlu olsa erkek tarafı olarak tapuyu ortak yapar mıydı ? Yoksa bu kız, çocuğumdan bosaninca bizim birikimimizin yarısını alır diye izin vermez miydi ? Bunun cevabı sizin de cevabınız. Bu teklif ayrılığa kadar götürür.

Back
X