AKP Mitinginde Bir Çapulcu!

Ben anlamamışım, kendime güldüm şuanda

Videoyu çekti de , göstermiyor algıladım .

yazıyı ötekilestirme ve uslubu nedeniyle eleştirenler arasındayım
ancak ne tuhaftır ki yazıya aynı gerekcelerle karsı cıkanların bazıları da aynı ötekilestirmeyi ve çirkin sözleri kendi tarafı olarak görmedigi insanlar icin kullanmaktan geri kalmıyorlar...

yoksullugun nedenlerini görmek yerine karikatür gibi insanların birbirlerine agızlarından tükürükler saçarak konusmasını normallestiriyoruz ya,
işte sorun tam da burda zaten.

hani oyumu sarıgüle veriyorum diyen kadının şivesi de cok taklıyor aklıma ya cok güzel söylüyor

bizim evdekiler hep taklidini yapıyo reklam çıktığında
şive ilgi çekici olmuş

rte şarkısı çıkınca da dilimize dolanıyo hep

ama mhpnin tanıtımı şarkısı filan yok mu ya ben hiç duymadım onlarınkini

başak başak çiçek çiçek umudumuz yeşerecek diyen mhye ne demeli?
şarkısı aklıma dolanmış geçende yemek yaparken kendimi bu şarkıyı söylerken buldum
başak başak çiçek çiçek umudumuz yeşereceeeek diye

onların ki de yıllarca yeşermeyen bi umut işte, insan yaşadıkça umut tükenmezmiş

bazen de başlıyorum kendi kendime
Haydi şimdi, Haydi şimdi CHP ile,
Varlık içinde, birlik içinde,
Haydi şimdi CHP ile
Özgür biçimde Türkiye diyeee

sonra tabi recep tayyip erdoğannn diye o ritimle şarkıyı söylemeden edemiyorum bazen de

yahu sabahtan akşama kadar sürekli bu şarkılarla evin önünden geçiyorlar ezberlememek mümkün mü

mhpnin var ama zaten onlar pek seçim arabası gezdirmiyorlar. ben bir tek haberlerdeki mitinglerde duydum şarkısını :44:
Ben o kadına bayılıyom Rengo. Seçim şarkıları genel olsun yerel olsun favorim CHP.

bence o kadını sona koymakla cok iyi yapmışlar direkt akılda o kalıyor benim favorim yok o konuda ama dombrayı çok severdim önceden, seçime karışması bence hoş olmadı

Cok itici bir uslup ile yazilmis bir yazi bence dun TV de izlemistim bir kismini. O yada bu sebeple 10 kusur yildir insanlar ona oy veriyorlar akillari ve vicdanlari onu seciyor. Seveni cok niye seviyorsunuz diye sormakta kimsenin haddi degil. Duyduklari sevgiden dolayida hatasiz kabul ediyorlar ben anlayabiliyorum AKP' ye oy verenleri.

Uslup itici...lakin ne önemi var.......ötekileştirmenin alasını kendi tabiriyle daniskasını başbakanımız yapıyor akp yi destekleyenlerin sesi çıkmıyor........özellikle ayrıştırıyor çünkü insanlarımıza verecekleri hiçbirşey yok....duble yol dışında............herkes enerjisini farklılıklar üzerinden harcasın ki bunlar birleşip çoluğun çocuğun rızkının hesabını soramasın.........yiyin birbirinizi........boylar kısaldımı bilmiyorum ama tüberküloz hastalığı son yıllarda artış gösterdi bu sene gelecek olan krizle hepten ayvayı yiyeceğiz

Bu arada benim fikrim insanların bütün bu dibi görmüşlüğümüze rağmen niçin akp ye oy verdikleri konusu birkaçbaşlık
Kat i surette sol partiye oy vermek istemeyenler
Gerçekten çok çaresiz olup erzaklara ihtiyacı olanlar
Doları düşük oluşunun akp nin politikalarına baglı olduğuna inanan esnaf kesimi
Bir zamanlar beleşe sahip olduğu gecekondusunun yıkılıp yerine beleşe sahip olacağı apartmana yol açan politikalar(ünlü bir sosyolog vardı....şöyle demişti......siyasi partiler yağmacı çünkü halkın kendisi yağmacı demişti)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

acaba diyorum 300tl için o da mı sıraya girdiki. hani sıraya girdi de kendi kamerasına mı yakalandı
birşey demişse ispatlamalıydı. zaten hep mışş mişş ler bu ülkeyi sıkıntıya sokuyo.
hepimiz aynı çatının altındayız. yaşayalım işte mutlu mesut
ayrıca takım tutulur gibi parti tutanlara da karşıyım

Ben bu tayyipi hiiiiç sevemicem ya.. Bu yaptıkları beni çileden çıkartıyo ki saymakla bitmez. Ama buna oy verenler hiç mi görmüyo? Devletin paralarını götürüyo adam 'çalsın boşver icraatları güzel' diyolar benim kafa gidiyo. Onların kafayı yaşamak lazım cidden!!

Sony Xperia Z

bu insanlar korkuyorlar arkadaş bunun başka bir açıklaması yok şimdi birileri çıkar biz akp li yiz hiç bişeyden korkmayız falan der ama korkuyorsunuz zenginsen aldığın ihale elinden gider diye korkuyosun fakirsende sanıyorsunki akp giderse kurtuluş savaşı zamanına döneriz cahillik diz boyu olduğu için bunlarda cahillik diyorum küçümsemek için değil 100 sene önceye dönmiyeceğini bilmek için master yapmana gerek yok değil mi bunlar akıllanmaz arkadaşım hiç nefesinizi tüketmeyin he deyin geçin bunlar değilmi bu ülkeye ilk demir yolu yaptıklarını sananlar bunlar değilmi yolu ilk defa bu zamanda görenler yani hiç nefesinizi tüketmeyin gidip oyumuzu vericez 100 senede başımızda dursanız biz inadına size oy vermicez hırsıza oy yok kardeşim hadi uğurlar olsun :)

Bi'gazetecilik mezunu olarak arkadaşımın paylaşması sonucu bi'sosyal paylaşım sitesinde okudum bu yazıyı. İlk olarak keşke ben de gitseydim, yaptığı çok mantıklı diye düşündüm. Ki ben o partinin adına bile tahammülü olmayan biriyim. Biliyorum sevenler "" modunda okuyacaklar bu kısmı ama malesef 5 yaptıysa 3ü benim gözümde yanlıştı, yanlışlar da doğruyu götürdü. Bizim evde feci siyaset konuşulur, sen oyunu kime vereceksinler başlar her seçim dönemi -malesef-.

Şimdi yazıya bakacak olursak arkadaş objektif yazıyım diye kasmış ama ı-ıh olmamış asıl düşündüğünü süslü kelimelerle yine gözümüze sokmuş. Şahsen akpye oy veren biri olsam seviyesiz der bırakırdım okumayı. Keşke objektif yazabilseymiş, gitmeyenlerin merakını giderebilseymiş. Gelelim benim gözlemlerime bu kısmı kimse yanlış anlamasın ve kırılmasın sadece çevremi baz alıyoruz zira.
İstanbul'daki bi'iletişim fakültesinden mezun oldum bizim okulda gezi olaylarına gidenleri destekleyen hocalar çoktu, bilgisine hayran hayran baktığım, ağzından çıkan her kelimeyi önemli gördüğüm insanlar bu partiye "kızgındı". Sınıfım ortalama 50-60 kişilik bi'sınıf tartışmalarda görüyoduk ki çoğunluk yine tepkili. Siyasal bilimler ve hukuk fakültesini sormayın eylemler yüzünden polis eksik olmadı okulumuzdan. Mezuniyette bile gezi olayları için eylem yapıldı.

Okulu geçiyorum sülaleme bakıyorum. Mesela amcamın eşi, soruyorum neden Akp? -örtümle rahat geziyorum bu adam dindar diyo siyaset konuşuyoruz dini karıştırmadan cevap ver diyorum ama adam camii yaptı, imam hatip açtı diyo bana:) Öz teyzem gibi sevdiğim komşumuza soruyorum -başörtüsüne hepsi karşıydı, hem alkol yasak olsa nolur ki canım içiyo muyuz zaten tivitmiş kuşmuş onu da bilmem bu gençler de kızacak yer arıyo girmesinler ne var sanki! diyodu geçen sordum fikri değişmiş "abarttı" oyumu vermeyeceğim dedi. Olayı başörtüsüne bağlamak istemiyorum ama benim çevremdeki insanların en büyük oy verme unsuru "başörtü" durumu. Zaten çoğu sosyal medya vs kullanmıyo tvde ne görürse o. Ki çoğu zaman "aman banane ya diğer olaylardan ben anlamam" modundalar.

Okuldaki oy veren arkadaşlarımın da ilk unsuru başörtüydü diğerleri başa gelince yine zorluk çekeceklerini düşünüyolar ve sırf buyüzden feci seviyorlar bu partiyi. Haklılar bi'bakıma az zorluk çekmedi arkadaşlarım üniversiteye girerken. Şahsen okula ben mini eteğimle giriyosam diğeri de aksini yaparak pekala girebilmeliydi.

Benim çevremde kızdığım nokta geneli baz almamaları. Mesela benim çekirdek ailem dışındaki çoğu akrabam kapalı oyüzden başörtü olayında alkışlarım ancak aynı zamanda şehit yakınıyım böylesi hassas bi'konuda kelle diyene oy veremem, bana oy veren alkolik değildir diyene de oy veremem. Varsın bi'yol da eksik olsun. Yani uzun lafın kısası başörtülü arkadaşlarımız artık mutlu kabul, yol yaptı kabul, marmaraydır, camiidir, köprüdür vs vs her şey kabul. Ancak diğer eksileri neden görmüyoruz? Niye hep o haklı diyoruz mesela? Normalde biri gelip şehitler için kelle dese yuhlayacakken niye yanlış demeyip alkışlıyoruz? Neden kimse demiyo "ya gerçekten gezide az adam yoktu acaba haklı oldukları kısım var mıydı" diye? (hocam, erkek arkadaşım vs hepsi gezideydi görseniz hiç teröristle alakaları yok emin olabilirsiniz) Evet gezide araya kaynayıp olayın yönünü değiştirmek isteyenler vardı ama bunu tüm gezicilere yüklemek saçmaydı.

İki tarafta objektif bakamıyor malesef istediğinizi söyleyin. Ben sesini bile duymak istemediğim halde her kelimesini dinliyorum sevenler neden seviyo onun doğru cevabını bulmaya çalışıyorum. Lütfen siz de partiyi dinlediğiniz kadar gezici tüü terörist dediğiniz kitleyi sinirlenmeden dinleyin. Bu ülkenin başbakanıysanız "%50si beni sevmiyo ben diğer %50nin başbakanıyım ozaman; siz ve biz" deme hakkınız yoktur, olmamalıdır aksine bu insanlar bana niye bu kadar öfkeli diye düşünülmelidir.

Son olarak bu seçimlerin iptal olmaması saçma 30 mühürdür, zarftır çalınmış (kanal d haberini yapmıştı hatta) ee kim güvenecek sandığa? A'da gelse güvenmiyorum sandığa B'de gelse güvenmiyorum ben o sandığa. Oyumu sırf vatandaşlık görevim diye vereceğim bu ülkenin başına gelmeyi hakedicek bi'parti yok benim gözümde.

Son düzenleme:
Okuyan gözlerin dert görmesin

Arkadaşlarım hep dargın biri diyo sen koyun musun nasıl akp diğeri diyo sen dinsiz misin nasıl chp.
Uzaya fırlatın beni

Benzer şeylerle bir çoğumuz karşılaşıyoruz, siyasetçilerimiz sağ olsun bölündükçe böldüler ülkenin bir an önce toparlanıp, normalleşmeye ihtiyacı var ama ufukta malesef ben henüz göremiyorum bunu. En iyisi bana da yer aç uzayda ssz:

Son düzenleme:
Okuyan gözlerin dert görmesin

Arkadaşlarım hep dargın biri diyo sen koyun musun nasıl akp diğeri diyo sen dinsiz misin nasıl chp.
Uzaya fırlatın beni

benim çevremde de bi sürü tanıdığım var
hatta işte de özellikle bu aralar sosyal medyada çok konuştuklarım var seçim dolayısıyla ama hiçbiri başörtüsü vs için vermiyo açıkçası
bu şekilde genellemeyin bence
daha çok biraz düze çıktık eskiye göre diyolar
hizmetlerini beğeniyoruz diyolar
eksiklerin farkındalar ben de soruyorum ama sanki diğer partiler yapabilecek mi onlar da aynı olacak gelince diyolar

diğer partileri beğenmiyolar aslında
asıl verme sebepleri bu bence
diğer partilere vermek istemiyolar akp olsun bari modundalar
başörtüsü için veren de vardır bu forumda da görüyorum ama ben çoğunluğunun bu sebeple verdiğini gözlemlemedim mesela
yani tek sebep bu değildir bence
o yüzden sadece buna indirgemek yanlış olur

çevremde mhpye veren de çok ama onların birazı yolsuzluk iddiaları yüzünden vermeyecek bazıları da zaten hiç akpye vermemiş
bazıları da adaya göre verecekmş
yani karar değiştiren de var ama baz aldıkların yine genel gündem
yoksa devam edeceklerdi vermeye memnunlardı
tc kaldırılması çözüm süreci rahatsızlardı ama yine vereceklerdi
gezi olaylarında yaşananlar pek umurlarında değildi açıkçası
hatta gezicilere sonradan baya bi düşman olunmuştu benim gözlemlediğim
ben yeni bi parti çıkmadıkça akpnin düşeceğini sanmıyorum
belki oyları düşer ama yine birinci olacak sanırım
güvenilir anket sonuçlarını incelerseniz durum bunu gösteriyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…