AKP Mitinginde Bir Çapulcu!

Bu bir gözlem yazısı değil , olmamış .
Bu zaten gitmeden yazacakların cebinde gittiğin mitingten , döndüğünde kaleme alınan bir yazı olmuş .
Üslup olarak çokta çirkin olmuş.

Evet istatistiksel veriler denen bir gerçek vardır , bir partiye oy veren kitlenin üzerinde bir araştırma yapılıp , eğitimi , sosyo-kültürel yaşantısı , maddi yeterliliği / yetersizliği , iş hayatı ... hakkında bir veri elde edilebilir .

Ama buradan tümevarım yapılmaz .

Eğer bu tarz yazılar muhalefet yapmak için yazılıyorsa bu çok yanlış bir yol , benden tavsiye . Zaten varolan en büyük hata bu .

Lideri bırakıp seçmeni konuşmaya , ona türlü türlü sıfatlar gark etmeye başladığınızda , daha da çok bağlı kılıyorsunuz şuan sahip olduğu düşünceye .
Ya herro ya merroculuk başlıyor o vakit .
Biri çıkıp birine makarna kafa dediğinde , o kişi ne makarnadan vazgeçiyor ne de oyunun yönünden , daha da bağlanıyor haklı olarak bu dalga geçme , küçük görme karşısında değerlerine .

Vel hasılı kelam muhalefet için yazılıyor ise bu yazılar , muhalefet iktidara geçmek için mevcuttur ve bu yok sayma / hakir görme / değersizleştirme çabaları ile daha da kaybetmeye mahkumdur .

Tıpkı Erdoğanın diğer % 50 yi dik çıkışları ile kaybettiği gibi.

Ha pek tabii , bu yazı kendini bağlar . Ben bu yazıyı okuyup tüm AKP karşıtları böyle düşünüyor demem . Tümevarmam bu yazından , tümdengelmem .

Okurken dikkatimi çekmedi değil ama , bu yazılanlar az bile denilmiş ! Daha büyüğünü, daha çoğunu , dahasını kaleme alsınlar da okuyalım bi zahmet .

Neden oy veriliyor hala da tartışılmış ?

Nefret / sevgi bağlılığı her zaman işe yarar . Ortada kalana , itidalli olana pek ekmek çıkmaz siyasette .
Üstelik muhafazakar sağ ( her ne kadar kendileri kabul etmese de ) merkezini temsil eden güçlü bir partinin var olmayışı .
İnsanlara sürekli ''alternatif yok '' mantığının dayatılması .(bu sağ ve sol içinde geçerli) Tabii burada baraj devreye giriyor , sadece kazanmasın diye oy vermek iki seçenek arasında şıkıştırıyor insanları .
Ben hayatı boyunca TKP dahil sol partiye oy vermiş , hala eğitim alan , siyaset okuyan , çalışma hayatı '' cv'' li işler kategorisinde olan bir kadınım . Mitinglerde yer almam , sevmiyorum birini alkışlayıp , slogan atmayı (siyasi değil , ben konserleri de sevmem ) ama oy veririm . Verdiğim oydan mutevellit kimsenin bana yafta yapıştırmasından hoşlanmam doğal olarak . Ve şahsım olmasa da bilirim ki , sırf bu yaftalamalara inat oy verir insanlar , eğitimsiz diye dalga geçilenlerle , ayyaş çapulcu diye adledilenlerin sırf bu etiketlere inat oy verecek olanları vardır hayatımızda . Aslında birbirimiz hakkında daha az yorum yazsak , bu yazıdaki üsluptan epeeeey bir uzaklaşsak , herkesi kendi haline bıraksak ... Çok şey değişecek eminim .

bir de tükürdüğünü yalamak istemeyenler var....sanırım sebeplerden biri bu....,adamlar tùrkiye topraklarında kurum bırakmamış ekonmistler beş sene içersinde eve ekmek götürmeye korkacağını haber veriyor....konu akp ye oy vermen değil verdiğin oyun hesabını sormaya cesaret edememen....,.oy verenlerde hala aynı kafa ,..hesabını sormadığın her oy çocuğundan gidiyor

Olur mu ya ekonomistler yanılıyor, ekonomimiz çok iyi hatta IMF'ye borcumuz kalmadı, hatta ve hatta herkes ev alabiliyormuş. Refah seviyemiz tavan.

BU yargıya kim adına varılıyor pepe ?Yani nasıl bir kişinin , iki kişinin , üç kişinin değil de milyonlarca insanın oyunun hesabını sormaya cesareti olmadığı kanısına varabiliyorsun ? Kaynağın ne ?

Bir kaç madde sıralamışsın , tükürdüğünü yalamak istememek , çaresiz kalanlar , erzak ihtiyacı olanlar , sol partiye oy vermek istemeyenler , beleşçi zihniyete sahip olanlar , ekonomiden bi haber olup euro ile hesap yapanlar ....

Farkında mısın ? Saydığın maddelerin içinde hiç sorgulayan , bilinçli , menfaatleri doğrultusun da değil de gözlemledikleri doğrultusun da oy veren ,idealist seçmen kriteri yok .

Konunun açıldığı yazının azıcık törpülenmiş hali yazdıkların . Bu kadar kesin hükümlü olmak , bu kadar kati çizgilerle insanları kategorize etmek sence haksızlık değil mi ?

Yazdığın maddelere sahip seçmen kadar olmayan seçmen olduğunu da çok iyi biliyorsunuz , ekonomist , akademisyen , yazar , aktör , bilim adamı , öğretmen , ev kadını , esnaf , öğrenci ... bu geniş yelpazenin hepsi mi yukarıda saydığın ''kimliksiz'' kritere sahip ?

Oy veririm , oyumun hesabını da sorarım .

Artıları da görürüm , eksileri de . Evet burada yanlış bir politaka uyguladılar , şurada çok yakışıksız bir söylemde bulundular demekten de hiç çekinmem , bunu demenin oy vermeyi etkilemediğini bilirim çünkü .

Şimdi birbirimize artı / eksi sıralayacak konuma geçmiyorum çünkü ; iddialarla ilgili hiç bir zaman yorum yapmam , temkinle yaklaşırım hep , çünkü ben bir tarafı yok etmeye çalışan öteki taraf olmadım hiç , o sebeple hiç bir habere , capse , söylentiye aman çıksa da sıralasam diye sarılmam .

Salı günü Başbakan buradaydı.Otobüs durağında AKP'li komşumuzla karşılaşıp biraz sohbet ettim.Başbakanı gördün mü dedim.Görmedim çok kalabalıktı dedi.Boşa gittin o zaman dedim.Çünkü konuşmalarını televizyonda da görüyoruz.Görmeye gitmiş belli.Olsun kalabalık olsun dedi.Kasetlere inanmıyormusun dedim.Onlar hep montaj inansam asla gitmem dedi.Kızı oradan atıldı.Kime oy vereceğiz konuşmayı bilmeyen Bahçeli'ye mi Kılıçtaroğluna mı çalarsa çalsın oyumuz yine ona dedi.Yani siz ne söylerseniz söyleyin başbakan o etkili ama yalan konuşmalarıyla hepsini etkisi altına almış.Sonra otobüste mitingden gelen başka bir kadın telefonda konuşurken karşısındakine bayılanlar oldu.Hepsine üçyüzelli lira vermişler.Keşke ben de bayılsaydım dedi.Yani bu para konuları boş değil.Kardeşimin patronu da o gün yüz milyar harcayıp ilçelerden mitinge insan taşımış.O görünen kalabalıklar oradan buradan toplama.

Son düzenleme:

pisstttttttt
kim yazdı bu yazıyı

bi çift lafım varda
arkasından konuşmak istemedim
2 üniversitemezunu
yıllık 50.000 tl geliri olan
günde 3 gazete okuyup
sosyal medya nın ala bir kullanıcısı olarak
ve bir AK PARTİLİ olarak
sadece bir sözüm var kendisine
kendi üslübü çerçevesinde
anlayaacğı dilden yazmak istiyorum
HADİİİİ LENNNNN ORDANNN

Böyle subjektif haberleri yorumlamak çok saçma geliyor. Bu forumun amacı güncel olayları yorumlamak değil mi, bayan zaten görüşünü belirtmiş...

Yoo, okuyan kimse yanlış anlamasın lütfen bu "benim" çevremde gözlemlediğim. Başörtüsüz oy veren arkadaşlarım da var ama çoğu ailem kime veriyo hıı ozaman doğrudur modunda. Ben bu mantığı anlamıyorum malesef çevremde şu cümleyi kuran da var "abi çalmışsa çalmış, çalıp da ülkeyi batırmıyo ya yol da yapıyo, her şeyi de yapıyo, helal olsun". Yani ben bu cümleyi kurabilenleri gördükçe ağlanacak halimize gülüyorum. Evet bi'çoğu başka düzgün bi'parti mi var diye oylarını akpye veriyolar ama diğer bi'çoğu da körü körüne bağlı oldukları için veriyo. Hani iki kelime tartışmaya çalışsam çoğunun benim anlattıklarımdan haberi bile yok "yalandır, nerden duydun, ne biliyosun, ayy çekemiyolar üfff" araştırmıyolar yani tv ne verirse o. (yine belirteyim benim çevrem diye)

Mühürlerin çalındığı bi'ülkede kimse adil bi'şekilde başa gelindi dememeli çünkü soru işareti kalıyo kafalarda. Başa gelen mhp, chp, akp hiç farketmez bu ülke sandığa güvenini çoktan yitirdi.

Bi'partiyi fanatikçe destekleyemezsiniz ülke söz konusudur çünkü. Oyüzden biri size bu adam "ananı da al git dedi, kelle dedi, ülkenin oy vermeyenini yok saydı" dediğinde evet orda hata etti diyebilmelisiniz. Ancak benim KK ve çevremde duyduğum cümle "siz adamı sevmezken napıcaktı bağrına mı basacaktı yok yea"... Benim akpyi sevmememin en büyük nedeni ülkeyi %50m diye bölmesidir. Ben onu sevmek zorunda değilim ama o ülkenin başındaysa hepimizi eşit görmek zorunda. Ben oy veren olsaydım ciddi ciddi oturur televizyonda hayranlıkla izlediğim sanatçılar tepkili (Gürse Birsel vb.), okuldaki profesörüm kızgın, üniversite öğrencilerinin (Odtü vb.) çoğu sevmiyo acaba NEDEN? diye düşünürdüm.

Valla imkanım olsa bi'dakika durmam halbuki ülkesine feci aşık bi'insanım ama ruhum daralıyo artık

Bence bu ülke en çok parti olayını fanatikleştirdiği için kırılıyo.
Şahsen ben ne akp ne chp ne de mhp hiç birini desteklemiyorum.
Zorundalıktan kötünün iyisini bulup oy vereceğim(zira iyinin iyisi yok benim gözümde).

Ara ara ben de kendimi tutamayıp saçmalıyorum tartışırken ama şöyle dışardan bakınca cidden beter bi'haldeyiz, en yakın arkadaşlar bile parti söz konusu oldu mu küsecek duruma geliyolar. Yazık oluyo gerçekten.

öyle ama bunu pek düşünen yok işte
onu demeye çalışıyorum
kimse o kadar ayrıntılı düşünmüyo umursamıyo ki
kendi bakış açısına göre değerlendiriyo
kendi partisi çıksın istiyo da olabilir diğerlerini sevmediği için
bi de şuanki ötekileştirmeler yüzünden inadına oy verenler de var daha çok bağlanyolar
biraz partizanlık devreye giriyo

Son düzenleme:
bu nasıl bır mantıktır
eyyyyy ak partı dusmanları sız benım gorduklerımı nasıl goremıyorsunuz
sız hıc mı gazete okumuyorsunuz
sız hıc mı tv ızlemıyorsunuz
chp nın sacmalıklarını buraya yazıp dokerek parmaklarımı yorma cabasna dahı gırmıcemmmmmm.
ben unıversıte mezunuyum ben hergunnnn gazete hatmedıyorum ben tum kanalları tarafsız gozle ızlemeye calısıyorum sen kımsın kı ak partılılerı ezmeye calısıyorsun sen nasıl bı duzen bozucusun kı (capulcu) insanları makarnaya komure oy vermeyle ıtham edıyorsunnnn. bu memlekete ne yaptı chp bu memlekete ne verdı chp allah sen ve senın gbı dusununleri ıslah etsın ınsallahhhhhh

Seni cookkk seviyorum uzun adam! Allah uzun saglikli omur versin sana.sen bu ulkenin basina gelmis en güzel seysin...

Bu arada yaziyi hic begenmedim...degismeyen zihniyet ayni zihniyet bu...halk plajlari doldurdu millet denize giremiyor.gobegini kasiyan akp secmeni, sahilde denize girmek yerine mangal yapan, mangalda da balik yapmayan balik yapmasini bilmeyen başı kapali akp secmeni!..bir de utanmadan otekilestrilmkten bahsediliyor kendileri ne yapiyor acaba!!

Hanımefendi bence haddinizi bilseniz daha mantıklı olur, birşeylerden şikayetçi diye kimse kimseyi kendi ülkesinden kovamaz. İnsan gibi yaşamadığını iddia ettiğiniz yüce gönüllü insanlar ne yazık ki sizin de hakkınızı savunmak için yapıyor birçok şeyi. Zaten o alanlardaki insanların yüzde doksanı üni öğrencisi, hem de çok iyi üniversitelerde. Canları istese emin olun çok da iyi ülkelere gider yaşarlar. Ama biz kendi ülkemizi bırakıp da gitmeyeceğiz hiçbir yere. Özgürlük, demokrasi sizi rahatsız ediyorsA buyrun siz İran'a gidin, biz daha buradayız.

Ona da montaj dersiniz siz, video istemeniz çok komik değil mi sizce de Ne videolar çıktı size göre hepsi montaj. Çünküüü çok kıskanıyorlar ustayı

Ha birde konuyu açan editör olunca ne ban alıyor ,nede başka bir şey ama normal bir üye içerik bile değiştirince direk banlanıyor Ne adalet ama !!!

CHP iktidara gelmedi ki hiç tek olarak... ne yapabilirdi yada ne yapabilmiş

bu çıksa çıksa gerçek anlamda bir çapulcunun, vatana millete hatta dünyaya oksijen yakımından başka faydası dokunmayan, kendini bu şekilde tatmin etmeye çalışan bir gereksizin kaleminden çıkar.
kaale alınası değildir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…