AKP Mitinginde Bir Çapulcu!

Bu bir gözlem yazısı değil , olmamış .
Bu zaten gitmeden yazacakların cebinde gittiğin mitingten , döndüğünde kaleme alınan bir yazı olmuş .
Üslup olarak çokta çirkin olmuş.

Evet istatistiksel veriler denen bir gerçek vardır , bir partiye oy veren kitlenin üzerinde bir araştırma yapılıp , eğitimi , sosyo-kültürel yaşantısı , maddi yeterliliği / yetersizliği , iş hayatı ... hakkında bir veri elde edilebilir .

Ama buradan tümevarım yapılmaz .

Eğer bu tarz yazılar muhalefet yapmak için yazılıyorsa bu çok yanlış bir yol , benden tavsiye . Zaten varolan en büyük hata bu .

Lideri bırakıp seçmeni konuşmaya , ona türlü türlü sıfatlar gark etmeye başladığınızda , daha da çok bağlı kılıyorsunuz şuan sahip olduğu düşünceye .
Ya herro ya merroculuk başlıyor o vakit .
Biri çıkıp birine makarna kafa dediğinde , o kişi ne makarnadan vazgeçiyor ne de oyunun yönünden , daha da bağlanıyor haklı olarak bu dalga geçme , küçük görme karşısında değerlerine .

Vel hasılı kelam muhalefet için yazılıyor ise bu yazılar , muhalefet iktidara geçmek için mevcuttur ve bu yok sayma / hakir görme / değersizleştirme çabaları ile daha da kaybetmeye mahkumdur .

Tıpkı Erdoğanın diğer % 50 yi dik çıkışları ile kaybettiği gibi.

Ha pek tabii , bu yazı kendini bağlar . Ben bu yazıyı okuyup tüm AKP karşıtları böyle düşünüyor demem . Tümevarmam bu yazından , tümdengelmem .

Okurken dikkatimi çekmedi değil ama , bu yazılanlar az bile denilmiş ! Daha büyüğünü, daha çoğunu , dahasını kaleme alsınlar da okuyalım bi zahmet .

Neden oy veriliyor hala da tartışılmış ?

Nefret / sevgi bağlılığı her zaman işe yarar . Ortada kalana , itidalli olana pek ekmek çıkmaz siyasette .
Üstelik muhafazakar sağ ( her ne kadar kendileri kabul etmese de ) merkezini temsil eden güçlü bir partinin var olmayışı .
İnsanlara sürekli ''alternatif yok '' mantığının dayatılması .(bu sağ ve sol içinde geçerli) Tabii burada baraj devreye giriyor , sadece kazanmasın diye oy vermek iki seçenek arasında şıkıştırıyor insanları .
Ben hayatı boyunca TKP dahil sol partiye oy vermiş , hala eğitim alan , siyaset okuyan , çalışma hayatı '' cv'' li işler kategorisinde olan bir kadınım . Mitinglerde yer almam , sevmiyorum birini alkışlayıp , slogan atmayı (siyasi değil , ben konserleri de sevmem :KK34:) ama oy veririm . Verdiğim oydan mutevellit kimsenin bana yafta yapıştırmasından hoşlanmam doğal olarak . Ve şahsım olmasa da bilirim ki , sırf bu yaftalamalara inat oy verir insanlar , eğitimsiz diye dalga geçilenlerle , ayyaş çapulcu diye adledilenlerin sırf bu etiketlere inat oy verecek olanları vardır hayatımızda . Aslında birbirimiz hakkında daha az yorum yazsak , bu yazıdaki üsluptan epeeeey bir uzaklaşsak , herkesi kendi haline bıraksak ... Çok şey değişecek eminim .

Bu arada benim fikrim insanların bütün bu dibi görmüşlüğümüze rağmen niçin akp ye oy verdikleri konusu birkaçbaşlık
Kat i surette sol partiye oy vermek istemeyenler
Gerçekten çok çaresiz olup erzaklara ihtiyacı olanlar
Doları düşük oluşunun akp nin politikalarına baglı olduğuna inanan esnaf kesimi
Bir zamanlar beleşe sahip olduğu gecekondusunun yıkılıp yerine beleşe sahip olacağı apartmana yol açan politikalar(ünlü bir sosyolog vardı....şöyle demişti......siyasi partiler yağmacı çünkü halkın kendisi yağmacı demişti)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

bir de tükürdüğünü yalamak istemeyenler var....sanırım sebeplerden biri bu....,adamlar tùrkiye topraklarında kurum bırakmamış ekonmistler beş sene içersinde eve ekmek götürmeye korkacağını haber veriyor....konu akp ye oy vermen değil verdiğin oyun hesabını sormaya cesaret edememen....,.oy verenlerde hala aynı kafa ,..hesabını sormadığın her oy çocuğundan gidiyor

bir de tükürdüğünü yalamak istemeyenler var....sanırım sebeplerden biri bu....,adamlar tùrkiye topraklarında kurum bırakmamış ekonmistler beş sene içersinde eve ekmek götürmeye korkacağını haber veriyor....konu akp ye oy vermen değil verdiğin oyun hesabını sormaya cesaret edememen....,.oy verenlerde hala aynı kafa ,..hesabını sormadığın her oy çocuğundan gidiyor

Olur mu ya ekonomistler yanılıyor, ekonomimiz çok iyi hatta IMF'ye borcumuz kalmadı, hatta ve hatta herkes ev alabiliyormuş. Refah seviyemiz tavan. :KK55::KK55::KK55:

BU yargıya kim adına varılıyor pepe ?Yani nasıl bir kişinin , iki kişinin , üç kişinin değil de milyonlarca insanın oyunun hesabını sormaya cesareti olmadığı kanısına varabiliyorsun ? Kaynağın ne ?

Bir kaç madde sıralamışsın , tükürdüğünü yalamak istememek , çaresiz kalanlar , erzak ihtiyacı olanlar , sol partiye oy vermek istemeyenler , beleşçi zihniyete sahip olanlar , ekonomiden bi haber olup euro ile hesap yapanlar ....

Farkında mısın ? Saydığın maddelerin içinde hiç sorgulayan , bilinçli , menfaatleri doğrultusun da değil de gözlemledikleri doğrultusun da oy veren ,idealist seçmen kriteri yok .

Konunun açıldığı yazının azıcık törpülenmiş hali yazdıkların . Bu kadar kesin hükümlü olmak , bu kadar kati çizgilerle insanları kategorize etmek sence haksızlık değil mi ?

Yazdığın maddelere sahip seçmen kadar olmayan seçmen olduğunu da çok iyi biliyorsunuz , ekonomist , akademisyen , yazar , aktör , bilim adamı , öğretmen , ev kadını , esnaf , öğrenci ... bu geniş yelpazenin hepsi mi yukarıda saydığın ''kimliksiz'' kritere sahip ?

Oy veririm , oyumun hesabını da sorarım .

Artıları da görürüm , eksileri de . Evet burada yanlış bir politaka uyguladılar , şurada çok yakışıksız bir söylemde bulundular demekten de hiç çekinmem , bunu demenin oy vermeyi etkilemediğini bilirim çünkü .

Şimdi birbirimize artı / eksi sıralayacak konuma geçmiyorum çünkü ; iddialarla ilgili hiç bir zaman yorum yapmam , temkinle yaklaşırım hep , çünkü ben bir tarafı yok etmeye çalışan öteki taraf olmadım hiç , o sebeple hiç bir habere , capse , söylentiye aman çıksa da sıralasam diye sarılmam .

Salı günü Başbakan buradaydı.Otobüs durağında AKP'li komşumuzla karşılaşıp biraz sohbet ettim.Başbakanı gördün mü dedim.Görmedim çok kalabalıktı dedi.Boşa gittin o zaman dedim.Çünkü konuşmalarını televizyonda da görüyoruz.Görmeye gitmiş belli.Olsun kalabalık olsun dedi.Kasetlere inanmıyormusun dedim.Onlar hep montaj inansam asla gitmem dedi.:KK14:Kızı oradan atıldı.Kime oy vereceğiz konuşmayı bilmeyen Bahçeli'ye mi Kılıçtaroğluna mı çalarsa çalsın oyumuz yine ona dedi.Yani siz ne söylerseniz söyleyin başbakan o etkili ama yalan konuşmalarıyla hepsini etkisi altına almış.Sonra otobüste mitingden gelen başka bir kadın telefonda konuşurken karşısındakine bayılanlar oldu.Hepsine üçyüzelli lira vermişler.Keşke ben de bayılsaydım dedi.Yani bu para konuları boş değil.Kardeşimin patronu da o gün yüz milyar harcayıp ilçelerden mitinge insan taşımış.O görünen kalabalıklar oradan buradan toplama.

Son düzenleme:
Size mitingin girişinde el değiştiren 300 liranın videosunu göstermeyeceğim! Ona göre okuyun veya bırakın...

Ne işim var benim AKP mitinginde?!!!

Bu soruyu soran sadece ben değilim, görüşlerimi bilen herkes aynı soruyu soruyor.

Tepemizdekinin kontrolden çıktığını ve halkımızın selameti için çok ama çok acil bir iktidar değişimini zaruri gören onmilyonlardan biriyim...

E bilen bilir, bu konuda aktif de sayılırım.

Peki ne işim var benim büyük AKP mitinginde?

Hemen söyleyeyim: Güvensizlik.

Gezi direnişinin başından beri devletin ve basının nasıl davrandığını çok ama çok iyi biliyorum, biliyoruz...

Tek tek anlatmaya gerek yok ama artık "gözümle görmeden" inanmıyorum.

"Bu adam bizi bize düşman etti!"

"Nasıl inanıyorlar anlamıyorum!"

"Kefen giymişler, kesin iç savaş çıkacak!"

"Adam başı 300 TL veriyorlarmış!"

Ooooo! Neler neler!

Yok aga! Ben bi bakıcam!

Eki Görüntüle 1038597

Taksi ile Yenikapıya kadar gittim ve gerçekten inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştım.

Hemen herkes özel güne kiralanmış belediye otobüsleri ve ilçe teşkilatları tarafından kiralanmış otobüslerle gelmiş. Girerken otobüs sayısı beni şaşırtmıştı ama çıkarken gördüklerim karşısında küçük dilimi yuttum...yazacağım.

Öncelikle kitleden bahsetmek lazım. Kim bu bir milyon insan?

Onlar görmezden gelinenler...evet, bugüne kadar gözümüzün önünde olan ama görmezden geldiğimiz insanlar var ya, hani farkına varmadığımız, hani iki kelime konuşmaktan sıkıldığımız...

İşte onlar...

Eki Görüntüle 1038598

Çoçuğumuzun bakıcısı Nermin Abla...

Sitemizin güvenlik görevlisi Kadir...

Tekstil atölyesinde günde 12 saat sigortasız çalışan Hatice...

Annesi Meliha...

Kardeşi Sanlı...

İski'den emekli Necati Amca...

Zabıta...itfaiyeci...otobüs şöförü...taşeron inşaat işçisi...

Onlar işte!

Bizi ayakta tutan, "kendiliğinden" olduğunu sandığımız bir çok işi gerçekte sessiz sedasız, afra tafrasız yapan insanlarımız.

Onlar "CV"si olmayan işlerin insanları...

Onlar "uzaktan" gelenler...onlar İstanbul'da denizi yılda bir kez görenler...

Onlar birbiri ile konuşmayanlar...onlar yanlarında bir adet gazete bile getirmeyenler...

Evet hiçbirinin kolunun altında bir gazete yok...bir adet bile...

Onlar telefona, internete bakmayanlar...twitter vimitter filan bilmeyenler..."selfie" çekmeyenler...

Onlar nasırlı eller...yorgun bacaklar...

Onlar talimatla bayrak kaldıranlar...itaat edenler...

Onlar beslenemedikleri için boyu benden kısa olanlar...en son Japonya'da metroda böyle hissetmiştim...ama onlarınki genetikti, bizimkisi yetersizlik...

Hepsi can, hepsi canan! Onlar biziz.

Otobüs ile geliyorlar çünkü arabaları yok çoğunun...

Olsa da benzine paraları yok...

Nerede ise tamamı geldikleri ilçe teşkilatı tarafından sağlanan anlık veya devamlı yardıma muhtaç,

Bizim "Makarnaya, bulgura oyunu satuyorlar!" diye kızdığımız, aşağıladığımız insanlar...

Ama o "Makarna" o kadar değerli ki onlar için...çoçuğu o makarna sayesinde doyuyor.

Eki Görüntüle 1038599

Bunu 1 liraya satılan simite, 50 kuruşa satılan suya yutkunarak bakan onlarcasını görünce anladım.

İşte ben bunu görmek için oradaydım.

Giriş çok karmaşık...bir milyon adamı içeri almak kolay değil...bi de haremlik selamlık dayatması olunca hiç kolay değil...

Halbuki kadınlarına karşı zarifler, kibarlar, dikkatliler.

"Bayanlara yol açalım beyler!"

En sık duyduğum cümlelerden biri.

Takkelisi, cihat bayraklısı, aczimendisi de burada...burada "inançsız" olarak tabir edilebilecek kimse yok.

Eki Görüntüle 1038600

Polisler ekstra kibar..."Pardon, yol açar mısınız?"

Oha! Mayıs'tan beri böyle bir şeye şahit olmadım! Şaka olmalı bu! :)

Eğitimsiz kafalar düalistik çalışıyor. Yani basit "ikilemler" çok etkili...

İyi kötü...sıcak soğuk gibi...

Recep Tayyip Erdoğan - Kılıçdaroğlu

Tayyip iyi, Kılıçdaoğlu kötü...

Tayyip akıllı, Kılıçdaroğlu aptal...

Tayyip sağlam irade, Kılıçdaroğlu çürük elma...

Acaip ucuz ve seviyesiz bir Tayyip-Kılıçdaroğlu photoshop pankartı önünde adeta çıldırıyorlar

Kahkahalar, gülmeler, fotoğraf çektirmeler.

Onlar için AKP, CHP, MHP filan yok...

Tayyip - Kılıçdaroğlu

Melek - Şeytan

Yarım saatlik milim milim ilerleyiş ve uyduruk bir üst araması sonrası içerideyim.

Ortalarda bir yerdeyim ancak alan çok büyük ve kürsüyü görmek nerede ise imkansız. Büyük ekranlara bakıyoruz alık alık...

Eki Görüntüle 1038601

Çok kalabalık...çok yoğun...omuz omuz, göğüs sırt...

Tayyip Kocaeli'nden geliyor. Onu beklerken Kadir Topbaş'la, Fatih Belediye Başkanı ile filan oyalanıyor millet...şu Marmaray tünelinin üzerine inşaat izni veren var ya...o işte.

Bi de bir şarkı var yeni çıkan...çalıntı olan...onu söyleyen sanatçı(!) çıkıyor, "Beni eleştirdiler taraf olduğum için, ne var bunda? Taksim'deki sanatçılar gibi polise taş mı atsaydım, dükkan camı mı kırsaydım?!"

"Yuuuuuh!"

Yavşak denilen şey böyle bişi işte.

O insanların nerede ise hiçbiri Taksim'e gelmedi...görmedi yaşananları...kendilerine yakın birisi ne derse onu doğru biliyorlar. İnternet'le ilgileri de yok...yandaş kitle medyası ne derse "He" diyorlar...

Bu tetikçi yavşaklar da kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getiriyor. Bu işler bittiğinde ilk hesap sorulacaklar bunlardır.

Neyse...

Öncelikle öyle çoşku filan yok...çok fazla pankart filan da yok...abartılı bir kenetlenme, gözü dönmüşlük filan yok...

Seviyorlar Tayyibi ama o kadar...AKP filan da yok onlar için...bi Tayyip o kadar. Ama Tayyip dediği için ölürler mi? Öldürürler mi? Ih ıh!

Bu kitleden iç savaş çıkarması çok zor...yumuşak bir kitle...bizim cesaretimiz, kenetlenmemiz, ortak hedefe yürümemiz çok daha kuvvetli seviyede. Biz ölüyoruz ve daha da ölmeye gidiyoruz.

Oradan bu çıkmaz...çok çok az bir kısmı için "belki" diyeceğim, işte onlar da pala ile dolaşanlar , Berkin'in evini basanlar filan. Kitlesel bir destekleri yok.

Tayyip helikopterle dolaşırken bir heyecan oluyor, el sallamalar filan.

Tayyip kitle iletişimi konusunda önemli taktikler kullanıyor...önce yukarıdan bakıyor...

Sonra helikopterden talimat yolluyor, arka kısma insan alın, dışarıda kalanlar var filan diye.

Vay be! Adam oradan bile müdahele ediyor! Kürsüden iletiyorlar mesajı. Çok seviyor bu kitle bu aşağılayan davranışı!

Neden biliyor musunuz? Çünkü yönlendirilmenin dışında alternatifleri yok. Hayatları boyunca hep talimat alanlar onlar...aç kalmamak için itaat edenler. Yine aynısı oluyor.

Beyefendi çıkıyor sahneye ve aynı masalları ardı ardına anlatıyor...

Prompterdan İstanbul'un ilçelerini alfabetik sırayla okuyor...yanımdakinden bir ses "Vay be adam ezbere okuyor be!"

Prompter bir ara donuyor, bu da donuyor...15 saniye filan...yanımdakiler "Noldu?" filan diyor...

Hiçbirinin aklına gelmiyor, onun o listeyi ezbere okumadığı.

Konuşma başladı...önde kadınlar var...sesi en yüksek çıkanlar ve en heyecanlılar.

Kadınlar gerçekten seviyor onu...duruşunu seviyor...sesini seviyor.

Kabul etmek lazım...ben cinsel olarak uyarılmış gözler gördüm orada...bu hakaret değildir. Milyon yıllık insanlık tarihinin evrimsel sonucudur...Gücü sevmek.

Öyle olmasa yüzbinlerce Fransız kadın, ülkelerini işgal eden Alman askerleri ile beraber olmazdı değil mi? Kim güçlü ise o çekici işte...neyse bu başka bir hikaye...

Konuşma başlıyor...5 dakika sonra ilk hareketler...

"Bu paraleller vatan hainiii!"

"Yuuuuh!".. bir yandan yuhlayıp bir yandan çıkanlar...

Noluyo be?! Nereye gidiyorsunuz?

"Bunlar peygamberi kamyonet kasasına bindirdiler!"

"Yuuuuh!"...hoppala...onlarca insan gidiyor çıkışa doğru...

"Bu CHP zihniyeti bilmemne!"

"Yuuuuuh!"...yüzler oldu...

Ben 25-30 dakika sonra çıktım, onbinlerle beraber çıktım...

Dışarıda yüzbinler vardı!

Adam içeride böğürüyor! Millet çıkıyor!

Yahu neyin kenetlenmesi??! Bu ne?!

Girerken bir sohbet sırasında duyduklarım geliyor aklıma:

"Biz sayı çok olsun diye geldik zaten"

Olay budur...olay bir fotoğraf karesidir...onu çektirebilmek için herkese verilen para, yardım vs aslında bu bir prodüksiyon masrafıdır, o kadar.

Çıkıyorum yüzbinlerle beraber...millet otobüsüne ulaşma derdinde.

Şimdi bir yol hayal edin...Yenikapı feribot iskelesinden, Unkapanı'ndaki tarihi sarnıca kadar...

Herhalde 5 km filan...

O yolun iki şeridinin de ağzına kadar otobüs ve minibüslerle dolu olduğunu düşünün...

Çıkanları bekleyen...

Herhalde 3-5 bin civarında araçtan bahsediyoruz...

"Bindirilmiş kıtalar" deyimi size ne anlatıyor?

Eki Görüntüle 1038602

Sonuçlar:

AKP seçmeninin önemli bir kısmı taraflı kitle iletişim silahlarının etkisi altında. İnternet kullanımı yok veya limitli...twitter, mivitter zaten yok, kapatılsa da dert değil...onların meselesi değil.
Fakirler...açlıkla tehdit edildiği için oradalar...yedikleri azıcık aşı "Tayyip" veriyormuş hissindeler. O olmasa o aş gelmez sanıyorlar.
Kendileri gelmiyorlar...getiriliyorlar. Teşvikler ve taşımalarla.
Çoşkulu değiller...kenetlenme durumu yok...birilerinin karar vermesini ve kendilerine söylemesini bekliyorlar. Mitinglerde sürekli söyleneni tekrar etme durumu var.
Tayyibi seviyorlar ama konuşmasını bitirmesini beklemiyorlar bile. Paralel devlet, istiklal savaşı filan gerçek dertleri değil.
O kadar büyük miting meydanında doğru dürüst miting filan yapılamaz. Duyulamıyor, görülemiyor. Adamın tek derdi, gazetelere "Milli İrade" fotoğrafı vermek.
Basit, zıtlıklara dayalı düşünüyorlar. Çevrecilik, demokrasi, özgürlük filan anlaşılmıyor...kafa karıştırıyor, rahatsız oluyorlar.

Bu lanet iktidar kontrollü olarak aç ve eğitimsiz bıraktıklarını daha büyük bir açlıkla tehdit ederek iktidarda kalıyor. İnsanlar bilinçaltlarında bu korkuyu taşıyor ve bir baba edasında seviyorlar tepelerindeki tiranı. Muhtaçlar...babanın eline muhtaçlar...babanın arada bir kötü söz söylemesi önemli değil...veya evin diğer oğlunun ağzını burnunu kırmasına ses çıkarmak istemiyorlar. O kardeş zaten yoldan çıkmış. Dayakla uslanır belki diyorlar. Bu arada aynı baba bizim konuşmamızı da yasaklamış. Kardeşimize yaşam tarzımız ve babamız hakkındaki gerçekleri anlatmamızı engelliyor. Gezi 15 gün elimizdeyken yakınlaşmanın ve kitlesindeki yumuşamanın farkına vardı ve tekme tokat daldı. Şimdi "onların gazetelerini okumayıııın!" diye anırıyor, interneti kapatıyor.

Seçimden bişi çıkmaz...ama artık "Nasıl olur yaaa, nasıl hala buna oy verirler???" sorusu ile vakit kaybetmeyeceğiz. Derdimiz seçim sonrası olacak. Enerjiyi sağlıklı harcamamız önemli

Kaynak : http://sarapvepeynir.blogspot.com.tr/2014/03/akp-mitinginde-bir-capulcu.html

pisstttttttt
kim yazdı bu yazıyı
:KK24:
bi çift lafım varda
arkasından konuşmak istemedim
2 üniversitemezunu
yıllık 50.000 tl geliri olan
günde 3 gazete okuyup
sosyal medya nın ala bir kullanıcısı olarak
ve bir AK PARTİLİ olarak
sadece bir sözüm var kendisine
kendi üslübü çerçevesinde
anlayaacğı dilden yazmak istiyorum
HADİİİİ LENNNNN ORDANNN
:KK28:

:KK9:
:KK28:

Böyle subjektif haberleri yorumlamak çok saçma geliyor. Bu forumun amacı güncel olayları yorumlamak değil mi, bayan zaten görüşünü belirtmiş...

benim çevremde de bi sürü tanıdığım var
hatta işte de özellikle bu aralar sosyal medyada çok konuştuklarım var seçim dolayısıyla ama hiçbiri başörtüsü vs için vermiyo açıkçası
bu şekilde genellemeyin bence
daha çok biraz düze çıktık eskiye göre diyolar
hizmetlerini beğeniyoruz diyolar
eksiklerin farkındalar ben de soruyorum ama sanki diğer partiler yapabilecek mi onlar da aynı olacak gelince diyolar

diğer partileri beğenmiyolar aslında
asıl verme sebepleri bu bence
diğer partilere vermek istemiyolar akp olsun bari modundalar
başörtüsü için veren de vardır bu forumda da görüyorum ama ben çoğunluğunun bu sebeple verdiğini gözlemlemedim mesela
yani tek sebep bu değildir bence
o yüzden sadece buna indirgemek yanlış olur

çevremde mhpye veren de çok ama onların birazı yolsuzluk iddiaları yüzünden vermeyecek bazıları da zaten hiç akpye vermemiş
bazıları da adaya göre verecekmş
yani karar değiştiren de var ama baz aldıkların yine genel gündem
yoksa devam edeceklerdi vermeye memnunlardı
tc kaldırılması çözüm süreci rahatsızlardı ama yine vereceklerdi
gezi olaylarında yaşananlar pek umurlarında değildi açıkçası
hatta gezicilere sonradan baya bi düşman olunmuştu benim gözlemlediğim
ben yeni bi parti çıkmadıkça akpnin düşeceğini sanmıyorum
belki oyları düşer ama yine birinci olacak sanırım
güvenilir anket sonuçlarını incelerseniz durum bunu gösteriyo zaten

Yoo, okuyan kimse yanlış anlamasın lütfen bu "benim" çevremde gözlemlediğim. Başörtüsüz oy veren arkadaşlarım da var ama çoğu ailem kime veriyo hıı ozaman doğrudur modunda. Ben bu mantığı anlamıyorum malesef çevremde şu cümleyi kuran da var "abi çalmışsa çalmış, çalıp da ülkeyi batırmıyo ya yol da yapıyo, her şeyi de yapıyo, helal olsun". Yani ben bu cümleyi kurabilenleri gördükçe ağlanacak halimize gülüyorum. Evet bi'çoğu başka düzgün bi'parti mi var diye oylarını akpye veriyolar ama diğer bi'çoğu da körü körüne bağlı oldukları için veriyo. Hani iki kelime tartışmaya çalışsam çoğunun benim anlattıklarımdan haberi bile yok "yalandır, nerden duydun, ne biliyosun, ayy çekemiyolar üfff" araştırmıyolar yani tv ne verirse o. (yine belirteyim benim çevrem diye)

Mühürlerin çalındığı bi'ülkede kimse adil bi'şekilde başa gelindi dememeli çünkü soru işareti kalıyo kafalarda. Başa gelen mhp, chp, akp hiç farketmez bu ülke sandığa güvenini çoktan yitirdi.

Bi'partiyi fanatikçe destekleyemezsiniz ülke söz konusudur çünkü. Oyüzden biri size bu adam "ananı da al git dedi, kelle dedi, ülkenin oy vermeyenini yok saydı" dediğinde evet orda hata etti diyebilmelisiniz. Ancak benim KK ve çevremde duyduğum cümle "siz adamı sevmezken napıcaktı bağrına mı basacaktı yok yea"... Benim akpyi sevmememin en büyük nedeni ülkeyi %50m diye bölmesidir. Ben onu sevmek zorunda değilim ama o ülkenin başındaysa hepimizi eşit görmek zorunda. Ben oy veren olsaydım ciddi ciddi oturur televizyonda hayranlıkla izlediğim sanatçılar tepkili (Gürse Birsel vb.), okuldaki profesörüm kızgın, üniversite öğrencilerinin (Odtü vb.) çoğu sevmiyo acaba NEDEN? diye düşünürdüm.

Benzer şeylerle bir çoğumuz karşılaşıyoruz, siyasetçilerimiz sağ olsun bölündükçe böldüler ülkenin bir an önce toparlanıp, normalleşmeye ihtiyacı var ama ufukta malesef ben henüz göremiyorum bunu. En iyisi bana da yer aç uzayda ssz::KK14:

Valla imkanım olsa bi'dakika durmam halbuki ülkesine feci aşık bi'insanım ama ruhum daralıyo artık:KK14:

Bence bu ülke en çok parti olayını fanatikleştirdiği için kırılıyo.
Şahsen ben ne akp ne chp ne de mhp hiç birini desteklemiyorum.
Zorundalıktan kötünün iyisini bulup oy vereceğim(zira iyinin iyisi yok benim gözümde).

Ara ara ben de kendimi tutamayıp saçmalıyorum tartışırken ama şöyle dışardan bakınca cidden beter bi'haldeyiz, en yakın arkadaşlar bile parti söz konusu oldu mu küsecek duruma geliyolar. Yazık oluyo gerçekten.

Yoo, okuyan kimse yanlış anlamasın lütfen bu "benim" çevremde gözlemlediğim. Başörtüsüz oy veren arkadaşlarım da var ama çoğu ailem kime veriyo hıı ozaman doğrudur modunda. Ben bu mantığı anlamıyorum malesef çevremde şu cümleyi kuran da var "abi çalmışsa çalmış, çalıp da ülkeyi batırmıyo ya yol da yapıyo, her şeyi de yapıyo, helal olsun". Yani ben bu cümleyi kurabilenleri gördükçe ağlanacak halimize gülüyorum. Evet bi'çoğu başka düzgün bi'parti mi var diye oylarını akpye veriyolar ama diğer bi'çoğu da körü körüne bağlı oldukları için veriyo. Hani iki kelime tartışmaya çalışsam çoğunun benim anlattıklarımdan haberi bile yok "yalandır, nerden duydun, ne biliyosun, ayy çekemiyolar üfff" araştırmıyolar yani tv ne verirse o. (yine belirteyim benim çevrem diye)

Mühürlerin çalındığı bi'ülkede kimse adil bi'şekilde başa gelindi dememeli çünkü soru işareti kalıyo kafalarda. Başa gelen mhp, chp, akp hiç farketmez bu ülke sandığa güvenini çoktan yitirdi.

Bi'partiyi fanatikçe destekleyemezsiniz ülke söz konusudur çünkü. Oyüzden biri size bu adam "ananı da al git dedi, kelle dedi, ülkenin oy vermeyenini yok saydı" dediğinde evet orda hata etti diyebilmelisiniz. Ancak benim KK ve çevremde duyduğum cümle "siz adamı sevmezken napıcaktı bağrına mı basacaktı yok yea"... Benim akpyi sevmememin en büyük nedeni ülkeyi %50m diye bölmesidir. Ben onu sevmek zorunda değilim ama o ülkenin başındaysa hepimizi eşit görmek zorunda. Ben oy veren olsaydım ciddi ciddi oturur televizyonda hayranlıkla izlediğim sanatçılar tepkili (Gürse Birsel vb.), okuldaki profesörüm kızgın, üniversite öğrencilerinin (Odtü vb.) çoğu sevmiyo acaba NEDEN? diye düşünürdüm.

Valla imkanım olsa bi'dakika durmam halbuki ülkesine feci aşık bi'insanım ama ruhum daralıyo artık:KK14:

öyle ama bunu pek düşünen yok işte
onu demeye çalışıyorum
kimse o kadar ayrıntılı düşünmüyo umursamıyo ki
kendi bakış açısına göre değerlendiriyo
kendi partisi çıksın istiyo da olabilir diğerlerini sevmediği için
bi de şuanki ötekileştirmeler yüzünden inadına oy verenler de var daha çok bağlanyolar
biraz partizanlık devreye giriyo

Son düzenleme:
bu nasıl bır mantıktır
eyyyyy ak partı dusmanları sız benım gorduklerımı nasıl goremıyorsunuz
sız hıc mı gazete okumuyorsunuz
sız hıc mı tv ızlemıyorsunuz
chp nın sacmalıklarını buraya yazıp dokerek parmaklarımı yorma cabasna dahı gırmıcemmmmmm.
ben unıversıte mezunuyum ben hergunnnn gazete hatmedıyorum ben tum kanalları tarafsız gozle ızlemeye calısıyorum sen kımsın kı ak partılılerı ezmeye calısıyorsun sen nasıl bı duzen bozucusun kı (capulcu) insanları makarnaya komure oy vermeyle ıtham edıyorsunnnn. bu memlekete ne yaptı chp bu memlekete ne verdı chp allah sen ve senın gbı dusununleri ıslah etsın ınsallahhhhhh

Seni cookkk seviyorum uzun adam! Allah uzun saglikli omur versin sana.sen bu ulkenin basina gelmis en güzel seysin...

Bu arada yaziyi hic begenmedim...degismeyen zihniyet ayni zihniyet bu...halk plajlari doldurdu millet denize giremiyor.gobegini kasiyan akp secmeni, sahilde denize girmek yerine mangal yapan, mangalda da balik yapmayan balik yapmasini bilmeyen başı kapali akp secmeni!..bir de utanmadan otekilestrilmkten bahsediliyor kendileri ne yapiyor acaba!!

ne abukkk bir yazı , kıskançlık diz boyu , birşey diycem size makarnayı öğrencide yemiyor hala makarna dasınız aşın bunları aşınnn :KK52::KK52::KK52:
sizin ufak zihniyetlerinize karşı kenetlenmiş insanlar sandıkta bir cevap daha verecek. ya insan gibi yaşayın yada daha özgür daha demokratik olduğunu düşündüğünüz ülkelere yerleşin önerim bu olabilir ..

Ek olarak ,Çalıntı şarkının bestekarıda mitingteydi hiçte benım şarkımı çaldırlar demedi :KK51:

Hanımefendi bence haddinizi bilseniz daha mantıklı olur, birşeylerden şikayetçi diye kimse kimseyi kendi ülkesinden kovamaz. İnsan gibi yaşamadığını iddia ettiğiniz yüce gönüllü insanlar ne yazık ki sizin de hakkınızı savunmak için yapıyor birçok şeyi. Zaten o alanlardaki insanların yüzde doksanı üni öğrencisi, hem de çok iyi üniversitelerde. Canları istese emin olun çok da iyi ülkelere gider yaşarlar. Ama biz kendi ülkemizi bırakıp da gitmeyeceğiz hiçbir yere. Özgürlük, demokrasi sizi rahatsız ediyorsA buyrun siz İran'a gidin, biz daha buradayız.

siz kaçırmışınız ya herkese dağıtıyorlarmış :KK1:
bu kadar kötülemesine gerek bile yoktu o videoyu paylaşsa sadece bomba olurdu, ama nedense paylaşmıcam diyor hı hı aynen öyledir, çekmiştir videoyu ama ayıp olmasın diye koymadı herhalde :KK37:

Ona da montaj dersiniz siz, video istemeniz çok komik değil mi sizce de :KK70: Ne videolar çıktı size göre hepsi montaj. Çünküüü çok kıskanıyorlar ustayı :KK1:

Ha birde konuyu açan editör olunca ne ban alıyor ,nede başka bir şey ama normal bir üye içerik bile değiştirince direk banlanıyor :KK76: Ne adalet ama !!!:KK1:

bu nasıl bır mantıktır
eyyyyy ak partı dusmanları sız benım gorduklerımı nasıl goremıyorsunuz
sız hıc mı gazete okumuyorsunuz
sız hıc mı tv ızlemıyorsunuz
chp nın sacmalıklarını buraya yazıp dokerek parmaklarımı yorma cabasna dahı gırmıcemmmmmm.
ben unıversıte mezunuyum ben hergunnnn gazete hatmedıyorum ben tum kanalları tarafsız gozle ızlemeye calısıyorum sen kımsın kı ak partılılerı ezmeye calısıyorsun sen nasıl bı duzen bozucusun kı (capulcu) insanları makarnaya komure oy vermeyle ıtham edıyorsunnnn. bu memlekete ne yaptı chp bu memlekete ne verdı chp allah sen ve senın gbı dusununleri ıslah etsın ınsallahhhhhh

CHP iktidara gelmedi ki hiç tek olarak... ne yapabilirdi yada ne yapabilmiş :KK70::KK70:

Size mitingin girişinde el değiştiren 300 liranın videosunu göstermeyeceğim! Ona göre okuyun veya bırakın...

Ne işim var benim AKP mitinginde?!!!

Bu soruyu soran sadece ben değilim, görüşlerimi bilen herkes aynı soruyu soruyor.

Tepemizdekinin kontrolden çıktığını ve halkımızın selameti için çok ama çok acil bir iktidar değişimini zaruri gören onmilyonlardan biriyim...

E bilen bilir, bu konuda aktif de sayılırım.

Peki ne işim var benim büyük AKP mitinginde?

Hemen söyleyeyim: Güvensizlik.

Gezi direnişinin başından beri devletin ve basının nasıl davrandığını çok ama çok iyi biliyorum, biliyoruz...

Tek tek anlatmaya gerek yok ama artık "gözümle görmeden" inanmıyorum.

"Bu adam bizi bize düşman etti!"

"Nasıl inanıyorlar anlamıyorum!"

"Kefen giymişler, kesin iç savaş çıkacak!"

"Adam başı 300 TL veriyorlarmış!"

Ooooo! Neler neler!

Yok aga! Ben bi bakıcam!

Eki Görüntüle 1038597

Taksi ile Yenikapıya kadar gittim ve gerçekten inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştım.

Hemen herkes özel güne kiralanmış belediye otobüsleri ve ilçe teşkilatları tarafından kiralanmış otobüslerle gelmiş. Girerken otobüs sayısı beni şaşırtmıştı ama çıkarken gördüklerim karşısında küçük dilimi yuttum...yazacağım.

Öncelikle kitleden bahsetmek lazım. Kim bu bir milyon insan?

Onlar görmezden gelinenler...evet, bugüne kadar gözümüzün önünde olan ama görmezden geldiğimiz insanlar var ya, hani farkına varmadığımız, hani iki kelime konuşmaktan sıkıldığımız...

İşte onlar...

Eki Görüntüle 1038598

Çoçuğumuzun bakıcısı Nermin Abla...

Sitemizin güvenlik görevlisi Kadir...

Tekstil atölyesinde günde 12 saat sigortasız çalışan Hatice...

Annesi Meliha...

Kardeşi Sanlı...

İski'den emekli Necati Amca...

Zabıta...itfaiyeci...otobüs şöförü...taşeron inşaat işçisi...

Onlar işte!

Bizi ayakta tutan, "kendiliğinden" olduğunu sandığımız bir çok işi gerçekte sessiz sedasız, afra tafrasız yapan insanlarımız.

Onlar "CV"si olmayan işlerin insanları...

Onlar "uzaktan" gelenler...onlar İstanbul'da denizi yılda bir kez görenler...

Onlar birbiri ile konuşmayanlar...onlar yanlarında bir adet gazete bile getirmeyenler...

Evet hiçbirinin kolunun altında bir gazete yok...bir adet bile...

Onlar telefona, internete bakmayanlar...twitter vimitter filan bilmeyenler..."selfie" çekmeyenler...

Onlar nasırlı eller...yorgun bacaklar...

Onlar talimatla bayrak kaldıranlar...itaat edenler...

Onlar beslenemedikleri için boyu benden kısa olanlar...en son Japonya'da metroda böyle hissetmiştim...ama onlarınki genetikti, bizimkisi yetersizlik...

Hepsi can, hepsi canan! Onlar biziz.

Otobüs ile geliyorlar çünkü arabaları yok çoğunun...

Olsa da benzine paraları yok...

Nerede ise tamamı geldikleri ilçe teşkilatı tarafından sağlanan anlık veya devamlı yardıma muhtaç,

Bizim "Makarnaya, bulgura oyunu satuyorlar!" diye kızdığımız, aşağıladığımız insanlar...

Ama o "Makarna" o kadar değerli ki onlar için...çoçuğu o makarna sayesinde doyuyor.

Eki Görüntüle 1038599

Bunu 1 liraya satılan simite, 50 kuruşa satılan suya yutkunarak bakan onlarcasını görünce anladım.

İşte ben bunu görmek için oradaydım.

Giriş çok karmaşık...bir milyon adamı içeri almak kolay değil...bi de haremlik selamlık dayatması olunca hiç kolay değil...

Halbuki kadınlarına karşı zarifler, kibarlar, dikkatliler.

"Bayanlara yol açalım beyler!"

En sık duyduğum cümlelerden biri.

Takkelisi, cihat bayraklısı, aczimendisi de burada...burada "inançsız" olarak tabir edilebilecek kimse yok.

Eki Görüntüle 1038600

Polisler ekstra kibar..."Pardon, yol açar mısınız?"

Oha! Mayıs'tan beri böyle bir şeye şahit olmadım! Şaka olmalı bu! :)

Eğitimsiz kafalar düalistik çalışıyor. Yani basit "ikilemler" çok etkili...

İyi kötü...sıcak soğuk gibi...

Recep Tayyip Erdoğan - Kılıçdaroğlu

Tayyip iyi, Kılıçdaoğlu kötü...

Tayyip akıllı, Kılıçdaroğlu aptal...

Tayyip sağlam irade, Kılıçdaroğlu çürük elma...

Acaip ucuz ve seviyesiz bir Tayyip-Kılıçdaroğlu photoshop pankartı önünde adeta çıldırıyorlar

Kahkahalar, gülmeler, fotoğraf çektirmeler.

Onlar için AKP, CHP, MHP filan yok...

Tayyip - Kılıçdaroğlu

Melek - Şeytan

Yarım saatlik milim milim ilerleyiş ve uyduruk bir üst araması sonrası içerideyim.

Ortalarda bir yerdeyim ancak alan çok büyük ve kürsüyü görmek nerede ise imkansız. Büyük ekranlara bakıyoruz alık alık...

Eki Görüntüle 1038601

Çok kalabalık...çok yoğun...omuz omuz, göğüs sırt...

Tayyip Kocaeli'nden geliyor. Onu beklerken Kadir Topbaş'la, Fatih Belediye Başkanı ile filan oyalanıyor millet...şu Marmaray tünelinin üzerine inşaat izni veren var ya...o işte.

Bi de bir şarkı var yeni çıkan...çalıntı olan...onu söyleyen sanatçı(!) çıkıyor, "Beni eleştirdiler taraf olduğum için, ne var bunda? Taksim'deki sanatçılar gibi polise taş mı atsaydım, dükkan camı mı kırsaydım?!"

"Yuuuuuh!"

Yavşak denilen şey böyle bişi işte.

O insanların nerede ise hiçbiri Taksim'e gelmedi...görmedi yaşananları...kendilerine yakın birisi ne derse onu doğru biliyorlar. İnternet'le ilgileri de yok...yandaş kitle medyası ne derse "He" diyorlar...

Bu tetikçi yavşaklar da kendilerine verilen görevi layıkıyla yerine getiriyor. Bu işler bittiğinde ilk hesap sorulacaklar bunlardır.

Neyse...

Öncelikle öyle çoşku filan yok...çok fazla pankart filan da yok...abartılı bir kenetlenme, gözü dönmüşlük filan yok...

Seviyorlar Tayyibi ama o kadar...AKP filan da yok onlar için...bi Tayyip o kadar. Ama Tayyip dediği için ölürler mi? Öldürürler mi? Ih ıh!

Bu kitleden iç savaş çıkarması çok zor...yumuşak bir kitle...bizim cesaretimiz, kenetlenmemiz, ortak hedefe yürümemiz çok daha kuvvetli seviyede. Biz ölüyoruz ve daha da ölmeye gidiyoruz.

Oradan bu çıkmaz...çok çok az bir kısmı için "belki" diyeceğim, işte onlar da pala ile dolaşanlar , Berkin'in evini basanlar filan. Kitlesel bir destekleri yok.

Tayyip helikopterle dolaşırken bir heyecan oluyor, el sallamalar filan.

Tayyip kitle iletişimi konusunda önemli taktikler kullanıyor...önce yukarıdan bakıyor...

Sonra helikopterden talimat yolluyor, arka kısma insan alın, dışarıda kalanlar var filan diye.

Vay be! Adam oradan bile müdahele ediyor! Kürsüden iletiyorlar mesajı. Çok seviyor bu kitle bu aşağılayan davranışı!

Neden biliyor musunuz? Çünkü yönlendirilmenin dışında alternatifleri yok. Hayatları boyunca hep talimat alanlar onlar...aç kalmamak için itaat edenler. Yine aynısı oluyor.

Beyefendi çıkıyor sahneye ve aynı masalları ardı ardına anlatıyor...

Prompterdan İstanbul'un ilçelerini alfabetik sırayla okuyor...yanımdakinden bir ses "Vay be adam ezbere okuyor be!"

Prompter bir ara donuyor, bu da donuyor...15 saniye filan...yanımdakiler "Noldu?" filan diyor...

Hiçbirinin aklına gelmiyor, onun o listeyi ezbere okumadığı.

Konuşma başladı...önde kadınlar var...sesi en yüksek çıkanlar ve en heyecanlılar.

Kadınlar gerçekten seviyor onu...duruşunu seviyor...sesini seviyor.

Kabul etmek lazım...ben cinsel olarak uyarılmış gözler gördüm orada...bu hakaret değildir. Milyon yıllık insanlık tarihinin evrimsel sonucudur...Gücü sevmek.

Öyle olmasa yüzbinlerce Fransız kadın, ülkelerini işgal eden Alman askerleri ile beraber olmazdı değil mi? Kim güçlü ise o çekici işte...neyse bu başka bir hikaye...

Konuşma başlıyor...5 dakika sonra ilk hareketler...

"Bu paraleller vatan hainiii!"

"Yuuuuh!".. bir yandan yuhlayıp bir yandan çıkanlar...

Noluyo be?! Nereye gidiyorsunuz?

"Bunlar peygamberi kamyonet kasasına bindirdiler!"

"Yuuuuh!"...hoppala...onlarca insan gidiyor çıkışa doğru...

"Bu CHP zihniyeti bilmemne!"

"Yuuuuuh!"...yüzler oldu...

Ben 25-30 dakika sonra çıktım, onbinlerle beraber çıktım...

Dışarıda yüzbinler vardı!

Adam içeride böğürüyor! Millet çıkıyor!

Yahu neyin kenetlenmesi??! Bu ne?!

Girerken bir sohbet sırasında duyduklarım geliyor aklıma:

"Biz sayı çok olsun diye geldik zaten"

Olay budur...olay bir fotoğraf karesidir...onu çektirebilmek için herkese verilen para, yardım vs aslında bu bir prodüksiyon masrafıdır, o kadar.

Çıkıyorum yüzbinlerle beraber...millet otobüsüne ulaşma derdinde.

Şimdi bir yol hayal edin...Yenikapı feribot iskelesinden, Unkapanı'ndaki tarihi sarnıca kadar...

Herhalde 5 km filan...

O yolun iki şeridinin de ağzına kadar otobüs ve minibüslerle dolu olduğunu düşünün...

Çıkanları bekleyen...

Herhalde 3-5 bin civarında araçtan bahsediyoruz...

"Bindirilmiş kıtalar" deyimi size ne anlatıyor?

Eki Görüntüle 1038602

Sonuçlar:

AKP seçmeninin önemli bir kısmı taraflı kitle iletişim silahlarının etkisi altında. İnternet kullanımı yok veya limitli...twitter, mivitter zaten yok, kapatılsa da dert değil...onların meselesi değil.
Fakirler...açlıkla tehdit edildiği için oradalar...yedikleri azıcık aşı "Tayyip" veriyormuş hissindeler. O olmasa o aş gelmez sanıyorlar.
Kendileri gelmiyorlar...getiriliyorlar. Teşvikler ve taşımalarla.
Çoşkulu değiller...kenetlenme durumu yok...birilerinin karar vermesini ve kendilerine söylemesini bekliyorlar. Mitinglerde sürekli söyleneni tekrar etme durumu var.
Tayyibi seviyorlar ama konuşmasını bitirmesini beklemiyorlar bile. Paralel devlet, istiklal savaşı filan gerçek dertleri değil.
O kadar büyük miting meydanında doğru dürüst miting filan yapılamaz. Duyulamıyor, görülemiyor. Adamın tek derdi, gazetelere "Milli İrade" fotoğrafı vermek.
Basit, zıtlıklara dayalı düşünüyorlar. Çevrecilik, demokrasi, özgürlük filan anlaşılmıyor...kafa karıştırıyor, rahatsız oluyorlar.

Bu lanet iktidar kontrollü olarak aç ve eğitimsiz bıraktıklarını daha büyük bir açlıkla tehdit ederek iktidarda kalıyor. İnsanlar bilinçaltlarında bu korkuyu taşıyor ve bir baba edasında seviyorlar tepelerindeki tiranı. Muhtaçlar...babanın eline muhtaçlar...babanın arada bir kötü söz söylemesi önemli değil...veya evin diğer oğlunun ağzını burnunu kırmasına ses çıkarmak istemiyorlar. O kardeş zaten yoldan çıkmış. Dayakla uslanır belki diyorlar. Bu arada aynı baba bizim konuşmamızı da yasaklamış. Kardeşimize yaşam tarzımız ve babamız hakkındaki gerçekleri anlatmamızı engelliyor. Gezi 15 gün elimizdeyken yakınlaşmanın ve kitlesindeki yumuşamanın farkına vardı ve tekme tokat daldı. Şimdi "onların gazetelerini okumayıııın!" diye anırıyor, interneti kapatıyor.

Seçimden bişi çıkmaz...ama artık "Nasıl olur yaaa, nasıl hala buna oy verirler???" sorusu ile vakit kaybetmeyeceğiz. Derdimiz seçim sonrası olacak. Enerjiyi sağlıklı harcamamız önemli

Kaynak : http://sarapvepeynir.blogspot.com.tr/2014/03/akp-mitinginde-bir-capulcu.html

bu çıksa çıksa gerçek anlamda bir çapulcunun, vatana millete hatta dünyaya oksijen yakımından başka faydası dokunmayan, kendini bu şekilde tatmin etmeye çalışan bir gereksizin kaleminden çıkar.
kaale alınası değildir..

X