acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

canım bencede üniversite ama şu an asker olması işi zorlaştırıyor. bugüne kadar bu kadar istememiştim üni okumak her zaman ailem destekçim oldu sağolsunlar.bende onlara mahcup olmamak için gezmek uğruna yada ortam görmek için hiç bu iyi niyetlerini kullanmadım.tmm gitcem deyip gidip yarım bırakıp gelmedim. istemiyorum öyle bir şey yapmak.yapmam da.
zamanla bunun ezikliğinin farkına varıyorum gerçekten kendimi ezik görüyorum.lise mezunu olmak istemiyorum artık!
herhangi bir bölümde okumak istemiyorum. en güzeli babamın bölümünü okumak ve onun mesleğini yapmak. çok kişi yerimde olmak ister haklısınız ama benimki şımarıklık değil ki. öyle olsa giderdim ztn dediğim gibi. mantıklı düşünüp karar vermek istiyorum.
ailemin maddi durumu çok iyide olmuş olsa ben savurgan biri değilim. tanımayanlar hakkımda ileri geri yorum yaptı ama hepsi yanılıyor.
bizde evliyken okuyamayız sanmıyorum olmaz yani. bulunduğumuz şehirde ztn özeli bırak devlet üniside olsa 4 yıllık yok.artı istediğim bölüm yakın çevremdeki ünilerde yok.
ne güzel yapmışsınız siz. ama bizim öyle olmıcak gibi ya okulu tercih edicem yada askerimi..:26:
birinden biri bitecek öyle görünüyor...

Bu yoruma aynen katılıyorum, bir kızım var bu sene lise sona gidecek, konu sahibesinin yerine koydum da kızımı, ben şahsen evladımın okumasını, mesleğini eline almasını istiyorum, çalışsın hayatı görsün yaşasın, evlilik nasılsa oluyor, seven bekler, ki 10 yıl bekleyen birine karşı birkaç yıl beklemek çokta özveri sayılmaz.
Önce eğitim...

evet evlilik her zaman olur tabiki..ama bizde durum biraz daha farklı şu an için..:/
dediğin gibi düşünüyorum bende ailemin durumu iyide olsa ben babamdan 1 tl bile isteyemem o veriyorken bile harçlık çok utanıyorum.bu duyguyu yaşayan bilir
bu yüzden kendi mesleğim olsun kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum ailem bile olmuş olsa kimseye muhtaç olmak istemiyorum.. Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin...teşekkür ediyorum

Son iki sayfa hariç tüm yorumları okudum.
Sanırım sen de 23 yaşındasın?
Benim tek anladığım "ama 10 yıllık ilişkiiiii" diyen bi'sensin, ilişkiyi, sevgilini bu denli takan da sensin.
Nitekim karşılıklı olsaydı ya da şöyle diyeyim evlenebilecek bir olgunlukta olsaydı ilk olarak "lan ailem dünya masraf yapıp beni okula yurtdışına göndermiş, sevdiğimden ayrı kalmışım kız beni bekliyor ne -gezmesi-" der okulunu okurdu. Ama nolmuş sen beklemişsin o orda gezmiş.

Sonra sen yine beklemişsin o 2 yıl boş durmuş yine bekle demiş keyfi gelince askere gitmiş.

Bu kısımlarda senin fikrini almışmıydı? Yoksa ben mi kaçırdım yazdığını?

Şimdi üstüne kalkmış ama okul dersem ayrılır diyosun. Senin bu ilişkide hiç söz hakkın, isteklerin yok sanırım...

Son düzenleme:

ona inanmıyorum işte canım ailemde bulduğum rahatı onda bulamıcakmışım gibi geliyor.
ailemde ne kadar beni rahat ettirirse ettirsin mesleğimi alıp kimseye eywallah etmek istemiyorum.
okumanın yaşı yok tabikide insan dilediği her zaman okuyabilir.
o hayatımda olmasaydı şu anda zaten durum çok farklı olurdu...
nasıl karar vericem ne yapıcam hiç bilmiyorum...
bide okula karar verirsem ona nasıl dile getiricem oda ayrı bi mesele

hayır canım hiç fikrimi almadı. gidiyorum dedi gitti geliyorum dedi geldi.
beni zaten çok dinleseydi okulu bıraktığı gibi ben daha git tecilini bozdur askerlik için koştur da bir an önce çıksın aradan sonra işinin başına geç.sonrada evlenirdik zaten.askerlik herşeye engel.
bende ona kızıyorum beni dinlemişte askere gitmiş gibi yansıtıyor. ama öyle olmadğnı herkes biliyor.
ah o neler neler hakediyor ama ben çok düşünceliyim..ne geldiyse başıma zaten kendimi düşünmediğimden geldi..

İnanamıyorum.
Yurtdışında eğitim imkanı olan bir genç kızın, evlilik uğruna bu şansı tepme ihtimali olması gerçekten sizi tanımasam da yani bana ne ya tanımam etmem..desem de sinirlerimi bozdu:)

Koca her zaman bulunur canım, ama bu eğitimi bir daha alamazsın,ayrıca bu kişiyle evleneceğinin garantisi var mı?

seni yıllarca bekletmiş biraz da ol beklesin..

sen gerçekten sevmişsin bklemişsin, o da sevgisi ispatlasın beklesin o zaman..

sakın bir aptallık yapma..

Allah bazı fırsatları 1 kere verir insana, yani insanın kaderi kendi elinde dedikleri bu işte..

Kaderini kendin çizmek üzeresin..iyi düşün..

Ya hu daha ne ozaman

Sen üniversite mezunu olmak istiyo musun?

Kimse yanlış anlamasın ama üniversite çok güzel bi'etikettir. Tamam lise mezunuyken de çalışabilirsin ama lise mezunuyla üni mezunu aynı işe başvurduğunda ilk işe alınan üni mezunudur.

Bak ben önce önlisans okudum, resmen iki yıllık diye dudak bükenler oldu işe yaramaz bilmem ne ben de hep kendimi geliştirdikten sonra ohooo derdim nitekim öyle olmadı dikey geçişle 4 yıllık yaptım başka bir üniversitede ve doluluk olarak o iki yıl bile fark etti.
Tabii bu okuyan kişiye de bağlı sap gibi gidip gelen de çok oldu.

Eğer buraya bunu yazarken babam üni mezunu çok iyi bi'işi var diyosan ilerde senin evladın niye senin için demesin sonuçta imkan verilmiş sana...

Ayrıca babasının işini yapacak devam edecek, işi hazır demişsin. Bu demek oluyor ki heeeeeeeep* eşinin ailesine bağımlı olacaksınız. Her şeyde söz hakkı bulacaklar sen de çalışmadığın için "he he" demek zorunda kalacaksınSevgilin bu yaşa kadar hiç zorluk çekmemiş bu bile eksi bence. Beni ailem yurtdışına gönderse o okulu bitirmeden dönsem yüzlerine bakamazdım üstelik gezdiğim için bitiremezseydim ohoo
...

üstelik ailemide tanısanız alır en kalın sopayı beni döversiniz kesinlikle!!
hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bu hayatta evleneceğimizinde garantisi yok ha evlendik diyelim boşanmayacağımızında garantisi yok hayat ne gösterir bilemiyoruz..:26:
sadece askerde olması beni düşündürüyor....çok karışığım ya çokkkk aslında gitmek bende istiyorum

bak benim ablamın iki çocuğu var okul okumaya uğraşıyor azimle :) keşke zamanında değerlendrseydim diyor.ama hiçbir şey için geç değil neticede

ilkaskim,
ben size 2 dakika da bir senaryo kurayım, yazacaklarıma çoğu kişinin katılacağını sanıyorum, sevgilin askerden geldi, lise mezunu keyfine zevkine göre iş bulması zor, buldu diyelim maaş belli, ev kira olacaksa iş daha da zor, evlendiniz, 10 yıl sonra okumadığına pişmansın farzedelim, en az 1-2 çocuğunuz var, çocuklar ufak, haliyle istediğin okula istediğin bölüme gidemezsin, yaşadığın şehirde açıköğretim fakültesine gitmek zorunda kalırsın o da eşin izin verirse, ki diyalog aynen şu olur: 30 küsür yaşında 2 çocuklu kadınsın bu yaştan sonra okumak neyine, ben yetmiyor muyum sana? Okuyacaksın da ne olacak? Evde otur çocuklarla ilgilen, zaten bu yaştan sonra okuyacaksın 4 yıl üniversite yaş olacak 37-38 o yaştan sonra seni işe kim alır? Bunlara benzer sözlere maruz kalmazsan ve hala ben kkdeysem gel beni bul ve yanıldın de lütfen, keşke yanılsam, yanılsak

Birde evliliğin istediğin gibi gitmiyor diyelim, yurtdışı eğitimini reddettiğine bin pişman olursun. Bence çok ama çok iyi düşün.

olmak istemez miyim hiç... ne güzel demişsin bak senin çocuğunda senin için üni mezunu der diye..
üstelik bir arkadaşımızda demişti çocuklar ailelerinden daha iyi konumda olmalı diye.gerçekten öyle. bugün onun muhabbetide geçti bulunduğum ortamda..
diyorum ya şimdiden bile onun ezikliğini, burukluğunu yaşıyorum..
hele birde çocuğum olduğunda daha bi canımı acıtacak bu..

evet çok doğru bir yorum yaptın eşim hep ailesine bağımlı olmuş olcak dolayısıyla bende..buda beni çok düşündürüyor zaten.
her zaman aramızın iyi olması gerekecek bize kötü davrandıkları zamanlar olsa bile.çünkü muhtaç olmuş olcaz!
ay ne kadar acı bir şey!!!

bende gidersem zaten o okulu bitirmeden dönmem! daha öncede dedim ailemin durumu ne kadar iyi olursa olsun gezmeye boşa para harcamaya gitmem yazık günah ya.

gerçekten güzel,mantıklı fikirleriniz için çok teşekkür ederim.. iyiki varsınız ve iyiki varsın kk!

ÇOK ÇOK ÇOK DOĞRU ve HAKLISINIZ...!!!
doğru söze ne denir ki..
biliyorum aynen de öyle olacak..
ilk söylenen şeyde dediğin gibi "ben sana yettiremiyor muyum?bakamıyor muyum?vs.vs."
halbu ki herşeyden önemlisi üni mezunu olmak ayrıcalık her ne kadar iş bulamasanda üni mezunusun kardeşim göğsünü gere gere söyleyebilirsin bunu.
diğer türlü sinerek lise mezunuyum demek bambaşka bir şey..
artı benim istediğim bölümde de iş bulamama gibi bir dert yok Allahtan..
gerçekten çok iyi geldi burası bana Allah razı olsun hepinizden..

Üniversite mi evlilik mi diyince insan tabi ki önce okul diyo ama bence biraz daha dusunmek lazım. her üniversite insana bişey katmıyo malesef, bazen hayatından 4 sene çalıyo hatta, acı ama böyle. okuycagın bölüm, sonrasındaki iş imkanları, önemli olan kısım bunlar bence. kmse kimseye sadece üniversite diploması var diye iş vermez, o diploma sana ne katacak bunu dusunmek lazım. bi de yurtdışı derken hangi ülke merak ettm

Allah hepimizden razı olsun inşaallah, benim kızkardeşim evlenmeden önce üniversiteyi bırakmıştı, evlendi aradan 16 yıl geçti, tabii bu 16 yılda iki çocuk sahibi oldu, geçen sene aftan yararlanıp tekrar başladı, bir yandan da iş aradı, yaşı 38 olduğundan işverenlerin pek tercih ettiği yaşta değildi, üstelik hala okuyan, eski iş tecrübesini yitirmiş biri olarak çok zor iş buldu, evet okumanın yaşı yoktur ama mesleğinle ilgili kariyer yapabilmen için belli bir yaşı geçmemen lazım, sevgilinden ayrıl demem asla ama hayatını da sevgiline göre şekillendirme, pişman olmama oranınla pişman olma oranın aynı, Allah pişman etmesin tabii lakin ya okumak yerine evlenirde pişman olursan.
O yüzden iyi düşünmelisin demiştim

üniversitede bir kız vardı
hemşireydi hem çalışıyordu hem de öğretmenlik okuyordu
bi çocukla hemşireyken sevgili olmuşlar
çocuk ilkokul mezunuydu
kız ailem kabul etmez ben de zaten daha yükselmek istiyorum beni istiyorsan bana yakışmalısın dedi
çocuk dışardan ortaokulu liseyi bitirdi
beraber ders çalıştılar kız çocuğu çalıştırdı çocuk üniversiteyi kazandı okudu
maksat iş miydi para mı eğitim mi kariyer mi bilmem
ama çocuk emek verdi
kıza değer verdiğini onun için bi şeyler yapabileceğini gösterdi
senin üzülür diye düşündüğün adam yarın öbür gün ben bu kıza asgari ücretle nasıl bakarım diye düşünüp okuduğu okulu bile bitirmemiş
şimdi hemen asgari ücret alanlar atlamasın biz nasıl geçiniyoruz diye
imkanı olan ve keyfinden bunu kullanmayanlardan bahsediyoruz

Sizin yorumunuz cok cekici geldi.
Dünya görüsünüz, yenilige, gelisime cok acikmis.
Siz Üniversite bitirdim diyorsunuz.
Liseyi bitirmis olsaydiniz...simdiki pozisyonda ve maasla calisiyor olabilir miydiniz ve secimlerinizde ve standartlarinizda sizce fark olmaz miydi?

Sizin elestirilerinizden yola cikarak diger arkadaslarin ne demek istediklerinizi anlamadiginiz da anlasiliyor.
Kaldi ki Üniversite bitirdim diyorsunuz ama yasi kac olursa olsun böyle bir imkan verilen bir insana da Üniv. oku demiyorsunuz..
Bende diyorum evet biraz mantik yani beyin bedava.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…