Tabi ki üniversite.
Sen yıllarca beklemişsin onu, şimdi de o beklesin seni.
Madem bu kadar seviyor, göstersin bakalım sevgisinin büyüklüğünü.
Ama sen diyorsun ki sevgilim okumama izin vermez.
Ne demek izin vermez?
Daha sevgilisiniz, şimdiden izin vermiyorsa, evlendikten sonra hiç izin vermez.
Kaldı ki bu izin alınacak bir mevzu da değil.
Fakat evlenirsen okumayı unut, çünkü o zaman gerçekten izin vermez,
senin kendisinden üstün olmanı istemez.
Burada böyle bir konu vardı. Kadın üniversiteyi kazanmış, fakat eşi evlendikten sonra okursun demiş ,
dondurmuş ve evlenmiş.
Ama eş sözünü tutmamış kadını okutmamış.
Evlenmeden okulunu bitir benden söylemesi.
Biz de eşimle yıllarca birbirimizi bekledik. Hatta evlendiğimizde benim meslekte 3 yılım bitmişti.
Şartların hazır olmasını bekledik.
Evlilik her zaman olur, geleceğin için okumalısın...
Bir kadının en büyük hatası imkanı varken okumayıp bir meslek edinememesidir bence, koca her zaman bulunur valla :) ve yurtdışında okuma imkanın olduğu için de çok şanslısın biz burada erasmusla uğraşıyoruz sırf yurtdışında bir üniversitede bir dönem okuyabilmek için. Bence kesinlikle ÜNİVERSİTE!
canım kafanın karışık olduğu belli. fakat karşındaki kişide yaşamında geleceğiyle ilgili sağlam kararlar alacak birine benzemiyor. öncelikle adımlarını sağlam bas yere. kendine güven. evlilik her zaman olur. eşinde olsa kimseye muhtac olma. ekonomik özgürlüğün olsun. ailen varlıklı olabilir ama kendi imkanınla birşeyleri yapman sana ayrıca güven verecektir. aşklar bir süre sonra biter ve gözün açıldığında iş işten geçmiş olur, yinede karar vermekte bir büyüğün olarak acele etme derim. sevgiler
Canım sen onu şimdi ve okurken nasıl bekliyorsan oda seni seviyorsa okuyup gelmeni beklemeli
Bence GİT
canımmm bende yıllar boyu emek verdiğim ilişkim için çok zor şartlarda çok kırsal bir yerde okumak durumunda kaldım..ben geldim sana neredeysen geldimm sen benim için burlara okuyamazmısın dediği için büyük bir adım attım çukura düştüm bitti gitti.şukadarını söyleyeyim sakın sakın ilişkinin etkilemesini izin verme..sen onu 10 yıldır idare ettim bekledinn gitti geldi okulu bıraktı senin için dedi durdu 2 yıl boşta kaldı şimdi askerde yine senin için diyip duruyor.bir kere de sen kendin için bişi yap.o senin için değil kendi için yaşamış bu zamana kadar bu kadarını görüyosundur elbet.bu seferde sen yaşa kendin için zaten buna karşın bitti derse bilkii zaten o ilişki çoktan bitmiş.benim ünv ben 18 imde gitmişken 25 yaşında girenler vardı şimdi çalışıp kariyer sahibiler.gelse ne olacakk ne yapabilcek ailenin verdiği rahatlığı bolluğu verebilcekmi sana?
Son iki sayfa hariç tüm yorumları okudum.
Sanırım sen de 23 yaşındasın?
Benim tek anladığım "ama 10 yıllık ilişkiiiii" diyen bi'sensin, ilişkiyi, sevgilini bu denli takan da sensin.
Nitekim karşılıklı olsaydı ya da şöyle diyeyim evlenebilecek bir olgunlukta olsaydı ilk olarak "lan ailem dünya masraf yapıp beni okula yurtdışına göndermiş, sevdiğimden ayrı kalmışım kız beni bekliyor ne -gezmesi-" der okulunu okurdu. Ama nolmuş sen beklemişsin o orda gezmiş.
Sonra sen yine beklemişsin o 2 yıl boş durmuş yine bekle demiş keyfi gelince askere gitmiş.
Bu kısımlarda senin fikrini almışmıydı? Yoksa ben mi kaçırdım yazdığını?
Şimdi üstüne kalkmış ama okul dersem ayrılır diyosun. Senin bu ilişkide hiç söz hakkın, isteklerin yok sanırım...
hayır canım hiç fikrimi almadı. gidiyorum dedi gitti geliyorum dedi geldi.
beni zaten çok dinleseydi okulu bıraktığı gibi ben daha git tecilini bozdur askerlik için koştur da bir an önce çıksın aradan sonra işinin başına geç.sonrada evlenirdik zaten.askerlik herşeye engel.
bende ona kızıyorum beni dinlemişte askere gitmiş gibi yansıtıyor. ama öyle olmadğnı herkes biliyor.
ah o neler neler hakediyor ama ben çok düşünceliyim..ne geldiyse başıma zaten kendimi düşünmediğimden geldi..
İnanamıyorum.
Yurtdışında eğitim imkanı olan bir genç kızın, evlilik uğruna bu şansı tepme ihtimali olması gerçekten sizi tanımasam da yani bana ne ya tanımam etmem..desem de sinirlerimi bozdu:)
Koca her zaman bulunur canım, ama bu eğitimi bir daha alamazsın,ayrıca bu kişiyle evleneceğinin garantisi var mı?
seni yıllarca bekletmiş biraz da ol beklesin..
sen gerçekten sevmişsin bklemişsin, o da sevgisi ispatlasın beklesin o zaman..
sakın bir aptallık yapma..
Allah bazı fırsatları 1 kere verir insana, yani insanın kaderi kendi elinde dedikleri bu işte..
Kaderini kendin çizmek üzeresin..iyi düşün..
üstelik ailemide tanısanız alır en kalın sopayı beni döversiniz kesinlikle!!
hiçbir şeyin garantisi olmadığı gibi bu hayatta evleneceğimizinde garantisi yok ha evlendik diyelim boşanmayacağımızında garantisi yok hayat ne gösterir bilemiyoruz..:26:
sadece askerde olması beni düşündürüyor....çok karışığım ya çokkkk aslında gitmek bende istiyorum
Ya hu daha ne ozaman
Sen üniversite mezunu olmak istiyo musun?
Kimse yanlış anlamasın ama üniversite çok güzel bi'etikettir. Tamam lise mezunuyken de çalışabilirsin ama lise mezunuyla üni mezunu aynı işe başvurduğunda ilk işe alınan üni mezunudur.
Bak ben önce önlisans okudum, resmen iki yıllık diye dudak bükenler oldu işe yaramaz bilmem ne ben de hep kendimi geliştirdikten sonra ohooo derdim nitekim öyle olmadı dikey geçişle 4 yıllık yaptım başka bir üniversitede ve doluluk olarak o iki yıl bile fark etti.
Tabii bu okuyan kişiye de bağlı sap gibi gidip gelen de çok oldu.
Eğer buraya bunu yazarken babam üni mezunu çok iyi bi'işi var diyosan ilerde senin evladın niye senin için demesin sonuçta imkan verilmiş sana...
Ayrıca babasının işini yapacak devam edecek, işi hazır demişsin. Bu demek oluyor ki heeeeeeeep* eşinin ailesine bağımlı olacaksınız. Her şeyde söz hakkı bulacaklar sen de çalışmadığın için "he he" demek zorunda kalacaksınSevgilin bu yaşa kadar hiç zorluk çekmemiş bu bile eksi bence. Beni ailem yurtdışına gönderse o okulu bitirmeden dönsem yüzlerine bakamazdım üstelik gezdiğim için bitiremezseydim ohoo...
ilkaskim,
ben size 2 dakika da bir senaryo kurayım, yazacaklarıma çoğu kişinin katılacağını sanıyorum, sevgilin askerden geldi, lise mezunu keyfine zevkine göre iş bulması zor, buldu diyelim maaş belli, ev kira olacaksa iş daha da zor, evlendiniz, 10 yıl sonra okumadığına pişmansın farzedelim, en az 1-2 çocuğunuz var, çocuklar ufak, haliyle istediğin okula istediğin bölüme gidemezsin, yaşadığın şehirde açıköğretim fakültesine gitmek zorunda kalırsın o da eşin izin verirse, ki diyalog aynen şu olur: 30 küsür yaşında 2 çocuklu kadınsın bu yaştan sonra okumak neyine, ben yetmiyor muyum sana? Okuyacaksın da ne olacak? Evde otur çocuklarla ilgilen, zaten bu yaştan sonra okuyacaksın 4 yıl üniversite yaş olacak 37-38 o yaştan sonra seni işe kim alır? Bunlara benzer sözlere maruz kalmazsan ve hala ben kkdeysem gel beni bul ve yanıldın de lütfen, keşke yanılsam, yanılsak
Birde evliliğin istediğin gibi gitmiyor diyelim, yurtdışı eğitimini reddettiğine bin pişman olursun. Bence çok ama çok iyi düşün.
ÇOK ÇOK ÇOK DOĞRU ve HAKLISINIZ...!!!
doğru söze ne denir ki..
biliyorum aynen de öyle olacak..
ilk söylenen şeyde dediğin gibi "ben sana yettiremiyor muyum?bakamıyor muyum?vs.vs."
halbu ki herşeyden önemlisi üni mezunu olmak ayrıcalık her ne kadar iş bulamasanda üni mezunusun kardeşim göğsünü gere gere söyleyebilirsin bunu.
diğer türlü sinerek lise mezunuyum demek bambaşka bir şey..
artı benim istediğim bölümde de iş bulamama gibi bir dert yok Allahtan..
gerçekten çok iyi geldi burası bana Allah razı olsun hepinizden..
Sizin yorumunuz cok cekici geldi.Bu itici yorumdan hareketle birkaç gerçekliğe değinmek lazım.
*Herkes okuyacak diye bir şey yok.
Okuduğu halde cahil cühela nice kadın var.
*Gelişime, yeniliğe, farklı fikir ve farklı dünya görüşlerine açık insanlar okudukça zihnini açabilir.
Zihin dar olduktan sonra insan okusa da sizin söyleminizle , kociş , arama yoluna gidip belli fikirlere bürünebilir.
*Kaldı ki konu sahibi de evlenip köle olmak istiyorum izlenimi vermedi bana.
Evlenenler de makine değil ayrıca tek fonksiyonları çocuk yapıp koca yolu gözlemek olmuyor. Sen de 2 ay bilmem kaç zaman sonra
evleneceksen bunun ayrımına da sen var.
*Lise mezunları da çalışabiliyor.
Biraz mantık yani beyin bedava.
Dipnot: Üniversite mezunuyum derdim alınmış olmak değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?