acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

ilkaskim

gel teskere gel teskereee
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
1.738
2
16
İstanbul
kızlar merhaba..
benim 10 yıllık bir ilişkim var ve sevgilim askerde. Lise mezunuyum.
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
diye bahane ediyorum birazda.
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
"ben senin için geldim evlencez sen neyden bahsediyorsun" der.
kayıtlarda devam ediyormuş okulda eylülde açılıyor sanırım.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.
sonuç olarak ben gidersem şayet ayrılmış olcaz ve asker! üstelik zor şartlarda!

Hangisini yapsam doğru olur? birden çok kafam karıştı..:26:
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

Eğitim hayallerinle arana girecek bir evlilik mutluluk getirmeyebilir. Daha sonra bunu düşünüp kendini suçlayabilir, geri dönemeyeceğin pişmanlıklar yaşayabilirsin.

Kocanda olsa bir başkasından 1 çift çorap almak için para istemekten gocunmayacaksan evlen gitsin.
Ha bu arada burda çok sorunlu, boşanan ... Çiftlerin çoğu çok büyük aşkla hatta kaçarak evlenmişler!

erken evlilikte ne var ya ne bu acele anlamıyorum eskiler der ki erken yaşta evlendirdiler ben evlenmezdim.simdikilerde erken yaşta evlilik meraklısı.üniversite eninde sonunda biter evlenirsin .

ama konuda önemli arkadaşlar okuyup cevap verirseniz benim için daha iyi olacak.. verdiğiniz cevaplar içinde ayrıca teşekkür ederim..

Bence bu konuyu once ailenle, daha sonra da sevgilinle konusmalisin. Ben senin yerinde olsaydim, evlenince universiteye giderdim. Bu sene degil de seneye baslamis olacaksin.. sadece 1 sene kaybin olacak.. zaten sevgilin 6 ay sonra geliyormus. Tam zaman denk gelecek.. Tabii soylemesi kolay, uygulamaya gecirmesi zor durumlar bunlar... Ama okumak gercekten onemli diye dusunuyorum canim. Insallah her sey yoluna girer.. :26:

erken evlilikte ne var ya ne bu acele anlamıyorum eskiler der ki erken yaşta evlendirdiler ben evlenmezdim.simdikilerde erken yaşta evlilik meraklısı.üniversite eninde sonunda biter evlenirsin .

yaşım sandığın kadar küçük değil arkadaşım :) ayrıca hiçbir zaman evlilik meraklısı olmadım.. lise bittikten sonra yıllardır ne üni okudum ne evlendim hiçbir şey yapmadım yani çok boş yaşadım ve istemiyorum böyle ot gibi yaşamak. zaten evlenmek isteseydim talibim çok oldu evlenirdim. ama ben erkek arkadaşıma inanmaya çalıştım hep sabırla bekledim. bana beklemek hiçbir zaman zor gelmiyor sadece pişman olmak istemiyorum verdiğim karar için...

keşke okumasaydım sinirim tepeme çıktı, sen de sevdiceğinde şımarıksınız okumayada niyetiniz yok evlenin aileleriniz baksın size ikinizde yurtdışında okuyacak durumdaysanız aileleriniz ensesi kalın aileler belli ki, bi doyun birbirinize 3-5 ay sonra ya o ya sen gak guk demeye başlarsınız

kesinlikle unıversıte bıtanem hemde yurtdısı bu fırsat kacmaz ne kadar ufkunun acılacagını dusunsene bu adam bunlara degıcek bırı olsaydı bu kadar yıldır senı bole bekletmezdı kendı aranızda olsa bı yzuk alırdı ben kesınlıkle unıversıte dıyorum bu gune kadar cok tavız verdın degerlı oldunmu sımdıde olmucan

o zaman şöyle düşün cnm benim önceliğim eğitim mi olmalı yoksa evlilik mi sonuç olarak 10 senedir tanıdığın biri onun nasıl biri olduğunu mutlu olup olamayacağını anlayabilirsin

Bana kalirsa erkek arkadasinin hayati senin uzerine kurulu degil kendi hayatini bildigi gibi yasayip sen laf etme diye seni bahane ediyor. Bunu hakettigini sanmiyorum ve hic samimi gelmedi bana. Kendi hayatindan hepsinden onemli. Ayrica sorunun cevabi olarak hem okuyup hem evli olan cok insan var.

sen Türkiyede yaşamıyomusun, burda gençler liseden itibaren özellikle son sene üniversite sınavlarına çalışıyolar sen niye boş boş yaşadın anlamadım

Elbette üniversite. Bireysel olarak kendine yönelip kendin için bir şeyler yapmaya başladığında, öğrendiğin yeni bilgiler ve edindiğin farklı deneyimlerle hayata bakış açını geliştirdiğinde sen ve o hala aynı noktaya beraber bakabiliyorsanız, senin kararlarına saygı duyabiliyorsa o zaman bu gerçek bir ilişkidir; ne olursa olsun hem senin hem de onun için devam eder. Kendin için atacağın adıma odaklan su akar yolunu bulur.

aileme erkek arkadaşım yüzünden gidemem diyemem ki. onada banada çok kızarlar büyük tepki gösterirler..
evliyken okumakta zor olacak olsa keşke güzel olur..hem evliliğin verdiği sorumluluk olacak hemde okul yurtdışında artı bakalım o zaman eşim izin verecek mi..hiç sanmıyorum yani evliyken bunun olacağına..
inşallah canım hayırlısıyla olur herşey..

senin yorumlarına bayılıyorum tam kıvamındaDD

Sonuçta bildiğini okumayacak mısın?

yaşın geçmişse üniversite okumak çok mantıksız. ben şuan 19 yaşındayım üniversiteye 17 yaşlında girdim okulum 7 yıllık bi yıl sınıfta kaldım. yani önümde 6 yıl daha vr. mezun olunca 25 yaşında olacağım ve hayata geç kalmış olacağımı düşünüyorum. Pişmanım ama başladım bitiricem. Buda benim kaderimmiş napalım. Bence herkes üniversite okumak zorunda diye bi kural yok canım. ayrıca yurt dışında üniversite çok saçma yökün denklik vermediği üniversitelerde okumak çok büyük risk tabi Oxforda falan gitmeyeceksen ki yurt dışındaki referans ile öğrenci alan iyi okulların eğitim hayatına bu kadar ara vermiş birini kabul edeceğini sanmıyorum. gerek yok bence canım tabi karar senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…