acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

ben neyden bahsediyorum siz neyden.. kusura bakmayın o değerli gözlerinizi yordum!

Konunu okudum. Birkac sey merak ediyorum.
Yaslariniz kac?
Sevgilin ne is yapiyor? Evlenirseniz nasil gecineceksiniz?

Son olarak ben erkek arkadasini pek olgun bulamadim okuduklarimdan. Akilli olan adam universitenin 3 senesini ite kaka da olsa okuyup son 2 sene de sinifta kalip ulkesine donmez. Gider yurtdisinda adam gibi isini bitirir gelir. Pek saglam insan gibi gelmedi bana. Is bulup calisabilecek mi acaba, supheli.

Bir de su var, evlenirsen universiteyi unut. Okumaya merakli insan zaten liseden sonra yillarca bos beklemez. Simdi bile tereddutteysen evlenince zaten zor, okumanin lafi bile gecmez. Okuyacaksan simdi oku, senin evliliginde okul olmaz, buraya yaziyorum. :)

off canım benim ya derin düşüncelerdeyim..:26: pişman olmak istemiyorum, okumakta istiyorum bir daha bu fırsat olabilcek mi bakalım hemde kardeşimle birlikte gitcez okula.. ama askerde yarı yolda bırakmak gibi olcak onuda yapmak istemiyorum sonuç olarak ayrılcaz biliyorum..

Hem üniversite hem evlilik yürüten çok arkadaşım var, aslında en güzeli onların ki diyorum. Çocuğu olan bile var ve gayet güzel yürütüyorlar. Okurken evliysen ve mutluysan derslerinin kötü olmasını gerektirecek de bir şey kalmıyor ortada :)
Bence ikisi bir arada iyi gider Üniversite öğrencisiyim, evli ve hatta çocuklu olan sınıf arkadaşlarımdan biliyorum, yine de karar senin. Her türlü etkeni düşünmelisin..

bir erkek için eğitim hayatından vazgeçen insanları asla anlayamadım asla da anlayamayacağım ben babamdan bile para isterken ezilip büzülüyorum elin adamından mı isteyeceğim hem de hiç çekinmeden. yapmayın etmeyin ya özellikle bizim ülkemizde kadınlar okumalı eğitilmeli bir erkeğin eline bakılmamalı
yazına gelince k.bakma ama sevgilinin seni önemsediğini falan düşünmüyorum kendi ağzınla demişsin 10 yıl ama ailesiyle görüşmedim bile diye nasıl ciddilik ki bu. bir de şuna takıldım üniversiteye giderken de sana soracak değil sonuçta onun hayatı gidip gitmeme kararı tamamen onu ilgilendiren bir şey okuyup tamamlamamış aptallık etmiş. bir insan o kadar da sallamamazlık yapmaz kim bilir ne haltlar yemiştir orada senin ruhun bile duymaz orada birşey yapsa. kısaca fazla şımarık birisiymiş evlilik meraklısısınız sinir oluyorum şu duruma. gidin evlenin okumamış etmemişsiniz kuş kadar maaşla geçinemezsiniz zaten ailenizden otlanırsınız mutlaka. Taş çatlasın bir kaç yıl sonra da boşanır kafanı taştan taşa vurursun.

o zaman şöyle düşün cnm benim önceliğim eğitim mi olmalı yoksa evlilik mi sonuç olarak 10 senedir tanıdığın biri onun nasıl biri olduğunu mutlu olup olamayacağını anlayabilirsin

o şu an askerdeyken ben üni okumaya karar verdiğimi söylersem hiç mutlu olmaz ve ayrılırız biliyorum..
ama birde şöyle bir şey var kendisi sözlüm değil sadece sevgilim. gelince bakalım dediği gibi olacak mı her şey ilk adım, evlilik vs. olacak mı? birde olmazsa ve başka sebepten ayrılırsak okuldanda olmuş olcam..offf:26:
seneye gitsem bile kardeşim o zmn gelmez ki..

bence senin fikrini biz değiştiremeyiz git evlende gör bakalım

bu adam kaç yaşında bi söyleyemedin

Son düzenleme:
konu sahibi o askerdeyken sen niye okuyamıyosun anlamıyorum adam yurtdışına gitmiş beni bekle demiş o da seni beklesin, senin önceliğin ne?
bide soruma cevap alamadım velev ki evlendiniz işi var mı bu adamın askerden gelince ne yapacak

sen okuyacaksın diye senden ayrılacak adamla evlenmeyi mi düşünüyorsun. o adam evlenince seni eve tıkar sen evde çocuklarına bakarken de boynuzu takar farkında olmazsın. örneklerini gördüm kendi gözümle. aklını başına devşir

bazıları imkansızlıktan bazıları şımarıklıktan işte.. böylelerini görünce de vay adaletini dünya diyorum, devlet okulunda bile okuyamadım ben malesef.

o senden ayrılır da okumazsan sen ondan ayrılamazsın akıllı ol bence

Cocuk gezmis tozmus, arkadaslariyla takilmis, uniyi bile 3. Sinifta birakacak kdr gamsiz, sorumsuzmus, yetmedi gozunun icine baka baka senin hasretinden okulu yarim biraktim diyecek kdr piskinmis, geldikten sonra 2 yil bos gezcek kadar da sozunun eri degilmis, sende onun lafina daha hala kanip uni.ye hemde yuurtdisina gitmesemmi diyorsun?

Allahim yaratiyosun bari takip et denilen cinslerdensin pek kusura bakmada..

Adam senin icin hangi keyfinden, imkanindan vazgecmis te sen gelecegini boylesi bi adamin ellerine birakiyorsun??

Wallahi kusura bakma biraz agir oldu ama yil olmus 2013 gencecik kizlarin hala bu ikilemlerde kalabilmesini aklim hafsalam almiyo..

Ne olursa olsun önemli olan senin fikrin ailen istiyor diye üniversiteye gidip üç beş ay sonra ben evlenmek istiyordum diye geri döneceksen üniversitenin anlamı yok, evlenip ben okumak istiyordum dersen okumanın bir anlamı yok. Ancak olayı değerlendirirsek sevgilin sadece senin için üniversiteyi bırakmamış, ben senin için döndüm sen okumaya gidiyorsun derse verecek cevapların var bana kalırsa. Ayrıca senle çok evlenmek istiyorsa askere gitmek için 2 sene beklemeseymiş. Bana kalırsa senin nasıl olsa onu bekleyeceğine inanmış, 5 sene 10 sene de olsa seni kaybetmeyeceğini düşünmüş. Ayrıca ailesiyle tanıştırmayı şu zamana kadar düşünmemesi garip geldi. Sadece şunu sormak istiyorum canım sana sen üniversiteyi onun için reddettikten sonra o gelip ben üniversiteye geri dönmek istiyorum dese ne düşünürdün? Kimse için "senin için şunu yaptım" diyeceğin şeyler yapma canım, bir hata yapıcaksan bile kendi hatan olsun

zor yerden mi sorduk bilemedim ki
adam askerden gelince ne iş yapacakk

zor yerden sordun balım nedenmı?cunku hıcbı ıs yapmıycak gormuyomusun adam sımarık taaa yurtdısına gıtmıs okumadan gelmıs bu yuzden konu sahıbı cevap vermıyo soruna ayrıca okumanın yası asla yoktur 28 yasında olupta benım alt sınıfımda okuyan var salakmı kı okuyo salaklıgından dııl kendı ayakları ustunde durabılmek ıcın okuyo kocaya el acmamamk ıcın okuyo konu sahıbı okumak ısteypte ımkanı olmayan bısuru ınsan varken senın okumamanda garıp dogrusu:26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…