acil yardım! üniversite mi evlilik mi?

kesinlikle haklısın canım.. zaten o yüzden mantıklı düşünüp karar vermek istiyorum. okula gidersem asla bırakmam ve elimden geldiğinin fazlasını çabalarım okulu bitirmek için.. evlilikte başka biriyle olsa henüz zaten düşünmezdim 10 yıllık ilişki var ortada teklif ederse kabul ederim tabi.. ama dediğin gibi askerliğini bitirip ilk adım atmak yerine üni okucam ben derse yapacak hiçbir şeyim yok. Allah'a havale etmekten başka..
ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını nedenide o zmn okurdu kısa dönem askerlik yapardı boşuna uzun dönem yapmazdı..

Keşke ailem bana böyle bir olanak sunsaydı. Çok şanslısın. Sakın bu öneriyi tepme. Çok pişmanlıklar duyarsın. Ben yüksek mühendisim, lisansı da yüksek lisansı da burda yaptım. Evliyim şimdi. Eşim evlenir evlenmez dubaiye çalışmaya gitti. Evimizi kurmuş olalım diye hemen mezuniyetten sonra evlenmiştik biz. Hala kendime yurtdışında yaşicak yerler bakıyorum. Eşim seneye gelicek ama ben yurtdışında kendime doktora programları arıyorum. Eğitimler bakıyorum. Öyle bi deneyim çok güzel bir şey olmalı. Çalıştığım şirkete bastırmaya çalışıyorum beni göndersinler diye :))

Erkek arkadaşın bir şey derse gittin 3 yıl boş boş oyalandın sonra geldin 2 yıl burda boş boş gezdin, üniversite mezunu değilsin daha hiç çalışmadın bizim için bi para bile biriktirmedin beni oyalıyosun sıkıldım biraz da sen beni bekle de:) kigerçekten de öyle. 10yıllık ilişkide bekleyen hep sen olmuşsun. O hayatını yaşamış gibi duruyor. Biraz da sen yaşa. Niye onun iznini alıcakmışsın. En azından 2 yıllık bi bölüm okuyabilirsin. Babanın mesleği ne bilmiyorum. Ama ailen haklı. Çocuklar her zaman annelerinden babalarından bir adım öne gidebilmeliler. Çünkü onların tecrübeleri bizi birkaç adım öne itelemeye yetiyor. Ailem lise mezunu. Üniversiteye girebilmekten başka bir ufuk yoktu kafalarında. Girdikten sonra her şey oluyo bitiyo sanıyolardı. Hiçbir zaman anlamadılar yüksek lisans doktora telaşımı. Sen şanslısın, ailende bilgili birileri var. Keşke hiç izin vermeselerdi evde oturmana liseden sonra.

yurtdışına çık, gez toz, yabancı dil öğren, yabancı arkadaşlar edin, ufkun açılsın. :)

Bende durumları iyi diye düşündüm biraz çocuk okumaya gitmiş gezmiş geri dönmüş iki sene de buralarda takılmış. Aile işleri falan da olabilir tabi.

evet aynen öyle. işi hazır. babasının işine devam edecek maddi durumları iyi ama üni diploması yok sadece. artı lise mezunu olmak istemiyor kendiside o yüzden askerdeyken üni sınavlarına girdi ve açık öğretime yazdı. evlenicez o yüzden açıktan okuycam diyor.
aynı zamanda çalışkan birisi işi olmamış olsaydıda işsiz kalmazdı ne yapar eder çalışırdı..

evliliği seçip okumazsan hayatının aptallığını yapmış olursun arkadaşım git okulunu oku yok okumayıp evde zar zor geçinirim harçlık isterim gururumda kırılmaz diyorsan evlen aynı hatayı ben yaptım bak elin oğlu şimdiyok okuyup mesleğim olsaydı neler olurdu

Tabi ki üniversite.
Sen yıllarca beklemişsin onu, şimdi de o beklesin seni.
Madem bu kadar seviyor, göstersin bakalım sevgisinin büyüklüğünü.

Ama sen diyorsun ki sevgilim okumama izin vermez.
Ne demek izin vermez?
Daha sevgilisiniz, şimdiden izin vermiyorsa, evlendikten sonra hiç izin vermez.
Kaldı ki bu izin alınacak bir mevzu da değil.

Fakat evlenirsen okumayı unut, çünkü o zaman gerçekten izin vermez,
senin kendisinden üstün olmanı istemez.

Burada böyle bir konu vardı. Kadın üniversiteyi kazanmış, fakat eşi evlendikten sonra okursun demiş ,
dondurmuş ve evlenmiş.
Ama eş sözünü tutmamış kadını okutmamış.

Evlenmeden okulunu bitir benden söylemesi.

Biz de eşimle yıllarca birbirimizi bekledik. Hatta evlendiğimizde benim meslekte 3 yılım bitmişti.
Şartların hazır olmasını bekledik.
Evlilik her zaman olur, geleceğin için okumalısın...

canım kafanın karışık olduğu belli. fakat karşındaki kişide yaşamında geleceğiyle ilgili sağlam kararlar alacak birine benzemiyor. öncelikle adımlarını sağlam bas yere. kendine güven. evlilik her zaman olur. eşinde olsa kimseye muhtac olma. ekonomik özgürlüğün olsun. ailen varlıklı olabilir ama kendi imkanınla birşeyleri yapman sana ayrıca güven verecektir. aşklar bir süre sonra biter ve gözün açıldığında iş işten geçmiş olur, yinede karar vermekte bir büyüğün olarak acele etme derim. sevgiler

Canım sen onu şimdi ve okurken nasıl bekliyorsan oda seni seviyorsa okuyup gelmeni beklemeli
Bence GİT

çok teşekkür ederim arkadaşım uzun cevabın için.. beni gerçekten anladığını düşünüyorum.. amacım evlilik olsa zaten burada neden fikir isteyeyim.. ortada 10 yıllık ilişkide var her ne kadar emeklerimin karşılığını almış yada almamış olsamda.. bide herşeyden önemlisi adam kritik yerde asker! sivilde olsa daha sağlıklı düşünürdüm şu an çok karışığım.. üzmek yada üzülmek istemiyorum..

Nasıl insanlarsınux yorum yazanlar kız sizin fikrinizi istemiş siz neler demişsiniz!!
Bebegm whtsapptan ayrıntılı konuşuruz bu konuyu ama bncede üniversite..

evet tatlım malesef beni anlamayanlar yadırgayanlar oluyor, tanımadıkları için olsa gerek. yanlış izlenim mi verdim ne..
neyse ki her yoruma açığım, sinirlenmiyorum. cevap verme gereği duymuyorum öylelerine çünkü benim isteğim mantıklı fikirdi..
sizlerin fikirlerinizi önemsiyorum çünkü..tamam bebeğim konuşuruz

canım iyi güzel hatta süper olur ama evliyken okul olmaz bizim için ailelerimizde desteklemez o zmn diye düşünüyorum..
açıköğretim olur ancak.. öyle bir şeyin olacağına inansam zaten kesin gözüyle bakardım ve şu an üni gibi bi düşüncem olmazdı biraz daha beklerdim..

Aradaki yorumları okumadan cevap veriyorum: Üniversite. Mesleğiniz olsun elinizde.

Durumunuz iyise özel üniversite olabilir hem yaşadığınız şehirde kalırsınız hem evlilik hem okulu bir arada götürebilirsiniz tabi bu sene için geç kaldınız seneye düşünebilirsiniz

yaşadığım şehirde özel üni yok. en yakın özel üni bana 3 saat uzaklıkta.. evliykende o kadar yol gidip gelmek zor olur ailelerimizinde onaylayacağını sanmıyorum. bekarlıktaki gibi kolay olmaz o zaman bu tür şeyler. sonuçta evlilik büyük sorumluluk ciddi anlamda düşününce..

canımmm bende yıllar boyu emek verdiğim ilişkim için çok zor şartlarda çok kırsal bir yerde okumak durumunda kaldım..ben geldim sana neredeysen geldimm sen benim için burlara okuyamazmısın dediği için büyük bir adım attım çukura düştüm bitti gitti.şukadarını söyleyeyim sakın sakın ilişkinin etkilemesini izin verme..sen onu 10 yıldır idare ettim bekledinn gitti geldi okulu bıraktı senin için dedi durdu 2 yıl boşta kaldı şimdi askerde yine senin için diyip duruyor.bir kere de sen kendin için bişi yap.o senin için değil kendi için yaşamış bu zamana kadar bu kadarını görüyosundur elbet.bu seferde sen yaşa kendin için zaten buna karşın bitti derse bilkii zaten o ilişki çoktan bitmiş.benim ünv ben 18 imde gitmişken 25 yaşında girenler vardı şimdi çalışıp kariyer sahibiler.gelse ne olacakk ne yapabilcek ailenin verdiği rahatlığı bolluğu verebilcekmi sana?

o seni zamanında çok bekletmiş sebepsiz yere şimdide sen onu beklet bence hem üniversite pişmanlıgı çok kötü bişey çevremde örnekleri var seni ailesiyle tanıştırmadıysa çokta ciddiye almıyor gibi hissettim sen daha iyi bilirsin yinede..

10 yılda senin eline bir yüzüğü bile çok gören bir adam için ayağına kadar gelen bu fırsatı tepecek kadar kör mü oldun canım ?
10 yıl çok uzun bir süre. Neden bir yüzük yok? Aileler bile bilmiyor, ailesiyle bile tanışmamışsın yahu ?
Bir düşün lütfen rica ediyorum. Nasibinde varsa, okul bittikten sonra bile evlenirsiniz.
10 yıl bekletilmişsin, biraz da sen beklet bence.
Şuanda sevgilini seçersen çok değil bundan çok kısa bir süre sonra kafanı nereye vuracağını bilemeyeceksin.

Yurtdışında okumak çok büyük bir avantaj, ben olsam bundan vazgeçemezdim..
Ama tabii ki, sevdiğim insanı burda bırakmakta istemezdim..
Erkek arkadaşının yaptıkları, söyledikleri ne yalan söyleyeyim bana biraz garip geldi, ben olsam çoktan resti çekmiştim, bu nedir her şey yarım yamalak..
Benim için burda en iyi karar, kendi ülkemde bir üni okuyup, aynı zamanda da evlenirdim..
İkisini bir arada yürütmek belki zor gele bilir ama insan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur..
Erkek arkadaşın buna 1 söz söylemez her halde..
Sonuçta ailen okumanı istiyor, sen de artık boş durmak istemiyorsun..
Ben olsam böyle yapardım..

koketcim çok çok teşekkür ediyorum güzel fikirlerin, önerilerin, yorumların için...
bu ilişkide çok emek verdim tmm oda verdi ama asla benim kadar değil.
zaten her şeyi geçtim en büyük emeğim sabrım değil mi..
şu an askere gitmemiş olsaydı benim gitmeme bir şey diyemezdi..
askere bizim için gitti sözde, gelince evlenicez diye umut vererek.
ama niyeyse onun umutlarına ben canı gönülden inanmadım.çünkü her defasında beni yanılttı.
şimdi askerlik son noktaydı.geldiğinde benim için, bizim için çabalamazsa (evlilikten ibaret değil) o zaman son noktayı ben koyucam.
üstelik doğuda kritik yerde asker. okul dersem ona ayrılcaz biliyorum ve psikolojisi bozulcak orada bana ihtiyacı olduğunu söylüyor.
üzmek yada üzülmek istemiyorum. doğru olan nedir bilemiyorum. bencillik etmek istemiyorum.
hadi 1 sene daha beklesem onu ayrılırsak üniye gitsem seneye bu sefer kardeşimle birlikte gidemicem ve hayal ettiğimiz gibi olmıcak, aynı bölümü aynı sınıfta okucaktık ve birbrmze destek olacaktık.
çıkmazda gibi hissediyorum böyle kendimi..:26:

Oku yavrum oku. Evlendikten sonra herkes kolay kolay devam ettiremiyo. Sözde ben de dgs sınavına girip geçiş yapacaktım ama hamile olunca kaldı. Şimdi bebek var, çooook zor çalışmak. Bebek büyüdükten sonra da kim bilir ne olur, çalışacak direyeti bulamam belki kendimde. Belki değil, bulamam sanırım:26: Neyse.. Dediğin gibi, üniversiteyi bitirememiş sana da ayak yapıyor. Bu adamla evlensen ne olur. Evlenince de başka sorunlar için ayak yapar sana. Yurt dışına gitmen şart değil. Burda oku, ama oku.

Sen nasıl onu beklediysen, o da seni beklemeli. Ben senin için geldim sen ne yapıyosun demeye hakkı yok şu anda.

Bir kadının en büyük hatası imkanı varken okumayıp bir meslek edinememesidir bence, koca her zaman bulunur valla :) ve yurtdışında okuma imkanın olduğu için de çok şanslısın biz burada erasmusla uğraşıyoruz sırf yurtdışında bir üniversitede bir dönem okuyabilmek için. Bence kesinlikle ÜNİVERSİTE!

evlen tabi evlen
sonra da onun için her şeyi bıraktım şimdi düştüğüm hale bak diye konu açanlar kervanına katılırsın
yani şu soruyu sormaya bile gerek var mı
düşünülecek kararsız kalınacak şey mi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…