Ne olursa olsun önemli olan senin fikrin ailen istiyor diye üniversiteye gidip üç beş ay sonra ben evlenmek istiyordum diye geri döneceksen üniversitenin anlamı yok, evlenip ben okumak istiyordum dersen okumanın bir anlamı yok. Ancak olayı değerlendirirsek sevgilin sadece senin için üniversiteyi bırakmamış, ben senin için döndüm sen okumaya gidiyorsun derse verecek cevapların var bana kalırsa. Ayrıca senle çok evlenmek istiyorsa askere gitmek için 2 sene beklemeseymiş. Bana kalırsa senin nasıl olsa onu bekleyeceğine inanmış, 5 sene 10 sene de olsa seni kaybetmeyeceğini düşünmüş. Ayrıca ailesiyle tanıştırmayı şu zamana kadar düşünmemesi garip geldi. Sadece şunu sormak istiyorum canım sana sen üniversiteyi onun için reddettikten sonra o gelip ben üniversiteye geri dönmek istiyorum dese ne düşünürdün? Kimse için "senin için şunu yaptım" diyeceğin şeyler yapma canım, bir hata yapıcaksan bile kendi hatan olsun
kızlar merhaba..
benim 10 yıllık bir ilişkim var ve sevgilim askerde. Lise mezunuyum.
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
diye bahane ediyorum birazda.
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
"ben senin için geldim evlencez sen neyden bahsediyorsun" der.
kayıtlarda devam ediyormuş okulda eylülde açılıyor sanırım.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.
sonuç olarak ben gidersem şayet ayrılmış olcaz ve asker! üstelik zor şartlarda!
Hangisini yapsam doğru olur? birden çok kafam karıştı..:26:
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim hepinize
Bende durumları iyi diye düşündüm biraz çocuk okumaya gitmiş gezmiş geri dönmüş iki sene de buralarda takılmış. Aile işleri falan da olabilir tabi.
canım kafanın karışık olduğu belli. fakat karşındaki kişide yaşamında geleceğiyle ilgili sağlam kararlar alacak birine benzemiyor. öncelikle adımlarını sağlam bas yere. kendine güven. evlilik her zaman olur. eşinde olsa kimseye muhtac olma. ekonomik özgürlüğün olsun. ailen varlıklı olabilir ama kendi imkanınla birşeyleri yapman sana ayrıca güven verecektir. aşklar bir süre sonra biter ve gözün açıldığında iş işten geçmiş olur, yinede karar vermekte bir büyüğün olarak acele etme derim. sevgilerkızlar merhaba..
benimkide lise mezunu daha doğrusu 3 yıl kadar üniversite okudu okulu bıraktı sonrasında da 2 yıl boş geçirdi ve askere gitti. neticede lise mezunu sayılıyor. başta her ne kadar kendim okumadığım için takmasamda zamanla ezikliğini yaşıyorum..
babam üniversite mezunu ve çok iyi bir mesleği var. ailem benim okumamı, meslek sahibi olmamı çok istiyor.
benimki üniversiteye giderken bana hiç sormadı, fikrimi almadı. yurtdışına okumaya gitti bana da sadece bekle dedi, ama hakkını yemeyeyim bana sen okuma otur evinde demedi. tamamen benim seçimimdi üni okumamak.
gitti bari bitiripte gelseydi ya! gitti burdan arkadaşlarıda vardı gezdiler devamsızlık yaptı derslerden geçemedi sınıfta kaldı bu yüzden okulu bıraktı bitiremeyeceğini anladığı için. bana ise "senin için bıraktım sensizliğe dayanamıyorum hemen askere gidicem gelicem evlenicez" diyordu. bunu söyleyen insan hemen askerlik için başvurması gerekmiyor mu? okulu bıraktıktan 2 yıl sonra gitti askere!
ben sabırla onu bekliyorum, şu an "geleyim hemen ilk adımı atıcaz ve en yakın zamanda evlenicez bir an önce sana kavuşmak istiyorum askerede senin için geldim" diyor. 10 yıldır sevgiliyiz ve ailesiyle falan tanışmıyorum, yüzüğümüz yok normal bir sevgiliyiz yani lafta ciddiyiz ve uzun süreli birlikteliğimiz var bu kadar.
ailem babamın mesleğini okumamı istiyor kardeşimle birlikte ve yurtdışına bizi üniye göndermek istiyorlar. bugün daha ciddi olarak bu konu konuşuldu. benimde söylediğim şey "henüz kendime tam anlamıyla güvenemiyorum neticede yurtdışında okumak kolay değil hem oranın dilini öğreneceksin hem ana dilin gibi İngilizce konuşmayı öğreneceksin derslerde paso İngilizce. Türkçe hiç yok."
asıl sebep ise erkek arkadaşım! ona bu konudan bahsedemem etsem de asla izin vermez gitmeme.
ben şimdi üniye gidersem beni beklemez ayrılırız "bugüne kadar neden okumadın yaşımız küçükkende şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik okula gidicem diyorsun" dicek.
kızlar merhaba..
Bu itici yorumdan hareketle birkaç gerçekliğe değinmek lazım.
*Herkes okuyacak diye bir şey yok.
Okuduğu halde cahil cühela nice kadın var.
*Gelişime, yeniliğe, farklı fikir ve farklı dünya görüşlerine açık insanlar okudukça zihnini açabilir.
Zihin dar olduktan sonra insan okusa da sizin söyleminizle , kociş , arama yoluna gidip belli fikirlere bürünebilir.
*Kaldı ki konu sahibi de evlenip köle olmak istiyorum izlenimi vermedi bana.
Evlenenler de makine değil ayrıca tek fonksiyonları çocuk yapıp koca yolu gözlemek olmuyor. Sen de 2 ay bilmem kaç zaman sonra
evleneceksen bunun ayrımına da sen var.
*Lise mezunları da çalışabiliyor.
Biraz mantık yani beyin bedava.
Dipnot: Üniversite mezunuyum derdim alınmış olmak değil.
Nasıl insanlarsınux yorum yazanlar kız sizin fikrinizi istemiş siz neler demişsiniz!!
Bebegm whtsapptan ayrıntılı konuşuruz bu konuyu ama bncede üniversite..
Üniversite sınavına gir, barajı geçip yaşayacağın şehirde bir üniversiteye gir, o sırada da evlen, hem okula gidersin hem evlenmiş olursun. Yurt dışına gitmeye gerek yok, türkiye de o diplomayı saydırmak zor olur.
Durumunuz iyise özel üniversite olabilir hem yaşadığınız şehirde kalırsınız hem evlilik hem okulu bir arada götürebilirsiniz tabi bu sene için geç kaldınız seneye düşünebilirsiniz
Keşke ailem bana böyle bir olanak sunsaydı. Çok şanslısın. Sakın bu öneriyi tepme. Çok pişmanlıklar duyarsın. Ben yüksek mühendisim, lisansı da yüksek lisansı da burda yaptım. Evliyim şimdi. Eşim evlenir evlenmez dubaiye çalışmaya gitti. Evimizi kurmuş olalım diye hemen mezuniyetten sonra evlenmiştik biz. Hala kendime yurtdışında yaşicak yerler bakıyorum. Eşim seneye gelicek ama ben yurtdışında kendime doktora programları arıyorum. Eğitimler bakıyorum. Öyle bi deneyim çok güzel bir şey olmalı. Çalıştığım şirkete bastırmaya çalışıyorum beni göndersinler diye :))
Erkek arkadaşın bir şey derse gittin 3 yıl boş boş oyalandın sonra geldin 2 yıl burda boş boş gezdin, üniversite mezunu değilsin daha hiç çalışmadın bizim için bi para bile biriktirmedin beni oyalıyosun sıkıldım biraz da sen beni bekle de:) kigerçekten de öyle. 10yıllık ilişkide bekleyen hep sen olmuşsun. O hayatını yaşamış gibi duruyor. Biraz da sen yaşa. Niye onun iznini alıcakmışsın. En azından 2 yıllık bi bölüm okuyabilirsin. Babanın mesleği ne bilmiyorum. Ama ailen haklı. Çocuklar her zaman annelerinden babalarından bir adım öne gidebilmeliler. Çünkü onların tecrübeleri bizi birkaç adım öne itelemeye yetiyor. Ailem lise mezunu. Üniversiteye girebilmekten başka bir ufuk yoktu kafalarında. Girdikten sonra her şey oluyo bitiyo sanıyolardı. Hiçbir zaman anlamadılar yüksek lisans doktora telaşımı. Sen şanslısın, ailende bilgili birileri var. Keşke hiç izin vermeselerdi evde oturmana liseden sonra.
yurtdışına çık, gez toz, yabancı dil öğren, yabancı arkadaşlar edin, ufkun açılsın. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?