• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik konusunda kararsızım Nişanıma da az kaldı ne yapacağım bilmiyorum...

Ne anlamda dediğim gayet belli. Aşırı dramatik ve melankolik gibisin. İnsanın ruhu daralıyor resmen. Halen diyorsun ki bunu yazmış şunu yazmış. 🥱 Ya sabır. Sen kendini bilmiyor musun? Niye bu kadar etkileniyorsun bunun sözlerinden.
Melankolik değilim. ama burada öyle hissettirmiş olabilirim. Kendimi biliyorum ama gerçekten yaptım dediklerini... cinsellik yaşıyorduk ama dışarda elini tutmuyordum. Niye? Çünkü kendi dediği şeyleri yapmıyordu. Değiştirmiyordu kendini ve yanıma yakıştırmıyordum.. Sevgiden soğuttun vs demesi gerçekten beni üzdü. Şuan hissettiklerimi anlamlandıramıyorum dedikleri gerçekten koydu bana. Bende anlamıyorum neden koydu bana bu kadar diye. Gerçekten boğazım düğüm düğüm oldu. Burada kimse tanımıyor diye açık açık ne hissediyorsan ne düşünüyorsam söylüyorum. Diğer türlü beni tanıyan yakın arkadaşım bile olsa şunları anlatamam pek. O yüzden ne var ne yoksa burada döküyorum içimi...

Melankolik değilim. ama burada öyle hissettirmiş olabilirim. Kendimi biliyorum ama gerçekten yaptım dediklerini... cinsellik yaşıyorduk ama dışarda elini tutmuyordum. Niye? Çünkü kendi dediği şeyleri yapmıyordu. Değiştirmiyordu kendini ve yanıma yakıştırmıyordum.. Sevgiden soğuttun vs demesi gerçekten beni üzdü. Şuan hissettiklerimi anlamlandıramıyorum dedikleri gerçekten koydu bana. Bende anlamıyorum neden koydu bana bu kadar diye. Gerçekten boğazım düğüm düğüm oldu. Burada kimse tanımıyor diye açık açık ne hissediyorsan ne düşünüyorsam söylüyorum. Diğer türlü beni tanıyan yakın arkadaşım bile olsa şunları anlatamam pek. O yüzden ne var ne yoksa burada döküyorum içimi...
Öperken suratına şap şap ter gelen adamı kimse istemez. Özensiz kişisel bakımı olmayanı kimse istemez. Bende beni seveni isteyeceğim demenin alemi yok. Zaten bunun çok isteyeni yok o yüzden sana tutulmuş bu kadar. Bulabiliyorsa sevgiye ısıtacak birilerini hemen bulsun bizde görelim.😅

Beğenmediğiniz adamın koynuna giriyorsunuz kusura bakmayın ama adamın zaten ilkisiniz geçmişe takıntılı diyorsunuz bu adam farkında mısınız sizi takıntı haline getirdi. Bence cinsellikle beraber daha da takıntılı hale getirme ihtimali var o yüzden yazdım o kısmı yanlış anlaşılmasın. Ufaktan ufaktan sizi kısıtlamaya başlamış. Acımayın arkadaşlarınızla ilişkilerinize karışılmaya başlamış, kılık kıyafetinize karışılmaya başlanmış. Zaten kendisinden kültür bakımından çok çok yukarıda olduğunuzu söylüyorsunuz evlendikten sonra, benim başımda da aynısı var biriniz bir köşede kitap okur diğeriniz bir köşede telefona bakar sessiz sedasız akşamları bir evlilik yürütürsünüz. Benzer şeyleri yaşadığım için söylüyorum kesinlikle arkanıza bile bakmayın ben şu an kafama yerlere vuruyorum, hatta yerlere de vurmuyorum sürtüyorum keşke kıvılcım çıksa da kafam yansa diye kesinlikle hayal ettiğim gibi bir evlilik olmadı Şu an sadece yalnızım ve siz de evlenirsiniz benden daha kötü bir durumda olacaksınız yani acınacak hale düşersin.

Daha bakımlı yakışıklı, işi iyi olan, karakteri düzgün olan başka biriyle tanışsanız bu adam umurunuzda olur mu? Bu soruya dürüstçe cevap verin bence Love.
Kocasını/sevgilisini seven bdv kadınlarına sorarsak bu soruyu, ben de dahil tabi, ben onu o olduğu için seviyorum cevabını alırız. Hiçbirimiz diğerine dönüp bakmaz. Gerçek aşk böyle bir şey, alternatifi olmaz.

Merhaba öncelikle bütün hemcinslerimin kadınlar gününü kutlarım... işin içinden çıkamadığım için burada arıyorum cevabımı. Yardımcı olursanız çok sevinirim... Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ve 32 yaşıma gireceğim bu yıl. Evlilik konusunda emin değilim. Fiziksel olarak farklıyız. Ben üniversite mezunuyum o lise. Kendi işini yapıyor. Fiziksel olarak beğenmiyorum maalesef.. Yan yana hiç iyi durmuyoruz bunu etraftaki insanlarda söylüyor. Kendisi de beğenmiyor ki daha yeni yeni konuşmaya başladığımız zamanlar durup dururken '' ben kilo versem saç ektirsem çok iyi olur'' vs demişti. Bende '' tabi ki insanın kendine bakması çok güzel bir şey'' falan demiştim. 2 senede uğraştım. Kilo ver, Saç ektir, Laszere git diye sürekli söylendim. Spora başladı 3 5 ders sonra bıraktı. Diyetisyene gitti 21 gün detoks yapıcaktı parada ödedi. 1 2 hafta denedi sonra bıraktı. Et ürünü tüketmemesi gerekiyordu ama dikkat etmedi... Kitap okuyalım dedim ben esnafın yoruluyorum dedi okuyacağım dedi ama başlamadı. Hep yapıcam edicem diye diye 2 sene sonu geldi.
Bu zamana kadar durmamın sebebi vicdan yapıyor oluşum, Sadık olması, Beni sevmesi, Alttan alıyor olması (o kadar lafıma karşı) ve daha önce düzgün birinin karşıma çıkmamış olması.. Çok kötü şeyler yaşadım aldatıldım terkedildim falan bunlardan dolayı bana bi dinlenmişlik hissi verdi..

Ama biz farklıyız baya.. Ben mesela yurtdışına çıkmak gezmek isterim onun böyle çok hayali yok. Tayland'a gitmek isterdim derim oraya gidilmez pislik orası der. (ladyboylar geliyor hemen aklına sanki başka bir şey yokmuş gibi) Sonra mısıra gidelim derim(kuzeni karısıyla gitmişti kokuyor falan demişti geldiklerinde) hemen onlardan etkilenip kokuyormuş ne yapıcaz orda diyor.
Hep alttan alıyor bazen sinirleniyor ama ben üzerine gidince susuyor. Bazı huyları beni itiyor. Bir ara ayrılmıştım. Yüzüğünü bütün hediyelerini vermiştim. Yüzük haricinde gitmiş bana aldığı bütün hediyeleri sobaya atmış. Ayrılmak istediğimi söylediğimde başka biri mi var demişti sonra arabayla almaya geldi. Sinirlenince arabanın içinde telefonunu attı yere. Ertesi gün 3 4 gün boyunca aradı ağladı görüşelim ne dediysem yapıcam falan dedi kıyamadım görüştüm bana yüzüğü kolyeyi yeniden verdi kutuda duruyor ama o günden sonra hiç takmadım onları.
Hepte kızdı neden takmıyorsun diye bana söz verdiğin şeyleri yap ondan sonra takarım dedim. iyi takma bir daha söylemicem zaten dedi ertesi gün yine yüzük mevzusu gündeme geldi.
Aslında iyi bir insan ama kendisine bakmaz işkoliktir. yeni yeni saç ektirmeye gitmeye başladı. lazer falan... Ama bu kadar senelerce aylarca başının etini yedim çok mu zordu başlamak... Ben ise tam tersiyim uzun boylu zayıf fönsüz makyajsız çıkmayan etrafta çok beğenilen biriyim. Kimse yakıştırmıyor. Onu da geçtim bazen bir şeyi on kere söylüyor piyasa kötü piyasa kötü. Şükür iyide kazanıyor gibi ama bütün arkadaşlarım ve annem bu konudan müzdarip kelime dağarcığı yok ne zaman görüşsek bu konu açılıyor yine falan diye.

Korkum hayatıma kötü bir insan girer mi biz ayrılınca. Yine eski günlere dönersem. Ama evlenirsem de ki evlenecek kadar sevmiyorum. Aklım allak bullak...
Seviyormuşsunuz gibi bir vibe hiç almadım yol yakınken dönün bence

33 yaşında birinin daha önce cinsellik yaşamamış olması niye bu kadar tuhaf geliyor insanlara anlamadim. Tek gecelik ilişki yaşamak herkese göre değil. Onun dışında seveceğin ve bunu yaşayabileceğin birini bulmak o kadar da kolay değil. Belki kadinlar için daha kolaydır ama erkekler için değil. Hele de Türkiye'de.
Bunun dışında konu sahibi adam seni tehdit etmiş otele gittik diye. Barışma ümidi olduğu için mümkün olduğunca üstü örtülü yapıyor ama bu adamın çok çirkinleşme potansiyeli var. Seni sevdiği için ve evli olmadığınız için kendini baskılıyor ama belli yani bu adam tehlikeli birine dönüşebilir. Senin de ilgi ihtiyacın var anlıyorum ama olmaz yani kurtar kendini. Bu adam sikintili bak sana asik be kaybetme korkusu var ama ona ragmen arkadaslarina vs karisiyor, fevri hareketleri var. Bir de adamı için almıyor bariz tiksiniyorsun ona hiç girmiyorum.

Öperken suratına şap şap ter gelen adamı kimse istemez. Özensiz kişisel bakımı olmayanı kimse istemez. Bende beni seveni isteyeceğim demenin alemi yok. Zaten bunun çok isteyeni yok o yüzden sana tutulmuş bu kadar. Bulabiliyorsa sevgiye ısıtacak birilerini hemen bulsun bizde görelim.😅
Öpüşürken değil de ilişki sırasında kıl çok yoğun olduğu için göğsünde ve sırtında o şekilde terliyordu şıp şıp damladı bir kaç kez.. Her gün işinden dolayı duş alıyordu toz toprak olduğu için. İyi bir insan cimri değil sadıkta bu zamana kadar 10 defa evlenirdi. Bilirsiniz ki bir erkek isterse evlilik oluyor... Bana geçenlerde beni de soruyorlar düğüne falan gittiğimde kim bu kim bu diye duyuyorum görüyorum demişti. Hiç sesimi çıkarmadım bende. Kim soruyorsa artık.
Aslında 2 sene uzatmazdım. Ama kendimi bazen çok yetersiz hissettim. İyi bir işim yok iyiyi geçtim bir işim yok en son işimden 5-6 ay önce çıkarıldım. 32 yaşıma gireceğim 5 ay sonra. Ne evlilik ne iş hiçbir şeyde yüzüm gülmedi..
2.üniversiteye yazıldım. Zor bir bölüm ben sözelciyim o bölüm biraz sayısal.. Yıllar sonra iş buldum dedim girdim hemen hemen 2 sene önce. Onda da çalıştırdılar ve maaşımı vermediler 15 gün çalıştım şüphelenip çıktım. 15 20 kişi mağdur oldu benim bildiğim dahası da var. Zaten üniversiteye 22 yaşımda gitmiştim 26 da mezun oldum o zamanda da pandemi vurdu iş bulamadım yıllarca.
Geçen sene buldum dedim. birinde 3 hafta çalıştım çıkardılar hatta birden çıkardılar işi öğreteceğiz şu gün yapacağız sigortanı dediler o gün çok yağmur yağdığı için bir de çalıştığım yer baya uzaktı sağlık raporu almam gerekiyordu. P.tesi halledersin dediler. İşten çıktım 1 2 saat sonra işime son verdiklerini söylediler. Kalakaldım öyle..
Sonra başka bir iş buldum 5 ay çalıştım. Tutucu bir yerdi. Oradaki bir kadın yüzünden dolduruşa geldi herkes saçma sebepten sanki ben çalışmıyormuşum gibi elime ihtarname verdiler bende imzaladım çıktım. Ki oranın sahibiyle aynı yaşlardaydık. Bana asılıyor gibi hissettim. İltifat falan ediyordu ünide konuştuğum kıza benziyorsun demeler sonra tırnağımı ellemişti. Ben kalıcı oje yaptırıyorum sürekli tırnaklarımda hafif uzun bir gün aa kendi tırnağın mı diye elime dokundu rahatsız oldum evliydi bir de adam. Belki de yüz vermedim diye de oldu.
Şimdi de aylardır iş bulamadım... İş görüşmelerine gittim iyi de geçti ama aramadılar daha sonra. Annemde hep başıma kaktı kakıyorda.. '' ne evlenebildin ne de güzel bir işin var '' diye.. Deminde aynı şey oldu ya onu soruyor aradı mı mesaj attı mı bir da diye ya da laf sokuyor bir şeyleri başaramadın diye..
Annemin ikinci evliliği şuan. İşte eşinin 2 kızı var küçük kızı daha yeni evlendi benden 4 yaş küçük. Mücadele ediyormuş. Bak babasıyla iş yapıyor diyor. Sen hiçbir şey başaramadın diyor. Senden kaç yaş küçük kız diyor. Artık o kadar bunaldım ki anlatamam. İşe yaramaz boş bir insan gibi hissediyorum. İçimde artık geleceğe dair umudumda tükeniyor.
Benim dediğiniz gibi bu kadar melankolik olmam böyle hissettirmem bunlardan belki de daha bir sürü şey. Psikolojim alt üst oldu. Arkadaşlarımın yanında gülüyorum eğleniyorum. Ama yalnız kalınca bir de bana sorun.
Strese girmekte istemiyorum. Menopoza da girmek istemiyorum bunu da söylemişti annem. Yok yaşın gheçiyor ben erken girdim sende girme stres yapma yaşın geçmeden evlen çocukların olsun diye diye... Gerçekten hiç iyi değilim artık.

Merhaba öncelikle bütün hemcinslerimin kadınlar gününü kutlarım... işin içinden çıkamadığım için burada arıyorum cevabımı. Yardımcı olursanız çok sevinirim... Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ve 32 yaşıma gireceğim bu yıl. Evlilik konusunda emin değilim. Fiziksel olarak farklıyız. Ben üniversite mezunuyum o lise. Kendi işini yapıyor. Fiziksel olarak beğenmiyorum maalesef.. Yan yana hiç iyi durmuyoruz bunu etraftaki insanlarda söylüyor. Kendisi de beğenmiyor ki daha yeni yeni konuşmaya başladığımız zamanlar durup dururken '' ben kilo versem saç ektirsem çok iyi olur'' vs demişti. Bende '' tabi ki insanın kendine bakması çok güzel bir şey'' falan demiştim. 2 senede uğraştım. Kilo ver, Saç ektir, Laszere git diye sürekli söylendim. Spora başladı 3 5 ders sonra bıraktı. Diyetisyene gitti 21 gün detoks yapıcaktı parada ödedi. 1 2 hafta denedi sonra bıraktı. Et ürünü tüketmemesi gerekiyordu ama dikkat etmedi... Kitap okuyalım dedim ben esnafın yoruluyorum dedi okuyacağım dedi ama başlamadı. Hep yapıcam edicem diye diye 2 sene sonu geldi.
Bu zamana kadar durmamın sebebi vicdan yapıyor oluşum, Sadık olması, Beni sevmesi, Alttan alıyor olması (o kadar lafıma karşı) ve daha önce düzgün birinin karşıma çıkmamış olması.. Çok kötü şeyler yaşadım aldatıldım terkedildim falan bunlardan dolayı bana bi dinlenmişlik hissi verdi..

Ama biz farklıyız baya.. Ben mesela yurtdışına çıkmak gezmek isterim onun böyle çok hayali yok. Tayland'a gitmek isterdim derim oraya gidilmez pislik orası der. (ladyboylar geliyor hemen aklına sanki başka bir şey yokmuş gibi) Sonra mısıra gidelim derim(kuzeni karısıyla gitmişti kokuyor falan demişti geldiklerinde) hemen onlardan etkilenip kokuyormuş ne yapıcaz orda diyor.
Hep alttan alıyor bazen sinirleniyor ama ben üzerine gidince susuyor. Bazı huyları beni itiyor. Bir ara ayrılmıştım. Yüzüğünü bütün hediyelerini vermiştim. Yüzük haricinde gitmiş bana aldığı bütün hediyeleri sobaya atmış. Ayrılmak istediğimi söylediğimde başka biri mi var demişti sonra arabayla almaya geldi. Sinirlenince arabanın içinde telefonunu attı yere. Ertesi gün 3 4 gün boyunca aradı ağladı görüşelim ne dediysem yapıcam falan dedi kıyamadım görüştüm bana yüzüğü kolyeyi yeniden verdi kutuda duruyor ama o günden sonra hiç takmadım onları.
Hepte kızdı neden takmıyorsun diye bana söz verdiğin şeyleri yap ondan sonra takarım dedim. iyi takma bir daha söylemicem zaten dedi ertesi gün yine yüzük mevzusu gündeme geldi.
Aslında iyi bir insan ama kendisine bakmaz işkoliktir. yeni yeni saç ektirmeye gitmeye başladı. lazer falan... Ama bu kadar senelerce aylarca başının etini yedim çok mu zordu başlamak... Ben ise tam tersiyim uzun boylu zayıf fönsüz makyajsız çıkmayan etrafta çok beğenilen biriyim. Kimse yakıştırmıyor. Onu da geçtim bazen bir şeyi on kere söylüyor piyasa kötü piyasa kötü. Şükür iyide kazanıyor gibi ama bütün arkadaşlarım ve annem bu konudan müzdarip kelime dağarcığı yok ne zaman görüşsek bu konu açılıyor yine falan diye.

Korkum hayatıma kötü bir insan girer mi biz ayrılınca. Yine eski günlere dönersem. Ama evlenirsem de ki evlenecek kadar sevmiyorum. Aklım allak bullak...
Hımm siz bundan kaçarken ya daha kötüsünü bulursam diyorsunuz.

33 yaşında birinin daha önce cinsellik yaşamamış olması niye bu kadar tuhaf geliyor insanlara anlamadim. Tek gecelik ilişki yaşamak herkese göre değil. Onun dışında seveceğin ve bunu yaşayabileceğin birini bulmak o kadar da kolay değil. Belki kadinlar için daha kolaydır ama erkekler için değil. Hele de Türkiye'de.
Bunun dışında konu sahibi adam seni tehdit etmiş otele gittik diye. Barışma ümidi olduğu için mümkün olduğunca üstü örtülü yapıyor ama bu adamın çok çirkinleşme potansiyeli var. Seni sevdiği için ve evli olmadığınız için kendini baskılıyor ama belli yani bu adam tehlikeli birine dönüşebilir. Senin de ilgi ihtiyacın var anlıyorum ama olmaz yani kurtar kendini. Bu adam sikintili bak sana asik be kaybetme korkusu var ama ona ragmen arkadaslarina vs karisiyor, fevri hareketleri var. Bir de adamı için almıyor bariz tiksiniyorsun ona hiç girmiyorum.
Evet normal olabilir ama erkek olduğu için bana da normal gelmedi. İlla tek gecelik ilişki değil de normal kız arkadaşıyla da yapabilirdi. Valla bilmiyorum yanılıyorumdur da.
Evet o otel konusunu hep sordum sonradan neden dedin hayırdır falan diye. yeminle kötü bir anlamda söylemedim. aklıma geldi bir den söyledim. Tehdit etmedim dediğin gibi bir şey aklıma gelmedi dedi. Başka bir gün tekrar sordum. Üstüne gittim. Seni kaybetme korkusundan söyledim dedi birden.
Hala daha arıyor. Sen beni kırdın ben sana sevgiyle yaklaştım. Az bir şey sevgi istedim. gösterseydin o söz verdiğim şeyleri yapardım dedi. Böyle olması daha mı iyi oldu. ailen üzülmedi mi kızmadı mı diyor. Konuyu kapatmadı. Sevgili gibi değildik hiç milletin içinde. kırmamaya çalışıyorum anlamıyor. bitti zaten sen beni hep ayaklar altına aldın diyor

Of bana artık kal geldi, gerçekten dünyada başka erkek yokmuş, tek şansın buymuş gibi davranıp sürekli vicdan yapıyorsun. Bu kadar kafaya takıyorsan evlen o zaman, kararsızlık senin üstüne yapışmış artık. Bu evlilik çocuk meselesini tek amaç haline getirince işte insan bu hale geliyor.

Back
X