-
- Konu Sahibi Handandandan
- #451.001
Tabi ki ben de yeni geldim. Takip edersen çok faydalı oluyor. Birbirimize moral ve motivasyon oluyoruz.Merhaba takımınıza katılabilir miyim
selam, tabiki, ilk sayfada bir form var istersen o formu doldurarak kendini biraz tanit. Ben Berrin bu arada 35 yasindayim. Hollandada yasiyorum. Evliyim henuz cocugum yok, 2 tane kedim var. Azicik mahallenin deli kedili kadini gibiyim heheh. Burada bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Daha once bu takimla 10 kilo vermistim 2019 da simdi yeniden buradayim.Merhaba takımınıza katılabilir miyim
Simdi Phobee icigim birinci soru oglen patates yemenin ozel bir sebebi var mi? Ozel bir diyet listesi vb takip ediyor musun? Menune baktigimda sebze ve protein acisindan fakir ama karbonhidrat agirlikli bir menu goruyorum. Besinleri et, sut, sebze, meyve, yag ve ekmek olarak ayirabiliriz. Bunlardan dengeli olarak tuketmek gerekir. Ozellikle ekmek kismini limitlemek kilo verirken saglikli kilo vermemiz icin cok onemliBugünkü menüm:
Sabah : bir haşlanmış yumurta, domates, iki dilim ekmek, çay
Öğlen: bir tabak patates haşlama, bir dilim ekmek
İkindi: bir avuç kuru üzüm
Akşam: bir kase çorba, salata
Yatsı: tarçınlı süt, üç uzun galeta
Su: 2 litre
yaa sahane bir gun olmus, afiyet olsun bol eksi getirsin. 8 bin de adim var mukemmelllMenüm
10:30 kahvaltı: haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, peynir, 1 dilim tam buğday ekmeği
13:00 kahve
17:30 6 kaşık etli yemek, 2 bardak ayran
20:00 çay
Su 2 litre
8.000 adım dışarıda yürüdük
P Phobee cigim bak bu mesaja gittiginde eklentilerde benim eski diyetisyenimin benimle paylastigi porsiyon listelerini gorebilirsin. Oradaki olculere cok takilma cunku o zaman ben korumaya gectigim icin toplam miktar zayiflarkenki yedigimizden daha cok. Ama porsiyon olculerini gormen ve hangi emek neyin altina giriyor gormen icin paylasmak istedim seninle.Kizlar bunlar benim eski diyetisyenimin yaklasik 10 yil once ben diyetin mantigini ogreneyim diye benimle paylastigi listeler. Birinde 1 porsiyon meyve, sut, et, sebze, ekmek ( karbon), yag nedir o gosteriliyor digerinde de gundelik yedigimiz kacamaklarin porsiyon karsiligi yaziyor. Bu genel bilgi olarak burada bulunsun. Menunuzu olustururken buradan yaklasik hesaplayabilirsiniz. O tarihte bana gunluk 3 meyve, 2 sut, 1 yag, 4 ekmek, 3 et, 2 sebze ogunu onerilmis. bu dengeli bir gunde neler olmadi onu gosteriyor. eger birini artiriyorsaniz gunluk kalori ihtiyacinizi dengelemek icin digerinden azaltmaniz lazim. Kalori olarak her bir porsiyon birbirne denk degiller ama o da aklinizda bulunsun.
@Toprak_ Kokusu senin icin ornek menuyu de bir sonraki gonderimde paylasicam :)
yaa bu arada menune yorum yaptim ama sunu soylemeden de gecemeyecegim, bak ilk hafta 2 gun mercimekli bulgur pilavi yemistin, sonra burada ben sana kizdim, yeme sisiren seyleri bi sure, dengeli beslen azicik da hareket et diye, yaa menulerin bu kadar kisa surede nasil da degisti. Cok guzel ilerliyorsun canim benim. Masallah tu tu tu tu, gecen haftada cok guzel kilo verdin zaten, gunde 8 bin adim arti boyle sahane bir menu ile kesinlikle cok cok daha guzel eksi goreceksin bu hafta aynen devam :)Menüm
10:30 kahvaltı: haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, peynir, 1 dilim tam buğday ekmeği
Su 2 litre
Öncelikle bu kadar ayrıntılı yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. Şimdi şöyle eşim et ürünlerini yemiyor. Ben de öyle aman aman sevmiyorum. O yüzden evde yoktu. Protein ihtiyacını peynir süt yumurta gibi şeylerle kapatmaya çalışıyorum. Öğlen daha uykuya çok olduğundan istediğimi yiyebilirim diye düşündüm. Ama akşam daha dikkatli oluyorum genelde. Esasında bir diyet listem var. Ama katı diyet yapınca sürdürülebilir olmuyor. Ben yaşam tarzı haline getirmek istediğim için istediğimi abartmadan yemeye çalışıyorum. Ama güzel noktaya dikkat cemissin. Çok teşekkürler. Gün içinde sebzeye daha çok yer vereceğim bugün.selam, tabiki, ilk sayfada bir form var istersen o formu doldurarak kendini biraz tanit. Ben Berrin bu arada 35 yasindayim. Hollandada yasiyorum. Evliyim henuz cocugum yok, 2 tane kedim var. Azicik mahallenin deli kedili kadini gibiyim heheh. Burada bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Daha once bu takimla 10 kilo vermistim 2019 da simdi yeniden buradayim.
Simdi Phobee icigim birinci soru oglen patates yemenin ozel bir sebebi var mi? Ozel bir diyet listesi vb takip ediyor musun? Menune baktigimda sebze ve protein acisindan fakir ama karbonhidrat agirlikli bir menu goruyorum. Besinleri et, sut, sebze, meyve, yag ve ekmek olarak ayirabiliriz. Bunlardan dengeli olarak tuketmek gerekir. Ozellikle ekmek kismini limitlemek kilo verirken saglikli kilo vermemiz icin cok onemli
Senin menunu soyle acikliyayim
Sabah 1 et, 2 ekmek
oglen tahminen 3-4 ekmek ( 1 tabak patates tahminen 3 ekmek es degeri gibi)
ara 1 meyve
aksam 1 dilim ekmek 1 sebze
yatsi 1 sut 1 ekmek
ozetle bugun 1 et, 1 sut, 1 sebze, 1 meyve porsiyonu yaninda 7 ekmek porsiyonu yemissin. normalde istenilen ornegin 2 sebze 1 sut 2 et 1 meyve 1 yag ( mesela 10 badem) 1-2 ekmektir. Ben suan yaklasik bir dengeli bir gunluk porsiyonlari yazdim. Tabiki bu senin kosullarina gore birinden azaltilip oteki artirilabilir ama 3 ekemk porsiyonundan fazla olmamasi istenir. daha once paylasmistim ama bulursam yine paylasacagim porsiyon olculeri ve yaklasik bir gunluk porsiyonda neler olmaliyla ilgili.
yaa sahane bir gun olmus, afiyet olsun bol eksi getirsin. 8 bin de adim var mukemmelll
Sen daaha iyi bilirsin ama öğlen ve akşam menüsünün yeri değişse nasıl olur? Gerçi 19 geç bir saat değil ama yinede akşam hafif şeyler yemek daha iyi gibi geliyor11.00 bi kahve
15.00 1 elma 1 kase yogurt ustune tarcin 10 badem
19.00 1 dilim izgara et, yanina 1 izgara kofte 2 parca et sis, yagsiz tuzsuz salata, izgara biber, 2 dilim izgara patlican, 2 tane mangalda ici peynirli mantar, 1 lokma da pesto soslu tt ekmek
bak o zaman sana soyle bi tarif onerebilirim, belki biliyorsundur zaten. Patates haslama yerine mesela yogurtlu kabak sote yapabilirsin. Et porsiyonu dedigim sadece et degil aslinda et degisimlerine bakarsan listemdeki baklagillerde buna giriyor. Onemli olan dengeli beslenmek. Yoksa kas kaybedersin ve sonucunda yag vermedigin icin daha da cok kilo alabilirsin.Öncelikle bu kadar ayrıntılı yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. Şimdi şöyle eşim et ürünlerini yemiyor. Ben de öyle aman aman sevmiyorum. O yüzden evde yoktu. Protein ihtiyacını peynir süt yumurta gibi şeylerle kapatmaya çalışıyorum. Öğlen daha uykuya çok olduğundan istediğimi yiyebilirim diye düşündüm. Ama akşam daha dikkatli oluyorum genelde. Esasında bir diyet listem var. Ama katı diyet yapınca sürdürülebilir olmuyor. Ben yaşam tarzı haline getirmek istediğim için istediğimi abartmadan yemeye çalışıyorum. Ama güzel noktaya dikkat cemissin. Çok teşekkürler. Gün içinde sebzeye daha çok yer vereceğim bugün.
Canim aksam misafirim vardi. Bir de ben gece 12 den once yatmiyorum dun gecede 1.30 da yattim. Yani her turlu sindiriyorum o ogunu. Ben zaten diyetisyen listesi takip ediyorum. Bu hafta normalde detokstu ama misafirim oldugu icin detoks listesini saglilikli baska bir listemle birlestirerek yaptim.Sen daaha iyi bilirsin ama öğlen ve akşam menüsünün yeri değişse nasıl olur? Gerçi 19 geç bir saat değil ama yinede akşam hafif şeyler yemek daha iyi gibi geliyor
gözüme sağlıksız göründü canım. sürekli bir karbonhidrat yüklemesi söz konusuBugünkü menüm:
Sabah : bir haşlanmış yumurta, domates, iki dilim ekmek, çay
Öğlen: bir tabak patates haşlama, bir dilim ekmek
İkindi: bir avuç kuru üzüm
Akşam: bir kase çorba, salata
Yatsı: tarçınlı süt, üç uzun galeta
Su: 2 litre
vay çok hafif. acıkmıyorsan çok iyiMenüm
Su 2 litre
15 e kadar bi şey yememen biraz sıkıntılı göründü gözümeaaa ben menumu yazmamisim hemen yazayim :)
Bu aksam yemekte misafir vardi o yuzden detoksumu bugunluk bozdum ama diyeti bozmadim
5 mart cumartesi
11.00 bi kahve
15.00 1 elma 1 kase yogurt ustune tarcin 10 badem
19.00 1 dilim izgara et, yanina 1 izgara kofte 2 parca et sis, yagsiz tuzsuz salata, izgara biber, 2 dilim izgara patlican, 2 tane mangalda ici peynirli mantar, 1 lokma da pesto soslu tt ekmek
2 fincan kiraz sapi cayi
arada sekersiz cay
su 3lt
spor 42 dk leslie super burn (40 dk da 3 mil yaptiriyor)
toplam adim 11.771
bu arada tabiki kedilerimi yuruyuse cikardigimda saatim yine adimlarimi eksik saydi. yani 3.24 km yi 1800 adim ile yapmis olamam ama eksik sayima ragmen adim sayim bubu hesaba gore bir adimim 2 metre uzunlugunda ne hikmetse ama boyum 165
bu arada evet, ben hava guzel olunca kedilerimi onalra ozel bebek arabasi gibi aralarinda parka goturup hava aldiriyorum. Yani ozunde bana yuruyus aslinda onlarda bahanem oluyor yuruyus icin :)
harikasın canım. spor inanılmaz etkiliKizlar hepimize motivasyon olsun bunlar benim 1 subattan beri yaltigim sporlarin karsiligi adim sayilarim. Ortalamada gunluk 8 bini civari adim atmisim.
Eki Görüntüle 3020114 Eki Görüntüle 3020115
hayırdır canım sürekli bir alerjin mi varKizlar gunaydin,
asiri alerjikbir gune uyandim, bi kahvemi iceyim sonra alerji ilacimi alicam. Sonra azicik kendime gelebilrisem spor :)
Canim ben aralikli oruc yapiyorum ama dun markete falan gitti o yuzden biraz gec saate kaldi baslamak. Normalde yeme araligim 12.30-20.30 gibi :)gözüme sağlıksız göründü canım. sürekli bir karbonhidrat yüklemesi söz konusu
vay çok hafif. acıkmıyorsan çok iyi
15 e kadar bi şey yememen biraz sıkıntılı göründü gözüme
harikasın canım. spor inanılmaz etkili
ya saman nezlesi hank bahar alerjisi var bir de 2 kedili bir kadinnolarka kedilere alerjim var ahahahah ama asla onlardan vazgecmem :) ara ara atak donemlerim oluyor o zaman ilac aliyorumhayırdır canım sürekli bir alerjin mi var
tahmin ettim ama sanki diğer öğünlerde bu kadar değildi araCanim ben aralikli oruc yapiyorum ama dun markete falan gitti o yuzden biraz gec saate kaldi baslamak. Normalde yeme araligim 12.30-20.30 gibi :)
ya evet kimsecikler kalmadi ben burada kendi kendime takilir gibi oldum. Neyseki sen geliyorsun arada :)bu arada
Ucmelekannesi Fit mutlu anne pınar Jasminium84 UcanSupurge nerelerdesiniz. yoksa mide bulantısından ben mi göremiyorum
kedilere alerjisi olup kedi beslemek hahaha harikaya saman nezlesi hank bahar alerjisi var bir de 2 kedili bir kadinnolarka kedilere alerjim var ahahahah ama asla onlardan vazgecmem :) ara ara atak donemlerim oluyor o zaman ilac aliyorum