Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Kizlar Gunaydin,
once bildirim yapayim sonra dunku menumi paylasamamistim onlari paylasicam. Alintilarada sonra gun icinde donucem.

cuma 69.10
bugun 68.95
fark -150
ben foto cekemiyorum cekene kadar sayi kayboluyor o yuzden uygulamadan ekran goruntusu atiyorum. zaten gun saat yaziyor ustte (03/07 yani 7 mart)

kizlar selam,

Dun esimle küsüştük, aksma kadar konsumadi benimle o yuzden gelemedim sonradan buraya. Neyse aksam baristik bana baris dali niyetine paskalya cikolatasi verdi o yuzden menumde 2 kare cikolata dengi cikolata var bugun :) neyse sukur baristik en azindan. Ben aramizda azicik bir kirginlik bile oldugunda boyle dunyadaki her seyin sonu gibi hissediyorum. Allah herkesin yuvasindan mutlulugu huzuru eksik etmesin

6 Mart Cuma
11:00 1 kahve
13:00 1 elma 1 kase yogurt ustune tarcin 10 badem
16:00 1 kahve 1 tk hindistan cevizi yagi 10 badem
19:00 1 kase mercimek corbasi 1 buyuk kase yagsiz tuzsuz salata
20:30 2 fincan kiraz sapi cayi
21:00 2 tane paskalya cilolatasi (2 kare sutlu cikolata gibi boyutu)

su 3,5 lt
Spor Leslie yaptim 1 saat, 1 saatte 5 mil yaptirdi epey tempoluydu.

aaa darılmış mıydınız?
kaç gündür giremeyince böyle oluyor uzak kalıyorum mevzulara
ama sevindim barışmanıza

Tebrikler cnm cok iyi gidiyorsn
Bence cok iyi dengeli bir menü cnm cikolata göze batmiyor okadar spora
Güncel kilom 71.8 hiç bu kadar beklemiyordum çok üzgünüm çok
Beterin beteri var cnm bende keske 71 düssem biran önce diye bakiyorm,
Ama dikkat etmezsen öyle devam katlsniyor kilolar biyerden baslaman güzel insallah devami gelr

Benim de saatim puseti sürerken adım saymıyor ama telefonum çantamda oluyor o sayıyor. Ben de bazen saatimi çantaya yada cebime koyuyorum öyle sayıyor.
aaa cok mantikli cebime koyayim bak belki calisir o zaman iyi soyledin bunu denicem
Simdi sorularina hemen cevap vereyim
1- kediler tuy dokuyor bizimkiler bir de uzun tuylu o yuzden elektrik supurgesi cok onemli, bende dysonin kablosuzu var ayrica da robot supurge var xiaominin. Evimde de neredeyse hic hali yok ( alerjigiz zaten diye). Bizim evde haftada 1 kiyi bucak temizlik oluyor koltuk supurme, toz alma falan. Onun disinda ayrica 2 gun de robot supurgeyi calistiriyorum ben. Benim kediler uzun tuylu ama inan kocam daha cok tuy dokuyor ahahah zaten kedi alalim kararimdaki en etkili seylerden birisi buydu. Nasilsa evde tuy doken birisi var kedininki ne olacakkiydi :) Ama ben suanki supurgelerimi alamdan once ortala bi elektrik supurgem vardi agliyordum resmen. Evi supurdugumde bile hala tuyler ortalikta kaliyordu.
2- kedi masrafli bir sey burada sigorta yaptiriyoruz, bizim gibi saglik sigortasi var onlarin da. Ama sigorta yaptirmiyorsan - ki Tr de boyle bir secenek yok- ayni cocuk gibi saglik sorunlari olabiliyor ve masrafi yuksek olabiliyor. Kedi sahiplenmeden butcesini de dusunmek lazim. ayni sekilde mamasi, kumu vs de var ama o her yerde var zaten. Yani kedidir saglik masrafi ne olur diye dusunmeyin allah korusun ufacik bri seyde bile bir suru masraf cikabiliyor.
3- Kediler evde yalniz kalabiliyorlar, eger birisi gelip mamasina suyuna kumuna bakabilecekse arkadaslarinizdan komsunuzdan, her gun ya da 2 gunde bir biri gelip ihtiyaclarini kontrol edip 15-20 dakikada kediyle oynarsa hic sorun yasamazsiniz biz bu sekilde 2-3 haftalik tatillere gidiyoruz. Kediler yasadiklari yere baglaniyorlar o yuzden bulunduklari yerde gelip birisi bakabiliyorsa onlar halinden memnun kalirlar.
4- kedi dediginizde bir miktar ilgi bekleyen bir can. Yani her gun onunla biraz oynamaniz, onu sevmeniz, mamalarini kontrol etmeniz, kumunu temizlemeniz, her hafta/ bazen haftada birkac kez duzenli taramaniz, disini fircalamaniz, tirnaklarini kesmeni lazim. Aylik/3 aylik ic dis parazitlerini yapmak gerekiyor. Turkiyede nasil bilmiyorum ama burada bu saydiklarimin hepsini biz kendimiz yapiyoruz.
Ben cocuklar cok kucukken cocuklar istedigi icin kedi alinmasi taraftari pek degilim. Ya once kediyi alinmali ve cocuk sonra dunyaya gelmeli (burada annenin gebelikle ilgili sorunla karsilasmamasi ve kedinin bebekten buyuk olmasi lazim bunu ayrica anlatirim bir ara sebeplerini isterseniz) ya da cocuklar kedinin ihtiyaclarini karsilayabildigi yastayken kedi sahiplenilmeli, cocuk kendi basina kedinin kumunu temizleyebilir, mamasini kontrol edebilirse. Bu yaptigim arastirmalarin sonucunda vardigim en mantikli sonuc.
Umarim yardimci olmusumdur :)

pes etme gerekirse bir diyetisyene danis, kan degerlerine falan baktir.
Merhabalar diyete başlayamadım o yüzden formu yeni dolduruyorum
Hos geldin. Ben de Berrin, 35 yasindayim, hollanda'da yasiyorum. Bir bankada proje yonetim uzmani olarak calisiyorum. Ben de 75-75 kiloyla diyete basladim sabah itibari ile 68.95 i gordum :) Burada hep birlikte verecegiz insallah kilolarimiiz :)
Canim menun cok guzel, aksam biber dolmasinin yanina yogurt ekleyerek protein alimini ve yag yakimini artirabilirsin. Genel bilgi paylasmak adian soyeldim yoksa bu haliylede cok guzel menun. Bir de cok tatli istegin varsa krom tablet i onerebilirim. Bu soyledigin asiri tatli istegi insulin direncinin gostergesi. Bana diyetisyenim onerdi krom pikolinat tablet, gunde 200 lugunden 1 tablet aliyorum ben her gun. Benimde pkos dan dolayi asiri bir tatli istegim oluyordu. Kesinlikle dizginlememe yaradi. Uzum tabiki ye bunu uzum yedigin ici ndemiyorum zaten kanim dusuk demissin onlari ye ama o asiri tatli istegine cozum olabilir diye seninle bu bilgiyi paylasmak istedim. Bir de meyvelerin yanina birkac kuru yemis ya da 1 cay bardagi sut / 1 bardak ayran vb eklersen kana sekerin karisma hizini dusurmus olursun boylece insulin inis cikisin az olur.
aaa darılmış mıydınız?
kaç gündür giremeyince böyle oluyor uzak kalıyorum mevzulara
ama sevindim barışmanıza
yaa dun sabahtan kustu bana, ufacik sey buyudu buyudu dag oldu. Butun pazari yedik oyle, sukur ki aksam tatliya bagladik :)
Günaydin canlarr, bugun tartida eksi gördm sükür ve isvec diyetine basladm yapabildgm kadar yapcm alternatifleri kullanarak umarm güzel gider

Cuma kilom: 76.6
Bugun kilom: 76.1
Fark -500gr
Ayy tebrik ederim, yaa isvec diyeti vs beni hep korkutmustur. Dikakt et kendine. Onemli olan saglikli kilo vermek. Bence boyle genel gecer diyetlerdense bi diyetisyene danis derim ama tabi sen bilirsin :)

bu arada
Ucmelekannesi @Fit mutlu anne pınar Jasminium84 @UcanSupurge nerelerdesiniz. yoksa mide bulantısından ben mi göremiyorum
Ne zaman girmiştim en son kkya hatırlamıyorum canim. Diyet moduna bir türlü giremedim öyle olunca da buraya da girmiyorum.

Mide bulantin çok mu oluyor canim. Kalp atışını duydunmu minnakin.
Bı ara sanki kızını memeden ayiriyordun okumuştum öyle bişey nasıl geçti süreç biraz gece uykuları düzene girdi mi

Güncel kilom 71.8 hiç bu kadar beklemiyordum çok üzgünüm çok
canim senin bilgielrini asagiya kendim icin kopyaladim ona gore yorumumu simdi buraya yazacagim.
birincisi kilona hiiic uzulme ben de 75-76 ile basladim, hormonal rahatsizligim olmasina ragmen bu sabah itibari ile 68 i gordum. Ama onemli olan bir yerden baslamak. Bence gec kalmamissin birlikte pit pit vericez o kilolari. Yaza bakacaksin aman tanrim bu kilolari ben mi verdim :)

simdi oncelikle insulin direnci icin bir sey kullaniyor musun? kullaniyorsam krom pikolinati arastirip almani oneririm. Bana diyetisyenim onerdi. Bende polikistik over sendromu var ve bu insulin direncide yapiyor. Ayni zamanda kilo vermemi zorlastirip almami dakolaylastiriyor. Tam bir pislik kendisi ahah . Neyse ozetlem krom benim cok isime yaradi 200 lukten gunde 1 tabler kullaniyorum ben. bir arastir aklina yatarsa sende dene derim.
Yag yakmak icin ekstra takbiye istersen sabahlari ac karnina corek otu yagini onerebilirim. Bu da diyetisyenimin tavsiyesi, bizim gibi vucudu direnclilere yardimci oluyor. Onu sabahlari ac karna 500lukten iki tane olarak kullaniyorum.

benim de esim sebze yemez, ancak et. Ama aslinda insulin direncin varsa bizim gibiler icin bol protein az karbonhidratli ogunler daha saglikli zaten. Sebzeyi de farkl isekillerde menune katmaya calisiriz benim menulerden esinlenebilirsin :)

Zaten daha once 5. takimda yarismissin, o zaman buranin mantigina zaten hakimsin :) Burada birlikte cok guzel kilo verecegimize eminim. Ben bugun firsat bulunca bana yardimci olan hayatimdaki ufak degisikliklerin etkisini yazicam ayrica onlarda ipucu olabilir sana/ hepimize

9.TAKIM KATILIM FORMU
ADINIZ: Gamze
YAŞINIZ: 28
BOYUNUZ: 1.58
KİLONUZ: bakmadım yarın sabah bakıcam güncellerim
HEDEF KİLONUZ: 55
MEDENİ DURUMUNUZ: Evli
ÇOCUK SAYINIZ/ YAŞLARI: yok
EMZİRİYOR MUSUNUZ: hayır
MESLEĞİNİZ: Öğretmenim
ŞU ANDA ÇALIŞIYOR MUSUNUZ: evet
DAHA ÖNCE BAŞKA TAKIMDA BULUNDUNUZ MU: evet 5. Takım
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR MI: insülin direnci vitamin eksiklikleri vs
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ: güzel görünmek, sağlıklı olmak
KİLO ALMA GEÇMİŞİNİZİ ANLATIR MISINIZ: Evlenince biraz saldım zaman zaman bunalımlara girdim ondan 60 kilo falandım 68-69 oldum geçen yıl 62 lere düştüm sonra tekrar aldım
BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ: Sıkıldıkça yemek yeme huyum var . Eşimde sebzeden nefret eder evde sürekli sağlıksız yemekler oluyor
TAKIMDA MOTİVASYON SAĞLAMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİN: Aktif olurum. Tabak paylaşımı yapabilirim

oluyor bazen canım, o kadar küçücük şeyler bazen öyle büyüyor ki ben de şaşıp kalıyorum
ama çok şükür çabuk toparlamışsınız
ayy cok sukur toparladik yoksa bugun benden kimse hic bir verim alamazdi :)
canimm diyet moduna giremesen de gel, menu yaz, geldikce diyet moduna da yaklasirsin. Uzaklastikca ipin ucu kaciyor, yol yakinken gel yakalayalim ipin ucunu

Ben de bildirim yapayım,
Cuma 74,4
Bugün 74,2

Dün doğum günü vardı, 2-3 tane kurabiye yedim.
olsun ben de dun 2 tane cikolata yedim. Arada olur, aliskanlik haline getirmemek lazim
Yaa bak ne guzel ona ragmen eksidesin, bak ne guzel gidiyor masallah. Boyle devam, bugunden eksi 200 cumaya guzel bir eksi demek

canimm diyet moduna giremesen de gel, menu yaz, geldikce diyet moduna da yaklasirsin. Uzaklastikca ipin ucu kaciyor, yol yakinken gel yakalayalim ipin ucunu
İpin ucu nerelerde bir bilsen
Ben baya baya kıtlıktan çıkmış gibiyim çok fena oldum. Bı bayram hedefim vardı hedeften koşar adımlarla uzaklaşıyorum.

Ama haklısın ins bugünden itibaren menümü yazayım. Kahvaltıda yediklerimi nasıl hangi yüzle yazacaksam

Çok değerli bilgiler bunlar teşekkür ederim. Ya pcos var mı bilemiyorum. Birkaç kere doktora gittim. Biri ultrasonla baktı pcos var dedi. Başka doktor baktı yok öyle bir şey gayet normal dedi. Hormon değerlerim de normal gibi. Her ay reglim bir hafta kadar gecikiyor. Benim döngüm bu şekilde mi yoksa anormallik mi var bilemiyorum hiç. Ama adamakıllı gidip muayene olacam çocuk denemeden önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…