Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
katlan diyorsundua benim bir kaynanam ve 4 tane evde görümcem var ikisi evli ikisi benim yasimda sayilir..hepside ayni cati altinda..hangi birine katlanayim..birinin gönlünü etsem digeri vardi..kocam koca degilki katlanayim....
dün konuya cevap yaziyodum pc donup kaldi oda senin kaynandan kortu zaar:roflol:
hepsini okuyamadim sadece senin mesajlar baya olmus sayfalar,:sm_confused:
karisini savunmayan bir koca, 4 görümce anlayissiz bir kaynana,
kaynana bu anlayistayken,senin isin zor arkadasim,
Allah sana kolaylik versin,almanyanin diger bir yüzü tam ciplak haliyle karsimda duruyor:teselli:
canim benim ben smdi okudum bu konuyu almnyda nerdesin bende almnydaayim ve senin gbi ayni sorunlar bende cok yasadim ve dahada yasiom benm görümce yok ama kaynna var on tane görümceye kaynnaya bedel evleri karsi karsiya benmde sorunlar seninkine cok yakin neden dieceksin esim annesine cok ama cok bagli onun herdedigini yapior yani ben git bana ilaclarimi al desem almz ama annesi hsta olsun o kosar hastaneye gtrür ilaclarini alir tamm annesi tabi alck ama benm burda hic kmsem yok ailem trde bnm icin daha zor bizde hergün ordayiz evimiz karsilikliii hergün ordayim esim ise gidio sabah 9da gece 1 de glio ben kaynnanyla oturuom ben bir mutfaga grsem benim ne gydigimi bile esime laf edioo yani esimle beni birbririmize drmek icin elinden geleni yapioo bende dayanamdm su an 2 .5 yillik evliyim bir bucuk evliyken daynaamdm tr gittim aileme anlattim hersey onlrda beni aldrdi akrabamiza 200 km uzakta akraba oraya gttim esim eve gelioki ben yokum anneside bilio benm gtttigimi esimi arayip soylemioo sirf dükkanlarini birakmasin die eve gelio dio karim nerde dio otur smdi gelir dio nasil gelir dio gtti nereye dio akrabsi gelmsia lmis gtmis yani esim dio ben gidip karimi alcm ordan annesi koymuo tabi esimden gizli gtmistim ondn birgün önce kavga etmistik ailesi yüzünden bana dedi cek gt bagirdi cagrdi annesi doldurusa gtrmis nyse ben akrabamdayim gelemdi telfn acti knsmdm akrabamla knstu bende ben knsmuom dedim sabah bindim ucaga gttimaglaya aglaya yuvamda birgün oturamadm yuvami yiktilr die agladim gttim tr gttim kayinbabm zaten izindeydi yanima bile gelemdi evlerde cok ykain cekti almnya geldi ogluna anansi babasi demis karini ararsan gtrirsen seni evlatliktan silerz demisler oda ne aradi ne geldi nys ebne 2 hfta gecti evmi istiom agliom uyuyamiom esimi ariom acmio tlfnlrmi msj atiom yazmioo meegrki ailesi kizmis knsma die birgün sbh erkendne aradim uykulu oldugundan ben oldugumu grmrmis nyse knstm falan dedim bene vmi istiom ailemi ara gelicem dedimm nyse gizli gzli esimle knstuk ailesi bilmiodu benmkide bilmiodu o beni istiodu evde benim yoklugum agir gelmsit ona tamam bosanmiylm dedi seni istiom falan dedi snra amacasina halasina demis onlrda annesine baabsina onlr biz aramyz demisler gtrmeyiz demisler gtrcekse kocasi burdan uzaklasisinlr dedi ve beni 2 ay hic aramdi ailesi nyse aray abüyükle rgrdi ben cektim evme geldim esime demisler karin bizimle grsmesin evleerde karsilikli 1 ay almadilr beni cok huzurluyduk evimizde sonra öyle olmadi bi amacasi geldi bizi barstrdi keske barsiamsydik hala ayni esimi tlfnda ögretiolr ynalarnda ögretiolr aramizi bozcaklar burdan uzakalsmk istiom evli oldugumu bilmek istiom ama oolmuo almnyada cok zor grcekten ailenin olmamasi..canims anada diecegim allah yardmcin olsun egerki esins eni seviosa kns bska yere tasinin yuvanizi bozmayin sana sylim allahim ölylelerinide islah etsin...
bazi arkadaslar yazmislar eger kocan seni sevseydi haksiz olsan bile senin yaninda olurdu evet ben bunu dogru buluyorum cünkü acirdi bana..kocam o evden cikamaz cikartmazlar kendi iradesi yok benim cesedimi cignersinde öyle cikarsin dedi kaynanam...beni görmek bile istemiyor dün okulda yüzünü cevirdi ben nesi icin konusacamki daha... o ben babamlara döndügümde ertesi gün altinlarin pesine gitti yani maddiyati kurtarmaya calisti ailesini degil...teslim olmus annesine nekadar cabaladiysamsa olmadi bundan sonra kendi bilir ama öyle pisman olsun istiyorumki..hepsi benim ahim aldi..
ne alip veremedigi var bazi kayinvalidelerin gelinleriyle anlayamiyorum ben.
Asla geri dønmezdim ben, namusuma dil uzatilmis ve esim bisey dememis olsa asla "acaba yine iyi olurmu" diye dusunmezdim bile biter benim icin o evlilik.
bazi arkadaslar yazmislar eger kocan seni sevseydi haksiz olsan bile senin yaninda olurdu evet ben bunu dogru buluyorum cünkü acirdi bana..kocam o evden cikamaz cikartmazlar kendi iradesi yok benim cesedimi cignersinde öyle cikarsin dedi kaynanam...beni görmek bile istemiyor dün okulda yüzünü cevirdi ben nesi icin konusacamki daha... o ben babamlara döndügümde ertesi gün altinlarin pesine gitti yani maddiyati kurtarmaya calisti ailesini degil...teslim olmus annesine nekadar cabaladiysamsa olmadi bundan sonra kendi bilir ama öyle pisman olsun istiyorumki..hepsi benim ahim aldi..
bak kübracigim eger sen beyninde esini bitirdi isen.daha cabuk karar verirsin bazi seyleri beklemezsin.tahsilli birisin.kendin icin en hayirli olan karari verirsin.onlarda kendilerine hizmetci niyetine cahil saf bir gelin alsinlarda güle güle kullansinlar.ama allah cok büyük onunda var mis bekar iki tane kizlari sana yapilanlar mutlaka onlardan kat ve kat cikar.ileride mutlaka kulagina gelir.allah yolunu acik etsin.ayriliyorum diyede hic üzülme.dua etki cocugun olmamis.ayrildiginda onlarla aranda hic bir bag bulunmayacak.tamamen hayatindan cikacak.bunada sükretmelisin.bu dünyada esinden ayrilan ne ilk sensin nede son sen olacaksin.
ben de yasadim ayni sorunu katlandim ama sadecce kendimi yipratmisim tansiyon hastayim,psikolojim bozuk..baskada bisey olmadi cocunda yokken ayril derim ben dünyanin sonu degil yaa hic bisey senin sagligindan önemli diil. ben ayrilmadigima pismanim.
katlan diyorsundua benim bir kaynanam ve 4 tane evde görümcem var ikisi evli ikisi benim yasimda sayilir..hepside ayni cati altinda..hangi birine katlanayim..birinin gönlünü etsem digeri vardi..kocam koca degilki katlanayim....
canım cok cok haklısın dayanılacak birşey degil bende bunu biliyorum .benim görümcem yok ama 3 tane kaynım var yaşları benden de büyük oldugu için herşeyime karışıyolar eşimi kışkırtıyolar 4 görümceden daha beterler inan bana .hele kayınpederim apayrı bi bela,Ama benim sana anlatmaya çalıştıgım şey ben eşimi taparcasına severek evlendim daha cocukken aşık olmuştum ve hayatımda eşimden başka sevgilim olmadı ,onsuz yaşamayı bi an olsun düşünmedim sen anla artık nasıl sevdigimi.eşimde beni aynı sekilde seviyor biliyorum ama işin içine ailesi girince o seven adam yok oluyo hani bi arkadaş seni sevse haksız bile olsan savunurdu demişti ya ,eşinin seni savunmamasının sevmesiyle bi alakası yok sadece ailesine esir olmuş olay bu.seni sevmediği için böyle davrandığını düşünme ,o aklı başına geldiğinde başını cok duvarlara vuracak .hani ahım kalmasın diyosun ya merak etme kalmaz ahın .bana öyle kötülükler yaptılarki hiç bişeyimi begenmiyolardı en basiti benim boyum1.60 eşiminde 1.85 kaynımlar kayınpederim filan hepside eşim gibi uzunlar adımı yerden bitme koymuşlardı yeni gelin geldiğim zaman aradan yıllar gecti ve kaynım 5 ay önce evlendi ailesinin tüm karşı cıkmalarına ragmen cünkü yeni gelinleri 1.42 boyu konfeksiyonda calışıyo 30 yaşında ve çingene .yemin ederim sana aynen böyle ve kaynanamın bütün komşuları semra 19 yaşında okul okurken gelin geldi yapmadıgınızı bırakmadınız Allahta koymadı size hadi ugraşın şimdi yeni gelinle ugraşabilirseniz dediler bi görsen yüzüne bakılmıyo cirkinlikten VE cok şükür intikamımı alıyo kaynanama kan kusturuyo demediğini yapmadıgını bırakmıyo .ben uzak duruyorum zaten kültür ve yetişme farkı var aramızda ben hala evlerini bile görmedim gitmiyorum bide onunla ugraşamam.kötükedihüso kaynanama dedimki bana yaptıklarına karşılık seni dövmeyi agzıma geleni söylemeyi bütün hırsımı cıkarmayı öyle cok isterdimki ama yapmıyorum cünkü dilerim allahtan sana öyle gelinler gelsinki bu dediklerimin hepsini yapsın yandım semra yetiş imdadıma diyesin dedim ve şimdi cok şükür ahım cıkıyo kötükedihüsoAllaha dua et bak onun kızları nasıl üstlerine gelecek görürsün yada duyarsın .biraz uzun bi örnekle anlatmış oldum sana alınan ah nasıl cıkıyomuş diye.neyse sana artık katlan demicem bende katlanmakla belki aptallık yaptım ama seviyodum işte ve halada seviyorum şu son iki senedirde cok iyiyiz ailesinin arkasını tutmuyo artık ve sana cok şey borcluyum nasıl dayandın sabrettin ben nasıl uyanamadım farkedemedim evliliğin ne oldugunu nasıl onların istegiyle hareket ettim affet beni diyo benim ona verdiğim cevapsa KADINLAR AFFEDERLER AMA ASLA UNTMAZLAR VE UNUTTURMAZLAR diyorum .belki senin eşinde pişman olur evliliğin ne oldugunu yuvasının ailesinin sen oldugunu biraz gecte olsa anlar diye dayanmaya calış mücadele et dedim .ben öyle aa hiç katlanma bırak gitsin unut yarın öbürgün başka kısmetlerin cıkar diyemem seni böyle teselli edemem cünkü bi yuvanın dagılmasından nefret ediyorum[yıkanlar utansın] cok üzülüyorum .
belli ki çok şeyler yaşamışsın yoksa 3 ayda bu karar verilmez o kaynanayıda varyakötükedihüso ne biçim bu insanlar ya şimdi oğlu çok mu mutlu oldu hiç sanmıyorum madem oğlunu paylaşamıyon niye milletin başını yakıyonnn al oğlunun turşusunu kur ama hep sölerim 1evin bi oğluyla evlenilmezzz genelde gördüğüm hep çekerler hele bidi görümce sayısı çoksa ayrıca onunda 4 kızı kızlarına yapılsın ister mi bu kötülüklerin :uhm:niye gelinine yaparlar
neyse umarım herşey istediğin yolda olur bi yuva kolay kurulmuyo çünkü çok dua et cnm:Saruboceq:
bence yol yakınken çocuğun yokken bitir bu işi.
değişeceklerini umuyorsan aldanıyorsun.hayat boyu bunlarla nasıl uğraşacaksın.
çocuğun yokmuş buna şükret.kayınvalide canımn ve görümcelerin de kına yaksınlar.....
daha önce barışmışsın yine aynı şeyler olmuş. allah kolaylık versin.
senin eşin dengeyi kuramamış.
şimdi otursun sevgili anasıyla
sen okulunu bitirmeye bak
bence problemin büyük kısmı eşinin ailesinden kaynaklanıyo.heee bu demek deilki eşin suçsuz.ondanda çok büyük hatalar var.tamam ailesini sevsin bağlı olsun ama bu şekilde sana zarar verecek boyutta deil.bence geri gelsede ilişkinizin yoluna girmesi çok zor.he illada olsun dıosanız tek çözüm kocanın ailesinde uzakta ev tutup yaşamanız.buda ne kadar sağlıklı olur daha çokmu bozulur ortam bilmiyorum tabi.
canım senin adına çok üzüldüm ama bence boşanmak en doğru yol gibi görünüyor...yıllarca çok çekersin bu arada kalmalardan benden söylemsi!
annesi ve eşi arasında ki dengeyi sağlayaman eş bencede olmaz... hele ki okuluna karışıyorlarsa bu en kötüsü! diyelim okulu bıraktın ama boşanmadın ve ileride boşandın ne olacak??maddi özgürlüğün olmazsa hep ezilirsin hayatta canım ...söylemek çok zor ama bence boşanmalısın
canım öncelikle merhaba böle sorunlarla karşılaşan insanlar çok eşinin ailesinle sorun yaşamayan insan hemen hemen yok gibidir. eşininin ailesiyle galiba akrabağlığın yok sanırım insanlara kolay geliyo artıuk namusda dil uzatmak. benim fikrim gönül isterki barışasın ama eğer öle sevip değer verecekse ben öle eşi istemem tamam kolay olmayabilir ama bu oyuncakta değil kaçıp gittiğinde değerini anlıyorsa ben öle eşe bişey diyemem artık umaraım herşey yoluna girer ve eşinle sorunsuz şekilde beraberliğin devam eder.
kayananan ve görümcelerinde yaptığı hatayı anlar özellikle eşinnnn
inanin bana imkansiz gibi geliyor...kesin benden nefret ediyordur öyle hissediyorum...
bugün cok agladim inanin icim öyle aciyorki....acaba diyorum oda özlüyormudur beni düsünüyormudur..yoklugumu hissediyormudur....
belkide hic düsünmüyordur annesinin etkisiyle....
ama o üc ayda 3 günümüz güzel gectiyse elbette oda özlüyordur haksizmiyim?
cok dua edin bana....
seni üzmek istemem ama cnm öyle kocadan dahada hayır gelmez.hayır gelecek olsa bile kaynananlar gene evinize karısır.üzülerek söylüyorum ama bence zararın neresinden dönülürse kardır aynı durumda arkadasımın ablası 3 ay evli kaldılar kaynana görümce fılan derken kız dayanamadı ve babasının evine döndü (
canım kusura bakmada eşin nerede duracagını bılseydı kaynanan ne kadar konusursa konussun kendı aklıyla hıslerıyle hareket ederdı. belkide eşinin zamana ihtıyacı var dogru durust dusunebılmesı ıcın aılesınden uzakta olması gerekır. şimdı sız barıstınız dıyelım esın eger herseyı gögüsleyebılecek ıse dengeyı kuracaksa bariş. bana sorarsan daha bu genc yasda kendını uzme emın ol baslarından boyle kotu evlılık gecırenler daha sonrasında cok daha dogru evlılıkler gerceklestırıyorlar. zaten evlenmek zorundada degılsın bence sen hayatını bır sure nadasa bırak aman bosver ceyızlerde altınlarda onların olsun. onemlı olan senın saglıgın keyfın gonlunu ferah tut canım
inanin bana imkansiz gibi geliyor...kesin benden nefret ediyordur öyle hissediyorum...
bugün cok agladim inanin icim öyle aciyorki....acaba diyorum oda özlüyormudur beni düsünüyormudur..yoklugumu hissediyormudur....
belkide hic düsünmüyordur annesinin etkisiyle....
ama o üc ayda 3 günümüz güzel gectiyse elbette oda özlüyordur haksizmiyim?
cok dua edin bana....
ah be canım ya seni şuan çok iyi anlıyorum benim görümcemde aynı durumda tüm ailesine rest çekti kaynanamı ablanmı dedik kaynanam dedi evlendi üç ay sonra geldi ben tekrar gittim konuştum barıştırdım ama olmadı gitmedi şubat ayında evlendi eşi annesi yüzünden dövmüş oda ayrılıyo şuan ben gene ayrılmasın diorum ama eşide aylesinden ayrı olamıyo biraz uzak olsa neyse ama kabul etmiyo en iyisi çocuk olmadan bitirmek
bence eşinle tekrar konuş herşeyi açık açık söle şunuda söle yarın öbürgün kardeşlerin evlencek evin tek geliniyim ben bakıcam annene bişi olursa neden böyle de yada sen alttan al hehe de suyuna git ama kapını kapatınca eşinle farklı ol dinliyomuş gibi yap evlilik kurmak kolay deil hele yıkmak hiç kolay deil ben genede savaş derim ama büyük görümcemin lafı vardır ne annesini saymayanla neden annesinin kuzusu olanla evlenmiyceksin derdi mümkünse biraz daha uzaga taşının ben öle yaptım açıkçası benim de sorunum var kaynanayla eşime dedim ki şimdi yaparsın ama annen ölüncce kime kalcan yada annenle kim ilgilencek kardeşlerin ee karışıyo bence uymaya çalış huyuna git temizlik mi yapçan yap yemek te yap onlara uy evliliği sürdür ama gerçekten olcak gibi deilse eşinin konuşmalarına bakarak bitir gerçi sevseydi şimdiye kadar arardı otur bi konuş en dogrusu bu sana deger vermiyosa ayrıl hayatına bak Allah yardımcın olsun