• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Kocanız bey iyi sabretmiş size, şiddetin hiç bir türlüsü kabul edilemez orası ayrı, ama sizin yaptıklarınız da psikolojik şiddet, ayrıca kocanız beyin çocuğunuzun gözü önünde sizin üzerinize yürümesiyle sizin oyuncak fırlatmanız arasında bir fark göremedim. İki tarafta hatalı ama sizi aşırı toksik ve kaprisli buldum üzgünüm.

Tam anlamıyla evlilikler bu yüzden bitiyor. Birinizin alttan alması lazım alttan almayan olunca iki öfke hem çocuğa hem evliliğe yansıyor.

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
O kadar kibar anlatmışsınız kendi yaptıklarınızı bu kibarlığı o anda gösterseydiniz keşke.

Oyuncağı fırlatıp sinirli hareketler yaptığı bağırdığı zaman çocuk da o evdeymiş ona da şoke oldunuz mu? Kadında da bir tane patlatacak potansiyel var. Vitamini getir ben vereyim dozunu biliyorum diyebilirdi. Bu kaşık olmuyor etkileşime giriyor, bulamadıysan sorun değil ben birazdan kalkar veririm vitamini diyebilirdi. Antibiyotik değilmiş, bir saat sonra da içilir vitamin. Evet babası da verebilir o vitamini ama kadın ortamı gerdikçe germiş. Oyuncağı atınca uzatmış büyütmüş tartışmaya kavgaya ortam hazırlamış, ona da şoke olun biraz.
Kavgaya ortam hazırlamak başka çenesini tutup iterek şiddet uygulamak başka. Bir çocuk için annesinin sinir yapıp bir oyuncağı yere fırlatmasıyla babasının annesinin çenesini tutup itmesi sıkması aynı şey mi. Ayrıca erkek gücüyle kadın gücü de aynı değil şiddet konusunda. Erkeğin kadına şiddetiyle bir yetişkinin çocuğa şiddti aynı orantısızlık.

Müge anlının bir sözü var
Siddete karşıyım ama karşındakinin de bir Sabri var kışkırtma diye
Kocanin yaptığını’ iyi gormuyoruz ama ortam gerginken konu sahibi daha da damarına basmış
Biraz sanki aralarında surtusme var üstünlük çabası gibi olmuş
Ya kadın erkek hangimiz bazen gereksiz yere sinir yapıp ortamı germiyoruz mi. Niye ortamın stresini düşürme görevi kadının olsun. Erkek de ya sabır deyip susabilirdi. Diyelim ki ben de bu ara annem hasta diye gerginim, bazen boş yere alttan alabileceğim şeyi alamıyorum eşim hemen üstüme yürüyüp çenemi sıkıp itse haklı mı

vitaminler kontrollü kullanılmalıdır. özellikle yağda çözünen vitaminlerin fazla kullanımı böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açabilir.
Evet onu biliyorum soruyu yanlış sormuşum biraz.😅 Doz önemli ama böyle bir seferlik birkaç damla fazla tüketimde hemen sorun olmaz herhalde. Konudan bağımsız ve vitamini bilmeden söylüyorum tabi.

Ama size "kışkırttığınızı" söyleyenler, "hatalı olduğunuzu" söyleyenler, bu mağdur suçlayıcı tutumun tüm kadına şiddet olaylarında ve kadın cinayetlerinde karşılaştığımız "ama o da şöyle yapmasaymış" zihniyetinden farksız olduğunu umarım görebilirler.
Sapla samanı karıştırıyor olabilir misiniz ? Kadın diye mağdur diye hatalarını söylemeyecek miyiz bakın dünya ya da ülkemiz kadına şiddete hayır diyerek kurtulmaz canlıya şiddete hayır olacak o sırf güçler eşit değil diye karşındaki herhangi bir insana bir şey fırlatmak yanlıştır bunu kadın da yapsa yanlış erkek de yapsa yanlış ayrıca mağdur taraf her zaman haklı olmuyor misal vereyim benim bir arkadaşım bir kavgada lafla olan bir kavgada bilerek adam sırf onu kamera önünde darp etsin diye adamın anasına kızına kadar sövdü adam saldırdıktan sonra bilerek gitti darp raporu aldı adamın işine sebep oldu ve bunu sırf gıcıklığına yaptı ama kameralar ses almadığı için videoyu şu an siz izleyin size göre kadın mağdur ama kız bunu keyifle anlatıyo nasıl yaptığını bu yüzden bu işin erkeği kadını olmaz güçler denk değil diye öyle önümüze gelene yalandan sinirlenelim hır gür çıkaralım yaptığımız etkiye tepki gelince de ama ben mağdurum yok öyle bir şey

Ya kadın erkek hangimiz bazen gereksiz yere sinir yapıp ortamı germiyoruz mi. Niye ortamın stresini düşürme görevi kadının olsun. Erkek de ya sabır deyip susabilirdi. Diyelim ki ben de bu ara annem hasta diye gerginim, bazen boş yere alttan alabileceğim şeyi alamıyorum eşim hemen üstüme yürüyüp çenemi sıkıp itse haklı mı
Ya ben kadın hep alttan alsın Demedim ki
Sonuçta bizde kadın olarak eşler gelip karamıza bisey fırlatsa sinirleniriz onu söyledim
Benim eşim bir şey fırlatsa altta kalmam bende sinirlenir bir şey atarım yani
Eşi haklı değil ama bu konuda başlı başına iki tarafta suçlu
Ortamda bir gerginlik var ve incir kabuğunu doldurmayan şeylerle kiriyorlar birbirlerini

Ya ben kadın hep alttan alsın Demedim ki
Sonuçta bizde kadın olarak eşler gelip karamıza bisey fırlatsa sinirleniriz onu söyledim
Benim eşim bir şey fırlatsa altta kalmam bende sinirlenir bir şey atarım yani
Eşi haklı değil ama bu konuda başlı başına iki tarafta suçlu
Ortamda bir gerginlik var ve incir kabuğunu doldurmayan şeylerle kiriyorlar birbirlerini
Tabii ki incir çekirdeğini doldurmayan bir mesele büyümüş orada haklısınız. Fakat kadın söylenme hırsını ilgisiz bir eşyayı kocasına değil yere vurarak çıkarmayı seçerken adam olayı hemen fiziksel şiddete dökmüş sorun o. Eğer kocası alakasız kavgalarda gerilimlerde üstüne yürüme çeneyi tutup sıkma itmeyi kendine hak bilirse yarın tokadı yumruğu da basar. Bu yüzden fiziksel şiddetin ilk aşamasında sınırı kalın çekmek lazım. Bi de hakikaten hepimizin daraldığı gereksiz yere sinir trip eldekini yere fırlatma gibi lüzumsuz davranışları oluyor, bunun karşılığı şiddet olamaz

Tabii ki incir çekirdeğini doldurmayan bir mesele büyümüş orada haklısınız. Fakat kadın söylenme hırsını ilgisiz bir eşyayı kocasına değil yere vurarak çıkarmayı seçerken adam olayı hemen fiziksel şiddete dökmüş sorun o. Eğer kocası alakasız kavgalarda gerilimlerde üstüne yürüme çeneyi tutup sıkma itmeyi kendine hak bilirse yarın tokadı yumruğu da basar. Bu yüzden fiziksel şiddetin ilk aşamasında sınırı kalın çekmek lazım. Bi de hakikaten hepimizin daraldığı gereksiz yere sinir trip eldekini yere fırlatma gibi lüzumsuz davranışları oluyor, bunun karşılığı şiddet olamaz
Konu baslamis birbirine karşı dolmuşlar o adam sizce boşluğa attigina mı inanır
Boşluğa attığına biz inaniyoruz
Yani okuze hak vermiyorum ama bazen de karsindakinin gucunu küçümsememek gerek maalesef
Herkes attiysa attı boş vereyim gözüyle bakmıyor az çok eşinin sinirleneceğini de bilir diye düşünüyorum

Yani okuze hak vermiyorum ama bazen de karsindakinin gucunu küçümsememek gerek maalesef
Herkes attiysa attı boş vereyim gözüyle bakmıyor az çok eşinin sinirleneceğini de bilir diye düşünüyorumkaf

Herkes attiysa attı boş vereyim gözüyle bakmıyor az çok eşinin sinirleneceğini de bilir diye düşünüyorum
Kadın isterse o oyuncağı eşinin kafasına atsın, erkeğin tutup da kadına şiddet uygulama hakkı yok. Bağırır kapıyı çeker çıkar isterse boşanır ama kadının çenesini tutup sıkamaz. Kadın polise mahkemeye gidip ben eşimin kafasına oyuncak attım o çenemi sıkıp itti dese gene haklı olur. Hatta bu konu harici söyleyeyim, kadın adama tokat atsa da adamın ona Tokat atması eşit bir davranış değildir. Nasıl ki sizden güçsüz olan bir çocuk size vursa bile siz ona vuramazsanız erkek de fiziksel olarak kendisinden güçsüz olan kadına vuramaz itemez şiddet uyguşayqmqz

Fiziksel şiddetle olmaz . Tartışmaya tartışma ile karşılık verilir. Erkek istiyorsa kızsın , tartışsın tamam o da Yere bir şey atabilir o da sinirini almak için ufak oyuncak gibi bir şey . Ne reaksiyon gördüyse o kadar . Erkek diye daha fazlasını yapma hakkı yoktur . Fiziksel şiddet başka bir boyut . O sadece nefsi müdafaa da ( yani kişinin kendisi fiziksel saldırı altındayken ) kabul göstereceğim bir şey . Bu kadar net benim için .
Kafa karıştıran ne anlamadım .
Hayır erkek sinirlendi diye dövemez . Evet net .

Kadın isterse o oyuncağı eşinin kafasına atsın, erkeğin tutup da kadına şiddet uygulama hakkı yok. Bağırır kapıyı çeker çıkar isterse boşanır ama kadının çenesini tutup sıkamaz. Kadın polise mahkemeye gidip ben eşimin kafasına oyuncak attım o çenemi sıkıp itti dese gene haklı olur. Hatta bu konu harici söyleyeyim, kadın adama tokat atsa da adamın ona Tokat atması eşit bir davranış değildir. Nasıl ki sizden güçsüz olan bir çocuk size vursa bile siz ona vuramazsanız erkek de fiziksel olarak kendisinden güçsüz olan kadına vuramaz itemez şiddet uyguşayqmqz
Yani siddete karşıyız derken sadece kadınlar için karşıyız demek
Kadınlar kalksın erkekleri dövsun öylemi bu nasıl bir sig düşünce iki çağdan mı geliyorsunuz

Neden adam Ya Sabır deyip sussun. O.ttan b.ktan mesele çıkarıp oyuncağı fırlatacak,insani olarak hangi kaşıkla verilebileceğini unuttu diye fırça yiyecek,artist artist konuşacak adam da susacak öyle mi. Dua etsin ki çenesini tutmamiş. Herkes haddini ve yerini bilsin.
Anneniz hasta durumu başka çocuğuna sebep kocasına çemkirmesi başka. Durumları karıştırmayalim.
Kocasi diye tepesine binmesi mi lazım. Sonra ağlayıp zirliyorlar kocam üstüme yürüdü hakaret etti diye. Eline,beline,diline sahip olan insana "normal bir erkek" hiçbir şey yapmaz.

Hani nerede o zaman kadın erkek eşitliği? Eşitlik diyenler erkeğe gelince neden eşitliği bozuyor. Şiddetin cinsiyeti olmaz. Ne erkeğe ne de kadına şiddet uygulanamaz. Bu insanlık onuruna aykırı bir şeydir. Sizin gibi kadınları sirtlayip temiz erkeklere şiddet uygulanmasını hoş gören kadinlardan utanıyorum. Böyle hemcinslerimin olmasından da hayâ ediyorum.
Erkek de kadın da birbirinj için yaratılmışlardır. Her ikisinin sorumluluğu ve yaratılışı farklıdır. Düzgün erkeklere laf söyleyen kendini bilmez kadınlar hadsizdir. Unutmayın ki siz de bir babanın evladi,bir erkeğin kardeşi ya da bir erkeğin annesi olabilirsiniz. Sizin oglunuza şiddet uygulayan kadın olsa yapar uygundur mu diyeceksiniz !!!

Sanırım sinirinizi kontrol edememe sorununuz var. Genelde kavga ve tartışma esnasında söyledikleriniz sonrasında size artıve eksi olarak döner. Siz adamı tahrik etmişsiniz. O da hatalı ama kadınlar yuvayı kuran dişi kuşlar gibidir. Nezaketli kibar anlayışlı akıllı ve hikmetli davranmak kadına yakışır. Bu davranışlarınızdan da sonuç alamazsanız başka yollar aranır ama bişeyler fırlatmak öfkeyle solumak bunlar hanımlara yakışan davranışlr değil. Ne olursa olsun(hayati tehlike yoksa) erkeği eve almamak ! Bana çok itici geldi yazınız. Biraz kendinze dönüp kendinizi tahlil edin. Birikmişlikler varsa eşinizle konuşun tatlı dilli olun. Siz böyle yaparsanız eşinizin de davranışları değişecektir. Size bağlılığı artar kırmamaya çalışır

Hani nerede o zaman kadın erkek eşitliği? Eşitlik diyenler erkeğe gelince neden eşitliği bozuyor. Şiddetin cinsiyeti olmaz. Ne erkeğe ne de kadına şiddet uygulanamaz. Bu insanlık onuruna aykırı bir şeydir. Sizin gibi kadınları sirtlayip temiz erkeklere şiddet uygulanmasını hoş gören kadinlardan utanıyorum. Böyle hemcinslerimin olmasından da hayâ ediyorum.
Erkek de kadın da birbirinj için yaratılmışlardır. Her ikisinin sorumluluğu ve yaratılışı farklıdır. Düzgün erkeklere laf söyleyen kendini bilmez kadınlar hadsizdir. Unutmayın ki siz de bir babanın evladi,bir erkeğin kardeşi ya da bir erkeğin annesi olabilirsiniz. Sizin oglunuza şiddet uygulayan kadın olsa yapar uygundur mu diyeceksiniz !!!
Yaratılış değil toplumsal cinsiyet diyeceğim ama anlamanızı beklemiyorum. Oğlum yok iki erkek yeğenim var kadınlara asla güç kullanmamaları, bir kadın kendilerine güç kullanırsa da sadece ortamı terk etmelerini öğretiyoruz, medeniyet budur

Yani siddete karşıyız derken sadece kadınlar için karşıyız demek
Kadınlar kalksın erkekleri dövsun öylemi bu nasıl bir sig düşünce iki çağdan mı geliyorsunuz
Şiddete ama öncelikle güçlünün güçsüzr uyguladığı şiddete; erkeğin kadına, yetişkinin çocuğa, sağlıklının hastaya, beden bütünlüğü olanın engelliye uyguladığı şiddete karşıyım. Tabii bu cümle size çok karmaşık gelmiştir. Yazdıklarımdan kadınlar tuttuğu erkeği dövsün anlamını çıkartan birine de daha fazla cevap yazıp kendimi yoramayacağım

Yaratılış değil toplumsal cinsiyet diyeceğim ama anlamanızı beklemiyorum. Oğlum yok iki erkek yeğenim var kadınlara asla güç kullanmamaları, bir kadın kendilerine güç kullanırsa da sadece ortamı terk etmelerini öğretiyoruz, medeniyet budur
Kadın niye güç kullanıyor pardon ? Sinir harbi olunca kadın neden güç kullansın ? Konuşarak halletmek varken .

Sanırım sinirinizi kontrol edememe sorununuz var. Genelde kavga ve tartışma esnasında söyledikleriniz sonrasında size artıve eksi olarak döner. Siz adamı tahrik etmişsiniz. O da hatalı ama kadınlar yuvayı kuran dişi kuşlar gibidir. Nezaketli kibar anlayışlı akıllı ve hikmetli davranmak kadına yakışır.

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Hanımefendi öyle davranmak herkese yakışır bunun kadını erkeği mi olur hahaha gece gece

Back