• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu belası yardım

Tüm apartman bizden yana aslında. Dün kendi haklıymış gibi ona buna anlatıyordu. Tüm herkesten gelen cevap, çocuktur biraz anlayışlı ol küçük daha laf anlamaz kız ne yapsın biraz tatlı dille söyle falan diyorlardı. Hatta yan komşum taşınacağımız için kadına gidip senin yüzünden taşınıyorlar ne kadar iyi insanlardı bi küçük çocuğu ifade edemedin şimdi kötü insanlar gelirse ne yapacaksın biz senin sesini senelerce çektik kapına gelmedik demiş. Ben bağırsam ona aynı şekilde sonu karakolda biter
Valla böyle konularda Allah insana şans versin. Beni ailemin oturduğu binada bi kiracı vardı naptık ne ettiysek çıkaramadık. Ben evlendim oturduğum aile apartmanızda var şimdi de böyle bi aile. Eve giren çıkan belli değil ve geceden sabaha kadar. Sanki onlar ev sahibi biz kiracıyız😂Siz belli ki iyi insanlarsınız sorun çıkmadan taşınmayı düşünüyorsunuz. Arkadaşların yazdığı gibi polis veya avukat gibi birine verin onlar uğraşsın🙂

En azindan anlayisli yaklasan komsulariniz da varmis. Valla siz yine iyi yaklasmissiniz kadina. Eger gercekten ciddi bir gurultuye sebebiyet vermedigime inaniyorsam ve bu sekilde karsilik goruyorsam, ben olsam inadina gurultu yapardim. Cildirtrdim onu. Oglunuz tam yerinde durmicagi yasta. Ben izmirdeyim buranin sogugu disari cikmaya engel degil. Oglum anasinifina baslamadan once de soguk demeden her gun cikardik enerjisini atsin diye. Evde ne kadar oyun oynasa hareket etse ayni sey olmuyor malesef. Yarim saat de olsa kapi onune cikarsaniz belki evin icinde daha sakin olur. Ama yapamiyorsaniz bile dert degil bence. 3 yasinda cocuk lego da firlatir kosturur da aglar da. Saat 9 da bu gurultuler kesiliyorsa kimse kapiniza gelip de car car konusamaz. Siz bi carlayin bakalim sesi cikiyo mu. Bu tipler boyledir genelde. Ben de hic beceremem kavga etmeyi. Mahallede sokak kopegini besliyorum diye kadinin biriyle bikac kez tartismistik. Kadin hayvan dusmani. Ben de besliyorum yani benim de kopegim var bahcemde. Ona mama verirken disardaki bakinca nasi vermiyim onune bi kap yemek. Neyse biz bi tartstik iki tartistik. Ben aman komsumdur aman yasi buyuktur falan kibar kibar orta yol bumaya calisiyorum bu da carliyo bana. En sonki kavgada bana bi geldiler. Oyle bi bagirmisimki bogazim kendine gelemdi iki gun. Cok sukur agzimdan hakaret cikmadi ama kadin kalakaldi. Ustundne bi sene gecti tik yok bidaha kapima gelmedi. Beni gorunce kafasini ceviriyor. Siz de karsiligini verin kibarlik yaramiyo bazi insanlara..
Çok haklısınız gerçekten sabrımın zaten sonundayım bir daha gelirse aynı şekilde yapacağım genelde sakin bi insanım ama tersim pistir o noktaya cok zor gelirim. Burada şuan kar yağıyor buz gibi çıkartamıyorum o yüzden. Bide olduğumuz konum cok kötü parklar da tinerci çocuklar :( bahçeli bi eve geçeceğimiz için bu yüzden seviniyorum oğlumu şuan haftasonları sadece gezdirebiliyorum bu sebeple

Valla böyle konularda Allah insana şans versin. Beni ailemin oturduğu binada bi kiracı vardı naptık ne ettiysek çıkaramadık. Ben evlendim oturduğum aile apartmanızda var şimdi de böyle bi aile. Eve giren çıkan belli değil ve geceden sabaha kadar. Sanki onlar ev sahibi biz kiracıyız😂Siz belli ki iyi insanlarsınız sorun çıkmadan taşınmayı düşünüyorsunuz. Arkadaşların yazdığı gibi polis veya avukat gibi birine verin onlar uğraşsın🙂
Allah sabır versin size de kesinlikle şans işi bunlar yan komşum dünya iyisi alt komşum dünya kötüsü :)

Çok haklısınız gerçekten sabrımın zaten sonundayım bir daha gelirse aynı şekilde yapacağım genelde sakin bi insanım ama tersim pistir o noktaya cok zor gelirim. Burada şuan kar yağıyor buz gibi çıkartamıyorum o yüzden. Bide olduğumuz konum cok kötü parklar da tinerci çocuklar :( bahçeli bi eve geçeceğimiz için bu yüzden seviniyorum oğlumu şuan haftasonları sadece gezdirebiliyorum bu sebeple
Adiniza cok sevindim. Mustakil ev cocuk buyutmek icin ideal. Ben debi derya apt dairesini kiraya verdim sirf mustakil eve gecmek icin. Suan kiradayim ve daha ufak bir evim var. Ama cok mutluyum. Surda ne kalmis tasinmaniza sikin disinizi. Eminim cok daha rahat ediceksiniz. Soguk havada disari cikamadaniz bile bahcenizde oynatirsiniz oglunuzu. Umarim yerinize de cok cocuklu dusuncesiz birileri tasinir da sizi mumla arar 😂

Ay şuradaki yazıları okuyunca gerçekten kendi komşularımıza şükür ettim çok şükür hepsi uyumlu insanlar.Binada en çok bizim evde çocuk var ve bağırsalar uyarırım kardeşlerimi ben ama oynama gündüz saatinde çocuk sesi bunlar normal şeyler.Bizim kapımıza anca şu sebeple dayanan olur, üst komşumuz balık yapınca gelir çok seviyor kadın kokusuna geliyor :halay:kendi de yapar bize de gelir.Hızlıca da gider rahatsız etmemek için saatlerce oturmaz iyi ki varlar :KK200:

Adiniza cok sevindim. Mustakil ev cocuk buyutmek icin ideal. Ben debi derya apt dairesini kiraya verdim sirf mustakil eve gecmek icin. Suan kiradayim ve daha ufak bir evim var. Ama cok mutluyum. Surda ne kalmis tasinmaniza sikin disinizi. Eminim cok daha rahat ediceksiniz. Soguk havada disari cikamadaniz bile bahcenizde oynatirsiniz oglunuzu. Umarim yerinize de cok cocuklu dusuncesiz birileri tasinir da sizi mumla arar 😂
Çok teşekkür ederim şuan alttan o kadının sesini duyuyorum o kadar psikolojimi bozdu ki acaba bize mi söylüyor diyorum. Ki şuan oğlum odasında oturmuş oyuncaklarıyla oynuyor ona rağmen. Biraz moral oldu söyledikleriniz. Buraya kiracıyı kendim bulacağım çok çocuklu ve polis savcı vs gibi

Valla kavga önermem bir cinnete bakar kimde ne var bilinmiyor artık sonra telafi olmayan sonuçlar olabilir o nedenle matkap vs ben önermiyorum bı bakarsınız cinayete kadar yolu var .Aklı selim olun çocuğa panduf terlikler var ondan giydirin aklı selim konusmaya çalışın karsiliklı.Belki ses size göre çok değil bilemem orasıni.Mantikli çözüm yollarının hepsini deneyin son çare kavga olmalı

Ve bu ufacık sese kapıma dayanan insanlar o kadar saygısız ki pazar sabah 9 da matkap çalıştırır. Oğlum küçükken öğlen uykusunda matkap açardı söylediğimde başka odada uyut derdi. Karısı ruh hastası çığlık çığlığa bağırır sürekli. Oğlum olmadan önce kendi çocukları da sürekli ses yapardı bi kere şikayet etmedik. 6 aylık bebeği dövüyordu yukarıda duyup üzülüyorduk. Sürekli hala çocuklwrına şiddet uygulıyor ve 2 sokak öteden duyulacak şekilde bağırıyor. Bi kere bile kapısına inmedim.
o yüzden engel olmayın çocuğunuza bırakın yapsın ses
öyle de böyle de kapınıza geliyor terbiyesiz

ben olsam taşınmam

Aynı durumu yaşıyorum annem evde gündüz çocuğa bakıyor ister istemez kadın çekindiği için tv açmak zorunda kalıyor ve sonuç 3 yaşında ki çocuğumun tek kelimesi dahi yok konuşma geriliği oluştu çok pişmanım keşke tv açtırmasaydım gelirlerse gelsinler kapıya kamera takın kapı girişine kayıtlı olsun her şey gidin şikayetçi olun

Bu nasıl zorbalık ya?
Benim de 22 aylık bebeğim var, geceleri ağlıyor ben hemen alıp oturma odasına geliyorum ses kimseye gitmesin rahatsız olmasınlar diye. Çocuk bu odadan odaya giderken koşuyor falan.
Alt komşumu tanımıyordum ama kim olduğunu biliyordum. Geçenlerde gördüm, ablacım bizim bebek geceleri ağlıyor elimden geleni yapıyorum rahatsız etmemek için ama ses geliyorsa hakkınızı helal edin dedim.
Ve kadın bana ne dedi biliyor musunuz? Olur canım öyle şeyler, hepimiz çocuk büyüttük. Bizim açımızdan hiç sorun yok, böyle böyle büyüyecek ❤️

Bu tarz insanlara anladığı dilden konuşup kapınıza gelince direkt polis çağırıp, şikayetçi olacaksınız, evime gelip üzerime saldırıyor diye. Hatta yıllarca çocuklarını dövdün onu da söyleyeyim polislere diye biraz daha korkutacaksınız. Apartmanda kayıt cihazı varmış o da yasal yolla alınırdı kendisinden. Gündüz saatlerinde içerisinde çok aşırı olmadığı sürece sesten rahatsız olan kendi gidecek nereye gidecekse.

İşte kendisininde 2 çocuğu var ama büyüdüler artık biz büyüyene kadar çıt çıkartmadık. Oğlum da çok yaramaz bi çocuk değil dün öğlen 1 de anneannesi geldi diye sevindi 15 saniye hopladı sadece hemen kapıya geldi. Kendi çocuğunu bile sürekli çığlık çığlığa döven bir insan normal olduklarını düşünmüyorum
Alttan alma sen ondan daha fazla konuş geri püskürt başka türlü anlamaz.

Her iki tarafın da olduğu konumda bulunan biri olarak söylüyorum ki iki tarafın da kendine göre haklı tarafları var fakat sizin komşu biraz kafayı takmış gibi size. Ben 18 yaşımdayken üniversite sınavına çalıştığım dönem üst katta 3 yaşındaki çocuğun evin her odasında ve günün her saatinde koşması yüzünden odaklanamıyordum. Kadın torun bakıyordu ama asla ilgilenmezdi. Annem gitti dedi ki " bu yıl kızım için önemli bir yıl en azından bir odada(benim odam) koşup gürültü yapmasın gerisini zaten tolore edebiliriz". Az çok çözüldü mesele kazandık Allah'tan okulu. Ama bazen yeri gelirdi kütüphaneye gitmek zorunda kalırdım çünkü bu gürültüyü bilen bilir güm güm güm akşama kadardı benim çektiğim sınava hazırlanmasam umurumda olmazdı... Şimdi benim oğlum da koşuyor 3 yaşına girecek ve çocuklar sabırsız oluyor bir yere gidecekse hemen varmak için koşuyor, hayat tekerrürden ibaretmiş gerçekten. Odalarda gürültü yaptırmam oğluma gün içinde ufak tefek gidiyor olabilir ama laf anlamıyorlar gerçekten. Mesela "alt ve üst katta insanlar var, eğer fazla ses yaparsak rahatsız olabilirler." diyorum anlamıyor çünkü 3 yaşında somutlama becerisi henüz gelişmemiş bu yaşta uzamsal zeka da yok en erken 7 yaşında anlar çocuklar. Gündüz salona karıştırmam geç saat olana kadar naparsa yapsın salonda bu soğukta parka mı götürülür çocuk. Siz zaten gidecekseniz kapıyı falan açmayın geldiğinde muhattap olmayın bazı insanlar sesi takıntı yapıyor ki bu sağlıklı bir durum değil. Üstelik onların da çocuğu varsa daha da empati yapmaları gerekir. Yapılacak bir şey yok orta yol bulunmalı ama bu insanlarla değil. Gidene kadar sabredin bari canınızı sıkacak şeyler yaşamayın ve Allah sabır versin size bir an önce kurtulursunuz umarım.

Son düzenleme:
Valla kavga önermem bir cinnete bakar kimde ne var bilinmiyor artık sonra telafi olmayan sonuçlar olabilir o nedenle matkap vs ben önermiyorum bı bakarsınız cinayete kadar yolu var .Aklı selim olun çocuğa panduf terlikler var ondan giydirin aklı selim konusmaya çalışın karsiliklı.Belki ses size göre çok değil bilemem orasıni.Mantikli çözüm yollarının hepsini deneyin son çare kavga olmalı
Meler denedim bilseniz kalın patik çorap giydiriyorum ama duvarlar o kadar dandik ki ayağının topuğu yere değdiği an güm ses çıkıyor normal yürüme de bile

Aynı durumu yaşıyorum annem evde gündüz çocuğa bakıyor ister istemez kadın çekindiği için tv açmak zorunda kalıyor ve sonuç 3 yaşında ki çocuğumun tek kelimesi dahi yok konuşma geriliği oluştu çok pişmanım keşke tv açtırmasaydım gelirlerse gelsinler kapıya kamera takın kapı girişine kayıtlı olsun her şey gidin şikayetçi olun
Ah ah sizi o kadar iyi anlıyorum ki çoğunlukla oyun oynatsam da yemek yaparken temizlik vs yaparken mecburen tablet açıyorum yanında olamayacağım için o an ses yapmasın diye :(

Bu nasıl zorbalık ya?
Benim de 22 aylık bebeğim var, geceleri ağlıyor ben hemen alıp oturma odasına geliyorum ses kimseye gitmesin rahatsız olmasınlar diye. Çocuk bu odadan odaya giderken koşuyor falan.
Alt komşumu tanımıyordum ama kim olduğunu biliyordum. Geçenlerde gördüm, ablacım bizim bebek geceleri ağlıyor elimden geleni yapıyorum rahatsız etmemek için ama ses geliyorsa hakkınızı helal edin dedim.
Ve kadın bana ne dedi biliyor musunuz? Olur canım öyle şeyler, hepimiz çocuk büyüttük. Bizim açımızdan hiç sorun yok, böyle böyle büyüyecek ❤️
Ne güzel böyle insanlardan Allah razı olsun gerçekten anlayışlı insanlarla karşılaşmak çok güzel ☺️

Bu tarz insanlara anladığı dilden konuşup kapınıza gelince direkt polis çağırıp, şikayetçi olacaksınız, evime gelip üzerime saldırıyor diye. Hatta yıllarca çocuklarını dövdün onu da söyleyeyim polislere diye biraz daha korkutacaksınız. Apartmanda kayıt cihazı varmış o da yasal yolla alınırdı kendisinden. Gündüz saatlerinde içerisinde çok aşırı olmadığı sürece sesten rahatsız olan kendi gidecek nereye gidecekse.
Tüm gün çıt ses yok ayak sesi dışında odadan odaya gidiyor en fazla odasında araba sürüyor Lego yapıyor boya hamur Puzzle bu kadar.. toplam günde 15 dk koşup hoplamaz o da o anlar olunca hemen tepeme biniyor. Az önce avukatımla konuştum oda aynı şeyi söyledi bir daha gelirlerse hemen polis çağırıp o an şikayetçi olun kamerada ses olmadığı için dünkü yaptıkları için şikayetinizi şuan dikkate almazlar dedi.

Her iki tarafın da olduğu konumda bulunan biri olarak söylüyorum ki iki tarafın da kendine göre haklı tarafları var fakat sizin komşu biraz kafayı takmış gibi size. Ben 18 yaşımdayken üniversite sınavına çalıştığım dönem üst katta 3 yaşındaki çocuğun evin her odasında ve günün her saatinde koşması yüzünden odaklanamıyordum. Kadın torun bakıyordu ama asla ilgilenmezdi. Annem gitti dedi ki " bu yıl kızım için önemli bir yıl en azından bir odada(benim odam) koşup gürültü yapmasın gerisini zaten tolore edebiliriz". Az çok çözüldü mesele kazandık Allah'tan okulu. Ama bazen yeri gelirdi kütüphaneye gitmek zorunda kalırdım çünkü bu gürültüyü bilen bilir güm güm güm akşama kadardı benim çektiğim sınava hazırlanmasam umurumda olmazdı... Şimdi benim oğlum da koşuyor 3 yaşına girecek ve çocuklar sabırsız oluyor bir yere gidecekse hemen varmak için koşuyor, hayat tekerrürden ibaretmiş gerçekten. Odalarda gürültü yaptırmam oğluma gün içinde ufak tefek gidiyor olabilir ama laf anlamıyorlar gerçekten. Mesela "alt ve üst katta insanlar var, eğer fazla ses yaparsak rahatsız olabilirler." diyorum anlamıyor çünkü 3 yaşında somutlama becerisi henüz gelişmemiş bu yaşta uzamsal zeka da yok en erken 7 yaşında anlar çocuklar. Gündüz salona karıştırmam geç saat olana kadar naparsa yapsın salonda bu soğukta parka mı götürülür çocuk. Siz zaten gidecekseniz kapıyı falan açmayın geldiğinde muhattap olmayın bazı insanlar sesi takıntı yapıyor ki bu sağlıklı bir durum değil. Üstelik onların da çocuğu varsa daha da empati yapmaları gerekir. Yapılacak bir şey yok orta yol bulunmalı ama bu insanlarla değil. Gidene kadar sabredin bari canınızı sıkacak şeyler yaşamayın ve Allah sabır versin size bir an önce kurtulursunuz umarım.
Çok teşekkür ederim inşallah. Aşağıda ki kadın ciddi psikolojik hasta. Kimseyi mesela ders çalışamayacağı şiddette hiç rahatsız etmedik bu zamana kadar

Benim bir alt komşum vardı o da kafayı bana takmıştı gece kavga ediyorlar diye polis arıyordu etmiyoruz dışarıdan geldik. Biz sevgilimle yaşıyoruz diye yapıyordu koca kadın. Bir kere arkadsşım geldi 3 yaşında oğlu var. Sıfır koşma çocuk zaten uyuyordu eve gelirken. Ona hediye masa almıştım çocuk masası uyandı onu gördü oturdu o masayı iki kere vurdu sadece. Hemen kapıda. Tuvalet su akıtıyor usta çağır eve sokmaz. En son ben delirdim evde ip atladım sabaha kadar kapıma gelirsen seni merdivenlerden atarım hadi bi gel dedim. Evde huzur bırakmadı banyoyu üstten yaptırıyoruz alttan akıtıyor allah akıtıyor ama ustayı eve sokmuyor. Ben de inadına açtım suyu oturdum valla. Bir kere yine polis çağırdı bana hakaret etti buna davayı da açtım. Çok ceza ödemedi silindi ama 3 4 kere gitti grldi uğraştı. Avukat parasını da ödedi. Sonra defoldu gitti evden. Evde nikahsız yaşıyorsunuz yok içki içiyorsunuz kapıcı çöpü alsın diye dışarı bırakıyorduk yukarı çıkıp çöpe bakıyordu bira şişesi görmeye. Tamam aşırı sessiz değildik ama apartman kuralı 9 sonrasıydı. Benim sabahtan işim var eve öğlen geliyorum 4 gibi süpürge açıyorum robot vs yok o zamanlar. 1+1 20 dk bile sürmüyor ona kapıya geliyordu.

Back