• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Azarlayıp durduğuna, geçinmeye gönlü olmadığına dair bir şey okumadım ben. Tekrar baktım, gözümden mi kaçıyor bilmiyorum.
Ben şöyle anladım: Kadın bir gün hasta oldu, tahammül seviyesi daha düşüktü, erkek -kadınların hep yaptığının aksine- bunu tolere edemedi. Kadın oyuncağı ortaya fırlattı, adam kadının üstüne yürüdü, çenesini sıktı.
Burada azarlayıp duran bir kadın ve mağdur erkek görmek için özel bir çaba gerekiyor.
Ben de mesela konuyu şöyle anladım.
Kadın çocuğun takviye gıdası üzerinden kavga çıkartıyor.( kaşık sorduğunda neden kaşığı soruyorsun diye kızıyor,miktarı ayarlayamayınca da neden sormuyor site kızıyor.)
Ki çocuğun takviye gıdasına anne düşkün diye baba da düşkün olmak zorunda değil. Ebeveynlerden biri bir konuda daha hassas diye diğeri aynı hassasiyeti göstermek zorunda değil.
Sonra kalkıp adamın olduğu yere oyuncak fırlatıyor. Ve bunu adama karşı yapmak istediğini söyleme cesareti bile yokken pasif agresif tavırları sergiliyor. Bunları yaparken çocuğun psikolojisi hiç etkilenmiyor(!) babanın yaptıkları aşırı yıkıcı oluyor.
adam yaptığında aşırı haksız. Ya sabır deyip başka bir yere çekip gitmeliydi.
Sonra arkadaş davetine kocasının gidebileceğini söylüyor sonra onu da sorun haline getiriyor. İnsan 2 saatlik bir yere gider muhabbet güzel gelir 5 saat durur. 5 saat gider 2 saatte sıkılır kalkar.
Yine sonra çocuğa sakıncalı olan yiyecekleri çocuğun yanında yiyen anne,baba çocuğa teklif ediyor diye sinirleniyor ve çocuğa söyler gibi adama laf sokuyor.

Siz de bize kadın tarafında olmadığımız için laf söylüyorsunuz. Valla düşüncesini açık açık karşısındakine söyleyemeyen,pasif agresif hareketlerle kışkırtıvı olan,huzursuzluk seven kadın/adam ayırt etmeden haksız buluyorum..
Bunların hepsinin yanında çocuğu bahane ederek evliliğe katlanma bahanesi bambaşka saçma

Azarlayıp durduğuna, geçinmeye gönlü olmadığına dair bir şey okumadım ben. Tekrar baktım, gözümden mi kaçıyor bilmiyorum.
Ben şöyle anladım: Kadın bir gün hasta oldu, tahammül seviyesi daha düşüktü, erkek -kadınların hep yaptığının aksine- bunu tolere edemedi. Kadın oyuncağı ortaya fırlattı, adam kadının üstüne yürüdü, çenesini sıktı.
Burada azarlayıp duran bir kadın ve mağdur erkek görmek için özel bir çaba gerekiyor.
gayet normal bir gün. adam cocuga vitamin verecek. ölçü kaşığını bulamamis demir kaşıkla vermis. kadin sinirlenmis bagirmis, gerilmis. neden? vitaminini alirmis. yani ne sacmalik tek seferlik tolere edilemeyecek bir sey mi? celik kasik degince zehre mi donusuyor?
sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi
böyle sacma sebepten adama bagiriyor.
bence bu huzura s.çmak. kadin olsun erkek olsun boyle bos seylere sesi yukselen kisinin aile huzuruna garezi vardir.
çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim
devaminda sinirini çıkarmak için cocukla adamin oyun oynadığı koridora oyuncak firlatiyor.
bu normal mi?
kavga - huzursuzluk cikarmak istemis adam da karsilik vermis.
gicik oluyorum evin huzurunu kaciran insanlara. eşin de senin sinirini çıkaracağın biri mi?
benim annemin de var bazen böyle sacma sapan atarlari. ofkesini ailesine bagirarak, kapilari carparak - huzur kaçırarak cikarir. ama babamin boyle sacma davranislari yok.
neden? çünkü ayni yataga girdigi karisini - canindan kanından çocuklarını kirmaktan imtina ediyor - bagirip cagirmadan önce kendini sakinlestiriyor. insanın elinde olduguna inaniyorum bagirip stres atip hayatindaki insana çöp gibi davranmak ya da sakin kalip kendini sakinlestirmek.
bugun hastayken sinirliyken kocasina bagirip çağıran yarın cocugunu döver sinirlenince (ofke kontrolu olmayan yurdum ana babalari gibi)
hic de savunamam bu sekilde kavgaya davet eden kadini.
zaten kimse kocasini da savunmamis. onunki ayri ayilik. ama basliktaki gibi hem sucli hem güçlü degil. her ikisi de suclu

Ben de mesela konuyu şöyle anladım.
Kadın çocuğun takviye gıdası üzerinden kavga çıkartıyor.( kaşık sorduğunda neden kaşığı soruyorsun diye kızıyor,miktarı ayarlayamayınca da neden sormuyor site kızıyor.)
Ki çocuğun takviye gıdasına anne düşkün diye baba da düşkün olmak zorunda değil. Ebeveynlerden biri bir konuda daha hassas diye diğeri aynı hassasiyeti göstermek zorunda değil.
Sonra kalkıp adamın olduğu yere oyuncak fırlatıyor. Ve bunu adama karşı yapmak istediğini söyleme cesareti bile yokken pasif agresif tavırları sergiliyor. Bunları yaparken çocuğun psikolojisi hiç etkilenmiyor(!) babanın yaptıkları aşırı yıkıcı oluyor.
adam yaptığında aşırı haksız. Ya sabır deyip başka bir yere çekip gitmeliydi.
Sonra arkadaş davetine kocasının gidebileceğini söylüyor sonra onu da sorun haline getiriyor. İnsan 2 saatlik bir yere gider muhabbet güzel gelir 5 saat durur. 5 saat gider 2 saatte sıkılır kalkar.
Yine sonra çocuğa sakıncalı olan yiyecekleri çocuğun yanında yiyen anne,baba çocuğa teklif ediyor diye sinirleniyor ve çocuğa söyler gibi adama laf sokuyor.

Siz de bize kadın tarafında olmadığımız için laf söylüyorsunuz. Valla düşüncesini açık açık karşısındakine söyleyemeyen,pasif agresif hareketlerle kışkırtıvı olan,huzursuzluk seven kadın/adam ayırt etmeden haksız buluyorum..
Bunların hepsinin yanında çocuğu bahane ederek evliliğe katlanma bahanesi bambaşka saçma
Burada gelip "Böyle böyle bir şey yaşamışsınız, sonrasında pasif agresif davranmak yerine açıkça konuşsaydınız her iki taraf için de daha sağlıklı olurdu" demek başka ki bu kadını da koruyan bir yaklaşım; "sen de adamı kışkırtmışsın, ikiniz de şöyle böylesiniz" demek başka bana göre.

Başka bir mesajımda burada asıl rahatsız edici olanın ne olduğunu ifade etmiştim, tekrar etmemek için alıntılıyorum:
"Çocuğa gelseydi şiddet olurdu" ha, gülmemek elde değil. Erkeği savunmaya hizmet eden bu kadar zorlama çıkarımlar yapmak gülünç.
Çocuğa şiddet olasılığı konuşuluyor, erkeğe(!) şiddet var... ama erkeğin şiddeti kadına reva görülüyor bu senaryoda.

Çocuğunun hangi vitamini neyle alacağını, ölçüsünün ne olacağını anne bilmek zorunda. Babası bilmiyor, buna da takılan yok mesela.

Kadınların hiçbir şeye sinirlenmeye hakları yok. Sorumsuz kocalarına da... Hasta olmaya da hakları yok, hasta olunca biraz daha asabi olmaya da.
Bunlar erkeklerin tekelinde.
Ve erkekleri savunmak için elinde tuzlukla koşacak kadınlar muhakkak çıkıyor bir yerden, hayret.
Burada güç ilişkilerini, kadının ev içi öfkesiyle erkeğin kadına yönelen öfkesi arasındaki farkı görmezden gelen, erkeğin öfkesinin neye dönüştüğünü yadsıyan yorumlar tek bir şeye hizmet ediyor: erkeğin konforlu pozisyonuna.

gayet normal bir gün. adam cocuga vitamin verecek. ölçü kaşığını bulamamis demir kaşıkla vermis. kadin sinirlenmis bagirmis, gerilmis. neden? vitaminini alirmis. yani ne sacmalik tek seferlik tolere edilemeyecek bir sey mi? celik kasik degince zehre mi donusuyor?
Konuyu kaşık-vitamin ekseninde sınırlamak da asıl meseleyi görmezden gelmeyi kolaylaştırıyor. Kadını suçlu çıkarmak için bir şeye başvurmam gerekseydi ben de buna başvururdum herhalde.
Hadi diyelim ki kadın sinirlenmiş, ne olmuş yani? Sinirlenmek erkeklerin tekelinde mi? Diğer mesajlarımda yazdığım şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Ama hasta olan ve sinirlenen erkek olsaydı buradaki yaklaşımın ne olacağını biliyoruz: "Kocan da hastaymış, onun da etkisiyle fazla tepki vermiş, sen de şöyle yapsaymışsın bla bla..."

Erkek öfkelenir, kadın tolere eder.
Kadın öfkelenir, erkek tolere etmez, kadın öfkesini kontrolsüzce dışa vurur, erkek kadına şiddet uygular.

Bana göre aynı şey değil. İçinize siniyorsa aynı görebilirsiniz.

Burada gelip "Böyle böyle bir şey yaşamışsınız, sonrasında pasif agresif davranmak yerine açıkça konuşsaydınız her iki taraf için de daha sağlıklı olurdu" demek başka ki bu kadını da koruyan bir yaklaşım; "sen de adamı kışkırtmışsın, ikiniz de şöyle böylesiniz" demek başka bana göre.

Başka bir mesajımda burada asıl rahatsız edici olanın ne olduğunu ifade etmiştim, tekrar etmemek için alıntılıyorum:

Burada güç ilişkilerini, kadının ev içi öfkesiyle erkeğin kadına yönelen öfkesi arasındaki farkı görmezden gelen, erkeğin öfkesinin neye dönüştüğünü yadsıyan yorumlar tek bir şeye hizmet ediyor: erkeğin konforlu pozisyonuna.

artık burada bütün dillendirilen şeyler şiddete çanak tutmak anlamına geliyor.

misalen, bir kadının -buradaki jargona göre konuşalım- edepsizlenmesinin ölçütü nedir? ne kadar edepsizlik yaptığında bir erkeğin fiziksel şiddetini hak ettiğini varsayarak hoş görebiliriz? eşyayı yere fırlatmak yerine duvara atsaydı hafifçe tokat yemesi uygun mudur? eşya atmak yerine daha çok bağırsaydı eşi hafifçe kolundan tutup sarması sizin için uygun mudur?

yahu biz evliliği yaparken hani kötü günde de yol arkadaşıydık. kadın hastaymış. yoldaşlığını göstermek için daha uygun bir gün olamazdı ama evdeki işlevi babalıktan ziyade kırlentten hallice olan herif çocuğun temel bakımına dair denyoca davrandığında kadının sinirlenmeye hakkı yok mu? kadının zaten tahammülü dibe vurmuş. böylesi temel şeyleri bilmediğinde ve kendisine verilen en temel yönergelere dahi uymamakta direttiğinde hiç mi dırdır etmeye hakkı yok?

inanılmaz ya. aman erkeklerimizin kırılgan egolarına zeval gelmesin.

artık burada bütün dillendirilen şeyler şiddete çanak tutmak anlamına geliyor.

misalen, bir kadının -buradaki jargona göre konuşalım- edepsizlenmesinin ölçütü nedir? ne kadar edepsizlik yaptığında bir erkeğin fiziksel şiddetini hak ettiğini varsayarak hoş görebiliriz? eşyayı yere fırlatmak yerine duvara atsaydı hafifçe tokat yemesi uygun mudur? eşya atmak yerine daha çok bağırsaydı eşi hafifçe kolundan tutup sarması sizin için uygun mudur?

yahu biz evliliği yaparken hani kötü günde de yol arkadaşıydık. kadın hastaymış. yoldaşlığını göstermek için daha uygun bir gün olamazdı ama evdeki işlevi babalıktan ziyade kırlentten hallice olan herif çocuğun temel bakımına dair denyoca davrandığında kadının sinirlenmeye hakkı yok mu? kadının zaten tahammülü dibe vurmuş. böylesi temel şeyleri bilmediğinde ve kendisine verilen en temel yönergelere dahi uymamakta direttiğinde hiç mi dırdır etmeye hakkı yok?

inanılmaz ya. aman erkeklerimizin kırılgan egolarına zeval gelmesin.
O kadar, o kadar doğru ki keşke on kere like verebilsem.
Durmuş burada kadınlara, kadının oyuncak fırlattı, biraz huzursuzluk çıkarttı diye şiddete uğramayı neden hak etmediğini anlatmaya çalışıyoruz. Gayet de aklı başında kadınlar bunlar üstelik. Hayretler içindeyim.
Bu durumda kadın oyuncak fırlatmak yerine daha büyük bir şey yapmış olsa, ne bileyim direkt adama saldırsa veya daha da yanlış bir şey yapsa, aldatsa filan, öldürülmeyi bile hak edebilir demek ki.

Konuyu kaşık-vitamin ekseninde sınırlamak da asıl meseleyi görmezden gelmeyi kolaylaştırıyor. Kadını suçlu çıkarmak için bir şeye başvurmam gerekseydi ben de buna başvururdum herhalde.
Hadi diyelim ki kadın sinirlenmiş, ne olmuş yani? Sinirlenmek erkeklerin tekelinde mi? Diğer mesajlarımda yazdığım şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Ama hasta olan ve sinirlenen erkek olsaydı buradaki yaklaşımın ne olacağını biliyoruz: "Kocan da hastaymış, onun da etkisiyle fazla tepki vermiş, sen de şöyle yapsaymışsın bla bla..."

Erkek öfkelenir, kadın tolere eder.
Kadın öfkelenir, erkek tolere etmez, kadın öfkesini kontrolsüzce dışa vurur, erkek kadına şiddet uygular.

Bana göre aynı şey değil. İçinize siniyorsa aynı görebilirsiniz.
valla katilmiyorum. benim hayatım bahsettiginiz "erkek ofkelenir kadin tolere eder" aleminde degil. tam tersi benim cekirdek ailemde ikizler burcu anne evin huzurunun icine eder o mutluysa herkes mutlu olsun - o mutsuzsa kaos kavga ciksin ister :)
ona da tepkim ayni

valla katilmiyorum. benim hayatım bahsettiginiz "erkek ofkelenir kadin tolere eder" aleminde degil. tam tersi benim cekirdek ailemde ikizler burcu anne evin huzurunun icine eder o mutluysa herkes mutlu olsun - o mutsuzsa kaos kavga ciksin ister :)
ona da tepkim ayni
Ben kendi hayatım üzerinden değil, toplumumuzun gerçekliği üzerinden yorum yapıyorum.

ona da tepkim ayni

Z zxshermine merak ediyorum, şu mesajımda bile "Beğenmedim" atacak ne vardı? Çıldırmış gibi bütün mesajlarıma "Beğenmedim" attınız da... :) Anladım, hoşlanmadınız yazdıklarımdan. Sakin olun.

Ben kendi hayatım üzerinden değil, toplumumuzun gerçekliği üzerinden yorum yapıyorum.
Hayır, siz de kendi önyargılarınız ve varsayımlarınız üzerinden yorum yapıyorsunuz.

"Konuda böyle olsa, yorumlar böyle olurdu vb" şeklinde fikir yürüten de sizsiniz.

Hayır, siz de kendi önyargılarınız ve varsayımlarınız üzerinden yorum yapıyorsunuz.

"Konuda böyle olsa, yorumlar böyle olurdu vb" şeklinde fikir yürüten de sizsiniz.
Evet, gözüm var, okuyorum; bu forumda çoğu zaman neye nasıl yanıt verildiğini görüyorum.
Kendi "önyargılarım ve varsayımlarım" toplumun gerçekliğinden bağımsız mı? Ben uzayda mı yaşıyorum?

Z zxshermine merak ediyorum, şu mesajımda bile "Beğenmedim" atacak ne vardı? Çıldırmış gibi bütün mesajlarıma "Beğenmedim" attınız da... :) Anladım, hoşlanmadınız yazdıklarımdan. Sakin olun.
Ben sakinim ancak siz mesajınıza neden "beğenmedim" ifadesi bıraktığımı sorarken, kendi mesajınız yerine başka bir üyenin mesajını alıntıladığınıza göre; siz sakin olmayabilir misiniz ?

iyi de bu konudaki erkek başka zamanlarda öfkeli midir, ses yükseltir mi, kapı pencere çarpar mı, küfreder mi? çocukla ilgilenmesi nasıl, nedir ne değildir biliyor muyuz ki?

topluma bakarsak ohooo
küfreden erkek de mebzul miktarda var. hakaret eden de var. döven de va. var da var. bunlar var diye her konuda onlara göre mi yorum yapıcaz?

eğer burada erkeğin kadına yaptığı da şiddetse şayet
madem boşansın o zaman. o zaman neyi konuşuyoruz? anlamadım gerçekten.

enteresan kafalar ha.

İki tarafta hatalı konulardan biri kimse haklı değil bu konuda tek tarafa destek verilmez sanki.

Kadın öyle küfür eder gibi bişeyler fırlatmayacak, erkek ne olmuş olursa olsun eşine böyle davranmayacak.

Hata silsilesi. Sinirler gerilmiş, olan ortadaki çocuğa olmuş.

Siz de sinir var madem gidin tedavi olun çünkü normal değil tepkileriniz adama bensiz mi gideceksin git deyip eve almicaktim da neyse diyorsunuz. Çocuğunuz değil farkında mısınız. Bu kadar herşeyi yönetmek istemek ve çocuk için yaptığınız yemeği ilacı takıntınız fazla. Ayrıca şu da var ki çoğumuz başka şehirde tek başına büyüttük çocuğumuzu. Bu kadar yorulduysaniz aile büyüklerinden yardım isteyin iyi değilsiniz

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
Tavsiyem yok. Tam kaşınmalıksın. Adamı çıldırtırsın sen. Böyle devam et seni bir güzel boşasın bak bakalım o triplerin kime sökecek.
Artist hareket yapanlara kıl kapıyorum. Oyuncak fırlatmak nedir yaa. Adamı bir de salak yerine koyuyorsun. Çok akıllı zannediyorsun kendini balonunu söndürse güzel olur.

Back