Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Kizlar bakın bebeme battaniye örmeye başladım nasıl teyzeleri 🥰
Kız bravo hem daha yaşında bebeğin var hem karnında yavrum birde örgü örüyorsun , kendi kadınlığımı sorguladım :D
Çok güzel gözüküyor

Kuzum yumurta kaşar ceviz badem protein meyve her şeyden tüketiyorum yine de geriye düştü.
Tiroid ilacı kullanıyorum ben de ilk haftalarda 25lik başlamıştık bugün 100e çıkardı dozunu.
Enfeksiyon kapacak hiçbir şey yapmıyorum kafayı yiyeceğim sürekli evdeyim zaten ne oluyor çözemiyorum yine fitl kullandım 6lı donaxly. Kültür de verdim üreme var bakteri.
Benim doktorum çok rahat karşılıyor her şeyi. İyi ki öyle ben çok kaygılı ve panik bir yapıdayım çünkü. Hızla kilom da artınca iyice mutsuzlaştım 😔
Geçen yıl geçmeyen enfeksiyon bende de vardı, önce smerde birşeyler çıktı sonra enfeksiyon/akıntı bitmedi. Sürekli ilaç ilaç .. en son bir doktora gittim bana vajina florasını düzenleyici probiyotik verdi. Çok ilaç kullanmışsın doğası bozulmuştur dedi. Çok kafana takıyorsun çokda düşünme dedi :D
Verdiği probiyotik ve konuşmasından sonra düzeldim. Belki doktorundan vajina florası için probiyotik isteyebilirsin.

İnferject ilacın adı 500 mg iki kutu aldım 👍🏻

Aynen ben de hastaneye gitmeye çalışıyorum ama bakalım 😊

Bu arada Ankarada hamilelere idari izin geldi gözümüz aydın 💫 İşin saçma tarafı bugün bel ağrım yüzünden iki gün rapor yazdırdım doktora bir sürü uğraştım. Kaç aydır idari izin çıksın diye bekliyorum o da rapor aldığım güne denk geldi.
Size bunu devlet hastanesi mi yazdı canım ?

Kızlar günaydın 🌸 dün kilo konusu konuşulmuş okuyunca benim de kafama takıldı şimdi. Pazartesi günü kontrolüm vardı benim de 25+4 ve dr 600 küsur gr demişti tam net hatırlamıyorum. Hatta ben ve eşim kaç kg doğmuşuz onu sordu o an hiç bu kadar az olacağı gelmemişti aklıma. Baktım sizin haftalarınıza göre baya baya gerideyim çoğunluk 27-28’de 1 kg.u geçmiş. Var mı benim gibi düşük ağırlıklı bebeği olan acaba yoksa problem bende mi?
Günaydın,

kilo boy konusu o kadar değişken ki benim en son 23.haftada 530 gramdı. Doktorum haftasına göre normal demişti. Sonra 2 kere daha kontrole gittim bir daha kilosu boyu ne diye sormadım bile. İllaki yine değişecek. Geçen haftaki kontrolümde doktor kafası büyük boyu kısa demişti. Halbuki ondan önceki kontrollerde boyu uzun diyorlardı. Sadece kafası büyük dediğinde biraz takıldım çünkü şekerli yediklerin etkilemiş olabilir dedi hemen şekeri azalttım. Ailede anne babada iri doğum yapan varsa da kafası büyük olabilir dedi. Evet ben 3800 doğmuşum. Yani doktorlar sebep sonuç bilmek için sorarlar bence bu konuyu çok takma şimdiki haftalarda. 30lu haftalarda daha önemli olabilir mi bilmiyorum.

Kızlar böyle küçücük şeyleri kafanıza takmayın lütfen 🥺 bebek öyle etkileniyor ki anlayamıyoruz bile nasıl etkilendiğini kilo bu alınır verilir her ultrason makinesi farklı ölçer yeterki sağlıklı olsunlar ☺️ iki gün önce eşimle biraz problemler yaşadık hem ağladım hem sinirlendim hormonlarında etkisiyle birden fazla şey düşünürek o geceyi kendime zehir ettim dün sabah uyandım karnım sürekli kasılıyor ve ağrıyor işe gittim duramadım neredeyse ağrıdan, hemen doktorumun yanına çıktım önce biraz derdimi dinledi sonra bebeğe baktı bebek çok stresli görünüyor naptın çocuğa ne yaşadın bu kadar dedi. Sonra kafama dank etti ben salak mıyım benim herşeyimden oda etkileniyor değdi mi ağladığına üzüldüğüne çocuğa eziyet ettiğine dedim. Rapor verdi eve gönderdi ilk işim eşimle o konuyu kapatıp halletmek oldu. O yüzden duymuyor bilmiyor sanmayalım avuç içi kadar şey herşeyden haberi var 🙄

Çok geçmiş olsun 🌸 başlayınca gerisi geliyor inanın ki önemli olan başlayabilmek 🙏🏼

Çoooook güzel ellerinize sağlık ❤️ maşallah ne kadar hamarat hanımlar var sitede 🌸🌸
Çok teşekkür ederim ❤️
Kız bravo hem daha yaşında bebeğin var hem karnında yavrum birde örgü örüyorsun , kendi kadınlığımı sorguladım :D
Çok güzel gözüküyor

Geçen yıl geçmeyen enfeksiyon bende de vardı, önce smerde birşeyler çıktı sonra enfeksiyon/akıntı bitmedi. Sürekli ilaç ilaç .. en son bir doktora gittim bana vajina florasını düzenleyici probiyotik verdi. Çok ilaç kullanmışsın doğası bozulmuştur dedi. Çok kafana takıyorsun çokda düşünme dedi :D
Verdiği probiyotik ve konuşmasından sonra düzeldim. Belki doktorundan vajina florası için probiyotik isteyebilirsin.
Benim ilk bebek başka biriyle karıştırınız sanırım teşekkürler bu arada ☺️

Kızlar böyle küçücük şeyleri kafanıza takmayın lütfen 🥺 bebek öyle etkileniyor ki anlayamıyoruz bile nasıl etkilendiğini kilo bu alınır verilir her ultrason makinesi farklı ölçer yeterki sağlıklı olsunlar ☺️ iki gün önce eşimle biraz problemler yaşadık hem ağladım hem sinirlendim hormonlarında etkisiyle birden fazla şey düşünürek o geceyi kendime zehir ettim dün sabah uyandım karnım sürekli kasılıyor ve ağrıyor işe gittim duramadım neredeyse ağrıdan, hemen doktorumun yanına çıktım önce biraz derdimi dinledi sonra bebeğe baktı bebek çok stresli görünüyor naptın çocuğa ne yaşadın bu kadar dedi. Sonra kafama dank etti ben salak mıyım benim herşeyimden oda etkileniyor değdi mi ağladığına üzüldüğüne çocuğa eziyet ettiğine dedim. Rapor verdi eve gönderdi ilk işim eşimle o konuyu kapatıp halletmek oldu. O yüzden duymuyor bilmiyor sanmayalım avuç içi kadar şey herşeyden haberi var 🙄

Aynen öyle aynennn. Ben de eşimle eskiden tartıştığım konuları şimdi görmezden geliyorum ben etkilenmiyim ki bebiş de etkilenmesin diye ama bebek doğsun göstercem ona yazıyorum hepsini kenara. Hell yeah :KK55:

Günaydın,

kilo boy konusu o kadar değişken ki benim en son 23.haftada 530 gramdı. Doktorum haftasına göre normal demişti. Sonra 2 kere daha kontrole gittim bir daha kilosu boyu ne diye sormadım bile. İllaki yine değişecek. Geçen haftaki kontrolümde doktor kafası büyük boyu kısa demişti. Halbuki ondan önceki kontrollerde boyu uzun diyorlardı. Sadece kafası büyük dediğinde biraz takıldım çünkü şekerli yediklerin etkilemiş olabilir dedi hemen şekeri azalttım. Ailede anne babada iri doğum yapan varsa da kafası büyük olabilir dedi. Evet ben 3800 doğmuşum. Yani doktorlar sebep sonuç bilmek için sorarlar bence bu konuyu çok takma şimdiki haftalarda. 30lu haftalarda daha önemli olabilir mi bilmiyorum.
Aslında ben de ekstra nedir ne değildir diye sormuyorum çünkü bi olumsuzluk varsa kendisi söylüyor ben kafamı bulandırmak istemiyorum. Hatta kilosunu söylediğinde üzerine hiç düşünmedim bile. 600 küsur dedi ama küsurunu bile hatırlamıyorum önemsemedim açıkçası. Ama burda bakınca sizinkilere içime bi kurt düşmedi değil

Kızlar günaydın hepinize :))
İnanın bu kilo,boy konusuna hiç takılmayın, doktorların çoğunun asıl önemsediği bebeğin haftasıyla uyumlu olup olmaması.
Onun da zaten 1 hafta ileri veya geri olması problem değil hepimiz biliyoruz.
Hatta instagramda bir doktorun bu konuyla alakalı videosu vardı meşhur bi doktor bulursam atarım buraya 🫶🏻🫶🏻

Çok bariz bi kilo kaybı olursa da emin olun doktorunuz sizi uyarır.
Biz anneler elimizden geleni yapıp,duamızı edip gerisini Allah’a bırakacağız ♥️
Anne karnındayken yapabileceklerimiz en fazla bunlar 🥹

Benim bebiş 4 gün geriye düşmüş ya hiç tadım yok sabahtan beri. 929 gram. Çoğunuz 1 kiloyu aşmış. Karnım da küçük zaten bilmiyorum nasıl olacak. Hiç derdim tasam bitmiyor ya zaten 2 haftaya 1 ya idrar yolu ya vajinal enfeksiyon var. Tiroidim hala düzensiz. Tansiyonum arada çıkmaya başladı. Bebeğin karın çevresi küçüktü bu defa kafa ve bacak da küçük geldi. Zaten işten ayrıldım zorunlu. Yani strese girmeyeyim dedikçe 3.ayda kanamadan beri yüzüm gülmedi gerçekten.
Aynı hafta içinde veya 3 4 günlük geri ileri yi doktorlar önemsemiyor bile canım neden kafana taktın azcık elini kaydırsa milimetrik şeyler küçük ya da büyük gelir zaten . Benım de çok yoruldugum 2 hafta sonrası küçük geldi ölçümleri dr uyumlu dedi gecti . Kendine stres yapmaa🥰

Ölçümler çok değişken olabiliyor bende baş ve karın çevresine göre 1 hafta geç döllenme olmuş dedi. Ama kollar bacaklar uzun.
Sata göre 23+1 im ama geç döllenmeden dolayı 22+1
Ama eşim uzun olduğu için kollar bacaklar 24 çıktı. Ölçümlere takılmayalım. Bir önceki kontrole göre gelişimleri iyiyse,
Ki 12+2 de de mesela 1 hafta geriden geliyomuş mesela bebeğim.
Gelişimlerine bakmak lazım. Eşiniz veya siz minyon veya iriyseniz de etkiler, ölçümler değişik sonuçlar verebilir.

Ben Kağan Kocatepe den dinlemiştim galiba. Bebeğin kilosunu tespit ederken bir çok ölçümü baz alırız ama asıl önemli olan bebeğin karın cevresidir demişti.

Sonuçta bebek iriyse de, bizim dr larımız da karın çevresi önden gidiyor diyor. 🤔

Dün Perinatoloji Dr u bana dedi ki bebeğin kafası büyük ve karnı önden gidiyor. Ama dedim Dr hanım ben 15 gündür rejim yapıyorum. Kendim minimum kilo alıyorum. Fazladan yediğim birkaç kuru kayısıdır. O da bağırsaklarım tembel diye. Öyleyse takılma dedi.

Yine Kağan Kocatepe den dinledim. bulursam videoyu atayım, diyor ki bebek anne rahmine düştüğü anda bebeğin doğum kilosu bellidir. Yani 3 kg dolacak bebek de belli 4 kg doğacak olan da. Dolayısıyla her bebek aynı haftada, fabrikadan çıkmış gibi aynı kademede boy uzaması olmaz aynı kilogramda olmaz. Bu fark da dediğim doğum kilosunun temelini oluşturur. Normaldir diyor.

Neticei kelam, biz yediğimize dikkat edeceğiz. Dengeli ve düzenli besleneceğiz. Dr da ne normal diyorsa onu baz alacağız. Başka bir sorumluluğumuz yok. 🤷‍♀️

Ben Kağan Kocatepe den dinlemiştim galiba. Bebeğin kilosunu tespit ederken bir çok ölçümü baz alırız ama asıl önemli olan bebeğin karın cevresidir demişti.

Sonuçta bebek iriyse de, bizim dr larımız da karın çevresi önden gidiyor diyor. 🤔

Dün Perinatoloji Dr u bana dedi ki bebeğin kafası büyük ve karnı önden gidiyor. Ama dedim Dr hanım ben 15 gündür rejim yapıyorum. Kendim minimum kilo alıyorum. Fazladan yediğim birkaç kuru kayısıdır. O da bağırsaklarım tembel diye. Öyleyse takılma dedi.

Yine Kağan Kocatepe den dinledim. bulursam videoyu atayım, diyor ki bebek anne rahmine düştüğü anda bebeğin doğum kilosu bellidir. Yani 3 kg dolacak bebek de belli 4 kg doğacak olan da. Dolayısıyla her bebek aynı haftada, fabrikadan çıkmış gibi aynı kademede boy uzaması olmaz aynı kilogramda olmaz. Bu fark da dediğim doğum kilosunun temelini oluşturur. Normaldir diyor.

Neticei kelam, biz yediğimize dikkat edeceğiz. Dengeli ve düzenli besleneceğiz. Dr da ne normal diyorsa onu baz alacağız. Başka bir sorumluluğumuz yok. 🤷‍♀️
Seni okumak bir keyif lady peacock lady peacock . Eksik olma💕💐🥰

Çok teşekkür ederim ❤️

Benim ilk bebek başka biriyle karıştırınız sanırım teşekkürler bu arada ☺️
Çok soriii birde kendimden aşırı eminim :D hamileliğime ver lütfen :D

Doktor ne dedi? Testleri tekrar ettiler mi?

Kizlar gunaydin🌸
Buyuyen gobekten dolayi uykular haram olmustu.
Su zimbirtidan soylemistim.

Çınar Reklam & Dış Ticaret 5 Farklı Bölge Destekli Hamile Yastığı (ASTARLI)(ÇANTALI) - Fiyatı, Yorumları
Dun gece denedim vee Son 3 aydir boyle rahat uyumadim 🫠🫠
Keske daha once soyleseydim.
Migros markettede bebek bezinde 1 alana 1 bedava var. 1 er paket soyledim simdilik malum stok yapmayin diyolar alerji ihtimaline karsilik.
Yenidoğan göremedim 😂 baktım da

Evet canım biliyorum zaten kültür testi de verdim ben ne olur ne olmaz diye zaten antibiyotik de aslında enfeksiyonu çeşidine göre veriliyor bunu biliyorum ona göre ben kültürde verdim zaten ama enfeksiyon çıkmayınca zaten kültürde temiz çıkar diye düşündüğüm için kullanmadım açıkçası zaten o kadının yazdığı antibiyotikler hala bende mevcut bekleyeceğim kültür sonucum da çıkınca eğer temiz çıkarsa onları geri iade edeceğim Evde ne yapayım antibiyotikli iğneyi😃😃
Aynen öyle kuzucumm. İnşallah tertemiz çıksın da için rahatlasın arkadaşım 🥰🥰
Ay resmen kara kışlara teslim olduk 🙈🙈🙈
ay evettt hala deli gibi yağıyor. Sabah markete gidecektim 2 saat arabayı temizlemek zorunda kaldım 🤣 iyi ki iş yokmuş bugün

Hahah ben sağlıkçıyım. Hemen hastanenin whatsap grubuna mesaj atmışlar. SAĞLIKÇILAR HARİÇ SİZ GELECEKSİNİZ diye 😀 diğer gebeler karda buzda kayıp düşebilir ama sağlıkçıların hiç bir zaman öyle bir lüksü yok malesef 😔 neyse ki ben nöbet sistemiyle çalışıyorum yarın zaten nöbetim yoktu 🤣🤣
Ya gerçekten sağlıkçılarınki çok büyük fedakarlık Allah sizlerden razı olsun ☺️ Neyse ki nöbetçi değilmişsiniz bebişin kısmetine 🥰

Size bunu devlet hastanesi mi yazdı canım ?
Yok özelde yazdılar 👍🏻

Back
X