• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    70
Çok ilginç gerçekten benim de randevum var 12 sine ama devlete aldım kendi Dr u. Amniyo sonrası gelirsin demişti amniyodan vazgeçince detaylj sonrası gideyim yaptırıp diye düşündüm ama maalesef erkene tandevu bulamadım 5 hafta sonraya ancak ayarlayabildim o da tam sınırda oluyor 23+ da olacağım. Bu sebeple öncesinde bir giderim artık 20 sinde gebe izlem var onu beklesem mi gitsem mi bilemedim
5 hafta sonrasına randevu bulabildim dediğin kadın doğum mu yoksa detaylı mı ?

16. Haftada hem devlete hem özele muayeneye gittim. 20de yine gel dedi özel dr. Ama mantıksız, zaten detaylıya gidicem. Sonrasında illa Dr a gelmem gerek. O yüzden şimdi devlete aldım. Sonra detaylıya giderim. Sonra da özel Dr a :KK58:

Kızımın detaylı ultrason dosyasına baktım. 22+5te gitmişim.

Geçende fiyat almak için bi perinatalogu aramıştım, 18-24 arası gelebilirsiniz dedi sekreteri. Ben 22 son sanıyorum dedim. 24e kadar mümkün dedi.

Sonuçta erken gitmek daha dezavantajlı. Bi şeyler gorunemeyebilir. Başka bi forumda okudum, galiba haziran anneleriydi, 19+da gitmiş kadın. Beynin bazı bölgeleri görülememiş, on gün sonra yine gel demiş Dr.

Ben de daha gününe tam karar verip detaylı randevusu almadım. Dr en ideal hafta 21 dedi. 21-22 o civar gitmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben ben 😅😅

Benim vücudumda döküntüler de oldu onlara baktı cildiyeye gittim baktı direk alerjik bu dedi
Dedim hocam karaciğer vs onlar bu ayda olmaz son 3 ayda olur endişelenecek bir şey yok dedi krem verdi ama geçti çok şükür fazla kremleri de kullanmadım hatta belki stres sıkıntı vs de yapıyordur yada o sırada yediklerimiz de etkiliyor olabilir
Kız söylesene 😂
Burada düşün düsün beynim yandı :confused:

Çok şükür geçmiş seninki, ins K kafamdadelisorularrrrr inki de öyle bi alerjidir.

Ben olsam kremleri öğrenir bi denerim :KK56:

Son düzenleme:
Kız söylesene 😂
Burada düşün düsün beynim yandı :KK53:

Çok şükür geçmiş seninki, ins K kafamdadelisorularrrrr inki de öyle bi alerjidir.

Ben olsam kremleri öğrenir denerim :KK56:
Anca girip okuyup cevap verebildim 🤣🤣
Evet çok şükür ya kaşıntı delirtiyor birde gece tutuyor aksi gibi. İsterse yazarım özelden ben kadın doğum doktoruma da sordum zaten kullanmadan önce kullanabilirsin sorun yok demişti

Şöyle hesap yaparsanız kafanız karışmaz. Doğum öncesi izin 8 hafta doğum sonrası izin 8 haftadır. Toplam 112 gündür. Doğum tarihinden itibaren dopum sonrası izniniz başlar. O biraz şans şöyle diyelim 37de ayrıldınız 37+1 de doğum yaptınız. 1 gün doğum öncesinde kullanmış 111 günü doğum sonrasına bırakmış oluyorsunuz. Mesela 32 de ayrıldınız. 38 de doğum yaptınız 49 günü kullandınız doğum sonrasına 63 gününüz kaldı böyle hesaplayın. Yaz tatiline denk geliyor olması kötü olmuş gerçekten 37 olunca mecbur ayrılmanız gerekiyor çünkü. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah❤️
Çok teşekkür ederim

İnan bacım aynı şeyi yaşıyorum. :110:Bi hafta on gün önce daha net ve çok hissediyordum. Bir süredir sanki hiç hareket yok. Devamlı kendimi dinliyorum. Uzanıp yatağa elim karnımda gözlerim kapalı odaklanıyorum ama yok bi şey hissetmiyorum.

Bi ara evham geldi, bi şey mi oldu diye ama gebelik belirtileri devam hani. Bulantı, midede gaz, geçen haftalar sonra ilk kez zeytin yedim misal birkaç tane, midem cayır cayır.. vajinal akıntı, göğüs ucu hassasiyeti.. Sonra dedim ki kötü bir şey olsa başka belirtiler olur kanama, farklı tür ağır sancı ve ağrılar. Böyle düşününce, kendimi telkinle olduğuma kanaat getirdim... İyiyim. Bebeğim de iyi. :anneadayı:

14ünde randevum var. Endişelerim beni yönetmeyecek arada Dr a gitmeyeceğim diye karar aldım.
O endişeler insanı mahvediyor ama bebeklerimizin sapasağlam olduğuna inanıyorum. Bazen birkaç gün hissedilmediği oluyormuş yabancı forumlarda da çok yazıyorlar. Cidden kaygı kaygıyı getiriyor. Her kontrole gittiğimde doktor karnıma ultrasonu koyduğu andan, bir şey söyleyene kadar kalbim deli gibi çarpıyor ya kötü bir şey derse diye. Sanki o an çok uzun bir süreymiş gibi geliyor. O yüzden bizi bizden başka kimse anlayamaz cidden. İnşallah kontrolünüz çok iyi geçer 🌸

Kızlar peki kaşıntı konusunda ne düşünüyorsunuz neden oluyordur ya, batma kaşıntı ciltte rahatsızlık gibi ama kızarıklık felan yok. Oluyor mu sizde kaşıntı, gebelikle ilgisi var mıdır?
Kuzum ben ben. Ben deli gibi kaşınıyorum. Özellikle duştan çıktıktan sonra bi yerime yağ krem vs. Sürmediysem vay ki halime gece uyutmuyor bile. Ama karaciğer enzimlerim ve diğer tüm her şey normal çıkıyor. O yüzden kendi kendime kuruluğa bağladım. Ama yarın doktora gittiğimde mutlaka danışacağım. Benim hassas bağırsak sendromum var o yüzden gebelikten önce yediğim Her şeye dikkat ediyordum. Şimdi gebelikten ötürü başlarda da çok kustuğum için açıkçası her şeyi yiyorum 😀 mesela laktoza intoleransım var bu aralar organik süt alıp içiyordum yine hemen bağırsklarıma vurdu. Bu cilt hastalıkları egzama vs de karaciğerden kaynaklanmıyorsa genelde bağırsağın sağlıksız olmasından kaynaklanabiliyor. Yarın doktorum bi yorum yapsın da ona göre yine probiyotik alıp laktoz vs. Kesmeyi düşünüyorum belki kaşıntılar da azalır

Benim için koca bir göbüş o 😅. Ne güzel de büyüttüm diye gururlanıyorum her gün mezurayla ölçüyorum hahahaha görmemiş gibi.

Valla bacım, elbise hoştu ama çorap hamile için olmadığından karın kısmımı sıktı çamaşır hizasına indirdim onda da rahat edemedim. Bir de totom üşümesin diye mini tayt giydim çorabın üstüne o da biraz sıkıştırdı malum kız çocuk basen ve popomu büyüttü yani biraz sıkıştım ama, 1,5 aydır ev hastane arası mekik dokuyup eşofman altı ve geniş bluzlar hatta crocsla gezdiğim için mutlu oldum iyi hissettim ☀️💞
Benim karnım daha da küçük üstelik 2. Gebelik olmasına rağmen , son ayda ancak farkediliyor gebe olduğum. 😅

Benim göbuşüm gün içinde yok gibi, akşama doğru şişiyor geriliyor 8-9 aylık gibi oluyor, son iki haftadır böyle gidiyor, kilo almamissin dedi doktor dört haftadır düzenli haftalık gidiyorum her hafta bakıyor bebek kilo alıyor diyor bende kilo yok, akşam şişmesi beni çok yoruyor, doktorda afedersiniz gazını sal gitsin diyor ama yok kiii 🤦🏻‍♀️

Bacım maalesef hak verilmiyor, alınıyor. Ağlamayana mama yok. İnan şu an kendi hayatımda yaşadığım, tam da bu.

Durduğun yerde kimse al bunun hakkın, yada senin şuna ihtiyacın var bu böyle olsun demiyor. İnsanları biraz biz buna alıştırıyoruz. Herseyi yüklenmek, söylenmeden görev yapmak.. sonra bak sorgulayınca da sanki sorun bizde gibi tepki alıyoruz, kötü oluyoruz.

Ama ben göze aldım. Kendini düşünmeyi bencillik sanırdım. Önce aile, önce toplum sonra birey gibş düşündürdüm. Oysa değil. Önce ben iyi olacağım ki cevreme de faydam olsun. İnsana benim yaşlarımda bi aydınlanma geliyor. Özdeger farkındalığı. Kendini dinle. İhtiyaçlarına önem ver. Yanında destekçin insanlar da varsa ne güzel, kendini doğru anlattığında yardım da alırsın. İns her şey güzel olacak 💙
İnşallah ladym inaniyorum geçecek bigun eski gücüme kavuşacağım kimseye ihtiyacım olmadan hayatımı devam ettireceğim hele bı su dogumlari yapsaydik güçsüzlükten ölmeden 😂haklısın valla bugün eşimde aynı şeyi söyledi herkes senin gibi düşünüp sana öyle davranmaz insanlar bencil sen soylemezsen nerden bileyim der çekilir kenara harbiden bunu hamileliğimde anladım halbuki ben o insanlara öyle yapmamıştım neyse böyle böyle bitecek 5. Ayimiza da girmiş bulunduk şükür ki ❤️ bu arada iyiki sizin gibi kardeşlerim ablalarim var çok iyi geliyorsunuz hepiniz bana ❤️🧡💚

Biz zaten babasıyla çok eksiğini almıştık bunlarda bugün babanneyle dededen geldi çok mutlu oldum çok iyi hissettim kendimi bugünlerde iyi geldi bebeğime hediye alınması

Eklentiler

• IMG-20250206-WA0003.jpg
    IMG-20250206-WA0003.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG-20250206-WA0004.jpg
    IMG-20250206-WA0004.jpg
    126,4 KB · Görüntüleme: 30
Biz zaten babasıyla çok eksiğini almıştık bunlarda bugün babanneyle dededen geldi çok mutlu oldum çok iyi hissettim kendimi bugünlerde iyi geldi bebeğime hediye alınması
Çok güzeller canım benim ❤️ 🥰 sağlıkla gelsin minik güle oynaya giysin inşallah 🥰 kusura bakma hiç bir yorum yapamadım psikolojin ile ilgili. Çünkü kendim iyi değilim psikolojik olarak. Kendine derman olamayan başkasına da olamıyor. Burada arkadaşlara güçlü olacağız vs diyorum kendim en ufak şeyde öfke patlaması yaşıyorum ya da ağlama krizine giriyorum. Hamilelik çok inişli çıkışlı bir süreç zaten hormonlar sağolsun. İnşallah guzelce atlatıp sağlıkla alacağız evlatlarımızı kucağımıza 🤲 🥰 ❤️

Çok güzeller canım benim ❤️ 🥰 sağlıkla gelsin minik güle oynaya giysin inşallah 🥰 kusura bakma hiç bir yorum yapamadım psikolojin ile ilgili. Çünkü kendim iyi değilim psikolojik olarak. Kendine derman olamayan başkasına da olamıyor. Burada arkadaşlara güçlü olacağız vs diyorum kendim en ufak şeyde öfke patlaması yaşıyorum ya da ağlama krizine giriyorum. Hamilelik çok inişli çıkışlı bir süreç zaten hormonlar sağolsun. İnşallah guzelce atlatıp sağlıkla alacağız evlatlarımızı kucağımıza 🤲 🥰 ❤️
Amin inşallah hepimizin evlatları canım benim ❤️ hamileligi hiç böyle hayal etmedim prenses gibi olacağız falan sanıyordum ama çok zormuş psikolojik olarak dusmesen bile vücut düşüyor sen güçsüz kalınca mentalinde sağlam olmuyo öfke patlamaları ağlama krizleri vs buda mide bulantısı gibi gelip geçse 4 ay bitti 2. Trimester prenses gibi diyorlardı birde çok umutluydum 2. tremesterdan inşallah duzelecegiz canım benim hepimize tek tek ferahlık versin rabbim güçlü olmakla güçlü olmak zorunda olmak çok farklı seylermis ben kendimi manevi olarak güçlü sanırdım hiç öyle değilmiş annelik zor zanaat olsa gerekki mevlaam şimdiden bizi siniyo evladımız olduğunda daha güçlü olalaim diye sanırım iyi olmaktan başka çaremiz yok sanırım bı vitamini biseyi olsada içsek prilam gibi 😬

Bebek alışverişine başladınız mı?🥰ben artık yavaş yavaş kıyafetlerini almayı düşünüyorum.
Doktorum 15. Haftada yüzde yüz erkek alışverişe başlayabilirsiniz dedi ama ben detaylı ultrasonu bekliyorum hala🤭 bir arkadaşımin kız denilen bebeği detayli ultrasonda erkek çıkmıştı bu beni etkiledi sanırım🤗 birde ikinci çocuğun getirmiş olduğu bir rahatlik var galiba ilkinde çok şey almıştım

Doktorum 15. Haftada yüzde yüz erkek alışverişe başlayabilirsiniz dedi ama ben detaylı ultrasonu bekliyorum hala🤭 bir arkadaşımin kız denilen bebeği detayli ultrasonda erkek çıkmıştı bu beni etkiledi sanırım🤗 birde ikinci çocuğun getirmiş olduğu bir rahatlik var galiba ilkinde çok şey almıştım
Erkek bebekte yanılma pek olmuyor. Kız dediklerinde olabiliyor ama. Erkek dediyse erkektir bence😊sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah. Bende de ilk çocuk heyecanı var😍

5 hafta sonrasına randevu bulabildim dediğin kadın doğum mu yoksa detaylı mı ?

16. Haftada hem devlete hem özele muayeneye gittim. 20de yine gel dedi özel dr. Ama mantıksız, zaten detaylıya gidicem. Sonrasında illa Dr a gelmem gerek. O yüzden şimdi devlete aldım. Sonra detaylıya giderim. Sonra da özel Dr a :KK58:

Kızımın detaylı ultrason dosyasına baktım. 22+5te gitmişim.

Geçende fiyat almak için bi perinatalogu aramıştım, 18-24 arası gelebilirsiniz dedi sekreteri. Ben 22 son sanıyorum dedim. 24e kadar mümkün dedi.

Sonuçta erken gitmek daha dezavantajlı. Bi şeyler gorunemeyebilir. Başka bi forumda okudum, galiba haziran anneleriydi, 19+da gitmiş kadın. Beynin bazı bölgeleri görülememiş, on gün sonra yine gel demiş Dr.

Ben de daha gününe tam karar verip detaylı randevusu almadım. Dr en ideal hafta 21 dedi. 21-22 o civar gitmeyi düşünüyorum.
Detaylı canım detaylı. Yine arayıp arada randevu iptali yapan olursa diye takip edeceğim. Randevularınızı erken alın diye herkesi uyardımmburadan kendim geç kaldık yine 😅
Ben kızımda 21 22 o arada gitmiştim sanırım oğlumda da 24 e yakındı yine bulamamıştım bir de randevuya 1 hafta kala arayıp fiyatları güncelledik deyip 2 katına çıkarmışlardı bir dünya kavga etmiştim o zaman sonuçta bütçe planlaması yapıyorsun ve haftan gelmiş başka yerde randevu bulmak imkansız...😡 Sinir harbi yaşattılar bana da eşim sakin kalarak çözdü olayı.
Sen Zeynep Kamile randevu almayı denedin mi ben bir kere denedim ama asla çıkmıyor ya alan nasıl alıyor acaba

Demir ilacinin ishal yaptigini bilmiyordum ben hep kabız yapar sanıyorum. İshal olmadım ama rahat gidiyor bakalım benim de bir kabiz bir ishal gibi mi olacak. Gastrit mi nedir bilmiyorum canimm ama midem agzimda gibi rahatsız edici bir bulantı oluyor.
canım bende ilk demir ilaçını kullandığım ay ishal oldum nerdeyse bir hafta sürdü sonra normale döndü ama şuanda bile bazen kabız gibi bazen hafif ishale yakın yakın gidiyor bu durumda normalmiş sanırım çok takılma 😍
kızlar bu arada bugün 16 haftalık olduk bende hala bebek hareketlerini hissetmiyorum erkenmi yadan hareket ettiğini nasıl anlıyorsunuz bazen dklarca karnıma bakıyorum elliyorum ama yok bişey hissetmiyorum 😂 göbişte büyüdü özellikle akşamları sanki 6 aylık gibi şiş görünüyorum bu da beni çok mutlu ediyor sizde durumlar nasıl 😍

canım bende ilk demir ilaçını kullandığım ay ishal oldum nerdeyse bir hafta sürdü sonra normale döndü ama şuanda bile bazen kabız gibi bazen hafif ishale yakın yakın gidiyor bu durumda normalmiş sanırım çok takılma 😍
kızlar bu arada bugün 16 haftalık olduk bende hala bebek hareketlerini hissetmiyorum erkenmi yadan hareket ettiğini nasıl anlıyorsunuz bazen dklarca karnıma bakıyorum elliyorum ama yok bişey hissetmiyorum 😂 göbişte büyüdü özellikle akşamları sanki 6 aylık gibi şiş görünüyorum bu da beni çok mutlu ediyor sizde durumlar nasıl 😍
Ben de 16+3’teyim. İlk gebeliğim. Herhalde o yüzden hissetmiyorum hiçbir şey.

Demir ilacı tek içimlik şurup halinde başladım ben de pazartesi günü. 2 gündür falan karımda tanımlayamadığım bi ağrı var diyetisyen o yapar dedi dün. Doktor da doğuma kadar kullanıcaz dedi. Valla böyle giderse zor biraz ama inşallah dediğimiz gibi sonradan düzelir😔

bende 17 haftalığım canım aynı dediğin gibi akşamları 6 aylık oluyor bi hareket hissedermiyim diye çabalıyorum ama bendede tık yok :))

Kızlar selam herkese 🙋🏻‍♀️ hani bu 2. trimester hamileliğin en rahat dönemiydi? Ölümü gösterip hastalığa şükrettirdikleri türden bi rahatlık herhalde 😏😏

Zaten bulantı halsizlik uyku durumları sebebiyle yataktan kalkalı 1 hafta oldu. Şimdi de sürekli bi ağrı, kaşıntı gerginlik vs hakim. Spor da yapıyorum sağlıklı da beslenmeye çalışıyorum kendimi asla yormuyorum ama yani pek de tadım yok açıkçası. Ben daha 16da böyleysem 30da mezarın içine girip azraili beklerim gibime geliyor 😂😂

Ben de 16+3’teyim. İlk gebeliğim. Herhalde o yüzden hissetmiyorum hiçbir şey.

Demir ilacı tek içimlik şurup halinde başladım ben de pazartesi günü. 2 gündür falan karımda tanımlayamadığım bi ağrı var diyetisyen o yapar dedi dün. Doktor da doğuma kadar kullanıcaz dedi. Valla böyle giderse zor biraz ama inşallah dediğimiz gibi sonradan düzelir😔
benim şurup degil canım dr bana ferrum diye bi ilaç verdi ilk kullandığımda bende de arada bir karında agrı oluyordu çünkü sabah aldıgımda özellikle oldu ama onuda ben yediğim şeylere bagladım sürekli bi ağrı olmadı ilk iki hafta günde 2 tane alıyordum bu hafta artık günde 1 olacak şekilde akşam uyumadan alıyorum bu şekilde hiç bi ağrı da olmuyor banada ileriki haftalara kadar kullanacagımı söyledi

Back