Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar merhaba bu testleri devlet hastanesinde yaptırabiliyormuşuz ama acile mi gideceğim yoksa randevu mu alacağım? Randevu alsam 2 hafta sonraya verir? Nasıl yaptıracağım bilgisi olan var mı
Ben hep sağlık ocağında yaptırırım canım. ❤️
Kızlar kalp atışı anketi yaparmısınız merak edenler aydınlansın ben yapamıyorum 😌
Bu ne ddemek ben hiç anlmadim canım ❤️
Kızlar merhaba, ilk jinekolog randevunuza kaçıncı haftada gittiniz acaba? Ben 5. hafta gitmeyi planlıyorum sorularımı vs sorup, aynı zamanda sağlıklı bir başlangıç mı diye öğrenmek için ama çok mu erken? 8-10. haftalarda ilk muayeneye gitmeyi önerenler de var, sizce en iyi zamanlama ne zaman?
Kuzum erkenden gitmeye hiç gerek yok. 6+ karda gitmek daha avantajlı. Keseyi gördük git bir hafta geri gel, yolk saç gördük git geri gel kalp atışı görene kadar bir sürü git gel 🙈 bı de ekstra stres. 6+ larda gitmek iyi 8 çok ideal.

Ben hep sağlık ocağında yaptırırım canım. ❤️

Bu ne ddemek ben hiç anlmadim canım ❤️

Kuzum erkenden gitmeye hiç gerek yok. 6+ karda gitmek daha avantajlı. Keseyi gördük git bir hafta geri gel, yolk saç gördük git geri gel kalp atışı görene kadar bir sürü git gel 🙈 bı de ekstra stres. 6+ larda gitmek iyi 8 çok ideal.
Bir teori var. Bebeğin kalp atış hızı 140 ve üzeri ise kız, 140'tan düşük ise erkek cinsiyette olur diye. Ultrasondan bakıp anlayanlar da var adına da nub teorisi demişler. İşte yüzükler, makasa bıçağa oturmalar, bulantı olup olmaması vs vs... Bakalım ilk kimler doktorundan öğrenecek. En erken öğrenen arkadaşlar bir 12 haftayı gözden çıkarması gerekiyor sanki 😂 Ben oğlumu 14. Haftada öğrenmiştim. Ama bazı kurumlar gördükleri halde 16 hatta 20. Haftada ayrıntılı ultrasona girene kadar söylemeyi tercih etmiyorlar. Sizler önceki gebeliklerinizde kaçıncı haftada öğrendiniz 😊

Bu konularda çok bilgili değilim.
Ama ultrason kağıdına bakınca o soldaki yuvarlağın kese gibi, muntazam bi şekli var. Ebat olarak keseden küçük. Ya gelişememiş bi kese daha var. Yada geçen O ogretmennnhaniiimm1 benzer bi şey yaşamıştı, o da baksın, daha iyi yorumlar. Dr ona iki kese görüyorum ikiz olabilir demisti ilk haftalarda. Sonraki muayenede 2. Kese gibi görünen yapının kist old anlaşılmış.
canım eve ilk muayenede banada dedi iki kese biri diğerinden küçük gibi ama sanki dedi 1 hafta sonra tekrar çağırmıştı o zaman anlaşıldı ki kistmiş o kese dediği :)) ama kese olsaydı doktorun muhakkak söylerdi diye düşünüyorum senin benim gördüğümü o da görüyordur :) P Pembe minikler

Bir teori var. Bebeğin kalp atış hızı 140 ve üzeri ise kız, 140'tan düşük ise erkek cinsiyette olur diye. Ultrasondan bakıp anlayanlar da var adına da nub teorisi demişler. İşte yüzükler, makasa bıçağa oturmalar, bulantı olup olmaması vs vs... Bakalım ilk kimler doktorundan öğrenecek. En erken öğrenen arkadaşlar bir 12 haftayı gözden çıkarması gerekiyor sanki 😂 Ben oğlumu 14. Haftada öğrenmiştim. Ama bazı kurumlar gördükleri halde 16 hatta 20. Haftada ayrıntılı ultrasona girene kadar söylemeyi tercih etmiyorlar. Sizler önceki gebeliklerinizde kaçıncı haftada öğrendiniz 😊
Biz 16. Haftada öğrenmiştik cinsiyetini ❤️ 12. haftada bir şey söylemedi ben de o soylemeyince sormadım doktoruma 😂

Günaydın kızlar 🌸 uyanık kimse varmııı, bi kac gundur sabahlari hafif bulantım vardı. Bugun 2:30 uyandım wc için ama şiddetli bulantım başladı hala gecmedi 😭 siz nasıl başettiniz, çubuk kraker normalde 2 gundur yedım . Ama onun kokusuda bulantı yapıyor☹️
Tam olarak böyleyim . 2 gündür sabah kusmaları yaşıyorum :KK43:

Günaydın kızlar 🌸 uyanık kimse varmııı, bi kac gundur sabahlari hafif bulantım vardı. Bugun 2:30 uyandım wc için ama şiddetli bulantım başladı hala gecmedi 😭 siz nasıl başettiniz, çubuk kraker normalde 2 gundur yedım . Ama onun kokusuda bulantı yapıyor☹️
gecmiş olsun malesef hamilelikte sabah bulantıları cok olur kacıncı haftadasınız

Günaydın kızlar bir kaç gündür stresliyim doktor randevusu için birde çalışma tempom yoğundu buralarda pek yoktum. Bugün 11:30 da kontrol randevum var. Dualarınıza talibim inşallah hayırlısıyla bebeğimizi ve kalp atışlarını görebiliriz 🥹🙏🏻
Yaa ins duyarsın cnm ins hiçbir sıkıntı olmaz musmutlu dönersin hastaneden 🙏🏼🥰

Günaydın kızlar bir kaç gündür stresliyim doktor randevusu için birde çalışma tempom yoğundu buralarda pek yoktum. Bugün 11:30 da kontrol randevum var. Dualarınıza talibim inşallah hayırlısıyla bebeğimizi ve kalp atışlarını görebiliriz 🥹🙏🏻
Ay inşallah canım kaç haftalık oldu şimdi?

Maalesef korktuğum başıma geldi benim de başladı. Kendini bekleyip yıpratma bence çok zor çünkü doktorun tavsiye ettiği bulantı ilaçlarından kullan inşallah rahatlarsın ek olarak buz yemek, naneli sakız, tuzlu haşlanmış patates bunlar da iyi geliyor

Maalesef korktuğum başıma geldi benim de başladı. Kendini bekleyip yıpratma bence çok zor çünkü doktorun tavsiye ettiği bulantı ilaçlarından kullan inşallah rahatlarsın ek olarak buz yemek, naneli sakız, tuzlu haşlanmış patates bunlar da iyi geliyor
önceki gebeliğimde benim sabahları oluyordu ilk haftalar başlamıştı hatta bulantıyla gebeliği öğrenmiştim bunda seviniyordum ne güzel olmayacak heralde diye ama benimde başadı kokulardan tiksinti gidip hemen çıkartma ve rahatsız edici bir bulantı

Kızlar bir şey soracağım sivilce sorunu yaşayan oldumu cildim,saçlarım yağlandı gibi hissediyorum hamilelik belirtisi olarak hiç duymadım bunları yaşayan mide bulantısı vs yok sivilce yağlanma var şaka gibi ya da çok mu yağlı şeyler tükettim diyeceğim ama bilemedim ?

önceki gebeliğimde benim sabahları oluyordu ilk haftalar başlamıştı hatta bulantıyla gebeliği öğrenmiştim bunda seviniyordum ne güzel olmayacak heralde diye ama benimde başadı kokulardan tiksinti gidip hemen çıkartma ve rahatsız edici bir bulantı
Benim önceki gebeliğim bulantılardan hastane ve yatak arasında geçti bunda ben de düne kadar seviniyorum olmayacak sanıyordum bugün 6+2 yim ve başladı kusmamak için kendimi zor tutuyorum daha çok erken 😔 siz kaç oldunuz acaba

Kızlar ya alakasız gibi olacak ama bu gruba tablo eklenmeyecek mı acaba? Biliyor musunuz? Topik sahibi Editör görünüyor. Birinin devir mi alması lazım acaba?

Kızlar herkese selamlar. Hepinizin bebişleri hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun 🌺 ben 15 aydır bekliyorum bir aşılama yaptırdım o da negatif sonuçlandı. Tüp bebeğe geçeceğimiz için bekliyorduk ki bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim. Adet günüme bir gün kala 70 çıktı sonucum. İki gün sonra verdiğim sonuç 215 çıktı. Dün sadece bir defaya mahsus pembe bir leke geldi tekrarı olmadı. Doktorum her ihtimale karşı Progestan başladı. Sizce bu değer artışı nasıl ? Bugün tekrar hcg baktırmayı düşünüyorum. Sol tarafımda daha çok olmak üzere batma tarzında ağrılarım var. Ağrının bi tarafta yoğun olması beni biraz endişelendiriyor. Dış gebelik falan olabilir mi diye korkuyorum. Siz de ağrı yaşadınız mı acaba ? İnsan bu güzel haberi çok bekleyince biraz panik oluyor sanırım 🥹 bu arada uygulamaya göre 4 haftalık görünüyorum. Doğum zamanı için de 1 Ağustos yazıyor. Ağustos grubu olmadığı için buraya yazdım umarım sorun olmaz 🥹 cevaplarınıza talibim, sevgiler

X