Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bir yumurtayı 2 sperm dölleyince 46 yerine 69 kromozom oluyormuş doktor %100 de bir ihtimalle olan bir şey sana denk gelmiş demişti, umarım hepimiz güzel rahat şekilde bu süreci atlatır bebek odaları yaparız :)
Merhaba inşallah sağlıklı geçirirsiniz bu süreci . 69 kromozomu okumuştum beta değerleriniz nasıldı bu hamileliğinizde ?

Ben de bana ozel bi şey sanıyorum. Bende de ödem var.

Alyansım biraz sıkı oluyor parmağıma. Ama son birkaç gündür abdest alacağım zaman ileri geri dahi oynatamıyorum. Parmağım bildiğiniz acıyor. Hiç bu kadar olmamıştı. Kilo mu aldım diye tartıldım takip ettim. Kilom da aynı ama parmağım balon gibi.

Günde bir kez kiraz sapı ve Yeşilçay içmeye başladım. Tuzu da az azalttım. Şuan yüzük hareket ediyor.

Parmağım böyleyken, yüzümü gözümü karnımı düşünün

Yeşilçay zararlı değil mi? Diyetisyen bana asla bitki çayları ve yeşilçay tüketme dedi.

Helllooooo

Neler yapıyorsunuz güzel anneler? Aramıza yeni katılan hamişler olmuş hoşgeldiniz ve umarım sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz.

Kızlar yediklerinize içtiklerinize dikkat. Nane, maydonoz, ananas, detoks içecekler, bitki çayları kekik vs zararlı. Fazla kafein (kahve, çay, çikolata vb) zararlı. Yine de siz bir şey tüketmeden bir araştırın öpüyorum hepinizi.

Ben ne içeceğimi bilmiyorum bir tane Yeşilçay içiyorum o kadar.Bu arada sanırım tuzlu yediğim için bu kadar şiştim .

Nedense hamileyken normalden daha çok lahve içesim geliyor bu yüzden Ben menengiç kahvesi içiyorum kafein yok zaten içinde çok kahve istersem içine 1 kaşık türk kahvesi ileve ederek pişiriyorum. Tüm hamişlere tavsiye ederim .

Çok mantıklı ben günde 8 fincan civarı kahve içiyordum, şimdi sadece 1 çay kaşığı kafeinsiz Türk kahvesi içiyorum günde. Elim ayağım titremiyor mu tabii ki titriyor ama maden suyu ve bol su içiyoum vücudum alışacaktır. Ben malum kötü alışkanlığımı bırakıp gebeliğin de etkisiyle inanılmaz tuvalet sorunu yaşıyorum ağlayacağım neredeyse. Bağırsak çalıştırmak için kefir falan başlayabilirim galiba.

Günde 10 gram toz türk kahvesi ya da filtre kahve içmekten zarar gelmeyeceğini okumuştum bi çok yerlerde de böyle söylüyorlar sulandırıp sulandırıp 8 fincan falan içilebilir diye düşünüyorum

Ben ne içeceğimi bilmiyorum bir tane Yeşilçay içiyorum o kadar.Bu arada sanırım tuzlu yediğim için bu kadar şiştim .
Tatlı hiç aramam. Çok tuzlu yemiyorum ama tuzlu şeyler seviyorum. Ben tuz insanıyım muhtemel gelecekte de tansiyon hastası

Yeşilçayı da zorla içiyorum. Limonlu Yeşilçay yine en icebildiğim. Nadiren tüketiyorum. Ama kiraz sapı çok lezzetli bi çay. Ödem atmada Yeşilçay kadar etkili. Günde bir kupa icsem bile hemen fark ediyor.

Kızlar benim inanılmaz karnım şiş, yani kaç aylık bu böyle denecek kadar şiş. Rahatsız hissediyorum. Ödemim yok fakat karnım maşallah.
Sanırım 12.haftadan sonra biraz daha normale dönüyormuş ama çok rahatsızım.
Bir de birkaç gündür yemeklerden sonra inanılmaz mide bulantısı oluyor.
1 bardak taze zencefil çayı içebilirsin demişti doktorum bulantı için, yoğun olmadığı için onu da içmedim
Sizde durumlar nasıl?

Zencefil hem mideye hem bağırsağa iyi geliyor.

Bu gece kızım uyandı. Kusmaya başladı. Ben de başında duruyorum her zamanki gibi destek olmak için. İlk kez o kokudan ögürdüm. İşi bitince ben temizleyemedim banyoyu. Baktı ki ben kötü oluyorum. Yavrum kendi temizledi

Haricinde bulantı hissi yaşamadım şimdiye kadar.
Ona hamileyken çok bulantı kusma yaşadım. 6. Haftada başlamıştı. İns bu sefer öyle olmaz
Hamileliğin belki en kötü yanı bu bulantılar.

Kiraz sapı tavsiye ediliyor mu peki bendede varda emin olamıyorum hiç bir şeye

Hamilelikte Hangi Bitkiler Sakıncalı Olabilir? Özellikle adaçayı, meyan kökü, maydanoz otu, ahududu yaprağı, sinameki, fesleğen, kekikgibi bitkilerin rahim kasılmalarını tetikleyebileceği ve kanamaya neden olarak hamilelik dönemi için tehdit oluşturabileceği bilinmektedir.

Fazla tüketmeyin bende tavsiye edilmiyor diye biliyorum ikisi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…