Bazen gerilmekten nefes alamıyorum. İş yerinde hareketsiz kalıyorum. Allah emek işçisi olarak çalışan hamilelere yardım etsin. Ben masa başında zorlandığım oluyor. Yemekten sonra nefes borun çok yanıyor o yanma hissi geceleri uyandırıyor.Kızlar böyle arada karnım bir geriliyor bir yumuşuyor gibi hissediyorum sizlerde de oluyor mu?
Evet canım ara ara ben de oyle hissediyorum, sertlesme oluyor taş gibi , bi zaman sonra geciyor . İns normaldirKızlar böyle arada karnım bir geriliyor bir yumuşuyor gibi hissediyorum sizlerde de oluyor mu?
Benim de böyleydi , gayet normalSlm kızlar 27+5 doktora gittim. Herşey yolunda. Haftasıyla tamdı kilosu 1150 gramdı . Sanki az mı bilemedim
bende daha olmadı braxton hicks olabilirKızlar böyle arada karnım bir geriliyor bir yumuşuyor gibi hissediyorum sizlerde de oluyor mu?
31. Haftaya doğru gidiyoruz işteİyi bari çok sevindim. 1 günde 1 gündür bebeler için. Kaçınca haftadasın şu anda peki ?
Canım braxton hicks kasılmasında bi tarafa toplanma falan oluyorsa da normal sancıda tüm karnın gerilir derin yırtılacak gibi olur. Toplanma vs bilmiyorum. Ama sana şöyle söyleyim normal doğum sancısı düzenli neredeyse dakikası Dakikasına giren ve ciddi bir sancı. Hele sıklaşıp sancı süresi arttığında anlamaman mümkün değil o hastaneyi yıkarsınHerkes anlatıyor ya karnın bı tarafı tepe oluyor yukselıyor toplanıyor dıye ordan anlarım dıye dusundumdaha once hıc tecrube olmayınca bu kasılma olayı nasıl bısey cok merak edıyorum dedıgını kaydettım canım dedıgın gıbı bısıy olursa anlayacagım ki sancı.erken dogum korkutuyor benı ondan merak edıyorum boyle.
Ay şükür kuzummmKızlar taburcu olduk biz doğum ertelendidegerlerım ve tansyonum normalde döndü ilaçlarda düzenleme yapıldı. Bi kaç gün bi kaç hafta ne kadar bebekleri içerde tutabilirsek iyidir dedik şükür
Benimde oluyor. Nefes alamayacak oluyorum doktora söyledim normal dedi. Kasıkta ağrı yanma varmı dedi yok dedim endişelenecek durum yok yok dedi.Evet canım ara ara ben de oyle hissediyorum, sertlesme oluyor taş gibi , bi zaman sonra geciyor . İns normaldir
Çok yorma kendini canım. O işlerden dolayı bebeğim plesantadan ayrılmıştı. Şükür erken müdahale ile 6 yıl evvel kucağıma aldım da bana büyük ders oldu. Bu arada çok tatlısın ideal anne olmak pek mümkün değil. Bizim kız haddinden fazla seçici ve ben bitik durumdayım. Bunda önüme ne gelirse vericem bir seçici daha kaldıramam.Kızlar selammm burada saat 23.27 sabahtan beridir ağır işçi gibi evi topla, örgü yelekleri vs yıka, montları yıka, yorganları aletleri yıka yine evi kırkladımbiberon emzik vs almıştım birer tane pompayı vs yıkadım sterilizatöre attım misss. Bavula konulacakları da ayarladım bavulu sildim temizledim dün ona ekledim daha yerleştirmesi var. Bavul içi organizerlere sonra bismillah deyip kapatıcam yarın. Yemek bulaşık vs gün anca bitti. Bi ara da ikea gezdim gözlük almıştım onu almaya gittim gözlük başımı ağrıttı hiç memnun kalmadım allahtan Salı günü göz doktorunda randevum var ona bi göstericem olmadı değiştircem. Haftaya da lens alıcam bakalım. Kocam sinüzit olmuş bronşiolit olmuş kızımın burnu şelale daha tam düzelmedi onu da kandırıp sterimar ile burnunu temizleyip damla damlatıyorum. Şurup veriyorum kandırma şeklimde çikolata Allah affetsin daha düne kadar çikolataya şeytan icadı gibi bakan ben ne halledere düştüm. İdealist modern anne hayali kurup çocuğunu şurup için çikolatayla kandıran kepaze ben
Canım İnan ki ben yapmasam bu işleri yapacak kimsem yok. Burada bana yardım edecek kimse yok doğumdan 4 gün önce annem gelecek 1 ay kalacak gidecek. Benim burada akrabam vs kimsem yok. Eşim hasta, hasta olmadığı zaman kursta, kursta olmadığı zaman evrak bilmem ne koşturması gereken çok iş oluyor. Çocuk kreşten dönünce çocukla genelde o ilgileniyor ev işlerini de birinin yapması gerekiyor. Temizlik, yemek, bebek hazırlığı vs mecbur bana kalıyor. Tabii ki dolap silmek, montaj ağır işleri yine eşim yapıyor. Allah razı olsun çok yardımcıdır o bana. O yardımı da etmese zaten hepten bitmiştim.Çok yorma kendini canım. O işlerden dolayı bebeğim plesantadan ayrılmıştı. Şükür erken müdahale ile 6 yıl evvel kucağıma aldım da bana büyük ders oldu. Bu arada çok tatlısın ideal anne olmak pek mümkün değil. Bizim kız haddinden fazla seçici ve ben bitik durumdayım. Bunda önüme ne gelirse vericem bir seçici daha kaldıramam.
Anlıyorum seni ama birazda salarak yap. Çocuk kreşteyken mutlaka dinlen hemen işe koşturma. Yemek kolay olanları seç . Ev işleri nankör dememe gerek yok yapsan da yapmasanda ertesi gün aynı. Benimde yaşadığım yerde kimsem yok eşimde sevmez ev işini çocukla güzel ilgilenir hakkını yiyemem. Yemek nedir diye sormaz kuru ekmekte olsa yer. Ev işine gelince bayan geliyor öyle atlatıyorum. Abim eşi yeğenlerimle bize bir haftaya geldiler baya gezdik tozduk o hafta. Benim bir hafta önde giden bebek 3 gün geriye düşmüştü. Doktorda aşırı hareket yorgunluk bebeği tabi etkiler demişti. Sonrasında güzel dinlenip kontrole gittiğimde bebek toparlanmıştı.Canım İnan ki ben yapmasam bu işleri yapacak kimsem yok. Burada bana yardım edecek kimse yok doğumdan 4 gün önce annem gelecek 1 ay kalacak gidecek. Benim burada akrabam vs kimsem yok. Eşim hasta, hasta olmadığı zaman kursta, kursta olmadığı zaman evrak bilmem ne koşturması gereken çok iş oluyor. Çocuk kreşten dönünce çocukla genelde o ilgileniyor ev işlerini de birinin yapması gerekiyor. Temizlik, yemek, bebek hazırlığı vs mecbur bana kalıyor. Tabii ki dolap silmek, montaj ağır işleri yine eşim yapıyor. Allah razı olsun çok yardımcıdır o bana. O yardımı da etmese zaten hepten bitmiştim.
Evet kuzum zaten genelde 11-12ye kadar yatıyorum ben çocuk kreşteyken bu aralar. Önceden erkenden kalkıp başlıyordum ev işine baktım sancılarım arttı artık böyle 11-12leri buluyor yataktan kalkmam. Kahvaltı kahve sonra işte yemek çamaşır bulaşık ütü vs. Bebek hazırlığı olarak da dediğim gibi montajdı şuydu buydu hep eşim yaptı. Benim yaptığım genelde çamaşır yıkamak asmak ütülemek oldu. Verenda temizliğinde de işte eşimle birlikte dinlene dinlene yaptım hep. Bi buzdolabının içini temizlerken çok aşırı zorlandımAnlıyorum seni ama birazda salarak yap. Çocuk kreşteyken mutlaka dinlen hemen işe koşturma. Yemek kolay olanları seç . Ev işleri nankör dememe gerek yok yapsan da yapmasanda ertesi gün aynı. Benimde yaşadığım yerde kimsem yok eşimde sevmez ev işini çocukla güzel ilgilenir hakkını yiyemem. Yemek nedir diye sormaz kuru ekmekte olsa yer. Ev işine gelince bayan geliyor öyle atlatıyorum. Abim eşi yeğenlerimle bize bir haftaya geldiler baya gezdik tozduk o hafta. Benim bir hafta önde giden bebek 3 gün geriye düşmüştü. Doktorda aşırı hareket yorgunluk bebeği tabi etkiler demişti. Sonrasında güzel dinlenip kontrole gittiğimde bebek toparlanmıştı.
Kullanılıyor ama hemen mi onu doktoruna sor canım. Bazı doktorlar çünkü bir süre sonra kullan diyor bazı doktorlar hemen diyor onu ben de hala anlamadım.Kızlar özellikle sezeryan tecrübesi olan arkadaşlarım, sezeryandan sonra korse kullanılıyor mu, doktorların bu konuda görüşü ne , varsa kullanıp memnun kaldığınız korse markası please
Aynısı bugün bana da olduGünaydın kızlar. Gece ya da sabaha karşı uyanıp 2 3 saat uyuyamıyorum. Sizde de oluyor mu. Aslında bebisim rahatsız etmiyor. Sanki uykumu almış gibi uyanıyorum. 2 3 saat uyanık durup sonra tekrar uyuyorum.
Kaç gündür ben öyleyim. Gece uyanıyorum dön dön dön en son olmuyor oturuyorum. Sabah 8 9 gibi tekrar uyuyorum öğlene kadarGünaydın kızlar. Gece ya da sabaha karşı uyanıp 2 3 saat uyuyamıyorum. Sizde de oluyor mu. Aslında bebisim rahatsız etmiyor. Sanki uykumu almış gibi uyanıyorum. 2 3 saat uyanık durup sonra tekrar uyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?