- 17 Ekim 2024
- 348
- 465
- 18
- 33
Bu sistemde gözüken gelişmesine göre tahmini doğum tarihi ama illa burada doğacak diye bir durum yok benim doktorum 4.000 kiloyu geçerse normal doğum seni zorlayabilir o zaman konuşuruz demişti. Benim de 2.5 hafta önde bebeğim eşim de 4000 üstü doğmuş o sebeple iri bebek diye düşünüyoruz. Çünkü şeker testim normal çıkmasına rağmen bir süre evde ölçtül ve normal çıktı ve bir sorun olduğunu söylemediKızlar dün kontrolüm vardı.28+2 Bebeğim yine üç hafta önde çıktı kilosu da 1690. Doktor sorun yok dedi. Ama kafama eve gelince ne takıldı biliyo musunuz ? Eğer böyle devam ederse aşağıda da ekledim zaten doğum tarihim 3 hafta geri mi gelecek? Ultrason kağıdında öyle yazıyor. Asıl tarihim 23 şubattı şimdi önde gösterdiği için 3 şubata çekti tahmini doğumu.
Benim de hep o civarda ileri çıkıyor ama doktorum hiç değiştirmedi. Hatta bugün de gittim dedi ki bu değerler net ifade etmiyor, tahmini değerler bunlar. Cihazlar milimetrik ölçüm yapmadığı için değişebilir değerler ve son zamanlarda asıl gerçekliği görürüz dedi. Benim eşim de 4kg üstü doğmuş ailesinde hemen herkes de öyle doğmuş o yüzden de olabilir dedi ama daha değişim yapmadı. Bir de mesela orada şey yazıyor + - 247 gr. O şekilde değerlendirmek lazım. Kağan kocatepe yi takip ediyorum bu konuda diyor ki bebegin miadı neyse o tarihte beklenen doğum gerçekleşir gec döllenme vs.ile son adet tarihim değişmediği sürece. İçeride geçirdiği zaman önemli. Bana söyle dedi bugün 19 şubat beklenen 40 hafta doğum tarihi ama ben 1 ile 4 şubat arasında ortalama dogumu bekliyorum dedi. Bu da sanırım gördükleri doğumlar, aksi bir durum olmaması halinde falan geçerli. Tabi bunlar benim bilgilerim, deneyimli olanlar farklı şeyler söyleyecektir illa ki. Sağlıkla kucaklarimiza alalım.
Geri olmasında sıkıntı olduğunu duymuştum da ileri olmasında nasıl bir sıkıntı var? Doktor bana şekerden korkarız o yoksa bir sıkıntı beklemeyiz demişti de mesajınızı okuyunca bir gerildimBana şu kadar kilo olursa sezeryana alırım hiç demedi. Ancak internette okuduklarım falan hep 4 kg üstüne sezeryani Türkiye de direkt yapmayı tercih ediyor doktorlar diye görüyorum. Kendilerini riske atmamak adına. Sezeryan zaten bi ameliyat dolayısıyla tarih belirleyip sizi alıyorlar doğuma. O tarihe kadar bebegin kaç kilo olacağını ya da verip veremeyeceğini kimse bilemez. Hem şu da var diyelim ki açılma yeterli olmadı ya da panik oldunuz yine normale gitmişken sezeryana alınma durumunuz var. Ki bunu bana bugün söyledi doktorum. O anı yönetebilmek de önemli. Bu arada evet 1 ile 4 şubat doktorun tahmini doğum tarihi. Birkaç hafta evvel detaylı ultrasonda mesela bebek 2.5 hafta önde çıktı ona da sordum değiştirilir mi bu tarih dedim, hayır dedi. Ekstrem bir durum olmadığı sürece değişmez dedi. Zaten 3 haftaya kadar ileri ya da geri olması normal. 3 haftadan sonrası sıkıntı. Allah göstermesin bunu da.
Gerilmeyin yahu, normal doğum isteyenler için sıkıntı ve diyabet için şüpheli durum diye geçiyor :) iri bebek olunca omuz takılması, vajinada yırtık vs olabiliyormuş (bunlar ihtimal tabi olacak diye bir sey yok ) o sebeple sezeryan kararı daha büyük olasılıkla veriliyor. Ne anne ne bebek riske girmesin diye. Seker yoksa zaten genetik olarak iridir, eşimde de varmış mesela hatta bana göre benim eşimin kafası büyük en azından ben minyonum ona göre kafam küçük. O sebeple mesela kızım da öyle mi olur diye düşünüyorum. Eşime ve doktora göreyse boyuna göre kafası iyi. Doğum yapacak olan benim belki de o yüzden öyle düşünüyorum. Doktorunuz öyle dediyse öyledir, gerilmeyin lütfen :)Bu sistemde gözüken gelişmesine göre tahmini doğum tarihi ama illa burada doğacak diye bir durum yok benim doktorum 4.000 kiloyu geçerse normal doğum seni zorlayabilir o zaman konuşuruz demişti. Benim de 2.5 hafta önde bebeğim eşim de 4000 üstü doğmuş o sebeple iri bebek diye düşünüyoruz. Çünkü şeker testim normal çıkmasına rağmen bir süre evde ölçtül ve normal çıktı ve bir sorun olduğunu söylemedi
Geri olmasında sıkıntı olduğunu duymuştum da ileri olmasında nasıl bir sıkıntı var? Doktor bana şekerden korkarız o yoksa bir sıkıntı beklemeyiz demişti de mesajınızı okuyunca bir gerildim
Ben ikili set aldım tarak ve fırça olarak ancak şu an satışta yok. Gelen ürünü çok beğendim elimle karıştırıp hafif çektim dökülme olmadı. Linki ve gelen ürünleri ekliyorum bakın isterseniz. Gelince bi duygusal oldum vallamerhaba, kılları dökülmeyen keçi kılı bebek tarağı önerisi olan var mı? Tek tek nette baktım hepsinde kıl dökülüyor yazıyor
Zara’da vardı ama şu an stok yokmerhaba, kılları dökülmeyen keçi kılı bebek tarağı önerisi olan var mı? Tek tek nette baktım hepsinde kıl dökülüyor yazıyor
İlk hamileliğimde 2 hafta önden gitti 4550 gram doğdu 40+2de normal olsun diye bekledim sonra sezeryan oldım ama bence o tahmin tarih etkilemez ya yine 39 a, kadar beklersin ayrıca ben geçen gün farklı doktor a gittim cihazdan dolayı sanırım 1 hafta önce 1500 grm olan, bebek 1280 çıktı ben tek doktor a gitmiyorum şekerim var diye iki farklı doktorum var cihazdan kaynak yanılma olabilirKızlar dün kontrolüm vardı.28+2 Bebeğim yine üç hafta önde çıktı kilosu da 1690. Doktor sorun yok dedi. Ama kafama eve gelince ne takıldı biliyo musunuz ? Eğer böyle devam ederse aşağıda da ekledim zaten doğum tarihim 3 hafta geri mi gelecek? Ultrason kağıdında öyle yazıyor. Asıl tarihim 23 şubattı şimdi önde gösterdiği için 3 şubata çekti tahmini doğumu.
Bende öyle düşünüyorum sezeryan da olsa normal de olsa istemiyorum yanımda olmasın beni anlamaz erkek sonuçta duygularımız farklı bir de benım eşim hiç duygusal değil orda onun sakinliği benım kavga sebebim olabilirBu arada geçenlerde ucret konusu konuşuldu bugün sordum doktora yıl sonuna kadar 30 bin, sezeryan ya da normal aynı ve icinde 1 gece yatis cocuk takibi falan da varmis. Ancak yıl başından sonra değişim olacakmış. Bir de sezeryana es alınmıyor onu biliyordum ancak normal için alırım dedi ancak benim tavsiyem doğum anında olmasın ileride cinsel hayatınızı etkiler dedi. Tüm sancı sürecinde yanında kalsın problem değil ama sonrasında doğum anında çıksın dedi.
Teşekkür ederimBen ikili set aldım tarak ve fırça olarak ancak şu an satışta yok. Gelen ürünü çok beğendim elimle karıştırıp hafif çektim dökülme olmadı. Linki ve gelen ürünleri ekliyorum bakın isterseniz. Gelince bi duygusal oldum valla
Benim eşim de sonraki sex hayatımız etkilenmesin diye asla girmek istemiyorBende öyle düşünüyorum sezeryan da olsa normal de olsa istemiyorum yanımda olmasın beni anlamaz erkek sonuçta duygularımız farklı bir de benım eşim hiç duygusal değil orda onun sakinliği benım kavga sebebim olabilirgelmesin daha iyi dışarda beklesin
Ben de beklemedeyim. Gelirse haber veririm mutlakaBelki gelir
Ben doğuma eşim girsin istiyordum fakat cinsellikle ilgili söylemleri birkaç kişiden duydum , hatta arkadaşıma da doktoru eşin girmese daha iyi demiş. Ben de artık girsin istemiyorumBenim eşim de sonraki sex hayatımız etkilenmesin diye asla girmek istemiyorVe diyor ki sen kesin o anda bana küfredersin( şu ana kadar asla kötü söz söylememişimdir ona). Durumun vehametinin farkında en azından diyorum ..
Ben de istemiyorum ya girmesini. Onlar da dışarda dokuz doğuruyor aslında, çok heyecanlı bir bekleyiş o da. Bir arkadaşım sancı sürecinde eşinin desteğinden bahsetti, o çok hoşuma gitmişti. Sadece eşi varmış yanında, duşa sokmuş, pilates topuyla sancıları birlikte karşılamışlar. Eşim benim doulamdı dedi ama tabii adam en başından beri istekliymiş bu konuya.Ben doğuma eşim girsin istiyordum fakat cinsellikle ilgili söylemleri birkaç kişiden duydum , hatta arkadaşıma da doktoru eşin girmese daha iyi demiş. Ben de artık girsin istemiyorumBebek doğar doğmaz girsin
Valla biz ztn bütün gebelikte pek bişey yapmadık toplasan bi elin parmağını geçmezKızlar seks konusu acılmısken , bu aşamada cinsellik nasıl olmalı sizce , doktor yasak koymadı ama insan çekiniyor artık bi sorun olmasından . Sizde durumlar nasıl ?
Ay ben hiç çekinmiyorum, ne sorun olacakKızlar seks konusu acılmısken , bu aşamada cinsellik nasıl olmalı sizce , doktor yasak koymadı ama insan çekiniyor artık bi sorun olmasından . Sizde durumlar nasıl ?
Bir de orgazm sırasında rahim kasılıyor , bebekle beraber sertlestigini hissedince ben ondan korktum . Evet benim eşim de cekiniyor ya bebek ordayken rahatsız oldugunu ifade etti , erkek kafası aynı calısıyor demek kiAy ben hiç çekinmiyorum, ne sorun olacakAma eşim mesafeli yaklaşıyor. Birkaç hafta öncesine kadar hormonlarım tavan yapmıştı sanırım, 1,5 yıllık evliliğimizde ilk defa ben başlatır olmuştum hatta O daha isteksiz olunca biraz üzülmüştüm, sonra korktuğunu bu durumun psikolojik olduğunu söyledi. Ben çok temas bağımlısıyım, sevgi dilim fiziksel temas, bu mevzu da evliliğimiz için extra önemli bir bağ benim için sadece şuna dikkat etmek gerekiyor sanırım burada okumuştum sonra da araştırdım; içeri boşalmak enfeksiyon riski taşıyormuş
doğum süreci başlayana kadar yanımda olur beni odaya aldıklarında eşim girmez diye düşündüm ben . Tabi doğum ne kadar sürer onu bilemeyiz . Doğumda zaten yalnız değiliz minik bebeklerimiz de bizimle olacakBen de istemiyorum ya girmesini. Onlar da dışarda dokuz doğuruyor aslında, çok heyecanlı bir bekleyiş o da. Bir arkadaşım sancı sürecinde eşinin desteğinden bahsetti, o çok hoşuma gitmişti. Sadece eşi varmış yanında, duşa sokmuş, pilates topuyla sancıları birlikte karşılamışlar. Eşim benim doulamdı dedi ama tabii adam en başından beri istekliymiş bu konuya.
Benim doktorum da haftada 1 olabilir ama korunmalı olsun dedi. Kesinlikle çekiniyoruz artık zaten hareketler de kısıtlıKızlar seks konusu acılmısken , bu aşamada cinsellik nasıl olmalı sizce , doktor yasak koymadı ama insan çekiniyor artık bi sorun olmasından . Sizde durumlar nasıl ?
Bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alsak da normal sürece girsekBenim doktorum da haftada 1 olabilir ama korunmalı olsun dedi. Kesinlikle çekiniyoruz artık zaten hareketler de kısıtlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?