• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar size bir sorum var. Beşik ya da park yataklarınıza hangi marka yatak aldınız ve yükseliği nedir, ben ahşap anne yanı beşik aldım 70X130 ama içinden çıkan süngerimsi yataktan emin olamadım. Sizin fikriniz nedir?

Bu arada oglak_kadini oglak_kadini nerelerdesin? Umarım her şey yolundadır

Acile gittim savcılarından bahsettim temizliği söylemedim ama 🫣 nst ye felan bağladılar çok şükür bebişte bir sıkıntı yokmuş ama enfeksiyonun geçmemiş urocare toz yazdı yine inşallah bu kez çabucak geçer sancılar dayanılacak gibi değil 🥺

Birde enfeksiyonu çabuk atlatabilmek için harhangi bir tavsiyeniz var mı
Valla bol su başka hamilelik dönemimde ne öneriliyor hiç bilmiyorum. Mantar için hindistancevizi yağı demişlerdi ama enfeksiyonda etki eder mi bilmiyorum

Selamlar, ben mangodan aşırı beğendiğim için indirimde almıştım 800-900 arasıydı ( heralde tek şımarıklığım bence 3 ay giyeceği şeye o para gereksiz) hem 1-3 hem 3-6 aldım görmek için. ama 1-3 gözüme ufak geldi anneme sorduğumda zaten yürümeyecek model de düğmeli büyük olsun daha iyi olur dedi dar olursa zorlanırsın demişti. Kumaşı içi dışı mükemmel çıktı. Link paylaşayayım en son bitmişti ama

Kürklü kapüşonlu astronot tulum - Çocuk | MANGO Türkiye
Bende aynı modelin zara da beğendim ama polyester diyor ikisinde de. Üşümez di mi. Ben sahilde oturuyorum hayal kuruyorum doğduktan sonra sahilde yürüyüş yaparız diye. Korur mu acaba

Bir şey sorcam bebişler kış bebeği olacak ya hastaneden çıkarken kış astronot tulumu almaya gerek var mı? Bedeni 3-6 olsa olur mu? Bir de model marka önerir misiniz
Ben hastane çıkışı için astronot tulum olmaz diye düşündüm, ayakları filan geçmez sanki onun içine daha 🥹 ilk 1 ay kalın battaniye ile dışarı çıkarırım diye düşünmüştüm, sonrasında mart nisan gibi de hava sıcaklığına göre alırım
Bende aynı modelin zara da beğendim ama polyester diyor ikisinde de. Üşümez di mi. Ben sahilde oturuyorum hayal kuruyorum doğduktan sonra sahilde yürüyüş yaparız diye. Korur mu acaba
Ben de kitikate ten battaniye alacakken bir yüzünün polyester olduğunu farkettim sordum, çalışan kadın bebeğin tenine dokunmadığı için bu tarz ürünler polyester olabilir dedi

Kızlar size bir sorum var. Beşik ya da park yataklarınıza hangi marka yatak aldınız ve yükseliği nedir, ben ahşap anne yanı beşik aldım 70X130 ama içinden çıkan süngerimsi yataktan emin olamadım. Sizin fikriniz nedir?

Ben Ahşap anne yani büyüyebilen beşik aldım, içine Yataş Dreamy aldım. Yüksekliği yatağın kenarında komondinler olduğu için 14-16 cm arasında olması gerekiyordu, o yüzden biraz da bu yatağı seçtim. Ama Yataş ve İşbir bakabilirsin canım yatak olarak, araştırırken en çok tercih edilen bunları gördüm.
Benim de yatak 80x140 oluyor komodin dışında kalan kısım, çarşaf bulamıyorum doğru düzgün bu ölçülerde 🥲

Ben Ahşap anne yani büyüyebilen beşik aldım, içine Yataş Dreamy aldım. Yüksekliği yatağın kenarında komondinler olduğu için 14-16 cm arasında olması gerekiyordu, o yüzden biraz da bu yatağı seçtim. Ama Yataş ve İşbir bakabilirsin canım yatak olarak, araştırırken en çok tercih edilen bunları gördüm.
Benim de yatak 80x140 oluyor komodin dışında kalan kısım, çarşaf bulamıyorum doğru düzgün bu ölçülerde 🥲
evet tek çarşaf 60x120 dışında ben bulamadım hiç . ben de bir set yataştan nevresim seti aldım o geniş baya ama aslında set dışında lastikli çarşaf arıyorum valla yok ben mi bulamıyorum. Aaa senin yatağın aşırı mantıklıymış atabilir misin rica etsem. Benim ki büyümüyor ama en azından karyola gibi geniş uzun yatar gibi düşündüm ama bilsem seninki gibi alırdım

Polyester iç malzeme aslında içindeki astar %100 pamuk dış malzeme de polyester sanırım. Polyesteri doğa sporlarında ve koşu süreçlerinde kullanıldığını biliyorum ısı yatılımı vs için Bir de baya kalın geldi elime bence üşümez ama zaten sanmıyorum ki şubat sonrası kara kış olsun en kötü içine daha kalın bir de üstüne battaniye atarız. Ama zaradakini ellemedim ben hiç ondan bilmiyorum

evet tek çarşaf 60x120 dışında ben bulamadım hiç . ben de bir set yataştan nevresim seti aldım o geniş baya ama aslında set dışında lastikli çarşaf arıyorum valla yok ben mi bulamıyorum. Aaa senin yatağın aşırı mantıklıymış atabilir misin rica etsem. Benim ki büyümüyor ama en azından karyola gibi geniş uzun yatar gibi düşündüm ama bilsem seninki gibi alırdım
Senin ölçülerde lastikli çarşaf Little Gusto da varmış, instagramda da takip ediyorum güvenilir organik bir marka bir göz at istersen : Little Gusto Lastikli Çarşaf Bebek Beyaz Organik Pamuk Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Benim yatağım bu canım, çift taraflı bu yatak 0-2 yaş tarafı daha sert, 3-6 orta sert ve alezli geliyor. Senin ölçülerinde de varmış: Yataş Mini Dreamy Baby Yaylı Yatak Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Aslında sezeryanda daha çok lazım,sonda takılıyor çünkü pijama ile zor olur.bide dikiş yerini sıkmasın diye gecelik öneriliyor
Bende pijama giydirmişlerdi sonda çok takılı kalmamıştı diye hatırlıyorum ben hiç gecelik giymedim pijama da rahatsız etmedi beni bilmiyorum herkes farklı oluyo tabi ben yine pijama takımı götürcem

Bir şey sorcam bebişler kış bebeği olacak ya hastaneden çıkarken kış astronot tulumu almaya gerek var mı? Bedeni 3-6 olsa olur mu? Bir de model marka önerir misiniz
Ben aldım ama hemen hastane cıkışında giydirmek için değil battaniye puset örtüsü ile zaten eve gelene kadar üşümez sonraki günler için aldım bi tane e bebekten zaten çok kısa süre giydir cem çok para vermek mantıklı gelmedi peluş kalın bir şey aldım ayaksız çünkü en çok boydan olmuyor Nisan'a kadar giyer diye 3 6 ay aldım

Acile gittim savcılarından bahsettim temizliği söylemedim ama 🫣 nst ye felan bağladılar çok şükür bebişte bir sıkıntı yokmuş ama enfeksiyonun geçmemiş urocare toz yazdı yine inşallah bu kez çabucak geçer sancılar dayanılacak gibi değil 🥺

Birde enfeksiyonu çabuk atlatabilmek için harhangi bir tavsiyeniz var mı
Bol bol su içersen enfeksiyon atmada etkisi olur geçmiş olsun

Senin ölçülerde lastikli çarşaf Little Gusto da varmış, instagramda da takip ediyorum güvenilir organik bir marka bir göz at istersen : Little Gusto Lastikli Çarşaf Bebek Beyaz Organik Pamuk Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Benim yatağım bu canım, çift taraflı bu yatak 0-2 yaş tarafı daha sert, 3-6 orta sert ve alezli geliyor. Senin ölçülerinde de varmış: Yataş Mini Dreamy Baby Yaylı Yatak Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Canım çok ama çok teşekkürler bir de karyolanı atabilir misin büyüyen olanı onu çok merak ettim

Canım çok ama çok teşekkürler bir de karyolanı atabilir misin büyüyen olanı onu çok merak ettim

Bu canım karyolamız. Benim aklımda hiç böyle bir şey yoktu aslında ama eşim ilerde de kullanırız, sürekli yatak mı alacağız dedi 🙄 Boyu 180cm karyolanın, 3-4 yaşına geldiğinde ben de yanına kıvrılabilirim diye düşünüyorum

Kızlar dün kontrolüm vardı.28+2 Bebeğim yine üç hafta önde çıktı kilosu da 1690. Doktor sorun yok dedi. Ama kafama eve gelince ne takıldı biliyo musunuz ? Eğer böyle devam ederse aşağıda da ekledim zaten doğum tarihim 3 hafta geri mi gelecek? Ultrason kağıdında öyle yazıyor. Asıl tarihim 23 şubattı şimdi önde gösterdiği için 3 şubata çekti tahmini doğumu.

Eklentiler

• 20241204_230309.jpg
    20241204_230309.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 37

canım iyiyim giremedim biraz yoğunluğum vardı çok şükür yolunda canim

Kızlar dün kontrolüm vardı.28+2 Bebeğim yine üç hafta önde çıktı kilosu da 1690. Doktor sorun yok dedi. Ama kafama eve gelince ne takıldı biliyo musunuz ? Eğer böyle devam ederse aşağıda da ekledim zaten doğum tarihim 3 hafta geri mi gelecek? Ultrason kağıdında öyle yazıyor. Asıl tarihim 23 şubattı şimdi önde gösterdiği için 3 şubata çekti tahmini doğumu.
Tüm persentil oranları 90ın üzerinde 🤩 maşallah baya iri bebek olacak ama doğum tarihi ile ilgili bir bilgim yok

Benim de hep o civarda ileri çıkıyor ama doktorum hiç değiştirmedi. Hatta bugün de gittim dedi ki bu değerler net ifade etmiyor, tahmini değerler bunlar. Cihazlar milimetrik ölçüm yapmadığı için değişebilir değerler ve son zamanlarda asıl gerçekliği görürüz dedi. Benim eşim de 4kg üstü doğmuş ailesinde hemen herkes de öyle doğmuş o yüzden de olabilir dedi ama daha değişim yapmadı. Bir de mesela orada şey yazıyor + - 247 gr. O şekilde değerlendirmek lazım. Kağan kocatepe yi takip ediyorum bu konuda diyor ki bebegin miadı neyse o tarihte beklenen doğum gerçekleşir gec döllenme vs.ile son adet tarihim değişmediği sürece. İçeride geçirdiği zaman önemli. Bana söyle dedi bugün 19 şubat beklenen 40 hafta doğum tarihi ama ben 1 ile 4 şubat arasında ortalama dogumu bekliyorum dedi. Bu da sanırım gördükleri doğumlar, aksi bir durum olmaması halinde falan geçerli. Tabi bunlar benim bilgilerim, deneyimli olanlar farklı şeyler söyleyecektir illa ki. Sağlıkla kucaklarimiza alalım. 🙏🏿🧿😊🤗💙

Bu arada geçenlerde ucret konusu konuşuldu bugün sordum doktora yıl sonuna kadar 30 bin, sezeryan ya da normal aynı ve icinde 1 gece yatis cocuk takibi falan da varmis. Ancak yıl başından sonra değişim olacakmış. Bir de sezeryana es alınmıyor onu biliyordum ancak normal için alırım dedi ancak benim tavsiyem doğum anında olmasın ileride cinsel hayatınızı etkiler dedi. Tüm sancı sürecinde yanında kalsın problem değil ama sonrasında doğum anında çıksın dedi. 😁

Benim de hep o civarda ileri çıkıyor ama doktorum hiç değiştirmedi. Hatta bugün de gittim dedi ki bu değerler net ifade etmiyor, tahmini değerler bunlar. Cihazlar milimetrik ölçüm yapmadığı için değişebilir değerler ve son zamanlarda asıl gerçekliği görürüz dedi. Benim eşim de 4kg üstü doğmuş ailesinde hemen herkes de öyle doğmuş o yüzden de olabilir dedi ama daha değişim yapmadı. Bir de mesela orada şey yazıyor + - 247 gr. O şekilde değerlendirmek lazım. Kağan kocatepe yi takip ediyorum bu konuda diyor ki bebegin miadı neyse o tarihte beklenen doğum gerçekleşir gec döllenme vs.ile son adet tarihim değişmediği sürece. İçeride geçirdiği zaman önemli. Bana söyle dedi bugün 19 şubat beklenen 40 hafta doğum tarihi ama ben 1 ile 4 şubat arasında ortalama dogumu bekliyorum dedi. Bu da sanırım gördükleri doğumlar, aksi bir durum olmaması halinde falan geçerli. Tabi bunlar benim bilgilerim, deneyimli olanlar farklı şeyler söyleyecektir illa ki. Sağlıkla kucaklarimiza alalım. 🙏🏿🧿😊🤗💙
1 i ile 4 ü arasında beklemesi doktorun öngörüsü o zaman. Ben de onu merak ettim. Doktor tarih ile ilgili bişey demedi eve gelince kâğıtta gördüm. Acaba öyle mi oluyor diye size sorayim dedim. Tabi ki kimse ne zaman doğacağını bilemez de iri bebek olursa normal doğum olacakken hadi biz erken sezeryanla alalim çok da büyümesin normal doğum riskli olur derler mi mesela?

1 i ile 4 ü arasında beklemesi doktorun öngörüsü o zaman. Ben de onu merak ettim. Doktor tarih ile ilgili bişey demedi eve gelince kâğıtta gördüm. Acaba öyle mi oluyor diye size sorayim dedim. Tabi ki kimse ne zaman doğacağını bilemez de iri bebek olursa normal doğum olacakken hadi biz erken sezeryanla alalim çok da büyümesin normal doğum riskli olur derler mi mesela?
Bana şu kadar kilo olursa sezeryana alırım hiç demedi. Ancak internette okuduklarım falan hep 4 kg üstüne sezeryani Türkiye de direkt yapmayı tercih ediyor doktorlar diye görüyorum. Kendilerini riske atmamak adına. Sezeryan zaten bi ameliyat dolayısıyla tarih belirleyip sizi alıyorlar doğuma. O tarihe kadar bebegin kaç kilo olacağını ya da verip veremeyeceğini kimse bilemez. Hem şu da var diyelim ki açılma yeterli olmadı ya da panik oldunuz yine normale gitmişken sezeryana alınma durumunuz var. Ki bunu bana bugün söyledi doktorum. O anı yönetebilmek de önemli. Bu arada evet 1 ile 4 şubat doktorun tahmini doğum tarihi. Birkaç hafta evvel detaylı ultrasonda mesela bebek 2.5 hafta önde çıktı ona da sordum değiştirilir mi bu tarih dedim, hayır dedi. Ekstrem bir durum olmadığı sürece değişmez dedi. Zaten 3 haftaya kadar ileri ya da geri olması normal. 3 haftadan sonrası sıkıntı. Allah göstermesin bunu da. 🤗

Back