- 17 Ekim 2024
- 347
- 463
- 18
- 33
Bu sistemde gözüken gelişmesine göre tahmini doğum tarihi ama illa burada doğacak diye bir durum yok benim doktorum 4.000 kiloyu geçerse normal doğum seni zorlayabilir o zaman konuşuruz demişti. Benim de 2.5 hafta önde bebeğim eşim de 4000 üstü doğmuş o sebeple iri bebek diye düşünüyoruz. Çünkü şeker testim normal çıkmasına rağmen bir süre evde ölçtül ve normal çıktı ve bir sorun olduğunu söylemediKızlar dün kontrolüm vardı.28+2 Bebeğim yine üç hafta önde çıktı kilosu da 1690. Doktor sorun yok dedi. Ama kafama eve gelince ne takıldı biliyo musunuz ? Eğer böyle devam ederse aşağıda da ekledim zaten doğum tarihim 3 hafta geri mi gelecek? Ultrason kağıdında öyle yazıyor. Asıl tarihim 23 şubattı şimdi önde gösterdiği için 3 şubata çekti tahmini doğumu.
Benim de hep o civarda ileri çıkıyor ama doktorum hiç değiştirmedi. Hatta bugün de gittim dedi ki bu değerler net ifade etmiyor, tahmini değerler bunlar. Cihazlar milimetrik ölçüm yapmadığı için değişebilir değerler ve son zamanlarda asıl gerçekliği görürüz dedi. Benim eşim de 4kg üstü doğmuş ailesinde hemen herkes de öyle doğmuş o yüzden de olabilir dedi ama daha değişim yapmadı. Bir de mesela orada şey yazıyor + - 247 gr. O şekilde değerlendirmek lazım. Kağan kocatepe yi takip ediyorum bu konuda diyor ki bebegin miadı neyse o tarihte beklenen doğum gerçekleşir gec döllenme vs.ile son adet tarihim değişmediği sürece. İçeride geçirdiği zaman önemli. Bana söyle dedi bugün 19 şubat beklenen 40 hafta doğum tarihi ama ben 1 ile 4 şubat arasında ortalama dogumu bekliyorum dedi. Bu da sanırım gördükleri doğumlar, aksi bir durum olmaması halinde falan geçerli. Tabi bunlar benim bilgilerim, deneyimli olanlar farklı şeyler söyleyecektir illa ki. Sağlıkla kucaklarimiza alalım.
Geri olmasında sıkıntı olduğunu duymuştum da ileri olmasında nasıl bir sıkıntı var? Doktor bana şekerden korkarız o yoksa bir sıkıntı beklemeyiz demişti de mesajınızı okuyunca bir gerildimBana şu kadar kilo olursa sezeryana alırım hiç demedi. Ancak internette okuduklarım falan hep 4 kg üstüne sezeryani Türkiye de direkt yapmayı tercih ediyor doktorlar diye görüyorum. Kendilerini riske atmamak adına. Sezeryan zaten bi ameliyat dolayısıyla tarih belirleyip sizi alıyorlar doğuma. O tarihe kadar bebegin kaç kilo olacağını ya da verip veremeyeceğini kimse bilemez. Hem şu da var diyelim ki açılma yeterli olmadı ya da panik oldunuz yine normale gitmişken sezeryana alınma durumunuz var. Ki bunu bana bugün söyledi doktorum. O anı yönetebilmek de önemli. Bu arada evet 1 ile 4 şubat doktorun tahmini doğum tarihi. Birkaç hafta evvel detaylı ultrasonda mesela bebek 2.5 hafta önde çıktı ona da sordum değiştirilir mi bu tarih dedim, hayır dedi. Ekstrem bir durum olmadığı sürece değişmez dedi. Zaten 3 haftaya kadar ileri ya da geri olması normal. 3 haftadan sonrası sıkıntı. Allah göstermesin bunu da.