Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bence çocuğunun geleceği için taşınmalısın. Kadın doğumda takip sistemi şöyle sen Almanya’ya gelirsin oturum ikamet sigorta vs hepsini hallettikten sonra sigorta kartın geldikten sonra fraupraxis yani kadın doğum doktoru bulursun randevunu alırsın ilk randevuda mutterpass annelik pasaportu verirler. Annelik pasaportunda ilk randevundan doğum tarihine kadar olan bütün randevuların bellidir ama doğuma gittiğinde ki doğum yapacağın hastaneyi en geç 32. Haftaya kadar seçmen gerekiyor doğum yapmaya gittiğinde seni ebeler doğurtuyor. O sırada orada hangi ebe varsa yani takibini yapan doktorun 40. Haftada sana bay bay der o saatten sonra 6 ayda bir ya da yılda bir jinekolojik muayene için gidersin kadın doğuma. Ev doktorunu çocuk doktorunu vs kendin bulup seçiyorsun genelde hepsinin klinikleri var burada hastane denilen yere acile ya da çok mühim bir durumda seni sevk ederlerse ya da hastanede yatacaksan ameliyat olacaksan gidiliyor. Yoksa frauprixis hausarztprixis gibi ayrı ayrı klinikleri olan kendin seçmek zorunda olduğun praxisler var. Arayıp yeni hasta olduğunu söylüyorsun yeni hasta kabul ediyorsa alır. Sağlık sistemi çok iyi ya da çok kötü diyemem ama şunu bil Avrupa ve Amerika’nın sağlık sistemi ile Türkiye boy ölçüşemez. Türkiye’de muhteşem bir sağlık sistemimiz var.
 
Siz Almanya dasınız o zaman değil mi ? Peki acil bir durumda ne oluyor ? Allah muhafaza kanama falan
 
Doğurduktan sonra bi araştır canım bu ameliyatlar ciddi ameliyatlar biliyorsun iyi araştırmanı öneririm.
balonda emzirme süreci için de sıkıntı yok ama botox veya mide kucultmeyi onermiyorlar. Ben yine başta oruç yöntemini deneyeceğim.
 
Siz Almanya dasınız o zaman değil mi ? Peki acil bir durumda ne oluyor ? Allah muhafaza kanama falan
Frauklinik var kanama ağrı durumunda gidiyorsun gesundheitkart veriyorsun yani sağlık sigortası kartını muayene oluyorsun. Bekletmezler bile. Evet ben Saksonya-Anhalt da yaşıyorum.
 
Siz Almanya dasınız o zaman değil mi ? Peki acil bir durumda ne oluyor ? Allah muhafaza kanama falan
Biz Frankfurt a 1 saat mesafede olan Fulda ya geçeceğiz her sey hallolursa. Geçen yıl 1 aylığına geldik ve çok beğendim ben. Çocuk için elbette istiyorum ama dediğim gibi önceki durumlardan dolayı endişe ediyoruz.
 
Canım bana demir vermedi doktor çok kabız oluyorum diye vermeli miydi?
Kızımda 12.hafta itibari ile başlamıştım ferro sanol idi. Bu doktor ise daha dusuk bir demir ilavi verdi, ilerde tekrar bakariz dedi..

kan değerine bakıp gerek görmemiştir belkide doktorun.. Her doktor farklı birsey söylüyor vallahi ne yapacağımı şaşırdım bende canım..
 
Bence endişe etme doğum anlamında bence iyi hamilelik sürecinde de hebamme yani ebe bulman gerekiyor o seni tüm hamilelikte evine gelip takip ediyor doğumdan sonra da 3 ay kadar gelip hem bebeği hem de seni takip ediyor.
 
Benim doktorun verdiği multivitanin içinde demir varmış canım sanırımyeterli gördü.
 
Bence endişe etme doğum anlamında bence iyi hamilelik sürecinde de hebamme yani ebe bulman gerekiyor o seni tüm hamilelikte evine gelip takip ediyor doğumdan sonra da 3 ay kadar gelip hem bebeği hem de seni takip ediyor.
Ebe bulma süreci nasıl ilerliyor peki ? Hepsinin ortak Kayıtlı olduğu bir site falan var mı, oradan mı seçiliyor? Türk olsa tadından yenmez :) Bu arada mesela dediniz ya ebe seni doğurtuyor diye, sezaryen falan durumu olup olmadığını nasıl biliyorlar, o durumda nasıl ilerliyor ?
 
Ben ebe bulma sürecini tam bilmiyorum çünkü benim komşum 3 ay önce doğurmuştu o İngilizce bilmediği için ebe ile çeviriye hep beni çağırmıştı o ebe ile anlaştım ben de. Yani öyle arama gibi bir şeyim olmadı otomatik bulmuş oldum. Ama şu linkleri bırakıyorum fotoda yazıyor. Türk ebe bilmiyorum ben Almanya’da Türklerin en az yaşadığı yerde yaşıyorum ebeler seni doğurtuyor ama doğum yapacağın doğum katında tabii ki doktorlar da oluyor onlar karar veriyor
 

Eklentiler

  • IMG_6446.png
    161,3 KB · Görüntüleme: 20
Anladım canım. Türkiyeye göre çok farklıymış gerçekten. Bakalım biz de yasayip görmez. Normal ya da sezaryen umarım herkes kolay ve güzel bir doğum geçirir.
 
Çok çok teşekkür ederim ya, siz orada çalışıyor falan mısınız?
 
Çok çok teşekkür ederim ya, siz orada çalışıyor falan mısınız?
Canım benim 2021 ağustosta eşim gitti iş bulup eşim Bulgaristan vatandaşı. 4 ay sonra da aile birleşimi ile ben gittim. 5 senelik çalışma ve oturma iznim var. Ben gittiğimde kızım 8 aylıktı 16 aylık olana kadar evde kızıma baktım 16 aylık olduktan sonra da kreşe başladı ama 3 ay daha emzirme sürecim sürdü kızım 5 saat gidiyordu kreşe. Sonra dil kursuna başvurdum 16 eylülde dil kursuna gideceğim ücretsiz eşimle. Sonra ehliyete yazılacağım falan. Yani işe başlamama daha var. Ama Allah’a şükür hiç bir maddi sıkıntımız yok eşim iyi kazanıyor. Ve zaten Ekim ayında da dil kursu için işsizliğe ayrılacak. Almanya’da maddi hiç bir zorluk yaşamazsın. Doğum yaptığında ebeveyn parası alırsın. Çocuk için aylık 250 Euro yatıyor vs sosyal devlet yani.
 
Hayırlı olsun sizin için Bizim ama yüksek lisans için olduğundan bahsettiğiniz yardım edilir mi bilemedim :) bize oturma vizesi de en fazla 2 yıl veriyorlarmış ayni bölümde okuyan öğrencilere sormuştum. İçimi çok rahatlatınız saglik sistemine dair, gecen sene 1 ay kalsak da hamilelik gundemimizde olmadigi icin kimseye sormamistim, çok teşekkürler.
 
Oturumuz olduğu sürece bu yardımlardan tabii ki faydalanırsınız. Elterngeld yani ebeveyn yardımı 300 Euro kindergeld yani çocuk parası 250 Euro Almanya’da yaşayan herkes bu yardımları alıyor. Yükseklisans vs farketmez. Almanya sosyal devlet. Rica ederim
 
Ebeveyn yardımı ne oluyor, son olarak Çok soru sordum hakkınızı helal edin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…