- 15 Şubat 2024
- 1.271
- 1.098
- 31
Bence çocuğunun geleceği için taşınmalısın. Kadın doğumda takip sistemi şöyle sen Almanya’ya gelirsin oturum ikamet sigorta vs hepsini hallettikten sonra sigorta kartın geldikten sonra fraupraxis yani kadın doğum doktoru bulursun randevunu alırsın ilk randevuda mutterpass annelik pasaportu verirler. Annelik pasaportunda ilk randevundan doğum tarihine kadar olan bütün randevuların bellidir ama doğuma gittiğinde ki doğum yapacağın hastaneyi en geç 32. Haftaya kadar seçmen gerekiyor doğum yapmaya gittiğinde seni ebeler doğurtuyor. O sırada orada hangi ebe varsa yani takibini yapan doktorun 40. Haftada sana bay bay der o saatten sonra 6 ayda bir ya da yılda bir jinekolojik muayene için gidersin kadın doğuma. Ev doktorunu çocuk doktorunu vs kendin bulup seçiyorsun genelde hepsinin klinikleri var burada hastane denilen yere acile ya da çok mühim bir durumda seni sevk ederlerse ya da hastanede yatacaksan ameliyat olacaksan gidiliyor. Yoksa frauprixis hausarztprixis gibi ayrı ayrı klinikleri olan kendin seçmek zorunda olduğun praxisler var. Arayıp yeni hasta olduğunu söylüyorsun yeni hasta kabul ediyorsa alır. Sağlık sistemi çok iyi ya da çok kötü diyemem ama şunu bil Avrupa ve Amerika’nın sağlık sistemi ile Türkiye boy ölçüşemez. Türkiye’de muhteşem bir sağlık sistemimiz var.Yüksek lisans başvurusu yapmıştım kabul aldım. Sonra da hamile kaldım sürpriz şekilde. Öncesinde düşük ve kimyasal yaşadığım için çok tedirginiz. Hamile olmasa idim kesin taşınıyor idik ama şu an kafamız karışık. Oradaki sağlık sitemi nasıl, dil bilmiyoruz ne olur falan eşimle tedirginiz.