• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Markasina göre degisiyormu bilmiyorum ama genelde alti damla sanirim.

Cnm dikislerinin enfeksiyon olmadigindan emin misin peki. Ben de normal agri zannediyordum ama en sonunda durumun anormal oldugunu anlayacak kadar agrim olunca anladim enfeksiyon oldugumu.

Cnm katisiya dikkat et. Ben gecen komposto icmistim de ama taneleriyle bebisim iki gun gazdan duramadi biz de tabi onunla cektik sıkıntısını

Kiraz corabi gaza iyi geliyor mu cnm denedin mi gazliyken

Büyük bebisin kac aylik cnm. Benim buyuk olan yirmi dokuz aylik ve yarindan itibaren ben de evde tekim ve korkuyorum. Kizima kres bakiyoruz aslinda ama fiyatlar cok pahali

Gümüş kapak
Evet canım baya iyi geliyor gaza. Ayakları soğukken daha çok ağrı çekiyo. Kiraz çekirdekli patik bi de ütüyle ısıtılmış battaniyeye sarıyorum belden aşağısını. Baya rahatlıyor. Bi de burda atılan bi video vardı gaz masajı. Onu yapmaya başladım her gün. Daha iyiyiz

Markasina göre degisiyormu bilmiyorum ama genelde alti damla sanirim.

Cnm dikislerinin enfeksiyon olmadigindan emin misin peki. Ben de normal agri zannediyordum ama en sonunda durumun anormal oldugunu anlayacak kadar agrim olunca anladim enfeksiyon oldugumu.

Cnm katisiya dikkat et. Ben gecen komposto icmistim de ama taneleriyle bebisim iki gun gazdan duramadi biz de tabi onunla cektik sıkıntısını

Kiraz corabi gaza iyi geliyor mu cnm denedin mi gazliyken

Büyük bebisin kac aylik cnm. Benim buyuk olan yirmi dokuz aylik ve yarindan itibaren ben de evde tekim ve korkuyorum. Kizima kres bakiyoruz aslinda ama fiyatlar cok pahali

Gümüş kapak
Canım benim büyük 5 yaşında aslında yapabiliriz ama lohusayız heralde ondan mı bende çok tedirgin endişeliyim gün içinde sıkıntı olmuyor da böyle akşam olup babalar işten gelince bizim zor oluyor büyük oğlum babamı özledim dediği an başliyoruz ağlamaya Allah'ım tez zamanda kavuştursun herkesi sonra da bizleri

Bu arada kızlar ben çok faydasını gördüm size de yazayım benim sütüm çok yağlı değildi birde oğlum sarılık olunca kilo kaybı çok oldu ve bebişe kilo aldırmak için araştırma yaparken ravla markasının lohusa yağını buldum aldım kullandım sütüm çok yağlandı ve bebiş güzel kilo aldı bilginiz olsun

Benimde ilk bebeğim bide tüp bebek çocuğun üzerine düşüyoruz evde biz düştükçe herşey bizi buluyor hesabı ben zaten lohusalıktan kafam Bir milyon hemsiresin senin çocuk neden sarı bir sarılığı geçiremedinler şimdide nötrofil değeri geldi üstüne götürüp durma çocuğu hastaneyeler her kafadan bir ses bir dağ başına kaçıp gitmek istiyorum sütüm var mama ver diye baskılar hepimiz yaşıyoruz eminim bunları anlatsak roman olur 😢😭 dayanacak ne gücüm ne psikolojim kaldı😭 hemsirelikle annelik bambaşka birşeymiş işteki gibi olamıyorum soğuk kanlı zaten olamıyorum çocuk konusunda çok yıprandım 😭
Bizimde aynısı bende hemşireyim ilk bebeğim tüp bebek ile oldu ama hemşire olmakla anne olmak bambaşka bişey ki annelik size tüm bildiklerinizi unuttturuyor, çok evham yaptık çok üstüne düştük en ufak bişeyde hastaneye gidiyorduk. Uzamış sarılığı vardı geçici bi durum olduğunu bilmeme rağmen içim içimi yiyordu ama geçti geçiyor en güzel zamanları şu an h kendimizi heba etmeyelim boşuna gerçekten çok çabuk büyüyorlar ben bu aylarını nasıl kaçırdım ne ara büyüdü diye hayıflanıyoruz sonra. Sizde sakin olun dediğim gibi 40 ı çıkınca gerçekten çok çabuk toparlanıyorlar zaten anne sütü alıyor bağışıklığı da toparlayacaktır kilo alınca ve bence kimseye de birşeyinizi anlatmayın naçizane ☺️
Kızlar meme+mama verenler mamayi kaç ml veriyorsunuz ve her emzirmeden sonra mı mama veriyorsunuz biz 20 günlük olucaz hala doğum kilosuna gelemedik nerede yanlış yapıyorum acaba çocuk kilo almiyor psikolojim bozuldu ya 🙁
Siz nasıl veriyorsunuz? 2 saatte bir en az 20 dk emzirin ve üzerine 60 cc mama verin bu şekilde kilo almaması imkansız
Bu arada kızlar ben çok faydasını gördüm size de yazayım benim sütüm çok yağlı değildi birde oğlum sarılık olunca kilo kaybı çok oldu ve bebişe kilo aldırmak için araştırma yaparken ravla markasının lohusa yağını buldum aldım kullandım sütüm çok yağlandı ve bebiş güzel kilo aldı bilginiz olsun
Bende aldım 3 gün oldu kullanalı inşallah bende de işe yarar

Bizimde aynısı bende hemşireyim ilk bebeğim tüp bebek ile oldu ama hemşire olmakla anne olmak bambaşka bişey ki annelik size tüm bildiklerinizi unuttturuyor, çok evham yaptık çok üstüne düştük en ufak bişeyde hastaneye gidiyorduk. Uzamış sarılığı vardı geçici bi durum olduğunu bilmeme rağmen içim içimi yiyordu ama geçti geçiyor en güzel zamanları şu an h kendimizi heba etmeyelim boşuna gerçekten çok çabuk büyüyorlar ben bu aylarını nasıl kaçırdım ne ara büyüdü diye hayıflanıyoruz sonra. Sizde sakin olun dediğim gibi 40 ı çıkınca gerçekten çok çabuk toparlanıyorlar zaten anne sütü alıyor bağışıklığı da toparlayacaktır kilo alınca ve bence kimseye de birşeyinizi anlatmayın naçizane ☺️

Siz nasıl veriyorsunuz? 2 saatte bir en az 20 dk emzirin ve üzerine 60 cc mama verin bu şekilde kilo almaması imkansız

İnşallah sende de etkili olur ben sütümü sağıp dolaba koyunca eskiye nazaran farkı gördüm bebişlerimize şifa olsun inşallah 🤲🏻

Hastanede doktor ebe hemşire bi tavsiye verince, bebek ağlarken gel sen yap diyesim geliyor 🤣 dediğin gibi hemşirelikle anne olmak çok farklı. Geçen hastanede ağlarken bir hemşire emziği yok mu dedi. Dedim bu hemşire bu yollardan geçmiş. Normalde vermeyin vermeyin deyip duruyorlar.
Sleepy almıştım son 50 adet kaldı.Bezden mi oldu bilmiyorum aslında sık değiştiriyorum.Prima 2 numara sipariş ettim o da büyük geldi.
Sleepy 2 numara prima 1 numara ile falan. Ben de sleepyleri bitirmeye çalışıyorum. Sleepy ekolojik ve prima premium care almıştım. İzlediğim bi videoda prima ile canbebeye aynı puanı veriyordu. Hatta prima pahalı diye eleştiriyordu. Ben canbebe diye bebek bezi olduğunu bile hatırlamıyordum 🤣 prima Molfix canbebe sleepy pişik yapmıyor diyordu aslında. Ben de 2 numarada molfix alıp deneyeceğim.

Canım benim büyük 5 yaşında aslında yapabiliriz ama lohusayız heralde ondan mı bende çok tedirgin endişeliyim gün içinde sıkıntı olmuyor da böyle akşam olup babalar işten gelince bizim zor oluyor büyük oğlum babamı özledim dediği an başliyoruz ağlamaya Allah'ım tez zamanda kavuştursun herkesi sonra da bizleri
Benimki 4,5 yaşında ne zaman annane babanne gitti o zaman rahatladık canım şuan tekim evimde misafirmişim Allah veriyor kolayligini benim eşim gec saatlerde geliyor oglum uyumuş oluyor idare ediyoruz inan ,hic korkma canın isteyince ağla dök içini rahatla lohusayız biz her şey normal 🫠

Uzamış sarılığınız ne kadar sürmüştü bizim hala hafif var doktor gecer dedi bekliyoruz

Kızlar eşim işi nedeniyle sehir dışına gidiyor sürekli bu sefer beraber gidelim diyor akşamm uçakla gidip ertesi akşam gelicez çocuklara annane ve babanne evimizde baksın diyor ama benim bir yanım isterken bir yanım emen cocugumu bırakmak istemiyor ayrıca durur mu onuda bilmiyorum sonucta yakın olmayacağız

Kızlar eşim işi nedeniyle sehir dışına gidiyor sürekli bu sefer beraber gidelim diyor akşamm uçakla gidip ertesi akşam gelicez çocuklara annane ve babanne evimizde baksın diyor ama benim bir yanım isterken bir yanım emen cocugumu bırakmak istemiyor ayrıca durur mu onuda bilmiyorum sonucta yakın olmayacağız
Siz bilirsiniz ama aklınız hep bebekte olacak muhtemelen. Bence bunun için biraz daha zaman var.

Hastanede doktor ebe hemşire bi tavsiye verince, bebek ağlarken gel sen yap diyesim geliyor 🤣 dediğin gibi hemşirelikle anne olmak çok farklı. Geçen hastanede ağlarken bir hemşire emziği yok mu dedi. Dedim bu hemşire bu yollardan geçmiş. Normalde vermeyin vermeyin deyip duruyorlar.

Sleepy 2 numara prima 1 numara ile falan. Ben de sleepyleri bitirmeye çalışıyorum. Sleepy ekolojik ve prima premium care almıştım. İzlediğim bi videoda prima ile canbebeye aynı puanı veriyordu. Hatta prima pahalı diye eleştiriyordu. Ben canbebe diye bebek bezi olduğunu bile hatırlamıyordum 🤣 prima Molfix canbebe sleepy pişik yapmıyor diyordu aslında. Ben de 2 numarada molfix alıp deneyeceğim.
Sleepy bizde pişik ve sizdirma yapti.bende çok sık değiştiririm ama bidaha zorda kalmadıkça almam.oglumda da sızdırma yapmıştı.pipiden kaynaklı dedim ama kızımda da olunca yok dedim ya.her çocuğun cildi farklı nasıl pişik yapmiyor diyebilirler anlamiyorum.suan Molfix pure soft kullanıyorum memnunum.baya da stok yapmışım Molfix.
Sen bilirsin canım ama daha küçük bence.gecen de uyurken bı kuaföre gittim uyandı mi ağladı mi die içim içimi yedi.arayamadim da oğlum sesimi duyup ağlar die.

Hahaha🤣 2 çocukta da şöyle bir güzellik oluyor artık nasıl davranman gerektiğini biliyorsun çoğu acemiliği atlatmış oluyorsun ama tabii İlk çocuk çok önemli eğer o hayatını zorlaştırıyorsa işte o zaman ikisini de bırakıp kaçmak istiyorsun 🤣🤣

Benim çocuklarım oğlum da böyleydi şimdi kızım da banyoyu çok seviyor ama ikisi de kış çocuğuydu yazın sudan çıkmıyorlar ama bu Yenidoğan döneminde de üstünü giydirirken ağlıyor mesela benimki soyduysam çok mutlu 🤣

Çok geçmiş olsun evet bu ilk çocuklar hasta yaklaşma dedikçe daha da yapışıyorlar bugün buna daha da emin oldum yüzüne yüzüne hapşırıyor öksürüyor bunu bilerek yapmıyor ama dikkat de edemiyor beni de hasta edecek diye korkuyorum size de çok geçmiş olsun Rabbim bir an önce şifa versin inşallah
Çok sağolun valla çok yıpratıcı önlem almak lazım

Canbebeyi ben de unutmuşum bak😂Sürekli pamuk kullanamıyorum ıslak mendil de kullanıyorum acaba o mu yapıyor 🥲

Kızlar hastaneye vs gibi saatli gitmeniz yerlere giderken nasıl hazırlanıyorsunuz ya🥲Ben çok mu tecrübesizim zor yetişiyoruz.Son anda yetişiyoruz veya geç kalıyoruz.

O yagi ben de görmüştüm ama nasil kulaniliyor diye merak etmistim anlatir misin göğsüne falan mi suruyorsun?
Cnm tabiki sen bikirsin ama yenidogmus bebegin senin kokunu almadan o kadar sure durmasi cok zor. Senin de ihtiyacın var boyle bir kacamaga oyle tahmin ediyorum ama annelik işte cok zor. Kendin daha iyisini bilirsin ama bebisnin sana cok ihtiyaci var🥹🥹

Kızlar hastaneye vs gibi saatli gitmeniz yerlere giderken nasıl hazırlanıyorsunuz ya🥲Ben çok mu tecrübesizim zor yetişiyoruz.Son anda yetişiyoruz veya geç kalıyoruz.
Bebiş şu an sadece emdiği için, onunla gitmek kolay oluyor. Emziriyorum, sarıp sarmalayıp kucaklayıp çıkıyorum. İlçedeki hastaneye gideceksek yanıma bir bez ıslak mendil alıyorum yetiyor. İl merkezindeki hastaneye gideceksek, çantası bir gece önceden hazır oluyor.
2.5 yaşında oğlum var bi de. Onunla gideceksek zor oluyor ama. Onu yedir içir giydir, giderken oraya buraya sarkar, yavaş yürür, ya da koşar vs, vs..
Bebişin en kolay dönemi ilk 6 ay. Kucakla kucakla çık. Onu giymiycem demez, oraya gitmeyelim demez. Acıktı mı aç memeyi ver ağzına😃
Tabi bunları şimdi anlıyorum. Oğlum küçükken ben de yetişemezdim hiçbir şeye

Daha çok küçük bence canım. Annesini ister, çığlığı bi basar, kimse susturamaz. 1 saat ayrılmayı bile göze alamıyorum şu an.
Oğlum küçükken, annem bize gelmişti. Ona bırakıp şubeden kargo almaya gitmiştik. Biz evden çıkar çıkmaz uyanmış, basmış çığlığı. Yarım saat susturamamışlar. Yarım saat içinde biz geldik, öyle sustu bebiş. Hissediyolar hemen

Kızlar bebişlerin kakası nasil bizim ki 2 gündür sarı renl içinde yeşil parçacıklı yapıyor normal mi acaba sanki kabak çekirdeği yemiş gibi

Back
X