- 27 Kasım 2018
- 3.788
- 4.175
- 133
Biliyorsunuzdur erken doğduk biz.o yüzden siZlerle kiyaslamiyorum ama 130gunlukken yani 4 buçuk aylıkken gittiğimizde 6kiloydu 61cm di..Dr normal gününde olan bebekleri yakalamış dese de bana çok az geliyor.Kızlar bebişlerin kiloları nasıl? Tuniş dün tam 100 günlükken tartıldı 7200 çıktıboyu da 61cm. Kilosu fazla boyu kısa geldi bana ama doktor normal dedi ikisine de. Persentil grafiğinde ortada boy da kilo da. Gerçi eve gelince en az 100gr kaka çiş yaptı mamayı azaltmaya çalışıyoruz ama ne mümkün, mama içmezse deliye dönüyor.
Memeden çıkıyor agu magu bir şeyler diyor gülüyor yine emmeye başlıyor sonra tekrar aynı döngü.Arada etrafa da bakıyor.Hele bir ses duyduysa kafasını çevirene kadar uğraş dur.Süt dükkanını kapadık deyip ayırsam ağlamaya aranmaya başlıyorbenim bebeğim de tsm 90 günlükken 6480 çıktı çıplak şekilde. son ölçümden bu yana (6 hafta geçti) haftada 129 gram almış oluyor normali 150-200 arası alması imiş yani biraz az almış oluyor. doktor bir şey demedi. takılmayacağım ama bir daha bu kadar ara vermeden 3 haftada bir tarttırırım. biz hala memeyle çok savaşıyoruz etrafa bakmaktan ememiyor kafasına örtü örtüyorum saldırıyor memeyememe reddi kilo alımını bile etkiledi
Benim oğlumda bu ay az kilo almış nedenini anlamadım hiçKızlar cok garip ilk ay anne sütüyle 2 kiloya yakın alan bebegim iki buçuk ayda 900gr almış son 2 aydir sutum azaldı mama destekli gittigim halde akşamlar iki ogun mama veriyorum acaba kullandigimiz mama mı kilo aldirmiyor. İlk zamanlar mastit olurdum sağardım sürekli simdi sağsamda eskisi gibi değil oğlum 2 yıl emdi nazara mı geldik ne oldu
Maşallah91 günlükken kıyafetleriyle 6900 çıktı doktor 200 düşelim demişti 6700 olarak hesapladı.Boyu da 62 veya 63 çıktı.Persentilde ortalamadan yüksek dedi.Pazar arabası bu kadar diye de dalgasını geçti.Mama kullanmıyorum uzun süredir öncesinde de 2 haftada 1 kez vermiştim.anne sütü alıyor.Kıyafetleri hep 6 ay giyiyor tam oluyor bazıları da olmuyor
Bence de iyi kilosu Tuna abarttıBiz 6200 çıktık sadece anne sütü alıyor 3 kilo doğmuştuk zaten şu an için kilosu iyi gibi gidiyor
Bnm kız da almıyor çok fazla. Ben mama ağırlıklı gittiğim halde çok almıyor.yalniz verdiğim mamanın iki çeşidi var.hipp veriyorum.hipp organik var karton kutuda bide hipp organik combiotic var metal kutuda.Kızlar cok garip ilk ay anne sütüyle 2 kiloya yakın alan bebegim iki buçuk ayda 900gr almış son 2 aydir sutum azaldı mama destekli gittigim halde akşamlar iki ogun mama veriyorum acaba kullandigimiz mama mı kilo aldirmiyor. İlk zamanlar mastit olurdum sağardım sürekli simdi sağsamda eskisi gibi değil oğlum 2 yıl emdi nazara mı geldik ne oldu
Aynı soruyu sormuşuz görmemiştim:)Kızlar günde kaç kere ve kaç cc mama veriyorsunuz?
Selam anneler. Ben de şehir dışındayım ondan çok giremedim. Pazartesi menenjit aşımız var kontrolümüzle birlikte. Bizim kız sürekli aç gibi hareketler halinde. Doyuramıyorum. Sütüm çok az bu ara biraz fazla mama veriyorum. İnş çok kilo almaz korkuyorum valla. Gece ilk uyku uzun 4 saat bazen 5 saat, sonra 2-2.5 saatte bir kalkıyo. Sütüm barsa emziriyorum yoksa her öğün 90 cc mama içiyo. Gündüzleri hele hala 2 saatte bir krize giriyo. Doktor çok ağlamadıkça 120 cc verme 90 da kal dedi ama çok hızlı acıkıyo bu kız. Siz nasıl besliyorsunuz günde kaç kez, kaç cc
Hocam siz ek gıda tatırmayı ne zaman düşünüyorsunuz? Siz bizden 1ay 10 gün öndesiniz. Bende mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye çocuk çok kilo aldı. Mamadan diye düşünüyorum ben de mama miktarını çok artırmadım yoksa.Bnm kız da almıyor çok fazla. Ben mama ağırlıklı gittiğim halde çok almıyor.yalniz verdiğim mamanın iki çeşidi var.hipp veriyorum.hipp organik var karton kutuda bide hipp organik combiotic var metal kutuda.
Metal kutuda olan kilo aldırıyor biraz da olsa ama diğer karton kutuda olan aldırmıyor.
İndirimdeydi karton kutuda olan e bebekte 1 ve 2 numara birer tane almıştık.1 numarayı istemsiz verdim bitti ama 2 numara var kullanmadık.mecbur onuda bitircez artık.
Bidaha da almam artık.
Oğlumu bende 2 sene 2 ay emzirdim zor bıraktık.her 15 güne bı mastit olur, antibiyotiksiz atlatamazdim.ve oğlum maşallah kilo ve boy olarak en üst sinirdaydi ki hala öyle ama süt emdiği için çok bsy yediremedim.kansizlik var.
Kızımda bizde nazara geldik galiba bide ilk 10gun emziremedim sagamadim fazla ondan sanırım süt hem azaldı hem kalitesizlesti
Kızlar günde kaç kere ve kaç cc mama veriyorsunuz?
Ben gece hiç mama vermiyorum en zorlu günde 4 kere 90cc mama veriyorum, dışarı çıktığımızda aşı olduğunda vs. Evde olduğumuz sakin günümüzde 2 ya da 3 kere mama veriyorum. Mama miktarını ben de artırmadım ama çok kilo aldı çünkü mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye muhtemelen ondan. Golden goat kullanıyorduk aptamil aldım. Şimdi hippin keçi sütlüsünden alacağım.Selam anneler. Ben de şehir dışındayım ondan çok giremedim. Pazartesi menenjit aşımız var kontrolümüzle birlikte. Bizim kız sürekli aç gibi hareketler halinde. Doyuramıyorum. Sütüm çok az bu ara biraz fazla mama veriyorum. İnş çok kilo almaz korkuyorum valla. Gece ilk uyku uzun 4 saat bazen 5 saat, sonra 2-2.5 saatte bir kalkıyo. Sütüm barsa emziriyorum yoksa her öğün 90 cc mama içiyo. Gündüzleri hele hala 2 saatte bir krize giriyo. Doktor çok ağlamadıkça 120 cc verme 90 da kal dedi ama çok hızlı acıkıyo bu kız. Siz nasıl besliyorsunuz günde kaç kez, kaç cc
Canım benim oğlum çok dengesizKızlar yavrum gece 2 saatte bir uyandı akşam da çok zor uyuttuk hiç uyumak istedmedi Kac gün sürer bu acaba böyle olan varmi
Bende biraz mamaya bağladım keci sütlü kullanıyordum başta sonra sma comfort gectim gazını tamamen kesti gecen bulamayınca düz sma aldım cocugum sabaha kadar kıvrandı ben beni emsin diye az ml veriyordum mamayı dün arttırdım icti buyuk biberona geçiş yapmış olduk kac ml iciyorsunuz siz bir öğündeBnm kız da almıyor çok fazla. Ben mama ağırlıklı gittiğim halde çok almıyor.yalniz verdiğim mamanın iki çeşidi var.hipp veriyorum.hipp organik var karton kutuda bide hipp organik combiotic var metal kutuda.
Metal kutuda olan kilo aldırıyor biraz da olsa ama diğer karton kutuda olan aldırmıyor.
İndirimdeydi karton kutuda olan e bebekte 1 ve 2 numara birer tane almıştık.1 numarayı istemsiz verdim bitti ama 2 numara var kullanmadık.mecbur onuda bitircez artık.
Bidaha da almam artık.
Oğlumu bende 2 sene 2 ay emzirdim zor bıraktık.her 15 güne bı mastit olur, antibiyotiksiz atlatamazdim.ve oğlum maşallah kilo ve boy olarak en üst sinirdaydi ki hala öyle ama süt emdiği için çok bsy yediremedim.kansizlik var.
Kızımda bizde nazara geldik galiba bide ilk 10gun emziremedim sagamadim fazla ondan sanırım süt hem azaldı hem kalitesizlesti
Ben cozdum evde biri olunca uyuyorlarCanım benim oğlum çok dengesizbir gün hiç uyumuyor (dün) bir gün kütük gibi uyuyor (bugün). Uyuduğu gün neyi doğru yaptım, uyumadığı gün neyi yanlış yaptım diye düşünüp duruyorum. Kayınpederim geldi, son ses halk tv izleyip yüksek sesle konuşuyor Tuna uyuyor biz evde parmak ucunda yürüsek uyanıyor.
Hhhahha dediğiniz doğru olabilir. Tuna emzik tutmadı, memede süt olmuyor ama meme emerek uyuyorBende biraz mamaya bağladım keci sütlü kullanıyordum başta sonra sma comfort gectim gazını tamamen kesti gecen bulamayınca düz sma aldım cocugum sabaha kadar kıvrandı ben beni emsin diye az ml veriyordum mamayı dün arttırdım icti buyuk biberona geçiş yapmış olduk kac ml iciyorsunuz siz bir öğünde
Erkek cocukları daha memeci oluyor bence oglum emzik meme hala hosuna gidiyor
Olabilir ben de daha rahat oluyorum. Ağlarsa biri duyar illaki evde tekken tuvaletin kapısını tam kapatmıyorum ağlar da duyamam diyeBen cozdum evde biri olunca uyuyorlaraslında bir yazıda okumuştum annenin stres seviyesi cocugu etkiliyor ondan kaynaklı diye düşününce bana dogru geldi biri olunca daha rahat islerimi hallediyorum kafam rahat oluyor
Yaa oglumda oyleydi iste daha mı zor kolay karar veremedim bizim kız kendi uyuyacak hic bir destek kabil etmiyor keyfini bekliyoruzHhhahha dediğiniz doğru olabilir. Tuna emzik tutmadı, memede süt olmuyor ama meme emerek uyuyormemeyi emzik yapmış ded doktor. biberon kullanmamıza rağmen şükür meme reddi de olmadı. Geçen gün atletin üstünden yakaladı memeyi
Hangisi kilo yaptı size goat olanlar mıHocam siz ek gıda tatırmayı ne zaman düşünüyorsunuz? Siz bizden 1ay 10 gün öndesiniz. Bende mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye çocuk çok kilo aldı. Mamadan diye düşünüyorum ben de mama miktarını çok artırmadım yoksa.
Ben gece hiç mama vermiyorum en zorlu günde 4 kere 90cc mama veriyorum, dışarı çıktığımızda aşı olduğunda vs. Evde olduğumuz sakin günümüzde 2 ya da 3 kere mama veriyorum. Mama miktarını ben de artırmadım ama çok kilo aldı çünkü mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye muhtemelen ondan. Golden goat kullanıyorduk aptamil aldım. Şimdi hippin keçi sütlüsünden alacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?