2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Hangisi kilo yaptı size goat olanlar mı
Aptamil yaptı diye düşünüyorum. Aptamil prosyneo mu ne sindirimi kolaymış. Golden goatla 1 kilo almıştı 1 ayda aptamille 1.5 almış. Sma comfort da deneyebilirim. Her mamayı içiyor. Bazı bebekler mama içmiyormuş bizimki çöplük gibi 🤣

Canım benim oğlum çok dengesiz 🤣 bir gün hiç uyumuyor (dün) bir gün kütük gibi uyuyor (bugün). Uyuduğu gün neyi doğru yaptım, uyumadığı gün neyi yanlış yaptım diye düşünüp duruyorum. Kayınpederim geldi, son ses halk tv izleyip yüksek sesle konuşuyor Tuna uyuyor 🤣 biz evde parmak ucunda yürüsek uyanıyor. 🤦🏼‍♀️
Aynen öyle bizimkide aynı ama geceleri en azından uyurdu dün 2 saatte bir uyandı esimlede kavga ettik zaten akşam bebe uyumayınca zombi gibiyim evde 🙄

Hocam siz ek gıda tatırmayı ne zaman düşünüyorsunuz? Siz bizden 1ay 10 gün öndesiniz. Bende mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye çocuk çok kilo aldı. Mamadan diye düşünüyorum ben de mama miktarını çok artırmadım yoksa.

Ben gece hiç mama vermiyorum en zorlu günde 4 kere 90cc mama veriyorum, dışarı çıktığımızda aşı olduğunda vs. Evde olduğumuz sakin günümüzde 2 ya da 3 kere mama veriyorum. Mama miktarını ben de artırmadım ama çok kilo aldı çünkü mamayı değiştirdim kabız yapıyor diye muhtemelen ondan. Golden goat kullanıyorduk aptamil aldım. Şimdi hippin keçi sütlüsünden alacağım.
5 aylık olcaz inşallah 6 Mayıs'ta.biraz biraz başlamayı düşünüyorum.bugun yoğurt mayaladim.yogurtla bsyler karıştırıp az az vercem bakalim.ama tam olarak gecemem heralde.cunku prematüre ve henüz küçük daha.oglumda gecememistim ek gıdaya.kizim da biraz daha erken başlamayı düşünüyorum.
Bende biraz mamaya bağladım keci sütlü kullanıyordum başta sonra sma comfort gectim gazını tamamen kesti gecen bulamayınca düz sma aldım cocugum sabaha kadar kıvrandı ben beni emsin diye az ml veriyordum mamayı dün arttırdım icti buyuk biberona geçiş yapmış olduk kac ml iciyorsunuz siz bir öğünde
Erkek cocukları daha memeci oluyor bence oglum emzik meme hala hosuna gidiyor 🤣
Bazen 60 bazen 90 veriyorum.

Hhhahha dediğiniz doğru olabilir. Tuna emzik tutmadı, memede süt olmuyor ama meme emerek uyuyor 🤣 memeyi emzik yapmış ded doktor. biberon kullanmamıza rağmen şükür meme reddi de olmadı. Geçen gün atletin üstünden yakaladı memeyi 🤦🏼‍♀️
Benim Tuna da gecen sutyenden memeyi cikarirken havada kaptı 🤣

Aynen öyle bizimkide aynı ama geceleri en azından uyurdu dün 2 saatte bir uyandı esimlede kavga ettik zaten akşam bebe uyumayınca zombi gibiyim evde 🙄
Bu gece uyur inşallah dinlenirsin biraz 🤗
5 aylık olcaz inşallah 6 Mayıs'ta.biraz biraz başlamayı düşünüyorum.bugun yoğurt mayaladim.yogurtla bsyler karıştırıp az az vercem bakalim.ama tam olarak gecemem heralde.cunku prematüre ve henüz küçük daha.oglumda gecememistim ek gıdaya.kizim da biraz daha erken başlamayı düşünüyorum.

Bizde 5 ayda başlayacağız gibi tadımlara. Erken başlayabiliriz dedi doktor. Heyecan yaptım biraz 🤣

Kızlar yeni bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Bebekler 3 Aydan sonra ellerinden tutup çekildiğinde kafasını kaldırması gerekirmiş ben ellerinden tutup çektiğimde başı geriye düşüyor görseldeki gibi. Çocuk doktoru fizyoterapist görmesi gerektiğini söyledi. Sizinkiler nasıl ? Şimdi araştırdığım kadarıyla nörolojist de görmeli diyor internette hemen korkup randevu aldım. Fizyoya pazartesi nörolojiste cuma günü gideceğiz inşallah. Yüzüstü zaman vs yaptırdığımda kafa tutamama problemi yok aslında sadece yamukluk var doğumdan beri. Kafası da büyüktü o yüzden normal doğamamıştı.

Eklentiler

• IMG_7201.webp
    IMG_7201.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 47
Kızlar yeni bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Bebekler 3 Aydan sonra ellerinden tutup çekildiğinde kafasını kaldırması gerekirmiş ben ellerinden tutup çektiğimde başı geriye düşüyor görseldeki gibi. Çocuk doktoru fizyoterapist görmesi gerektiğini söyledi. Sizinkiler nasıl ? Şimdi araştırdığım kadarıyla nörolojist de görmeli diyor internette hemen korkup randevu aldım. Fizyoya pazartesi nörolojiste cuma günü gideceğiz inşallah. Yüzüstü zaman vs yaptırdığımda kafa tutamama problemi yok aslında sadece yamukluk var doğumdan beri. Kafası da büyüktü o yüzden normal doğamamıştı.
Ya bizimkide kaldırmıyor pek cokda zorlanıyorum biraz erkenmi sanki bunun için bilemedim

Ya bizimkide kaldırmıyor pek cokda zorlanıyorum biraz erkenmi sanki bunun için bilemedim
normalde bir gün kalkıp yapadabiliyormuş bebekler evet zaman verilebilir sadece bizde kafa büyüklüğü ve yamukluğu da olduğu için endişelendim. aslında doktor öyle bir şey demedi sadece fizyoterapist görmeli dedi ama yurtdışındayım burada çok da detaylı bir şey söylemiyorlar zaten o yüzden kendim araştırıyorum 😔 geç kalmaktan korkuyorum sanırım 4 aya kadar zaman verilebilirmiş ama 3-4 ay arası yapmalıymış benim yeni 3 aylık oldu

normalde bir gün kalkıp yapadabiliyormuş bebekler evet zaman verilebilir sadece bizde kafa büyüklüğü ve yamukluğu da olduğu için endişelendim. aslında doktor öyle bir şey demedi sadece fizyoterapist görmeli dedi ama yurtdışındayım burada çok da detaylı bir şey söylemiyorlar zaten o yüzden kendim araştırıyorum 😔 geç kalmaktan korkuyorum sanırım 4 aya kadar zaman verilebilirmiş ama 3-4 ay arası yapmalıymış benim yeni 3 aylık oldu
Bence erken canım bizim 3 buçuk aylık valla kollarından cekiyom kalkamiyor daha öyle doktorda zsten bişey dememiş

Benim Tuna da gecen sutyenden memeyi cikarirken havada kaptı 🤣
Ah bu Tunalar 💙💙
Kafa çapı ne kadar 3. Aylık ölçümlerinde? Tunişinde büyük demişlerde hem gebelikte hem de 3 aylık ölçümlerde ama 2 gün önce gittik doktora normal çıktı. Doktor resimdeki gibi denedi kendini kaldırmaya çalışıyor mu ona bakıyorlar daha çok. Ben de güblük bir kaç alıştırma yaptırıyorum kalkma ve dönme için. Sağ tarafına dönmeye başladı, dün uyurken birden bacaklarını çekip döndü babasıyla şok olduk 🤣 ama bilinçli yapmıyor uyurken yanlışlıkla yaptı 😅

Ah bu Tunalar 💙💙

Kafa çapı ne kadar 3. Aylık ölçümlerinde? Tunişinde büyük demişlerde hem gebelikte hem de 3 aylık ölçümlerde ama 2 gün önce gittik doktora normal çıktı. Doktor resimdeki gibi denedi kendini kaldırmaya çalışıyor mu ona bakıyorlar daha çok. Ben de güblük bir kaç alıştırma yaptırıyorum kalkma ve dönme için. Sağ tarafına dönmeye başladı, dün uyurken birden bacaklarını çekip döndü babasıyla şok olduk 🤣 ama bilinçli yapmıyor uyurken yanlışlıkla yaptı 😅
kafa çapı 40cm kaç olması gerekiyor bizimki doğumda büyüktü hala büyüktür diye tahmin etmiştim😂

Maşallah 🧿 boyu uzun, bizim biraz kısa bence 🤣 Tuna da 6 aylık giyiyor üstleri özellikle altlar uzun geliyor 😅 mama çok vermiyorum ama sus payı içiyor çok ağlayınca 😜
Ya kısa deyip durma kaç cm olucak çocuk 😂Maşallah gayet iyi aydan aya artışı farklı olabilir.Bazı aylar bende de bizimki kısa kaldı diyordum sonra arttı
bizimki de kaldırmıyor ama karın üstü egzersiz yaparken başını kaldırıp sağ sola bakıyor.Ya da yatarken ellerinden tuttuğumda belini havaya kaldırmaya çalışıyor.Doktor bazı çocuklar daha geç yapabilir normal demişti.4.ay kontrolünde tekrar soracağım

kafa çapı 40cm kaç olması gerekiyor bizimki doğumda büyüktü hala büyüktür diye tahmin etmiştim😂
Bizim 4 ay kontrolunde 40.5 çıkmıştı.ki bnm kizimin kafasını küçük demisti dr.sonra ki ölçümlerde normal dedi.sizinki normal bence.bnm ki prematüre dogdugu için bu kadar.

Bizim 120 iciyor en az dün akşam 150 verdim, tadım yapmayacak mısınız karıstırmadan önce hem neyin dokundugunu gorursunuz kabak tatlı patates havuc elma yogurt 3er gün vermistim oğlumda

Kızlar bide dün hemsire mama veriyorsan su da vermen gerekli dedi siz su veriyor musunuz takip ettigim doktorlar onermiyor aslında

Benim oğlum kaldırıyor kafasını canım ama açıkçası ben bunun problem yaratacağını hiç düşünmemiştim her bebek farklı biraz daha mı beklesen yada için rahat etsin diyorsan bi göster canım

Back
X