• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
bilinmezlik korkutuyor. ama mis kokulu bebegınızı kucagınıza aldıgınızda sanki yıllardır anneymıssınız gıbı hıssedeceksınız. hepimiz bakamaz mıyım dıye dusunduk ama annelik otomatik yükleniyor.
Ay inşallah dediğiniz gibi olur 🥰🥰🤲🏻şuan hiç kendime güvenemiyorum. Doğduğunda böyle hissetmem umarım

Kızlar, bende doğum yaptım, saat.10' da doğdu kızım sezeryan ile ismi Zeynep oldu 🥰❤️.
Doğumum çok zor oldu ama 😔 ilkinde bu kadar ağrım olmamıştı bunda omuz ağrısından, mide bulantisindan mahvoldum, çok ağladım ağrıdan. Ameliyathane de başladı daha omuz ağrısı, söyledim odana çıktığın zaman ağrı kesici vericez dediler. Bir de bir ara gözlerimi kapattım bayıldım mi, uyudum mu bilmiyorum, bir süre bilinç kaybı oldu bende. Ameliyathanedekiler de niye bu kadar kotu oldun, kendini bırakma deyip durdular. Odaya çıktık ağrı kesici yaptılar, onun üstüne ağrım kesildi, çok şükür şimdi iyiyim, bebişim de iyi çok şükür 🥰
Çok şükür rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Ben de özel sektordeyim. Cok iyi arastrdim ve avukatimla görüşüyorum. Yasa şöyle, devleti bilmem de özel sektor icin su an 8+8 hafta ucretli izin sonrasi istersek 6 ay ucretsiz izin alabiliyoruz. O da bitince haftanin 5 gunu isbasi yapmak yerine, cocuk ilkokul çağına gelene kadar isverenden kismi calisma talep edebiliyoruz yazili tabi. Mesela ben haftanin 2 gunu calismayi düşünüyorum. Isveren bunu kabul etmek istemeyebilir o zaman da derhal fesih hakkimiz doğuyo yani tazminatimizi aliyoruz isten çıkıyoruz. Ben acikcasi tazminatim pesindeyim 7.5 sene oldu cunku bi sure calismayip kendim bakicam. Sonra da hybrid bir calisma bakmayi düşünüyorum.
Merhaba şuan bende bu konuyu araştırıyorum özel bir şirkette çalışıyorum fakat büyük bir firma değil aile şirketi ve yarım gün çalışma talebinde bulundum sözlü olarak süt iznimi de cumartesi günü tam gün olarak haftanın 1 günü kullanmak istedim başta tamam denildi şimdi ise kabul edilmiyor bende cumartesi de dahil yarım gün çalışmayı bu sefer dilekçe ile sunacağım yarım gün çalışma hakkını da nisana kadar verecekti çocuğumuz ilkokul çağına gelene kadar böyle bir hakkımız varmış benim avukat tanıdığım yok fakat internetten okudum izlediğim kadarıyla umarım doğru anlamışımdır, başta sadece memurlara sandım ama tam da emin değilim açıkçası bir hukuk danışmanından duymam gerekiyor

Kız bırak süpürgeyi falan sana diyorum gerçi bende öyleyim evi süpür sil toz al yaptım bende duşa girdim çıktım şimdi yamulmuş bi şekilde yatıyom 🤣
Ayy bende duşa gircem daha inanır mısın sancım hafiflemedi ki gireyim
Kızlar, bende doğum yaptım, saat.10' da doğdu kızım sezeryan ile ismi Zeynep oldu 🥰❤️.
Doğumum çok zor oldu ama 😔 ilkinde bu kadar ağrım olmamıştı bunda omuz ağrısından, mide bulantisindan mahvoldum, çok ağladım ağrıdan. Ameliyathane de başladı daha omuz ağrısı, söyledim odana çıktığın zaman ağrı kesici vericez dediler. Bir de bir ara gözlerimi kapattım bayıldım mi, uyudum mu bilmiyorum, bir süre bilinç kaybı oldu bende. Ameliyathanedekiler de niye bu kadar kotu oldun, kendini bırakma deyip durdular. Odaya çıktık ağrı kesici yaptılar, onun üstüne ağrım kesildi, çok şükür şimdi iyiyim, bebişim de iyi çok şükür 🥰
Ahh canım çok geçmiş olsun 💐 benimde ilk doğumda omzum feci tutulmuştu. Sezaryen dikişlerime mi yanayım omuz ağrıma mı şaşırmıştım, tekrar başlarsa sıcak uygulama yap ama şükür iyisiniz ikinizde gözünüz aydın 🥰😍

Kızlar ben doğurmadım 🤣 kontrolden geldik şimdi 38+5 sancı mancı bir şey yok. Karnım toktu, kahve içtim, giderken çikolata yedim. Nst de uyudu, döndüm falan uyansın diye bir kere 80lerde sancı çıktı. Pazartesi tekrar kontrol. Eve geldim şimdi fıldır fıldır hareket ediyor 🤣 Ebe ile doğumhaneyi gezdik bugün her şey normal giderse suda doğum deneriz dedi. Suda doğumu hep istiyordum bakalım nasip olur inşallah.

hayırlı olsun gozunuz aydın :KK200: izin verilince kahve tuketın mutlaka. benim kızımın bir ismi de Zeynep olacak inşALLAH.saglıklı uzun omurlerı olsun ınsALLAH.

Merhaba şuan bende bu konuyu araştırıyorum özel bir şirkette çalışıyorum fakat büyük bir firma değil aile şirketi ve yarım gün çalışma talebinde bulundum sözlü olarak süt iznimi de cumartesi günü tam gün olarak haftanın 1 günü kullanmak istedim başta tamam denildi şimdi ise kabul edilmiyor bende cumartesi de dahil yarım gün çalışmayı bu sefer dilekçe ile sunacağım yarım gün çalışma hakkını da nisana kadar verecekti çocuğumuz ilkokul çağına gelene kadar böyle bir hakkımız varmış benim avukat tanıdığım yok fakat internetten okudum izlediğim kadarıyla umarım doğru anlamışımdır, başta sadece memurlara sandım ama tam da emin değilim açıkçası bir hukuk danışmanından duymam gerekiyor
Ben de düşünüyorum yarı zamanlı çalışma işini, doğum geçsin avukatla görüşeceğim. 1 ay önceden haber vermek gerekiyormuş sanırım. Şubat gibi bi avukata sorarım en geç.

Gözünüz aydın olsun canım 🥰sağlıkla büyüt bebeğini inşallah. Hoş gelmiş güzel Zeynep 🤲🏻🧡inşallah tez zamanda iyileş toparlan .

Ben de düşünüyorum yarı zamanlı çalışma işini, doğum geçsin avukatla görüşeceğim. 1 ay önceden haber vermek gerekiyormuş sanırım. Şubat gibi bi avukata sorarım en geç.
Ben doğum yaptım ve bebeğim 6 aylık ama süreci bilmiyorum

Kızlar bebek odası mobilyası ile perişan olduk. Güya aralığın sonunda gelecekti. Her hafta arıyorum. Gardrop ve şifonyer gelmiş fabrikadan mağazaya yatak yok. Geçen hafta aradığımda salı gelecek hafta sonuna kadar kurulur demişlerdi, az evvel yine aradım listede adınız var ama tırdan ürün çıkmadı, haftaya salı gelecek diyor. Eşim arasa kesin kavga ederdi. 2 ay oldu 🤦🏼‍♀️ bebişimin odasını bi yerleştiremedim her şey her yerde 😥 şimdi kontrolümüz var ona gidiyorum. 38+5deyiz. Biraz daha ikna etmeye çalışacağım oğlumu 1 hafta daha sabretsin.
Almila dan mı almıştınız acaba?

Canım banada bu hafta aynısı söyledi bide benim suyum fazla çıktı doktor diyet verdi ebede muayenede çağın şuan müsait bebek kilo Alisa daha fazla nornalmdogum olmaz dedi suyum fazla olduğu için ben hamur içi ve tatlı yemiyorum bebek kilo alımı bilmiyorum salı bidsha gidicem normal doğum olursa olur olmazsa sezeryan napalim sen napmsk.istiyorsun
Vallahi aslında normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkular başladı rüyalarıma bile sürekli doğum giriyor ama normal doğumu da çok istiyorum sonradan zorluk çekmem diyorum doktorun tamamen bana bıraktı eğer sezaryen istiyorsan tarih konuşalım dedi

Ya bu su olayını ben anlamadım bizede çoğalmış dedi neye göre çoğalıyor acaba ne göre azaliyor,
Ben nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama doğumun yaklaştığının belirtilerinden biri de bebeğin suyunun artmasıdır yazıyordu.. benim aklımda öyle kalmış canım

Kızlar biz bugün son kontrolümüze geldik. Pazartesi doğum var inşallah. Geçen gün gelen mukus tıkacı diye bir şeymiş kanama ve sancı olmadığı sürece normal dedi. Nst deyim şimdi sancı falan yok hiç bende 😅 20 den ileri gitmiyor. Bebeğin kilosu 3540 gr boyu 53 cm olmuş 🥰 Pazar günü akşam ve öğlen sulu yemek ye ertesi gün kabızlık olmasın dedi. Enox ve progestana pazara kadar devam
Ayy heyecan dorukta ☺️ pazartesi tam kaç haftalık olmuş olacak bebiş??

Kızlar planlı sezaryenlerde geceden yemeyi kesiyoruz ya, acil sezaryene alınınca nasıl oluyor? Yemiş olsak bile yapıyorlar mı?
Yapıyorlar canım benim ilk doğum öyle oldu akşam yemeği yedim suyum geldi 2 saat sonra sezeryan oldum midem çok bulandı birde çok yükseldi nabzım heyecandan lütfen sakın olmaya çalış seni uyutamayız karnın tok demişti anestezi doktoru

Kızlar planlı sezaryenlerde geceden yemeyi kesiyoruz ya, acil sezaryene alınınca nasıl oluyor? Yemiş olsak bile yapıyorlar mı?
Ben 17:30 gibi felan yemek yedim. 19:00 gibi sezaryene aldılar. Ama ben tok olmamla ilgili hiçbir problem yaşamadım. Herşey yolunda gitmişti.

Canım Allah analı babalı büyütsün inşallah smdi.nasilsin ağrıların hafifledimi

Back