Benim devletteki doktorum 41 e kadar beklerim hala sancın açılman yoksa suni sancı veririm demişti.Kızlar devlet hastanelerinde 40 haftayı geçince ne kadar bekleniyor açılma yoksa dahi suni sancı veriliyor mu bilginiz var mı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi cinnabon
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 29 Nisan 2021
- 4.927
- 7.489
- 108
Benim 34 ten sonra genelde hep sancı çıkıyor ama dr çok rahat davranıyor anlamadım bende. Evde azıcık hareket etsem ölüyorum ağrıdan ya o an gidip doğurasım geliyor dinlemekle geçiyor ama sürekli dinlenmekte mümkün değilEvet baya sancı çıkmış neden söylemiyor acaba . Biz doktora vermeden fotosunu çekiyoruz . Ama bende hiç sancı çıkmadı . Bir kere sadece 40 göstermişti .
- 11 Aralık 2024
- 39
- 58
- 3
Benim de böyle zikzaklı, 100e vurduğu bir an da var ama bana da doktor bir şey demedi. Düzenli olmayınca önemsemediler herhalde.Kızlar Nst me bakın, dün video çekmiştim kağıdı bana vermediler sancı 100 ü vurmuş ama dr bana sancın yok dedi sırf ben endişelenmiyim kurcalamiyim diye öyle demiştir de fazla rahat davranıyor halbuki hemşire sancı hissediyor musun alta doğru baskı var mı diye sormuştu. Bir de ilk defa böyle zik zaklı görüyorum normalde kendi halinde ilerlerdi
Eklentiler
Evet canım çatı muayenesi oldum pazartesi.sabah hep suyum gelmismi diye uyanıyorum zaten artıkCanim sen çatı muayenesi olmuştun dimi o tetikledi muhtemelen. Zaten artık vakit de geldi bikac güne suyun gelebilir sen hazırlıklı ol
Kızlar bebek odası mobilyası ile perişan olduk. Güya aralığın sonunda gelecekti. Her hafta arıyorum. Gardrop ve şifonyer gelmiş fabrikadan mağazaya yatak yok. Geçen hafta aradığımda salı gelecek hafta sonuna kadar kurulur demişlerdi, az evvel yine aradım listede adınız var ama tırdan ürün çıkmadı, haftaya salı gelecek diyor. Eşim arasa kesin kavga ederdi. 2 ay oldu bebişimin odasını bi yerleştiremedim her şey her yerde şimdi kontrolümüz var ona gidiyorum. 38+5deyiz. Biraz daha ikna etmeye çalışacağım oğlumu 1 hafta daha sabretsin.
- 29 Nisan 2021
- 4.927
- 7.489
- 108
Evet canım benziyor nstlerimiz bi de bneim öncesinde hep 50 60 70 lerde sonra 100 e vurmuş ama dediğin gibi düzenli değil diye önemsemedi heralde. Geçen devlette 2 kere 40 50 leri vurdu diye yatış yaptıracaklardı nerdeyse bunu da görseler yatış yaptırırlardı yine sen devlete mi gidiyorsun özele mi? Benim dr fazla rahata bi de oda varBenim de böyle zikzaklı, 100e vurduğu bir an da var ama bana da doktor bir şey demedi. Düzenli olmayınca önemsemediler herhalde.
Sen tüm hazırlığını yap bekle artık canım her an her şey olabilirEvet canım çatı muayenesi oldum pazartesi.sabah hep suyum gelmismi diye uyanıyorum zaten artık
Sıkma canını bişey olmaz strese sokma kendini, keşke önce olsaydı ama doğumdan sonra da kurulur oda. Zaten hep yan yana olacaksınız odasını kullanmayacksınız bi süre eşyalarda dursun orda . Bizim fazla odamız yok yatak odasında biri park yatak büyük oğluma, ahşap beşikte bebişin olacak şekilde 2 beşik var resmen . Bizim odada da her yer her yerde bebeğin kıyafetleri bizim dolapta büyük oğlumun bi şifonyeri var ona bile sığmıyoruz bezler ıslak mendil vestiyerde , eşimi dolap almaya ikna edemedim ki yer yok alsak nereye kuracağız. 4 odalı eve sığamıyoruz resmen 2 oturma grubumuz var diyeKızlar bebek odası mobilyası ile perişan olduk. Güya aralığın sonunda gelecekti. Her hafta arıyorum. Gardrop ve şifonyer gelmiş fabrikadan mağazaya yatak yok. Geçen hafta aradığımda salı gelecek hafta sonuna kadar kurulur demişlerdi, az evvel yine aradım listede adınız var ama tırdan ürün çıkmadı, haftaya salı gelecek diyor. Eşim arasa kesin kavga ederdi. 2 ay oldu bebişimin odasını bi yerleştiremedim her şey her yerde şimdi kontrolümüz var ona gidiyorum. 38+5deyiz. Biraz daha ikna etmeye çalışacağım oğlumu 1 hafta daha sabretsin.
Heves etmiştim bebekten önce hazır olsun diye. Bizde de eşimin bekarlığından kalan koltuk takımı olan oda vardı onları toplayıp annemlerin garaja koyduk. Öyle oda açtık. Bana kalsa ben atardım da eşim kıyamıyor her yer eşya ruhum bunalıyor.Evet canım benziyor nstlerimiz bi de bneim öncesinde hep 50 60 70 lerde sonra 100 e vurmuş ama dediğin gibi düzenli değil diye önemsemedi heralde. Geçen devlette 2 kere 40 50 leri vurdu diye yatış yaptıracaklardı nerdeyse bunu da görseler yatış yaptırırlardı yine sen devlete mi gidiyorsun özele mi? Benim dr fazla rahata bi de oda var
Sen tüm hazırlığını yap bekle artık canım her an her şey olabilir
Sıkma canını bişey olmaz strese sokma kendini, keşke önce olsaydı ama doğumdan sonra da kurulur oda. Zaten hep yan yana olacaksınız odasını kullanmayacksınız bi süre eşyalarda dursun orda . Bizim fazla odamız yok yatak odasında biri park yatak büyük oğluma, ahşap beşikte bebişin olacak şekilde 2 beşik var resmen . Bizim odada da her yer her yerde bebeğin kıyafetleri bizim dolapta büyük oğlumun bi şifonyeri var ona bile sığmıyoruz bezler ıslak mendil vestiyerde , eşimi dolap almaya ikna edemedim ki yer yok alsak nereye kuracağız. 4 odalı eve sığamıyoruz resmen 2 oturma grubumuz var diye
Ay çok zorlanmıştır o.Ben de 37 de suni sancı verileni duydum ama onun açılması var mıydı hatırlamıyorum.Devlete kendim hic gitmedim ama eltimi 41. Haftada acilma sanci yokken 12 13 saat suni sanci vermisler en son kiyameti koparmis ya beni birakin gidicem ya da sezaryene alin diye tansiyonu düşmüş yaşi da 34 falandi o zaman acil sezaryen olmustu
Ben de 40 dan sonra beklemeye çekiniyorum doktorum da herhangi bir şey olmazsa 40 a kadar gelmezse sezaryen dediCanım ben 40+3 de doğum yaptım. Suyum gelmeseydi 40+5 de yatışım yapılcaktı. Suni sancı vs verilcekti doğım başlasın diye.
devlette her türlü bekliyorlar demekki.Benim özeldeki doktor 40 a kadar gelmezse artık sezaryen diyor suni sancı vs hiç konuşmadı.Benim devletteki doktorum 41 e kadar beklerim hala sancın açılman yoksa suni sancı veririm demişti.
- 28 Ağustos 2023
- 1.682
- 1.505
- 53
- 32
Ben de hep aynı durumdayım sürekli ağrım sancım var yatıyorum dinleniyorum benim de geçiyor . Bakalım nereye kadar gidecek . Ama bu ara çok zor geliyor bana bir yandan hemen doğsun istiyorum bir yandan da çok korkuyorumBenim 34 ten sonra genelde hep sancı çıkıyor ama dr çok rahat davranıyor anlamadım bende. Evde azıcık hareket etsem ölüyorum ağrıdan ya o an gidip doğurasım geliyor dinlemekle geçiyor ama sürekli dinlenmekte mümkün değil
Bugün benim de nstde sancım çıktı 80 lerdeydi ama ağrım olmadı.Sadece vajinaya sanki bebek hareket ettikçe baskı oluyormuş gibi bir his oldu.Doktor sen hissetmiyorsan açılma da olmuyordur gibi bir şey söyledi bunlar yalancı kasılmaymış.Doğumu başlatan sancıyı hissedersin dediKızlar Nst me bakın, dün video çekmiştim kağıdı bana vermediler sancı 100 ü vurmuş ama dr bana sancın yok dedi sırf ben endişelenmiyim kurcalamiyim diye öyle demiştir de fazla rahat davranıyor halbuki hemşire sancı hissediyor musun alta doğru baskı var mı diye sormuştu. Bir de ilk defa böyle zik zaklı görüyorum normalde kendi halinde ilerlerdi
- 8 Mayıs 2024
- 169
- 181
- 18
- 26
Kızlar ben de şimdi doktordan çıktım tam 37 haftalık olduk bugün bebek 3200 gram olmuş çatı muayenesi oldum normal doğuma müsait dedi ama eğer bebek kilo almaya devam ederse sezaryen yapacağız dedi boyu da 47 cm olmus . Eğer sezeryan da istiyorsan sezaryen de yaparım seni dedi birkaç gün içerisinde düşün kararını ver dedi tamamen bana bıraktı doktorum
Kızlar beni doktor bugün doğumhaneye çağırmıştı alttan muayene edecekti suyum azalmıştı hatirlatayım . Bende çantamı falan alıp gittim nolur nolmaz diye elimde geldiğince tutmaya çalışacağım dedi suyum tam sınır çizgisindeymiş miktarı ne kadar dedim 8 cm dedi anlamadım anlayan var mı ? Servisk 38mm imiş açılma sancı da olmayınca gönderdi pzt tekrar yine doğumhaneye çağırdı. Bebek geçen haftaya kadar baş gelişti şimdi makat geliş olmuş. Bütün aile doğurmamı bekliyor şu an beni bugün doğurtacak sanmıştık doğumhaneye çağırınca dr yine gereksiz adrenalin yarattım evde su sınırı tam olarak nedir bilen var mı bebekte çok hareketli değil bugün
Canım banada bu hafta aynısı söyledi bide benim suyum fazla çıktı doktor diyet verdi ebede muayenede çağın şuan müsait bebek kilo Alisa daha fazla nornalmdogum olmaz dedi suyum fazla olduğu için ben hamur içi ve tatlı yemiyorum bebek kilo alımı bilmiyorum salı bidsha gidicem normal doğum olursa olur olmazsa sezeryan napalim sen napmsk.istiyorsunKızlar ben de şimdi doktordan çıktım tam 37 haftalık olduk bugün bebek 3200 gram olmuş çatı muayenesi oldum normal doğuma müsait dedi ama eğer bebek kilo almaya devam ederse sezaryen yapacağız dedi boyu da 47 cm olmus . Eğer sezeryan da istiyorsan sezaryen de yaparım seni dedi birkaç gün içerisinde düşün kararını ver dedi tamamen bana bıraktı doktorum
Ya bu su olayını ben anlamadım bizede çoğalmış dedi neye göre çoğalıyor acaba ne göre azaliyor,Kızlar beni doktor bugün doğumhaneye çağırmıştı alttan muayene edecekti suyum azalmıştı hatirlatayım . Bende çantamı falan alıp gittim nolur nolmaz diye elimde geldiğince tutmaya çalışacağım dedi suyum tam sınır çizgisindeymiş miktarı ne kadar dedim 8 cm dedi anlamadım anlayan var mı ? Servisk 38mm imiş açılma sancı da olmayınca gönderdi pzt tekrar yine doğumhaneye çağırdı. Bebek geçen haftaya kadar baş gelişti şimdi makat geliş olmuş. Bütün aile doğurmamı bekliyor şu an beni bugün doğurtacak sanmıştık doğumhaneye çağırınca dr yine gereksiz adrenalin yarattım evde su sınırı tam olarak nedir bilen var mı bebekte çok hareketli değil bugün
- 27 Ağustos 2022
- 4.656
- 7.834
- 88
Happy Mom forumda konu açmıştım ne için kontrol edecek hani suyu azsa az demiştim biri şey demişti belki bebek o an çiş yapmamıştır sıvı az görünmüştür artış var mı diye kontrol edecek yazmış. Az olması bebeğin beslenmemesi ve gelişim geriliğine sebep olduğu için çok önemliymiş acil şekilde alınabiliyormuş 3 günde bir kontrole gidiyorum ben şuan . Gebelik şekerim var fazla olması gerekmiyor diye sordum doktora senin bebek etkilenmemiş şekerden demekki dedi . Ay hiç bilmiyorum ben bugün merdiven inip çıkacam doğurayım gözümün önünde olsun besliyim herkes felaket tellallığı yapıyor bana şu an suyu az diyeYa bu su olayını ben anlamadım bizede çoğalmış dedi neye göre çoğalıyor acaba ne göre azaliyor,
- 29 Nisan 2021
- 4.927
- 7.489
- 108
Ayy bu erkeklerin istifçiliği… benim eşim de öyle asla atmaz bir şeyini. Allem eder kullem eder zorla atarım bendeHeves etmiştim bebekten önce hazır olsun diye. Bizde de eşimin bekarlığından kalan koltuk takımı olan oda vardı onları toplayıp annemlerin garaja koyduk. Öyle oda açtık. Bana kalsa ben atardım da eşim kıyamıyor her yer eşya ruhum bunalıyor.
Son dönemeçlerdeyiz artık ağrımızın olması çok normal. Sen neden korkuyorsun canım hep bi korkudan bahsediyorsun? Merak etme her şey çok güzel olacak , miss kokulu bebeler eve girince çektiğimiz ağrı sancıyı hatırlayamayacağız bile öyle olmasa kim 2 3 4. Çocuğu yapar kiBen de hep aynı durumdayım sürekli ağrım sancım var yatıyorum dinleniyorum benim de geçiyor . Bakalım nereye kadar gidecek . Ama bu ara çok zor geliyor bana bir yandan hemen doğsun istiyorum bir yandan da çok korkuyorum
Ya ben ilk gebeliğimden kasılmaları hatırlıyorum zaten malum ikisinin arası kısa bana da soruyor sancın var mı vajinaya baskı var mı diye ama ilkinde o kadar kötü olmuştum ki karnım sürekli taş gibi oluyordu. Bunda öyle değilim ama iyi de değilimBugün benim de nstde sancım çıktı 80 lerdeydi ama ağrım olmadı.Sadece vajinaya sanki bebek hareket ettikçe baskı oluyormuş gibi bir his oldu.Doktor sen hissetmiyorsan açılma da olmuyordur gibi bir şey söyledi bunlar yalancı kasılmaymış.Doğumu başlatan sancıyı hissedersin dedi
- 29 Nisan 2021
- 4.927
- 7.489
- 108
Çok acilse alırlar ama değilse 3 4 saatlik açlık bile yeter bekletirlerKızlar planlı sezaryenlerde geceden yemeyi kesiyoruz ya, acil sezaryene alınınca nasıl oluyor? Yemiş olsak bile yapıyorlar mı?
- 13 Kasım 2020
- 1.297
- 2.466
- 83
Zaten çabucak iyileşmeme gibi bir alternatif yok ben de bir de 2,5 yaşında kız var vücut nazlanmadan toparlıyor mecbur uyku duzeni diye birsey ilk günler yok zaten sık sık emzirileceginden o uyanmasa da sen uyandırıp emziriyorsun. Uyku duzeni dediğin gece gündüz ayrımı 15-20 günden sonra olusmaya başlıyor. Ben ilk günler çok uykusuz kalınca süt sağdım koydum dolaba. 2-3 saat uyudum ben uyurken eşim sagilmis süt verdi bebeğe biberonla. Onda da şükür sıkıntı olmadı. Ağırlık memede olduğu müddetçe biberona alışmıyorlar ama tabi emzik vermedim. Denedim aslında emzik alıyor ama çocuk doktoru ısrarla sakın verme dedi. Bir de doktor yarım kundak önerdi yani sadece kollarını saracak şekilde rahat uyuması için ayaklarını kundağa sokma hiç bir zaman dedi. Bu arada 3 kilo doğan bebeğime yenidoğan kıyafetleri tam oldu. 0-3 ay büyük oldu. Hatta 2750 ye düştü 3.gununde o arada premature tulum tam oldu. Şimdi kilo almaya başladı tekrar 2900 ve yenidoğan ölçüsü tam oluyor. Diğerlerinde kolu bacagi kayboluyorYaaa ne güzel anlattın valla ekran fotosu aldım ne güzel çabuk iyileşmişsin inşallah bizlerde senin gibi oluruz bebişin uyku düzeni nasıl ?
- 4 Eylül 2018
- 1.418
- 2.861
- 133
- 36
suyu hayati seviyede olsa zaten doguma alırdı doktor. korkmayın stres yapmayın inşALLAH saglıkla alın bebegınızı kucagınıza.Happy Mom forumda konu açmıştım ne için kontrol edecek hani suyu azsa az demiştim biri şey demişti belki bebek o an çiş yapmamıştır sıvı az görünmüştür artış var mı diye kontrol edecek yazmış. Az olması bebeğin beslenmemesi ve gelişim geriliğine sebep olduğu için çok önemliymiş acil şekilde alınabiliyormuş 3 günde bir kontrole gidiyorum ben şuan . Gebelik şekerim var fazla olması gerekmiyor diye sordum doktora senin bebek etkilenmemiş şekerden demekki dedi . Ay hiç bilmiyorum ben bugün merdiven inip çıkacam doğurayım gözümün önünde olsun besliyim herkes felaket tellallığı yapıyor bana şu an suyu az diye