Kaşık biberon almadım ben ya hemen süt gelmeyince arkadaşım lazım oluyor demişti aslindaBen depend, emzik, kaşık biberon,isimli yastık isimli tulum bide kendime hırka koydum farklı olarak hepsi organizerde ama kabine sığmadı
Şırınga ya da kaşık biberon iyi diyorlarKaşık biberon almadım ben ya hemen süt gelmeyince arkadaşım lazım oluyor demişti aslinda
Duru granül sabun olanda kullandım ben. . Kokusu çok hafif var ama ben bayıldımKızlar bebek kıyafetlerini ilk yıkamada sadece siveno kullandım yumuşatıcı eklemedim almadımda şimdi doğumdan sonra kullanmaya vaşlayınca eklemek istiyorım sivenoda hiç koku yok biraz hafif güzel koksun istiyorum geçen e bebekte bakındım seçemedim siz ne kullandınız alanlar varsa
Ben 3 ya da 4.günde vermiştim o yüzden evde dursun ya geldiğimizde veririmBen ilk günden vermeyi planlıyorum valla emziği
Bende oğluma kullanıyorum hala bilmez miyim rahatlığınıBenim oğlan hemen almıştı emzigi ay rahatlık oluyor kızzz
Ahahha al işte bende öyleyimBende ilk dogjmda orta boy ve bebek cantasi ile gitmiştim bunda kabin boysut sagma makinasini falan goturmeyecegim hastanede varmiş zaten gerek olurs
Aa evet koydum 5 tane yazmayı unutmuşumBebeğe ağız mendili aldınız mı
Mutfak dolaplarının içi bana bakıyor ben onlaraBugun iş yapmaktan totom cikti mutfak dolaplarinin icini düzenledim minnoş çakim kaç saat toplu durdurursa artikgörümcem sagolsun geldi bakti evi de süpürdü hayrina giderkende aldi götürdü oglumu dinleneyim diye temizlikcileri pazartesiye aliyorum son dk bebek surpriz falan yapar diye korkumdan son haftalarimi da kişisel bakima harcayacagim ocakt zam yapcaklarmis temizlik icin giden kadinlarda aklinizda olsun kizlar alacak olan varsa
Suyu gayet iyi ama bende bir aydır yüksek tansiyon olduğu için artık bebek benden yeterli beslenemediğinden gelişimi durdu. Kızımda da aynısı olmuştu. Beklediğim bir tabloydu. Yakın takipte olunca ve sürekli tansiyon takibi yapınca sorun olmuyor şükürler olsun.Neden durmuş ki suyu mu azalmaya başlamış acaba biraz erken değil mi
İnsallah size de hayırlı sağlıklı dogumlar dilerimGruptan aynı gün kızıma arkadaş geliyor hadi bakalım inşallah çok güzel geçer doğumumuz
Şırıngayla biraz zorlandım diye düşündüm ben elim ayam.titrer ondan kaşık biberon daha iyi gibiŞırınga ya da kaşık biberon iyi diyorlar
Benim kendi kıyafetlerim kaldı ya bugün yıkadım pijamaları kuruşa da utulesem ,Ben 3 ya da 4.günde vermiştim o yüzden evde dursun ya geldiğimizde veririm
Bende oğluma kullanıyorum hala bilmez miyim rahatlığınıilk günden değil de sonraki günlerde vereceğim
Ahahha al işte bende öyleyimorta boydan kabin boy geçtim nerdeyse oğlumun anne bebek çantasıyla gidecem asdghj bende koymadım süt sağma makinesi anacım zaten sağılmıyor ki boşuna memeye eziyet valla
Aa evet koydum 5 tane yazmayı unutmuşum
Bende bitirdim dolap icleri cok şükür 1 ayda tüm ev resmen oğlanla ancaBugun iş yapmaktan totom cikti mutfak dolaplarinin icini düzenledim minnoş çakim kaç saat toplu durdurursa artikgörümcem sagolsun geldi bakti evi de süpürdü hayrina giderkende aldi götürdü oglumu dinleneyim diye temizlikcileri pazartesiye aliyorum son dk bebek surpriz falan yapar diye korkumdan son haftalarimi da kişisel bakima harcayacagim ocakt zam yapcaklarmis temizlik icin giden kadinlarda aklinizda olsun kizlar alacak olan varsa
Hastanede şırıngayla veriyor hemşireler ama evde bana kaşıkla ver demişti çocuk doktoru cok zordu o da ya damla damlaŞırınga ya da kaşık biberon iyi diyorlar
Ben bebeğe 4 tane yedek.koydum cokmu acaba yaHemen anlatıyorum
Bebeğe bi organizere hemşireye verilecekleri koydum
Bez
Alt üst takım
Zıbını
Şapka eldiven
Penye battaniyesi
Bebeğe extra 2 takım
Penye battaniye
3 zıbın
2 çorap
2 eldiven
1 kalın batanniye
1 müslin örtü
Yedek şapka
1 tülbent
Kendime;
Sabahlık
2 pijama takımı
1 emzirme sütyeni
1 atlet
3 külot
2 çorap
Terlik
Baş örtüsü
Gümüş kapak
( meme ucu kremini de koyacağım şu an kullandığım için koymadım)
15 adet bez
1 ıslak mendil
2 alt açma örtüsü
Pişik kremi
Sadece benim kişisel bakım eşyalarım kaldı
Bu da olmalı dediğiniz bişey varsa yollayın gelsin kızlar
Aman lazim olmuyor zaten dedigin gibiBen 3 ya da 4.günde vermiştim o yüzden evde dursun ya geldiğimizde veririm
Bende oğluma kullanıyorum hala bilmez miyim rahatlığınıilk günden değil de sonraki günlerde vereceğim
Ahahha al işte bende öyleyimorta boydan kabin boy geçtim nerdeyse oğlumun anne bebek çantasıyla gidecem asdghj bende koymadım süt sağma makinesi anacım zaten sağılmıyor ki boşuna memeye eziyet valla
Aa evet koydum 5 tane yazmayı unutmuşum
Erken temizletmissinMutfak dolaplarının içi bana bakıyor ben onlaraben temizlği 1 ay önceden yaptırmıştım yalnız buzdolabım fecaat onu bi temizlesem iyi olacak ama bi bulaşık yıkadıktan sonra pert oluyorum ben
Bugün hastane çantası hazırlandı, yarın puset minderi ve emzirme yastığını yıkayım bari ay daha büyük oğlanın beşiği kurulacak
Benim oglum dogdugunda emmedi emme refleksi gelişmemiş dediler silikon uç ile memeyi tutturdum ama meme ucum cok küçüktü ememiyordu sagip sagip eds kasik denerken hep bogazina kacirdim en son biberonu bastim vallaİlk defa anne olacaklara küçük bir tavsiye, bebeği asla biberon ile beslemeyin özellikle ilk gunlerde. Çünkü biberona alıştığı zaman asla memeyi tutmuyor. Ben ilk çocuğumda kaşık götürmüştüm onunla verdim biraz zor oluyor bir kaç gün ama sonra tutuyor memeyi, eğer biberon ile beslerseniz daha yoğun şekilde geldiği için ve karnı doydugu için memeyi reddediyor bebek
Ama sıkışık değilken de olur muCanım o bendede oluyor ter zannediyordum altıma kaciriyorum meğerkoklayinca anladım ben disardayken oluyor bana çok yurudugum zaman
Kız helal olsun valla bu ne enerjiBugun iş yapmaktan totom cikti mutfak dolaplarinin icini düzenledim minnoş çakim kaç saat toplu durdurursa artikgörümcem sagolsun geldi bakti evi de süpürdü hayrina giderkende aldi götürdü oglumu dinleneyim diye temizlikcileri pazartesiye aliyorum son dk bebek surpriz falan yapar diye korkumdan son haftalarimi da kişisel bakima harcayacagim ocakt zam yapcaklarmis temizlik icin giden kadinlarda aklinizda olsun kizlar alacak olan varsa
Biz anlamıyoruz ama gene kaçıyor bence canımAma sıkışık değilken de olur muhiç tutmadan hemen gidiyorum hapşırır da kaçırırım diye
Zor ki ne zor, hele bir de benim oğlanda uzamış sarılık vardı asla uyanmıuordı uykulu uykulu gelde şırıngayla ver. İlk ay bu yüzden çok az kilo almıştı 2.aydan sonra biberona geçtim de rahatladım ama o zamana kadar da yine de etkin emmedi oğlum. Olmayınca olmuyor bazenHastanede şırıngayla veriyor hemşireler ama evde bana kaşıkla ver demişti çocuk doktoru cok zordu o da ya damla damla
Yani bence çok, benim ev de yakın olduğu için fazla koymadım canımBen bebeğe 4 tane yedek.koydum cokmu acaba ya
Kv bendeydi , oğlanla başedemem diye hazır oda burdayken temizleteyim dedim gidecekti çünkü. Canım anamın torun hasretinden erken geleceğini bilsem bende bu vakitler temizletirdimAman lazim olmuyor zaten dedigin gibi
Erken temizletmissinbenimde buzdolabi kaldi yarin insallah halledecegim onu da her hafta siliyorum batiyor arkadaş sinir şey
Benim oglum dogdugunda emmedi emme refleksi gelişmemiş dediler silikon uç ile memeyi tutturdum ama meme ucum cok küçüktü ememiyordu sagip sagip eds kasik denerken hep bogazina kacirdim en son biberonu bastim valla17. Gün memeyi tutturdum sonra meme reddi yapti 17 gunde sütüm azaldi cunku sagma ile dönmedi degirmen bu sefer ek mama veriyordum 1 2 kere biberon ile baktim meme reddi var bende eds hortumunu serce parmagimla verdim meme sandi geri döndü azmettim 3. Ayda mamayi kestim sütü cogaltana kadar anam agladi 20 kilo aldim
Al benden de o kadarKız helal olsun valla bu ne enerjiben salondan mutfağa gidince yoruluyorum iyice tembelleştim