Nst için bir şey diyemiyorum çünkü 2. Nst benim daha .Nst'de iken sanki daha aşağıdan tutturuyorlar üst kısmını elleriyle kontrol edip. O mu acaba karnin aşağı inmesi? Bir de doğum pozisyonuna geçmesi ile kanala girmesi farklı şeyler mi? Benimki 28. haftadan beri baş geliş, o mu acaba kanala girmek?
Kalçam ağrımiyor bacaklarımın iç tarafında galiba ama çatı ağrısının ne olduğunu git gide daha iyi anlıyorum. Çok ağrım oluyor artık bacaklarımın arasına yorgan dolamadan yatamıyorum. Ayrıca yine midem bulanmaya başladı. Farklı şeyler dediğiniz gibi galiba. Benim bebek de daha da hareket etmeye başladı. Bebek hareketlenirse doğum yakın oluyormuş gibi bir şey okudum. Kardeşim önümüzdeki perşembe doğacak bence diyor 38+3 oluyor o zaman. Kaynanam da gelecekmiş ne zaman doğum diye soruyor. Sanki kendisi ne zaman doguracagini biliyordu, nasıl bilmiyorsun diyor bir deBana geçen hafta bebek doğum pozisyonuna geçmiş ama kanala girmemiş daha dedi dr. O yüzden farklı şeyler olduğunu düşünüyorum.
Bu arada sabah Instagramda bir şey gördüm 30lu haftalarda ağrılar bacağın iç taraflarında ise doğum kolay oluyormuş, kalça taraflarında ise doğum zor oluyormuş. Çatının açılmasıyla ilgili galiba bu ağrılar.
Bana da sürekli aynı soru geliyorKalçam ağrımiyor bacaklarımın iç tarafında galiba ama çatı ağrısının ne olduğunu git gide daha iyi anlıyorum. Çok ağrım oluyor artık bacaklarımın arasına yorgan dolamadan yatamıyorum. Ayrıca yine midem bulanmaya başladı. Farklı şeyler dediğiniz gibi galiba. Benim bebek de daha da hareket etmeye başladı. Bebek hareketlenirse doğum yakın oluyormuş gibi bir şey okudum. Kardeşim önümüzdeki perşembe doğacak bence diyor 38+3 oluyor o zaman. Kaynanam da gelecekmiş ne zaman doğum diye soruyor. Sanki kendisi ne zaman doguracagini biliyordu, nasıl bilmiyorsun diyor bir de
Bizimde karın çevresi küçük çıktı benim dr hiç umursamıyor sadece karın çevresi küçük çıktığı için , zayıf yapılı diyor ilk gebeliğimde de karın çevresi küçüktü oğlumun çok şükür sağlıklı doğduKızlar 34+3 olduk, bugünkü kontrolde bebeğin karın çevresi küçük çıktı. Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu. Korkmalı mıyım?
Ahahah bizim de var. Çünkü hem ben hem eşim oğlak burcuyuz ve yay istemiyoruz. Bebek adam bu haftayı atlatirsa oğlak olacak. Sonraki haftayı atlatirsa babasının babalık iznini yakmayacakBana da sürekli aynı soru geliyorbizde hareket hiç azalmadı hep çoktu. Ben de 38. Hafta bekliyorum ama sizle aramızda zaten 1 hafta falan var galiba, bugün kuaför de dedi gelir bir iki haftaya diye. Bakalım nasip, oğlak burcu olsun da bizim biraz burç takıntımız var babasıyla. Yay istemiyoruz.
Benim kalça taraflarında ve çok fenayım, kalçam bacağımdan ayrılacakmış gibi bi ağrı var neyseki sezaryen olacağımBana geçen hafta bebek doğum pozisyonuna geçmiş ama kanala girmemiş daha dedi dr. O yüzden farklı şeyler olduğunu düşünüyorum.
Bu arada sabah Instagramda bir şey gördüm 30lu haftalarda ağrılar bacağın iç taraflarında ise doğum kolay oluyormuş, kalça taraflarında ise doğum zor oluyormuş. Çatının açılmasıyla ilgili galiba bu ağrılar.
Ben adet olmadan önce adet olacağımı anlardım. Belim ağrırdı, halsiz olurdum, bildiğiniz Pms yani. Hamile olacağım zaman hiçbir belirtim yoktu adete dair. Hamilelik belirtim de yoktu. Yerleşme kanamam da olmadı. Testi 2 gün sonra yapmıştım beklenen adet tarihinden. O zaman pozitif çıktı.Kızlar bir şey sorucam size adet günüm geçti normalde düzenli olurum geç olsam bile ayın 15 inde adet olurum şimdi kafama takılan konu şu eğer hamileysem şimdiye kadar neden yerleşme kanamsı yaşamadım adet olacaksam da neden hiç belirtim yok test alıp hayal kırıklığı da yaşamak istemiyorum artık bi gebelerim geçirdim düşükle sonuçlandı mesela onda lekem geldi adet olmadım diye şüphelenip test yapmıştım hamileliğimi öğrenmiştim. Sorum şu Bugüne kadar leke gelmemesi hamile olmadığımı mı gösteriyor acaba? Bir bilginiz var mı
Benim yerleşme kanaman olmadı olmak zorunda değil benceKızlar bir şey sorucam size adet günüm geçti normalde düzenli olurum geç olsam bile ayın 15 inde adet olurum şimdi kafama takılan konu şu eğer hamileysem şimdiye kadar neden yerleşme kanamsı yaşamadım adet olacaksam da neden hiç belirtim yok test alıp hayal kırıklığı da yaşamak istemiyorum artık bi gebelerim geçirdim düşükle sonuçlandı mesela onda lekem geldi adet olmadım diye şüphelenip test yapmıştım hamileliğimi öğrenmiştim. Sorum şu Bugüne kadar leke gelmemesi hamile olmadığımı mı gösteriyor acaba? Bir bilginiz var mı
Anldım mesela ben hamile kaldığımda 3 gün önceden leke gelmişti ama ben kendi vücudumu tanıdığım için normalde leke geldiği gibi en geç en geç o gece olurdum max 5 saat yani 3 gün ust üste gelince şüphelendim beklenen adet günümde test yaptım pozitif çıkmıştı. Şimdi ye bakınca hiç lekem yok sadece kaç gün önce çok hafif bel ağrım vardı oda geçtiBen adet olmadan önce adet olacağımı anlardım. Belim ağrırdı, halsiz olurdum, bildiğiniz Pms yani. Hamile olacağım zaman hiçbir belirtim yoktu adete dair. Hamilelik belirtim de yoktu. Yerleşme kanamam da olmadı. Testi 2 gün sonra yapmıştım beklenen adet tarihinden. O zaman pozitif çıktı.
Canım bnde geçen hafta öyleydim çok şiddetliydi ishal kusma su bile içememiştim iki kere serum taktılar enfeksiyon yüksek çıkmıştı bnde doktor antibiyotik verdi onuda içemedim kusmaktan sonra bulantı için iğne yaptılar bide reflor diye takviye probiyotik aldım ben eczaneden anca bu hafta kendime geldimHanımlar selamlar 34 + 4 olduk bugün doktora gittim bebişin kilosu iki 600 dedi ama ben çok kötüyüm ishal kusma bir haftadır mahvetti beni test bile yapmadı doktor özel hastaneye gidiyorum ama gerek yok yapsak da hiçbir şey yapamayız dedi böyle olan var mı bir haftadır ishal kusma perişan haldeyim
Canım bana doktor enfeksiyon testi bile yapmadı anlamadım ne serum verdiler enfeksiyon testi Ref lor verdi ama Ref lor neyle kullandın çok midemi bulandırıyorCanım bnde geçen hafta öyleydim çok şiddetliydi ishal kusma su bile içememiştim iki kere serum taktılar enfeksiyon yüksek çıkmıştı bnde doktor antibiyotik verdi onuda içemedim kusmaktan sonra bulantı için iğne yaptılar bide reflor diye takviye probiyotik aldım ben eczaneden anca bu hafta kendime geldim
Öbüründe gelmişti gelmeme ihtimali var yaniBenim yerleşme kanaman olmadı olmak zorunda değil bence
Ben hala çalışıyorum canım bu hafta son haftam. Ama çok zorlanıyorum. Dersim de fazla . Son hafta dişimi sıkıcam artık
Çok sıvı kaybettiğim için vitaminli bişeyler taktılar canım düzelmeyince ertesi gün tekrar taktılar ama ben haftasonu kötüleşmiştim acilden yaptırdık. reflor toz olarak aldım ben activia yoğurtun içine döküp öyle yedim günde bir kereCanım bana doktor enfeksiyon testi bile yapmadı anlamadım ne serum verdiler enfeksiyon testi Ref lor verdi ama Ref lor neyle kullandın çok midemi bulandırıyor
Ben de oğlak burcuyumAhahah bizim de var. Çünkü hem ben hem eşim oğlak burcuyuz ve yay istemiyoruz. Bebek adam bu haftayı atlatirsa oğlak olacak. Sonraki haftayı atlatirsa babasının babalık iznini yakmayacakÇünkü 25'ine kadar izinli şu anda. 28'inden sonra doğsa üzerine babalık izni de kullanabilecek. Ben de 2025 bebeği olsun istiyorum. Bakalım bebek ne düşünüyor içeride bugün yine kafasını kasiyordu oğlum acaba ne zaman gitsem diye
Senin için iyi olmuş o zaman canımBenim kalça taraflarında ve çok fenayım, kalçam bacağımdan ayrılacakmış gibi bi ağrı var neyseki sezaryen olacağım
Amin canım teşekkür ederimAyy işin zor canım.rabbim kolaylık versin doktor hangi acil durumda gel.dddi
Kabak çekirdeği , kaşar , muz , avokado diye biliyorum. Birde nesquik in top şeklimde olan kahvaltılık gevreği de kilo yapıyor demişlerdi.Dr bana normal demisti ama bana kilosu az geliyo ya33.hafta bebek 1 kilo 650 gr. Kilo almasi icin ne yiyosunuz kizlar? Muz cok duyuyorum. Baska ne olabilir?
Maşallah çok tatlıKızlar ben şimdi kontrolden çıktım şükür olumsuz bir durum yokmuş
Ben sezaryen olur diyordum ama dpktor normali deneyelim sen de istersen dedi . Ben sezaryen den çok korkuyorum o yüzden tamam dedim .
Ama bizim bebiş önden gidiyor. Doktor yine de olur ama şekerli şeyler yeme bu iki hafta bırak dedi . D vitaminini gittiğim prof bırak demişti kendi doktorum hayır başla tekrar dedi .
Bebiş 36. Haftadayız 3300 olmuş . 4 ü geçmezse normal denicez .
Ve kızlar benim bebiş kanala girmiş biraz korktumDoktor ocağı beklemeyebilir dedi 30 Aralık tahmini doğum yazıyor . Suyum gelirse falan neler yapacağımı anlattı . Haftaya salı hareketlere başla ve bol ada çayı iç dedi .
Bu da Kuzey bey teyzeleri
İyi yapmışsın , bende haftaya halletmeyi planlıyorum. TemizlenelimKızlar ben ağda işini hallettimzaten az olduğu için acısı çok olmadı ama doğru pozisyona ulaşmak çok zordu. Ekimde yaptırdığımda karnım bu kadar büyük değildi rahat dönüyordum bacağımı kaldırabiliyordum. Bugün baya işkence gibiydi. Ama şükür kurtuldum. Çanta da tamam, artık doğuma gidebilirim gönül rahatlığıyla.
Maşallah prenseseBizim de bugün kontrolümüz vardı. 37+3 3500 kg olmuş bebiş.Bizim kızçe kordonu kafasının üstünden diğer tarafa doğru geçirmiş çok şükür ki boynunda değil. Geçen haftada öyleydi durumu. Haftaya cumaya kadar almış oluruz dedi sayılı günlerimiz kaldı kavuşmak için çok heyecan verici
Ben linkteki ürünü aldım. Beğendik biz.Kızlar bebek odasına kirli sepeti olarak ne aldınız beni linkler misiniz?
Çok geçmiş olsun canım , aslında en azından sıvı kaybın için bile bir şeyler verebilirdi öylece eve göndermesi seni garip olmuş. Haşlanmış patates falan denedin mi ?Hanımlar selamlar 34 + 4 olduk bugün doktora gittim bebişin kilosu iki 600 dedi ama ben çok kötüyüm ishal kusma bir haftadır mahvetti beni test bile yapmadı doktor özel hastaneye gidiyorum ama gerek yok yapsak da hiçbir şey yapamayız dedi böyle olan var mı bir haftadır ishal kusma perişan haldeyim
Umarım iyidir çok geçmiş olsun. Haftanız iyi çok hızlı toparlarValla benim ilk defa crp yüksek çıkmış hamilelik surecim de.eger kandaki enfeksiyonu demisse crp yok idrar demisse farklı bı enfeksiyon oluyor artık.
Amin inşallah Sağol cnm
Crp kanda çıkar canım.
Sağol canım
Hafif yüksek ama Dr idrar da enfeksiyon demiş sanciyi o tetikledi sanırım bilemiyorum ki.kimseyi de telaslandirmak istemiyorum sadece ilerleyen haftalarda kan idrar düzenli verilmeli die düşünüyorum.
Evet dün gönderdim bı kaşık kdar sonra bidaha çıkmadı.aksama doğru aradılar süt gondermedin die.ben de çıkmadı dedim senin gönderdiğin o bı kaşığı ben 2 3defa da verdim dedi.
Su patlamadı cnm.nst de sancı cikti sürekli.buyuk ihtimal idrarda enfeksiyon çıktı bilmiyorum ki. İdrarda daha önce de 2 kez küçük enfeksiyonlar çıkmisti birer içimlik antibiyotik kullandım geçmişti.
Ben doğurdum cnm.kizim yenidoğan yoğun bakımda.solunumunda sıkıntı varmış.makinadan destek alıyor.
Benim normalde de düşük dururdu cnm.doğumda da tansiyon düşmüş