• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Doğum yapmış annelerimiz , nasıl gidiyor bebekli hayat ? Bize biraz spoiler verin 🥰😂
Hayat uykusuz ama çok güzel😅 öncelikle ameliyat hali 4 günde geçti gitti bende. Yere eğilme oturma vs normale döndüm. İlk gün gibi olmuyor zaman çabuk geçiyor ve iyileşiyorsunuz hızlıca. Çok aşırı kanamam da olmadı normal boy ped iş görüyor. Hastanede bir gece kaldım ve ben de oğlum da sadece ikişer takım kıyafet kullandık. İlk başlar bebeğin kakasi koyu ve sümükümsü yapıda geliyor. Sonrasında açık yeşil geldi. Şimdi ise acık sariya dönüp hafif katilasti. Süreç böyle bilginiz olsun diye yazıyorum. Erken doğunca sarılık oluyorlar genelde biz de olduk bir gece hastanede fototerapi de aldık. Doktorların 2 saatte bir besleyin demesine bakmayın. Eğer haftası erken doğduysa saat başı emzirin en az 15 dk. Sarılık başka türlü önlenmiyor. Gazini muhakkak çıkarın. Bazen emince huzurla uyuyakalıyor direk yatirasi geliyor insanın ama 15-20 dk sonra çığlık kiyamet gaz sıkıştırıyor. Son olarak kendiniz de uyumayı ihmal etmeyin uyuyunca, su içince ve yemek yiyince süt oluyor. Sakın diyet yapmaya kalkışmayın başlarda. Zaten doğum kilosunun çoğu 10 gün içinde kendiliğinden gidiyor. Bir de kimsenin sizi strese sokmasina izin vermeyin. Biz lohusayiz biz adamı strese sokabiliriz 😂😂

Ya internetten baktım Nisan tek seferde gelmeyebiliyormus böyle akıntı şeklinde olabiliyormuş ikinkere tuvalete gidince kırmızımsı geldi işte akıntı🥺
Direk kırmızı renkse doktoruna haber ver yinede canım nişan daha şeffaf kahverengi ya da hafif kırmızılık iceriyor

Günaydın anneler 🌸 kontrolden çıktık bebiş doğum kanalına girmeye başlamış. 23 Ocak gibi doğum planlıcaz dedi ama bu süreçte kasılma vs olursa katı yemeyi kes ve gel dedi😂 yani bu bacak bacak üstüne atamama durumu galiba doğru🥹
Normal mi sezeryan mi sizinki? Bana da dr en son 23 ocak sezeryan demisti

Hayat uykusuz ama çok güzel😅 öncelikle ameliyat hali 4 günde geçti gitti bende. Yere eğilme oturma vs normale döndüm. İlk gün gibi olmuyor zaman çabuk geçiyor ve iyileşiyorsunuz hızlıca. Çok aşırı kanamam da olmadı normal boy ped iş görüyor. Hastanede bir gece kaldım ve ben de oğlum da sadece ikişer takım kıyafet kullandık. İlk başlar bebeğin kakasi koyu ve sümükümsü yapıda geliyor. Sonrasında açık yeşil geldi. Şimdi ise acık sariya dönüp hafif katilasti. Süreç böyle bilginiz olsun diye yazıyorum. Erken doğunca sarılık oluyorlar genelde biz de olduk bir gece hastanede fototerapi de aldık. Doktorların 2 saatte bir besleyin demesine bakmayın. Eğer haftası erken doğduysa saat başı emzirin en az 15 dk. Sarılık başka türlü önlenmiyor. Gazini muhakkak çıkarın. Bazen emince huzurla uyuyakalıyor direk yatirasi geliyor insanın ama 15-20 dk sonra çığlık kiyamet gaz sıkıştırıyor. Son olarak kendiniz de uyumayı ihmal etmeyin uyuyunca, su içince ve yemek yiyince süt oluyor. Sakın diyet yapmaya kalkışmayın başlarda. Zaten doğum kilosunun çoğu 10 gün içinde kendiliğinden gidiyor. Bir de kimsenin sizi strese sokmasina izin vermeyin. Biz lohusayiz biz adamı strese sokabiliriz 😂😂
Yaaa ne güzel anlattın 😍 valla ekran fotosu aldım 😅 ne güzel çabuk iyileşmişsin inşallah bizlerde senin gibi oluruz 🙏🏻 bebişin uyku düzeni nasıl ?

Ya internetten baktım Nisan tek seferde gelmeyebiliyormus böyle akıntı şeklinde olabiliyormuş ikinkere tuvalete gidince kırmızımsı geldi işte akıntı🥺
Yavaş yavaş nişan geliyordur belki. Bana da doktor pembe akıntı gelebilir panik olma normal dedi. Kanama olmadığı sürece sıkıntı yok dedi.

Bende 34+6da doğum yaptım hiç ciğer geliştirici fln vurmadilar.beni sezaryen için hazırlayan hemşireye söyledim ciğer geliştirici vurulmayacak mi die.daha küçük haftalar için vuruluyr o iğne dedi ve vurmadilar.

Cnm bende aynı şeyden muzdaribim.sezaryen oldum.bende enfeksiyon varmış bebeğe geçmiş enfeksiyon.kuveze aldılar 2 tane antibiyotik başladılar.biri 10gunluk biri 7gunluk.erken doğduğu için solunumunda sıkıntı oldu.cihaza bağladılar vs derken sarılık oldu mavi ışık verdiler.tam 10gun kaldı.
Merhabalar.. bebişlerin crp seviyesi kaçtı? Bizim ki 2.3 . İlaç tedavisine başlarlar mı?

Yavaş yavaş nişan geliyordur belki. Bana da doktor pembe akıntı gelebilir panik olma normal dedi. Kanama olmadığı sürece sıkıntı yok dedi.
Tamam ozaman aynen sürekli bir kanama yok bendede kuzum peceteye silince akıntıyla geldi 🥺doktorumun numarası yok eşimde çalışıyor o yüzden soramadım malesef

Kızlar biz bugün son kontrolümüze geldik. Pazartesi doğum var inşallah. Geçen gün gelen mukus tıkacı diye bir şeymiş kanama ve sancı olmadığı sürece normal dedi. Nst deyim şimdi sancı falan yok hiç bende 😅 20 den ileri gitmiyor. Bebeğin kilosu 3540 gr boyu 53 cm olmuş 🥰 Pazar günü akşam ve öğlen sulu yemek ye ertesi gün kabızlık olmasın dedi. Enox ve progestana pazara kadar devam
saglıkcakla gelsin inşALLAH:) aynı bedende son günler :KK200:

Kızlar biz bugün son kontrolümüze geldik. Pazartesi doğum var inşallah. Geçen gün gelen mukus tıkacı diye bir şeymiş kanama ve sancı olmadığı sürece normal dedi. Nst deyim şimdi sancı falan yok hiç bende 😅 20 den ileri gitmiyor. Bebeğin kilosu 3540 gr boyu 53 cm olmuş 🥰 Pazar günü akşam ve öğlen sulu yemek ye ertesi gün kabızlık olmasın dedi. Enox ve progestana pazara kadar devam
Ayy sağlıkla kucağına alırsın inş 🧿🙏🙏

Ayyy bugun rüyamda seni gördüm sabah doğuma giriyormuşsun canım hayır olsun zamanında gelsin bebiş senden 2 gün sonrada benim doğum inşallah🙏🏻

canım sen bizden öndeydin galiba tam kaçın kaçı oldun normal doğum mu deniceksin
38+3 oldum canım pazartesi doktora gittim çatı muayenesi falan oldum normal denicez evet bebeğin kilosu etkilemezse ebe şuan müsait ama bebek biraz daha kilo alırsa olmaz dedi. Bide suyum çoğalmış doktor diyet verdi bana

38+3 oldum canım pazartesi doktora gittim çatı muayenesi falan oldum normal denicez evet bebeğin kilosu etkilemezse ebe şuan müsait ama bebek biraz daha kilo alırsa olmaz dedi. Bide suyum çoğalmış doktor diyet verdi bana
neyse ki az kaldı biraz yemene dikkat edersin canım çok fark yokmuş 38+0 benimde🥹 artık her an herşey olabilir ya🙏🏻

Ben iyim şükür kuzum.iki çocuklu hayata alışmaya calisiyorum🤗🥰..kızım geceleri biraz huysuz uyumak istemio çok fazla,gündüzleri maşallah uyuyor ama gündüzleri de oğlan ayakta 🤣🤣 gece birine gündüz birine yetmeye çalışıyorum 🤣bide o arada evin işleri vs.yuvarlanip gidiyoruz işte 🥰😍
Allah kolaylık versin canım valla iki çocukla eminim zordur 11 gün sonra bende deneyimlicem bakalım 2 çocukla nasıl olcak hayat hem korkuyorum hemde çok güzel olacağına eminim 🥰 allah sağlık versin yeterki geri kalan herşey bi şekilde hallolur..

Back