• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    81
Canım acıbadem yoğun bakım için günlük 10 bin talep ediyordu sen herhangi bir şey ödedin mi?
Arkadaşlar çocuk doğdıgu andan itibaren yapılan hiçbir tetkik yoğun bakım ücretli değildir hangi hastanede olursanız olur devlet özel hastanelere%100 ünün ödemesini yapar hatta ve hatta devlet hastanesinde doğum yapsanız bile yoğun bakımda yer yoksa en yakın yoğun bakım servisi özel de olsa yer boşluğu varsa şevkini yapar koşulsuz şartsız sizden tabiki ödeme isteyeceklerdir ama diş göstermezseniz ödemeyi yaparsınız he şöyle bir durumda var ama o anda onunla uğraşamam veririm derseniz de eskiden tüketici hakem heyetineydi şimdi dava açmak gerekiyor li zaten kazanmama ıhtımaliniz olmadıgı için dosya masrafını falanda hastane ödemek zorunda kalıyor dava acacagıbızı baştan belirtin zaten o zaman geri vites yapıyorlar bende medicana da yapacagım benim özel sağlık sigortam herşeyi karşılıyor bunun ile ilgili hiçbir sıkıntım yok ama özel sağlık sigortası olmayan arkadaşlar bi araştırıp detayları öğrensin muhakkak ben çocuklatıma harcayacagım parayı neden hastaneye yedireyim

Ya ereğli devlet hastanesinde yokmuş erken doğum olunca sevk etmek zorunda kalırız dediler. Echomar da hemşire tanıdık aracılığıyla alev hanımla görüştük burda olursa doğum bende sevk etmek zorunda kalabilirim dedi. Herhangi bir kötü durumda bebeği burda tutamayız dedi. Demekki yeterli değil yenidoğan yoğun bakımı. Zaten 2 sene önce yengem echomarda doğum yaptı bebeğin solum zorluğu vardı doğar doğmaz sevk etmişlerdi

Keşke canım bende o kadar doluyum ki anlatamam herşey üst üste geldi. Servikal uzunluğu bilmiyorum ama açılmam 1 cm 2 hafta önce de 1 cm di ciğer geliştirici yapıldı o zman ama işte bebek ne kadar karnımda durursa o kadar iyi. Dün akşam ki doktor boş bi serum verdi oda işe yaramadı dedi durmuyor bütün köyü senaryoları yazdı anlattı bizi strese soktu başka bir ildeki araştırma hastanesine gidin dedi gittik orda da yatış bile yapmadılar nst baktı açıklık baktı serum verdi 4 saat sonra tekrar gel dedi açılma olmazsa yatış yapamam dedi. İlla suyum gelince mi gitmem gerekiyor bu hastanelerd ben anlamadım ya o kadar ilgisiz insanlara denk geldim ki anlatamam 30 saatten fazladır uykusuzum sürekli hareket halinde dolandım durduk stres de cabası nasıl artmasın kasılmalar
Yaaa bu yenidoğan yoğun bakımın yeterli olmaması canımı sıktı şimdi. İnşallah ihtiyaç olmaz tabii ki ama insan güvenmek istiyor bir yandan. Haftaya randevuya gidince ben de bir konuşayım Alev hanımla bu durumu 😕

Arkadaşlar çocuk doğdıgu andan itibaren yapılan hiçbir tetkik yoğun bakım ücretli değildir hangi hastanede olursanız olur devlet özel hastanelere%100 ünün ödemesini yapar hatta ve hatta devlet hastanesinde doğum yapsanız bile yoğun bakımda yer yoksa en yakın yoğun bakım servisi özel de olsa yer boşluğu varsa şevkini yapar koşulsuz şartsız sizden tabiki ödeme isteyeceklerdir ama diş göstermezseniz ödemeyi yaparsınız he şöyle bir durumda var ama o anda onunla uğraşamam veririm derseniz de eskiden tüketici hakem heyetineydi şimdi dava açmak gerekiyor li zaten kazanmama ıhtımaliniz olmadıgı için dosya masrafını falanda hastane ödemek zorunda kalıyor dava acacagıbızı baştan belirtin zaten o zaman geri vites yapıyorlar bende medicana da yapacagım benim özel sağlık sigortam herşeyi karşılıyor bunun ile ilgili hiçbir sıkıntım yok ama özel sağlık sigortası olmayan arkadaşlar bi araştırıp detayları öğrensin muhakkak ben çocuklatıma harcayacagım parayı neden hastaneye yedireyim
O an ödemek zorunda kalıyormuşsun ama fatura vs herşeyi alıp şikayet ettiğinde alabilen alıyormuş çok fazla şikayet okudum alan da var alamayan da bilmiyorum bir de bu tarz stresle uğraşmamak adına başka hastane tercih ettim. Kuzenim teyzem için de aynı tarz durumu yaşamıştı medikalparkta gidip şikayet edince parasını geri almıştı

Valla ben 36'dayım hala girmedim. Bu cumartesi randevum vardı normalde bebek aşırı hareketliydi o sebeple normalde nst isterdim ama istemeyeceğim yemeklerden sonra hareketini say eğer 10'nun altına düşerse hemen nst sokarız seni dedi. Bana yeni bir stres yükledi yani heralde bu cumartesi girerim
Bilmiyorum ki. Hatta ben sancım yok. Bebeğin hareketlerini hissediyorum dedim. Yok kalp atış düzeni benim için önemli dedi.

O an ödemek zorunda kalıyormuşsun ama fatura vs herşeyi alıp şikayet ettiğinde alabilen alıyormuş çok fazla şikayet okudum alan da var alamayan da bilmiyorum bir de bu tarz stresle uğraşmamak adına başka hastane tercih ettim. Kuzenim teyzem için de aynı tarz durumu yaşamıştı medikalparkta gidip şikayet edince parasını geri almıştı
Tabi ki siz stres olmayın herşey içinize sinsin ama aklımızın bi köşesinde de bulunsun bu bilgi yok öyle hem devletten hem hastadan para almak bu zamanda zaten insanlar neler çekiyor para kazanmak için bide böyle kurnazlara fırsat vermemek lazım

O yüzden insan artık nereye güveneceğini şaşırıyor😔

Girme ihtimali olsa bile aldığı para hiç de normal değil. Çok şikayet okudum hakkında bu konu ile ilgili. 10 gün kalacak diyelim doğum parası dışında neden 100 bin vermek zorunda kalayım ki yoğunbakıma? Çok acımasızca. Bu nedenle vazgeçtim maalesef.
Ya kızımda hatırlıyorum. Özel hastaneydi fakat yoğum bakımı yoktu. Hatta sordum anlaşmalı oldukları hastane vardı orda yapıyoruz demişti. Gerçekten doğumum o hastanede oldu. Sadece hizmet bedeli olsa gerek doğumum 3 bindi bin lirada o hastane almıştı ama tüm tedaviler sonraki kontroller ücretsizdi. Ama ben doğumda yoğun bakımda hastanenin tüm imkanlarından faydalanmıştım. Bu şekil günlük ücret talep edilse asla istemezdim. Birde psikolojik olarak bilerek bebeğimi aldılar çıkarmıolar falan diye çıldırırım.

Evet kardeşimin eşi acil sezeryana alınması gerekiyordu. Bebeğin ameliyatını yapacak doktor ve yoğun bakım ünitesi olan özel hastaneye ambulans götürmüş. Hatta ben ödeme yapmam biz gelmedik imkanım yok demiş. Hastane yok acilden girişiniz var. Hiç bir ücret ödemeniz yok skg ödeyecek demiş. Haklısınız

Kızlar dün geceden beri bebek hareketleri bayağı azaldı ve zayıfladı. belli belirsiz hissediyordum. normalde iki gün sonra gidecektim doktora bugün gittik bir sorun yok NST’ye de bağlandı sancı da çıkmadı kalp atışları da normal ama doğum kanalına yerleşmiş sanırım ondan hareketleri azaldı rahat hareket edemiyor galiba. bana doğum için 10 Şubat‘a gün verdi Ama erken gelirse de sancı olursa da durdurmayız dedi doktor. bugün benim bayağı bir midem bulanmaya başladı bu haftalarda böyle mide bulantısı yaşayan var mı? Burnum sürekli tıkalı şiş kulagım da tıkanıyor beni delirtecek çivi kulağımdaki basınç kaç kez kbbye gittim yapacak bir şey yok diyor.
Başaşağı pozisyon aldı mı canım seninki

Mrba hanımlar doktora gittim. Bebiş 32 hafta 2 kilo olmuş sorun yoktu. Sol tarafım ağrıyor demiştim. İdrar tahlilimde yoğun enfeksiyon bakteri görüldü. Antibiyotik yazdı. İnşallah sorun olmaz bu ya.
Canım ben de sağ böbrek ağrısı vardı ve enfeksiyon da çıkmıştı idrarımda tavsiyem dut kurusu suyu yap iç ve çok su iç

Evet ama çoğu ödememiş sadece sarılıktaki tedavi masraflarını iade eden hastaneler olmuş. Bilmiyorum çok garip ya bunun üzerinden de ticaret döndürülmesi çok acımasızca. Memorial da 5 bin alıyoruz ilaçları hariç demişti
benim oglum 35 gün kaldı yoğun bakımda. cengelkoyde ücret ödemedik

Tabi ki siz stres olmayın herşey içinize sinsin ama aklımızın bi köşesinde de bulunsun bu bilgi yok öyle hem devletten hem hastadan para almak bu zamanda zaten insanlar neler çekiyor para kazanmak için bide böyle kurnazlara fırsat vermemek lazım
Haklısınız diş göstermesek soyup soğana çevirecekler o savunmasız halde
Ya kızımda hatırlıyorum. Özel hastaneydi fakat yoğum bakımı yoktu. Hatta sordum anlaşmalı oldukları hastane vardı orda yapıyoruz demişti. Gerçekten doğumum o hastanede oldu. Sadece hizmet bedeli olsa gerek doğumum 3 bindi bin lirada o hastane almıştı ama tüm tedaviler sonraki kontroller ücretsizdi. Ama ben doğumda yoğun bakımda hastanenin tüm imkanlarından faydalanmıştım. Bu şekil günlük ücret talep edilse asla istemezdim. Birde psikolojik olarak bilerek bebeğimi aldılar çıkarmıolar falan diye çıldırırım.
Kesinlikle çok haklısın. Allah herkese hayırlı doğum versin valla çok sıkıntılı süreçler
benim oglum 35 gün kaldı yoğun bakımda. cengelkoyde ücret ödemedik
Bana öyle dediler valla :(

İkizlerim 28 gündür küvözde biliyorsunuz, hiçbir ücret talep edilmedi. En başta bilerek sorduk ücret alınmaycagı söylendi yenidoğanlar her yerde ücretsiz ama inşallah ihtiyacınız olmasın hiçbirinizin 🙏 . Sadece bebeklerimizin ihtiyaçlarını alıyoruz biz. Bu arada bebişlerimiz çok şükür iyi teyzeleriii belki ayrı ayrı eve gelebilirlermiş ama halimize çok çok şükür 🙏🥲

İkizlerim 28 gündür küvözde biliyorsunuz, hiçbir ücret talep edilmedi. En başta bilerek sorduk ücret alınmaycagı söylendi yenidoğanlar her yerde ücretsiz ama inşallah ihtiyacınız olmasın hiçbirinizin 🙏 . Sadece bebeklerimizin ihtiyaçlarını alıyoruz biz. Bu arada bebişlerimiz çok şükür iyi teyzeleriii belki ayrı ayrı eve gelebilirlermiş ama halimize çok çok şükür 🙏🥲
Kuzum senin bebekler acıbadem grubunda mı

Haklısınız diş göstermesek soyup soğana çevirecekler o savunmasız halde

Kesinlikle çok haklısın. Allah herkese hayırlı doğum versin valla çok sıkıntılı süreçler

Bana öyle dediler valla :(
sanırım hastanenin kurumsalligina yani yukarıdaki bağlantılarına bagli

Canım ben de sağ böbrek ağrısı vardı ve enfeksiyon da çıkmıştı idrarımda tavsiyem dut kurusu suyu yap iç ve çok su iç
Suyu çok ihmal ettim ya. Doktor da söyledi. Malum midede küçüldü. İnanki azcık bişey yiyip içsem rahatsız ediyor. O yüzden galiba. Teşekkür ederim. Dut kurusu suyu da bakayım inşallah

Suyu çok ihmal ettim ya. Doktor da söyledi. Malum midede küçüldü. İnanki azcık bişey yiyip içsem rahatsız ediyor. O yüzden galiba. Teşekkür ederim. Dut kurusu suyu da bakayım inşallah
Ben o kadar su içmeme rağmen 2,5 litre falan içiyordum bana çok içmeni istiyorum dedi tahlillerimi görünce ben şu an üçe 3.3 litreye çıkardım hamdolsun rahatladım

Kızlar hep kötü haber mi olacak benim herif tartının pilini taktı. Tartılır sonra ben tartıldım göbekten göremedim. 😀😀 çağırdım onu mecbur 73 kiloyum 2 aydır kilo almamışım ilk aylarında hızla almıştım. Sanırım 64 civarıydı hamile olduğumu öğrendiğimde. 10 kilo almışım çok sevindim. Kızçede 25 kilo almıştım 😊

Ya ladini özledim yokluğu belli oluyor. Kızın başı yandı kesin evde eşine terör estiriodur 😂kıyamam stresini burda atıyordu.

Back