• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Kızlar biz bugün son kontrolümüze geldik. Pazartesi doğum var inşallah. Geçen gün gelen mukus tıkacı diye bir şeymiş kanama ve sancı olmadığı sürece normal dedi. Nst deyim şimdi sancı falan yok hiç bende 😅 20 den ileri gitmiyor. Bebeğin kilosu 3540 gr boyu 53 cm olmuş 🥰 Pazar günü akşam ve öğlen sulu yemek ye ertesi gün kabızlık olmasın dedi. Enox ve progestana pazara kadar devam
sağlıkla kolaylıkla gelsin vajinal doğum mu planlandı serklajli geceleri bu haftalarda görmek beni çok mutlu ediyor. Darısı bana inşallah 38 39 lar 🥰🥰

Kızlar devlet hastanelerinde 40 haftayı geçince ne kadar bekleniyor açılma yoksa dahi suni sancı veriliyor mu bilginiz var mı?

Kızlar benim kontrolüm vardı 38. haftadayım ilk kez NST bağlandım bebeğin kalp atış nabzı 158 çıkmış doktor yüksek olduğunu bir daha girmemi söyledi yine yüksek çıkarsa hastaneye yatıracakmış. Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı endişeliyim 🥲 Yalnız bebeğim hiç hareket etmediği kadar çok hareket etti ölçümde onu hiç böyle hareketli görmemiştim
Salı günü öyle yorulmuşum daha bugün kendime geliyorum☺️ Sağolun kızlar siz hareketli bebekte 158 normal deyince rahatladım hastanedeki NST’de 120 civari çıktı kalp atışları sevk eden doktor fetal taşikardi falan yazmıştı allah korusun ama hastanedeki doktor her sey cok iyi gelmene gerek yoktu dedi yatıs vermedi 🙏🏼 Bakalım 39 hafta kontrolünde bizi neler bekliyor bu arada ben hala bacak bacak üstüne atma hareketini yapabiliyorum 😁 40 Hafta 15 Ocak’ta doluyor bizim bence tarihini bekleyecek ama bakalım. Allah başka dert vermesin ama boyu 50cmi geçen anneler yenidoğan kıyafetleri olmazsa ne yapacaksınız 😂 Ben 1-2 56cm yedek kıyafet koydum ama hemşireye ilk vereceklerim falan hep 50cm yenidoğan

Kızlar biz bugün son kontrolümüze geldik. Pazartesi doğum var inşallah. Geçen gün gelen mukus tıkacı diye bir şeymiş kanama ve sancı olmadığı sürece normal dedi. Nst deyim şimdi sancı falan yok hiç bende 😅 20 den ileri gitmiyor. Bebeğin kilosu 3540 gr boyu 53 cm olmuş 🥰 Pazar günü akşam ve öğlen sulu yemek ye ertesi gün kabızlık olmasın dedi. Enox ve progestana pazara kadar devam
MaşaAllah canım, Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin 🥰
Benim de hastanede durmayan sancılardan tık yok şuanda, bebekte kanala girmedi gibi hissediyorum hala çünkü ayakları nerdeyse böğrümü delecek 😁 Ay ben de doğurmak istiyorum ya 😑
Şu hale bak 9 ay dualar ettim kızım sakın doğma bırakma kendini diye, şimdi dikiş alındı doğsun diye ediyorum ama o gelmiyor 🤭

neyse ki az kaldı biraz yemene dikkat edersin canım çok fark yokmuş 38+0 benimde🥹 artık her an herşey olabilir ya🙏🏻
Tatlı hamur işi ekmek yemiorum aslında şeker yüklemesi de yaptirmistim şekerim cikmamisti şimdi neden suyu artmış anlamadım 🙁 bu haftalarda böyle akıntılar nornalmi acaba

Tamam ozaman aynen sürekli bir kanama yok bendede kuzum peceteye silince akıntıyla geldi 🥺doktorumun numarası yok eşimde çalışıyor o yüzden soramadım malesef
Sorun olmaz inşallah endişelenme 🌸
saglıkcakla gelsin inşALLAH:) aynı bedende son günler :KK200:
Ah sorma çok heyecanlı 🤩🤩
Ayy sağlıkla kucağına alırsın inş 🧿🙏🙏
Amin canım , hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🙏🏻 seninde az kaldı sayılır 🤩

Ayyy bugun rüyamda seni gördüm sabah doğuma giriyormuşsun canım hayır olsun zamanında gelsin bebiş senden 2 gün sonrada benim doğum inşallah🙏🏻
Yaaaa hayrolsun inşallah 🙏🏻 ay 6 Ocak için planlandı ama sanki yarın doğuracakmışım gibi hissediyorum bende 😂🙈
sağlıkla kolaylıkla gelsin vajinal doğum mu planlandı serklajli geceleri bu haftalarda görmek beni çok mutlu ediyor. Darısı bana inşallah 38 39 lar 🥰🥰
Amin canım inşallah 🙏🏻 sezaryan olacak , dikiş de sezaryanda alınacak direk. Ah bende serklajlı gebeleri ekstra takip ediyorum onlar doğum yapınca daha çok heyecanlanıyorum 🤩 inşallah sende sağlıkla kucağına alacaksın 🙏🏻🙏🏻
Allah başka dert vermesin ama boyu 50cmi geçen anneler yenidoğan kıyafetleri olmazsa ne yapacaksınız 😂 Ben 1-2 56cm yedek kıyafet koydum ama hemşireye ilk vereceklerim falan hep 50cm yenidoğan
Bizim bebiş için doktor hep boyu uzun olacak demişti. O yüzden 50 cm kıyafet almadım ben. Şuan 53 cm olmuş bile bizimkisi 😅
MaşaAllah canım, Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin 🥰
Benim de hastanede durmayan sancılardan tık yok şuanda, bebekte kanala girmedi gibi hissediyorum hala çünkü ayakları nerdeyse böğrümü delecek 😁 Ay ben de doğurmak istiyorum ya 😑
Şu hale bak 9 ay dualar ettim kızım sakın doğma bırakma kendini diye, şimdi dikiş alındı doğsun diye ediyorum ama o gelmiyor 🤭
Doğru zamanı bekliyor annesi 😍🌸

Yaaaa hayrolsun inşallah 🙏🏻 ay 6 Ocak için planlandı ama sanki yarın doğuracakmışım gibi hissediyorum bende 😂🙈

Amin canım inşallah 🙏🏻 sezaryan olacak , dikiş de sezaryanda alınacak direk. Ah bende serklajlı gebeleri ekstra takip ediyorum onlar doğum yapınca daha çok heyecanlanıyorum 🤩 inşallah sende sağlıkla kucağına alacaksın 🙏🏻🙏🏻

Bizim bebiş için doktor hep boyu uzun olacak demişti. O yüzden 50 cm kıyafet almadım ben. Şuan 53 cm olmuş bile bizimkisi 😅

Doğru zamanı bekliyor annesi 😍🌸
Amin canim insallahhh 35 bitti 36 ya girdik bu günlere çok şükür.

cok kolay olsun hersey 🙏

çok güzel gidiliyor valla. beslenme işini çözdükten sonra her sene en az 2 kere 3er günlük kaçamklar yaptık. karı koca olarak bize çok iyi geldi. tabi destek olacak aile bireyleri olması lazım. Şimdiden eylülde başbaşa nereye kaçsak diye bakıyoruz. büyüğü benim aileme, küçüğü babanneye planlıyoruz.
Ay keske bende oyle olabilsem🥲
Ay yok bende yapamam. Eşim bulgaristan göçmeni kaynanam bazen teklif ediyor kızımı alıp 1 haftalığına gitmeyi asssla diyorum. Duramam onsuz ben. Bende geriliyorum şu doğum durumundan dolayı kızımdan ayrı kalıcam diye ama atlatıcaz bi şekilde inşallah ❣️
Benimde hep aklima ya ben yokken basina bisey gelirse sacma sanki yanımdayken basina bisey gelmeyecek mi ama degisik bi kafa yaşıyorum 🥲🤣 bi de benim oglum disarda bunaltmaz anasi gibi sokakçi kac kere tatile gittik 1 kere uzun yolda ilk ciktigimizda cok aglamisti telefon falan acsam susardi ama 0 ekran büyütmek zor 🤣
Kızlar devlet hastanelerinde 40 haftayı geçince ne kadar bekleniyor açılma yoksa dahi suni sancı veriliyor mu bilginiz var mı?
Devlete kendim hic gitmedim ama eltimi 41. Haftada acilma sanci yokken 12 13 saat suni sanci vermisler en son kiyameti koparmis ya beni birakin gidicem ya da sezaryene alin diye tansiyonu düşmüş yaşi da 34 falandi o zaman acil sezaryen olmustu

Salı günü öyle yorulmuşum daha bugün kendime geliyorum☺️ Sağolun kızlar siz hareketli bebekte 158 normal deyince rahatladım hastanedeki NST’de 120 civari çıktı kalp atışları sevk eden doktor fetal taşikardi falan yazmıştı allah korusun ama hastanedeki doktor her sey cok iyi gelmene gerek yoktu dedi yatıs vermedi 🙏🏼 Bakalım 39 hafta kontrolünde bizi neler bekliyor bu arada ben hala bacak bacak üstüne atma hareketini yapabiliyorum 😁 40 Hafta 15 Ocak’ta doluyor bizim bence tarihini bekleyecek ama bakalım. Allah başka dert vermesin ama boyu 50cmi geçen anneler yenidoğan kıyafetleri olmazsa ne yapacaksınız 😂 Ben 1-2 56cm yedek kıyafet koydum ama hemşireye ilk vereceklerim falan hep 50cm yenidoğan
Dün nst ye girdim nabzı 140 lardaydı başta sonra kudurmaya başladı nabzı arttı 180 e dayandı ama karnım hop oturup hop kalkıyor horon çekiyordu içerde heralde cihaz alarm verdi düşün 180 e dayanınca sonra beni yan çevirdiler sakinledi yine 140 lara düştü. Benim oğluş nst ye bağlıyken hep hareketli dr umda hiç sorun görmüyor umarım da öyledir 🙏 ama nabzının hareket anında yükseldiğini kendi gözlerimle gördüğüm için rahatım

Bu arada oğlum 48 cm doğmuştu ilk bir ayda 5 cm uzamıştı yine de kıyafetleri oluyordu küçülmedi en azından 1 ay götürür o kıyafetler

Canım ben 40+3 de doğum yaptım. Suyum gelmeseydi 40+5 de yatışım yapılcaktı. Suni sancı vs verilcekti doğım başlasın diye.

Doğum yapmış annelerimiz , nasıl gidiyor bebekli hayat ? Bize biraz spoiler verin 🥰😂
Biz 11 günlük olduk bile. İlk başta emme problemimiz oldu sütüm var ama sanırım göğüs ucum büyük olduğu için almakta zorlandı silikon göğüs ucu ile vermeye başladım. Şu an ona alıştı hala onla emiyor. Mamayi ilk birkaç gün verdik daha da devam etmedik. İlk bir hafta emzirmek için uyandırmaya çalışmak çok zaman aldı kendi kendine uyanmıyordu asla.Sarılık değerimiz sınırda çıkmıştı ama çok şükür ilerlemedi. Eşimin işi sezon tatilinde böyle denk gelmesi çok iyi oldu ilgileniyor sağ olsun. Ayrıca annem var yanımda onunda faydası çok. Bebeklerimiz kış bebeği olduğu için burunları hemen doluyor kızlar almadiysaniz serum fizyolojikleri alın biz nerdeyse her gün yapıyoruz burnunu temizliyoruz. Sağlık ocağına kontrole gittiğimizde dilinin üstünde beyazlık gördü hemşire pamukçuk olmuş dedi onu temizliyoruz birkaç gündür karbonatlı su ile. Onun haricinde altını temizle emzir besle uyut şeklinde döngü devam ediyor biz de😊

Kızlar bugün benden kırmızımsı hafif mukuslu bir akıntı akıntı geldi 🥺nedir bu nornalmi yaasayan varmi
Nişan mujtemelen kuzum doktorla iletişime geçtin mi şimdi nasılsın?
Yaaa hadi bakalım çok heycanlj sağlıkla gelsin inşallah 🥰
Ayy bi uyandım her yerim tutulmuş kaskatı olmuşum. Şu çatı ağrısı sağ bacağımı kökünden ele geçirmiş resmen ya doğumdan ne kadar sonra geçiyor acaba 😏
Üfff o bende de var ellerimi oynatamıyorum hatta. Bu sabah sol el orta parmağım takıldj hatta kireçlenmiş gibi. Sıkıyorum açınca açılmıyor falan. Fenaaa🤪
Ay keske bende oyle olabilsem🥲

Benimde hep aklima ya ben yokken basina bisey gelirse sacma sanki yanımdayken basina bisey gelmeyecek mi ama degisik bi kafa yaşıyorum 🥲🤣 bi de benim oglum disarda bunaltmaz anasi gibi sokakçi kac kere tatile gittik 1 kere uzun yolda ilk ciktigimizda cok aglamisti telefon falan acsam susardi ama 0 ekran büyütmek zor 🤣

Devlete kendim hic gitmedim ama eltimi 41. Haftada acilma sanci yokken 12 13 saat suni sanci vermisler en son kiyameti koparmis ya beni birakin gidicem ya da sezaryene alin diye tansiyonu düşmüş yaşi da 34 falandi o zaman acil sezaryen olmustu
Evet bende bi dünya felaket senaryoları yazarım çizerim oynarım 🤣 benim yanımda olan benim yanımda olmuş olcak müdahale edebilcem ama benden uzakta olunca benim müdahalem olmayacak o beni çok gerer some başak burcu problems 🤣🤣

Üfff o bende de var ellerimi oynatamıyorum hatta. Bu sabah sol el orta parmağım takıldj hatta kireçlenmiş gibi. Sıkıyorum açınca açılmıyor falan. Fenaaa🤪

Evet bende bi dünya felaket senaryoları yazarım çizerim oynarım 🤣 benim yanımda olan benim yanımda olmuş olcak müdahale edebilcem ama benden uzakta olunca benim müdahalem olmayacak o beni çok gerer some başak burcu problems 🤣🤣
Ay bende başak burcuyum🤣🤣🤣

Ay bi de o var gece her uyandığımda kolum parmaklarım tutmuyordu asdghj neyse az kaldı sahalara hızlı dönüş yapacaz inşallah doğumdan sonra 🤣

Doktorumun numarası yok canım pazartesi kahverengi akıntı olmuştu onu sormuştum gittiğimde doğum yaklaştıkça olabilir normal demişti bidahaki randevum salı günü arada böyle kahverengimsi akıntı geliyor ne uzun nişan mis valla ben anlamadım

Doktorumun numarası yok canım pazartesi kahverengi akıntı olmuştu onu sormuştum gittiğimde doğum yaklaştıkça olabilir normal demişti bidahaki randevum salı günü arada böyle kahverengimsi akıntı geliyor ne uzun nişan mis valla ben anlamadım
Canim sen çatı muayenesi olmuştun dimi o tetikledi muhtemelen. Zaten artık vakit de geldi bikac güne suyun gelebilir sen hazırlıklı ol

Kızlar Nst me bakın, dün video çekmiştim kağıdı bana vermediler sancı 100 ü vurmuş ama dr bana sancın yok dedi 😄 sırf ben endişelenmiyim kurcalamiyim diye öyle demiştir de fazla rahat davranıyor halbuki hemşire sancı hissediyor musun alta doğru baskı var mı diye sormuştu. Bir de ilk defa böyle zik zaklı görüyorum normalde kendi halinde ilerlerdi 😬

Eklentiler

• IMG_9505.jpeg
    IMG_9505.jpeg
    71,2 KB · Görüntüleme: 49
Kızlar Nst me bakın, dün video çekmiştim kağıdı bana vermediler sancı 100 ü vurmuş ama dr bana sancın yok dedi 😄 sırf ben endişelenmiyim kurcalamiyim diye öyle demiştir de fazla rahat davranıyor halbuki hemşire sancı hissediyor musun alta doğru baskı var mı diye sormuştu. Bir de ilk defa böyle zik zaklı görüyorum normalde kendi halinde ilerlerdi 😬
Evet baya sancı çıkmış neden söylemiyor acaba . Biz doktora vermeden fotosunu çekiyoruz . Ama bende hiç sancı çıkmadı . Bir kere sadece 40 göstermişti .

Back