2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Kızlar ya ben bebeğimi silikon uç ile emziriyorum ucum az diye tutmuyordu emiyor ama uyuklayarak işte sürekli ayağını sıkıyorum emiyor biraz sonra yine uyukluyor neyse sonra memeden çekiyorum yatağına koymaya budefa ağlıyor ağzını açıp meme arıyor . Sarılık riskimiz de var diye mama yağıyorum onu içince uyuyor. Ama anlamıyorum yani sütüm var güzel de yutkunuyor bi yarım saat emiyor yani hiç mi tutmuyor acaba o anne sütü onu hiç mememi emip uyumadı hep üstüne mama istiyor

Kızlar 1.ay aşısı için sağlık ocağı arayıp çağırdı 28 nisanda gelin dedi. Benim de o tarihte şehir dışında olma ihtimalim vardı bu aşıyı 1 hafta erken/geç vurdurmanın sakıncası oluyor mu ve sağlık ocağı bunu kabul ediyor mu biliyo musunuz

Kızlar ya ben bebeğimi silikon uç ile emziriyorum ucum az diye tutmuyordu emiyor ama uyuklayarak işte sürekli ayağını sıkıyorum emiyor biraz sonra yine uyukluyor neyse sonra memeden çekiyorum yatağına koymaya budefa ağlıyor ağzını açıp meme arıyor . Sarılık riskimiz de var diye mama yağıyorum onu içince uyuyor. Ama anlamıyorum yani sütüm var güzel de yutkunuyor bi yarım saat emiyor yani hiç mi tutmuyor acaba o anne sütü onu hiç mememi emip uyumadı hep üstüne mama istiyor
Sırf memede kalmak için de ağlıyor olabilir bebeğin belki senin kokunu istiyodur

Kızlar 1.ay aşısı için sağlık ocağı arayıp çağırdı 28 nisanda gelin dedi. Benim de o tarihte şehir dışında olma ihtimalim vardı bu aşıyı 1 hafta erken/geç vurdurmanın sakıncası oluyor mu ve sağlık ocağı bunu kabul ediyor mu biliyo musunuz
Artık 1.ay aşısı yok ki, 2. Aydaki aşılarla birleşti, ikinci ayda 6'lı karma aşı olarak yapılacak. Bence arayıp tekrar sorun

Ya eşin için bi şey demek bana düşmez de gelecek olan misafirin hiç mi aklı yok pes yani. Benim de doğumumun 5. Günü filan teyzem şehir dışından geldi çocuklarıyla kaldı ve eve 15 dk kala annemi arıyo size geliyoruz müsait misiniz diye üstelik akşamın bi vakti yani. Geldi biz gidicek sanıyoruz yattı bi de. Ne ağlamıştım o gün amaaan insanlar çok yoruyor çok haklısın gerçekten ama değiştiremeyeceğin bi durumsa kendini yıpratma derim olan olacak zaten sen içten içe kendini yesen de🥺

Doğum yapan kadının evine yatılıya gelmekte ne demek ya… Çay falan da doldurma canım şimdi bende herşeyi yapıyorum ama bazende kalk çayını kendin al diyorum kesinlikle kalkıp koymam

Bana yatılı gelmiyor da her Allah’ın günü biri geliyor. Bir de bana değil kendilerine uygun güne geliyorlar diğer gün gelin diyorum çocuğun okulu ödevleri var diyorlar napayım yani gelmesinler o zaman cidden her gün iki üç çeşit hazırlık yapıyorum annem gelince yapmazdım normalde ama o da çok hastalandı eve de yollamıyorum burada ona da bakıyorum çok yoruldum bu gelenler ne zaman bitecek acaba hazırlık yapmadan da olmuyor.

Acelya A Acelya A kocan hep mi böyleydi. Bu erkekler çok öküz oluyor cidden ya en iyisi bile yani benimki iyi normalde ana düşüncesiz olabiliyorlar. Misafir neden kocana haber vermiş ve neden köye yatılı geliyorlar çok ilginç cidden gelince kadın yemek yapsın bari sen yapma dicem de olmuyor işte öyle de Allah kolaylık versin bari çatını alıp alt değiştirseydi. Sorsan şimdi çocuğu da çok istemiştir.
Önemli olan misafirin gelmesi değil burda hergün çatkapı birkaç kişi geliyor evimize yeni geçtik köy hayatı arayıp bilgilendirmezler onlara alıştım ama eşimin bana hiçbir zaman böyle şeyleri söylememesi zoruma gidiyor kadının eşi izin almadan tuvalete gitmiyor benimki dünya kadar plan yapmış haberim yok hizmet edecek olan da benim rezil oldum yani sağolsun
Evimde aslında hiç müsait değil yatak eşya sorunum var bir oda var misafir ağırlayabileceğim üç çift var hava buz kesiyor kim nerde yatacak acaba her seferinde tek tek çağır diyorum ama böyle perişanlığı seviyor maalesef

Artık 1.ay aşısı yok ki, 2. Aydaki aşılarla birleşti, ikinci ayda 6'lı karma aşı olarak yapılacak. Bence arayıp tekrar sorun
Bizede birinci ay aşısı için gelecekler miş sistem tam oturmadı dediler belki doğu diye buraya geç geliyor herşey😆tövbe yarabbim
Buarada ben birtürlü fırsat bulup topuk kanı aldıramadım mahkemeye verilirsiniz diyorlar verilsek ne olur acaba ben 2 saat dağ yolunu gidemem tekrar iki bebekle 😭

Günaydın kızlar. Biz de dün öğlen saatlerinde doğduk 3500 kiloyuz ama minicik duruyor ve aynı abisine benziyor. Abisini de düşünüyorum sanki o yeni doğmuş 3 yıl önceye gitmiş gibiyim o kadar benziyor. Sürekli dedesini aradım bir şey yedi mi, dikkat et zıplamasın koltuklarda diye. Dün anladım ki artık bir canlı için değil; iki canlı için sürekli endişe edeceğim. Çok tuhaf bir duygu ilk bebeğini bırakıp doğuma gitmek 🥺
Benim sezaryen biraz zor geçti ama ikinci olmasına yoruyorum. İlki çok kolaymış hiçbir şey anlamamıştım. Bunda çok tansiyon düşüklüğü yaşadım, kan kaybından gözlerim karardı. Hatta anestezi ekibi aralarında konuşuyordu: "hastalara geceden su içmeyin diyorlar sonra böyle tansiyonları düşüyor yazık." Diye. O kadar da şu içmiştim gece 12den önce. Sütüm geldi damla damla ama bebek uykucu çıktı zorla emziriyorum. O berbat çatı ağrısı da geçti çok şükür. Doğum yapanlar: Allah analı babalı sağlıkla büyütmelerini nasip etsin. Doğum yapacaklara da şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum 🌸
Sizle beraber doğum yapan bütün anneleri tebrik ederim.

Kızlar ödem sorunumuz vardı bazılarımızda ayaklarda ben bugün sonunda yan dönebildim yatakta ondan sonra inmeye başladı şükür ya ama tabi yine ayakta kalınca şişiyor da sırt üstü uzanınca inmiyordu yan dönünce inmeye başladı enazından
Benimde ödem sorunum vardı .doğum yaptığım gün indi ayaklarım vs.Ama ilk bebeğim olması biraz bende evham yaptı hep yanımda istedim gece gündüz o yüzden hep ayakta dolandım .dün gece ilkdefa uyudum biraz 2-3 saat .buna bağlı olarak ayaklarım gebelikte olduğundan çok çok daha şiş hatta bacaklarım bile davul gibi

Bu arada tam olarak ne yaşıyoruz biz dediğim günlerden geçiyorum/z .Bu süreç beni çok zorluyor psikolojik olarak.Hamileliğin başından beri kafama taktığım şey yenidoğan dönemiydi.Nasıl bakıcam ,nasıl beslicem,çok küçük insan dokunmaya kıyamıyor diye .Şuan tam ortasındayız .En azından biraz daha toparlasalar kendilerini daha hoyratça bile öper koklarız .Bu kadar naif olmaları beni ekstra strese sokuyor hep bi yapamıyorum düşüncesi oluşturuyor.

Bu arada tam olarak ne yaşıyoruz biz dediğim günlerden geçiyorum/z .Bu süreç beni çok zorluyor psikolojik olarak.Hamileliğin başından beri kafama taktığım şey yenidoğan dönemiydi.Nasıl bakıcam ,nasıl beslicem,çok küçük insan dokunmaya kıyamıyor diye .Şuan tam ortasındayız .En azından biraz daha toparlasalar kendilerini daha hoyratça bile öper koklarız .Bu kadar naif olmaları beni ekstra strese sokuyor hep bi yapamıyorum düşüncesi oluşturuyor.
Annelik içgüdüsüyle onun için en iyisini istesende istemesen de yapacaksın elinden gelenin en iyisini yapacaksın ama herzaman o yetemiyorum bişeyleri eksik yapıyorum daha iyisi nasıl olur düşüncesi aklından çıkmayacak birbuçuk yaşındaki oğlumdada hala ilk günki düşüncelerim gelip gidiyor çorbasını yapıyorum kemik suyu soğan sarımsak havuç evdeki herşeyi koymaya çalışıyorum sağlıklı faydalı olsun diye hala daha ne koyabilirim bu çorbada ne eksik tuzunu bile sofra tuzu kullanmıyorum kaya tuzu, yağı özel zeytinyağı bize kullandığımdan hariç halen daha nasıl iyi bir çorba yapabilirim?uzaydan malzeme gerireceğim nerdeyse tek öğün yediği şey için bunca düşünce var kafamda üstü başı konusunda neler geçiyor oyüzden onun annesi sen olduğun için çok iyi bakacaksın ne kadar kendini eksik görsende🥳

Sagip vermeyi deneseniz bakalim oyle uyucak mi ? Emmek zor geliyo olabilir

Kizlar ben silikon uc ile emzirmeye başladım oyle de gitti, ciplak ucu kesinlikle istemiyor bebegim. Silikonla da gayet guzel emiyor ben de en azindan beslensin diye bu konuya takmamistim. Ama uca bagimli olmak cok zor olacak yaninda tasimayi unutmaman lazim, surekli temizlemek gerekiyo vs.

Bu silikon uc nasil biraktirilir bilen var mi? Ya da nasilsa silikon uçla emiyo deyip gece beslenmelerine biberon dahil etsem mi ?

Kafam cok karisti

Önemli olan misafirin gelmesi değil burda hergün çatkapı birkaç kişi geliyor evimize yeni geçtik köy hayatı arayıp bilgilendirmezler onlara alıştım ama eşimin bana hiçbir zaman böyle şeyleri söylememesi zoruma gidiyor kadının eşi izin almadan tuvalete gitmiyor benimki dünya kadar plan yapmış haberim yok hizmet edecek olan da benim rezil oldum yani sağolsun
Evimde aslında hiç müsait değil yatak eşya sorunum var bir oda var misafir ağırlayabileceğim üç çift var hava buz kesiyor kim nerde yatacak acaba her seferinde tek tek çağır diyorum ama böyle perişanlığı seviyor maalesef
Valla daha 2 gun once kavga ettik hâlâ konusmuyoruz esimle yazdiklarini okudum cvp yazmaya firsatim olmamıştı asiri sinir oldum 🫠 lohusalik zaten zor bide insanim ustune geliyolar iyice dayanilmaz oluyo. 2 cocukla ugrasmak yeterince zorken bide koca koca adamlar ilgi bekliyo bencillik yapiyo kendi agirlasin misafirlerini insan olan zaten kucuck.bebekli eve yatiyo gelmez kalksin kendileri yapsinlar işlerini

Selam arkadaşlar , bugün 40+0 suyu azaldığı için suni sancı başlattılar . İnşallah hemen açılmam olup sağlıkla kolaylıkla normal doğum gerçekleşir . Lütfen bizim için dua edin 🤲🏼 şimdiden herkese teşekkürler 🥰
Allah yardımcın olsun biran önce kucağına alırsın inşallah😇

Valla daha 2 gun once kavga ettik hâlâ konusmuyoruz esimle yazdiklarini okudum cvp yazmaya firsatim olmamıştı asiri sinir oldum 🫠 lohusalik zaten zor bide insanim ustune geliyolar iyice dayanilmaz oluyo. 2 cocukla ugrasmak yeterince zorken bide koca koca adamlar ilgi bekliyo bencillik yapiyo kendi agirlasin misafirlerini insan olan zaten kucuck.bebekli eve yatiyo gelmez kalksin kendileri yapsinlar işlerini
Bende konuşmuyırum herşey üst üste geldi bir de daha bir haftalık doğum yapmışken bana küçücük bişey için küsüp konuşmaması aklıma geldi daha çok sinirlendim 🥺

Kizlar ben silikon uc ile emzirmeye başladım oyle de gitti, ciplak ucu kesinlikle istemiyor bebegim. Silikonla da gayet guzel emiyor ben de en azindan beslensin diye bu konuya takmamistim. Ama uca bagimli olmak cok zor olacak yaninda tasimayi unutmaman lazim, surekli temizlemek gerekiyo vs.

Bu silikon uc nasil biraktirilir bilen var mi? Ya da nasilsa silikon uçla emiyo deyip gece beslenmelerine biberon dahil etsem mi ?

Kafam cok karisti
Valla benim de ilk bebeğimde mememi turmadı silikon uç ile emdi bu bebeğim de öyle oldu çok zorladım emsin diye ama yok olmadı yine silikon uç aldım tabiki zor yani onu tuttur bebeği al kucağına o sırada o düşüyor uç yani zor valla ekstra iş çıkıyor insana ama maalesef ben bide mamayı da biberonla veriyorum artık zaten silikon uçtan dolayı mememi tutmuyor diye zamanla bırakılır mı bilmiyorum kızım da bırakamadım sonra kızım kendisi emmeyi bırakmıştı 3-4 ay zorla emdi zaten. Bunda sa artık emsin de silikon uç ile emsin diyorum biraz büyüyünce acaba bırakır mı uğraşırım yine ama oldu oldu olmadı yapacak birşey yok nereye kadar giderse hiç emmmemesinden iyi çünkğ asla mememi tutmuyor kavga ediyordu ağzını doldurmuyor diye yani

Back
X