2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Kızlar bende dün bebeğimi kucagıma aldım çok şükür. Çok güzel bir duygu. Sezeryan dan kaynaklı ağrılarım var yürümek yataktak kalkmak şuan çok zor geliyor. Kaç güne geçer tecrübeli arkadaşlar varsa eğer dinlemek isterim. Bebeğimi emziriyorum süt yeteri kadar var mı doyuyor mu ondan da emin değilim nasıl anlayacağım 😊
Doğuran annelerin gözü aydın. Bekleyenler de sağlıcakla kavuşsun inşallah bebeklerine

Çok saol canım
Bebişiniz sağlıkla büyüsün 🧿
Ben 4. günümde kendi başıma doğrulmaya başlamıştım 😊
Bez takibi yapın. 24 saatte 5-6 tane çişli bez olması lazımmış bize hastaneden böyle demişlerdi 😊

14 Nisan günü bebeğim sezaryenla dünyaya geldi ancak bu 3 günde sütüm gelmiyor. Sütüm gelmesi için ne yapmalıyım. Biberonla veya kaşıkla mama vermeye çalışıyorum. Sarılık olcak diye korkuyorum.

Kızlar haftası dolacak neredeyse ne bir belirti var ne birşey yarın kontrolümüz var doktor fazla bekletmek istemiyor bence istemiyorum.
Normal doğum istiyorum ne yapar nasıl başlatırlar doğumu.
Başından geçen vardır muhakkak
Benim de 39 doldu bugün. Doktor son kontrolde bekleyeceğiz dedi. En ufak kasılma yok şu ara. Nstde de bir şey çıkmadı. Suni sancı mı verir haftası dolunca bilemiyorum. Suni sancı alınca sezaryene dönebilir diyorlar hiç istemiyorum o yüzden. İnşallah kendi kendine gelir kasılmalarımız, rahatlıkla sağlıkla kucaklarımıza alırız.
Ben hurma, ananas, mango tüketiyorum. Evde top üzerinde egzersiz yapıyorum top üzerinde doğum egzersizi yapıyorum. Merdivende yan yan inip çıkma aksak gebe yürüyüşü vs yapıyorum. Ama kız yerinde çok mutlu şu an 😊

14 Nisan günü bebeğim sezaryenla dünyaya geldi ancak bu 3 günde sütüm gelmiyor. Sütüm gelmesi için ne yapmalıyım. Biberonla veya kaşıkla mama vermeye çalışıyorum. Sarılık olcak diye korkuyorum.
Kolostrum var değil mi ? Ondan sonrası ancak olur. Sağım işimize yarayabilir. Mama aldıysa sarılık olmaz bence.

Sezaryen arkadaşlar çok zor oluyor ama ne kadar yürürseniz o kadar kısa sürüyor ayaklanmanız ben bir tur dedilerse üç tur yürüdüm kahve vs içtim o şekilde kolay atlattım bir de acı eşiği önemli ben tüm ameliyatlarımda kolay ayaklandım ama yine de zor olsa bile yürüyün yürüdükçe çok rahatlıyorsunuz

D vitaminini sağlık ocağı hemen verdi doktorunuz 15 dedi diye bekledik. Doktorların görüş farklılığına takılmayın 15 gündem bir şey olmaz

Süt arttırmak ciddi bir kamp gibi bişi sürekli bişiler yemek içmek ve dinlenme alanı yaratmak gerekiyor ben dinlenme zamanımı akşam son sütü sağıp verme yoluyla buldum böylece o beslenmeyi ve ilk uzun uyku dahil baya uzun bir süre dinlenebiliyorum. Bir de akşam üstü banyo yaptırınca çok rahatlıyorlar yemek ve yemek üstü dinlenmesi de iyi oluyor

Ağlamamak için zor duruyorum bu günler ne zaman geçecek
Haftasonu misafir geliyormuş yatılı üç dört gün kalmaya eşim söylemiyor ben gelecek olan kadından duyuyorum bize geleceklerini neler neler konuşup planlanmış piknik yemekler bilmem ne eşim hşçbirşey anlatmıyor mal gibi kalıyorum sanki gelmelerini istememişim gibi tepkiler verdim ister istemez habersiz olduğum için
Tabi bir yandan küçüğü emziriyorum bşr yandan büyüğün peşinsçden koşup yemeğin yediriyorum bşr yandan yatakları getiriyorum fırsat buldukça sobalı odaya eşim bey tel de konuşuyor ben yatakları yaparım diyor bende güvenerek mutfağa gittim hemen sütleri bulaşıkları halledeyim diye bir geldim hiçbirşey ellememiş telde konuşuyor halen iki çocukta ağlıyor altlarına yapmışlar büyüğün altını tek değiştiremiyorum heryeri batırıyor cebelleşiyorum eşim bey halen telefonda konuşuyor halen telefonda konuşuyor kendimi parçalamak istiyorum bir bardak çayını alıp içmiyor bu sıra daha çay bekliyor bardağı gösterip

Haftasonu misafir geliyormuş yatılı üç dört gün kalmaya eşim söylemiyor ben gelecek olan kadından duyuyorum bize geleceklerini neler neler konuşup planlanmış piknik yemekler bilmem ne eşim hşçbirşey anlatmıyor mal gibi kalıyorum sanki gelmelerini istememişim gibi tepkiler verdim ister istemez habersiz olduğum için
Tabi bir yandan küçüğü emziriyorum bşr yandan büyüğün peşinsçden koşup yemeğin yediriyorum bşr yandan yatakları getiriyorum fırsat buldukça sobalı odaya eşim bey tel de konuşuyor ben yatakları yaparım diyor bende güvenerek mutfağa gittim hemen sütleri bulaşıkları halledeyim diye bir geldim hiçbirşey ellememiş telde konuşuyor halen iki çocukta ağlıyor altlarına yapmışlar büyüğün altını tek değiştiremiyorum heryeri batırıyor cebelleşiyorum eşim bey halen telefonda konuşuyor halen telefonda konuşuyor kendimi parçalamak istiyorum bir bardak çayını alıp içmiyor bu sıra daha çay bekliyor bardağı gösterip
Ya eşin için bi şey demek bana düşmez de gelecek olan misafirin hiç mi aklı yok pes yani. Benim de doğumumun 5. Günü filan teyzem şehir dışından geldi çocuklarıyla kaldı ve eve 15 dk kala annemi arıyo size geliyoruz müsait misiniz diye üstelik akşamın bi vakti yani. Geldi biz gidicek sanıyoruz yattı bi de. Ne ağlamıştım o gün amaaan insanlar çok yoruyor çok haklısın gerçekten ama değiştiremeyeceğin bi durumsa kendini yıpratma derim olan olacak zaten sen içten içe kendini yesen de🥺

Sütün olmadığından eminsen mamayı düzenli ver süt gelene kadar, sarılık riski ortadan kalksın en azından. Tabi süt gelmese de memeni ver sürekli yine de çeksin bebiş. Süt için uyku ve su önemli tabi onun dışında da uzun süre aç kalma. Bugün ecz bi arkadaşım et haşlama yap içine soğan da koy bol bol ye çok süt artırıyor dedi bunu tavsiye edebilirim ben de

Bi de biz şırıngayla mama veriyoruz meme reddi olur diye korkarsan aklında bulunsun

Kızlar haftası dolacak neredeyse ne bir belirti var ne birşey yarın kontrolümüz var doktor fazla bekletmek istemiyor bence istemiyorum.
Normal doğum istiyorum ne yapar nasıl başlatırlar doğumu.
Başından geçen vardır muhakkak
Bende 39+6 hiç bir belirti yok doktor suni sancı ile başlatırız dedi inşallah bu akşam kendiliğinden başlar 🤲🏼

Doğum yapan kadının evine yatılıya gelmekte ne demek ya… Çay falan da doldurma canım şimdi bende herşeyi yapıyorum ama bazende kalk çayını kendin al diyorum kesinlikle kalkıp koymam

Doğum yapan kadının evine yatılıya gelmekte ne demek ya… Çay falan da doldurma canım şimdi bende herşeyi yapıyorum ama bazende kalk çayını kendin al diyorum kesinlikle kalkıp koymam
Bana yatılı gelmiyor da her Allah’ın günü biri geliyor. Bir de bana değil kendilerine uygun güne geliyorlar diğer gün gelin diyorum çocuğun okulu ödevleri var diyorlar napayım yani gelmesinler o zaman cidden her gün iki üç çeşit hazırlık yapıyorum annem gelince yapmazdım normalde ama o da çok hastalandı eve de yollamıyorum burada ona da bakıyorum çok yoruldum bu gelenler ne zaman bitecek acaba hazırlık yapmadan da olmuyor.

Acelya A Acelya A kocan hep mi böyleydi. Bu erkekler çok öküz oluyor cidden ya en iyisi bile yani benimki iyi normalde ana düşüncesiz olabiliyorlar. Misafir neden kocana haber vermiş ve neden köye yatılı geliyorlar çok ilginç cidden gelince kadın yemek yapsın bari sen yapma dicem de olmuyor işte öyle de Allah kolaylık versin bari çatını alıp alt değiştirseydi. Sorsan şimdi çocuğu da çok istemiştir.

Allah nasip ederse ptesi günü sezaryenım. Arayıp soranlara tesekkur edip simdiden kibar bir dille bebek de ben de biraz toparlayalım öyle bekleriz diyorum. Alınıp gücenen kendi ayıp eder bence. Kendi babamla kayinpederime bile en azından 1 hafta geçsin öyle gelin ben de daha rahat oturup kalkıyor olabileyim dedim kibarca. Koşa koşa misafirliğe gelmek ve hatta yatılı kalmak ne kadar düşüncesiz hareketler. Keske biz değil de onlar ayıp ederiz diye düşünse. Biz reddederken sıkılıp eziliyoruz. 🤦‍♀️

Back
X