- 19 Mayıs 2015
- 1.562
- 2.809
- 133
- 39
Hadi bir avazda insallahAmiin insallah
Evet cok stresliydim ya rahatladim artikk
Amiin insallah tesekkur ederimm![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi bir avazda insallahAmiin insallah
Evet cok stresliydim ya rahatladim artikk
Amiin insallah tesekkur ederimm![]()
Dut kurusu kürü ve kuru incir deneyin, bi de bulgur bebeğe biraz gaz yapıyor ama sütü çok arttırıyorKızlar bebeği kontrole üç kez götürdük hepsinde kilo alımı az dedi doktor. Bugün doğum katına gönderdi sağ bi görelim süt miktarını dedi. Az çıktı. Mama da veriyoruz ama buna rağmen kilo alımı az. Çünkü mamayı da zor alıyor
Hemşire sütünü artırman gerek dedi bi damla önerdi. Onun dışında ben bestlak ve promalt kullanıyorum.bi de süt çayı.
Sütün artması için bana öğünlerde yiyebileceğim yemekler önerir misiniz beslenme konusunda yetersiz kalıyorum bem büyük ihtimalle. Ne yiyip içmem gerektiğini bilmiyorum i, yemek çeşidi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben 2 gece yattım ama araya bayram gireceği için doktor dedi seni 1 gün fazladan tutacağımSezaryen doğum yapan arkadaşlar hastanede kaç gece kaldınız? Ben medicalparkta yaptım ilk doğumu bir gece kalmıştım, şimdi yine aynı yerde yapacağım yine bir gece dahil doğum paketine. Ama etraftakilerden hep 2 gece duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bunu hastaneye sorduğumda hastane ortamının enfeksiyona açık olduğunu bu sebeple uzun tutmak istemediklerini 1 gecenin yettiğini söylüyorlar
Kanala girmesine çok takılmayın bence sabah kontrole gittim kanala girmemiş kasıklarımdaydı 14 saat sonra kucağındaydı. Doğum kolay olsun diye hurma, ananas yedim. Merdiven çıktım ben ev zaten asansörsüz mecbur çıktım.Merhabalar 37 haftalık hamileyim fakat adet tarihime göre 36 olması gerekiyor doktorumun demesine göre bir hafta ileriden gidiyor kilosu 2800 civarı şuanda bebeğim 1 aya yakındır baş aşağı pozisyonda fakat doğum kanalına girmemiş doktor bu haftalarda girmesi gerekiyordu dedi ama son ana kadar beklemeyi düşünüyor bende öyle bebeğin doğum kanalına inmesi için neler yapabilirim sizin ne zaman girmişti yardımcı olursanız çok sevinirim
Sütün renginden dolayı sarı renk kusma normal kesik kusmadıysa reflü olabilir o yüzden baş yüksek yatış reflü yatağı gibi bir şey yapabilirsin. Hataneden taburcu olmadan çiş ve kaka yaptıysa sorun yoktur ilk 3 gün kaka daha önemli çiş sayısı sonradan artıyor.Kızlar özellikle bebek konusunda tecrübeli olanlar bebeğim bugün 2 kez sarı renkli kustu normal mi? Birde hiç çiş yapmıyor 2 kez kaka yaptı acaba kakadan mi göremedim yine de çok az geldi ne yapsam bilemedimsiz olsanız acile gider miydiniz? Bu benim ilk bebek tecrübem hatta ilk kez bu kadar küçük bebek görüyorum
son olarak sütüm yetiyor mu nasıl bileceğim baya emiyor huysuz da değil 1 saat aralıklarla emziriyorum zaten gecikirsem o da ağlayıp istiyor yani süt yetmese hiç susmaz diye düşünüyorum
ama çiş yapmadığı için stresliyim
Canım kusarlar ara ara bir süre daha geçsin kusma ne şekilde nasıl oluyor devam ediyormu nedenini araştırırsınız çok yeni ya şimdi panik olmaKızlar özellikle bebek konusunda tecrübeli olanlar bebeğim bugün 2 kez sarı renkli kustu normal mi? Birde hiç çiş yapmıyor 2 kez kaka yaptı acaba kakadan mi göremedim yine de çok az geldi ne yapsam bilemedimsiz olsanız acile gider miydiniz? Bu benim ilk bebek tecrübem hatta ilk kez bu kadar küçük bebek görüyorum
son olarak sütüm yetiyor mu nasıl bileceğim baya emiyor huysuz da değil 1 saat aralıklarla emziriyorum zaten gecikirsem o da ağlayıp istiyor yani süt yetmese hiç susmaz diye düşünüyorum
ama çiş yapmadığı için stresliyim
Buraya yazdıktan sonra çiş yaptı rahatladım hemde eşim altını açmıştı tam o sırada yaptıİlk süt sarımsı ya sarı kusabilir gibi geldi bana bilmiyorum ama ağız dolusu kusmadıysa sorun yok diye biliyorum. Doktorlar kakayı hiç kaale almıyor çişli bez sayısına bakıyorlar. Bunu biraz daha takip edin kakalı bezde vardır muhtemelen daha sık açarsanız üstüne kaka yapmadan yakalarsınız diye düşünüyorum. Acillik bir durum yok
Benim de hastane sonrası ilk 3 gün 100 gram almıştı sonraki 3 gün 15 gram vermiş sütü sağarak veriyorum miktarını ölçmek için herkes başladı sütüm çok dedin nazar değdi diye. Bence görümcem ve kv ye gerile gerile olma ihtimali çok yüksek ama öyle diyen yok tabi ki ya da yorulmuş olmam falanneyse yine de sütüm doktorun dediği kadar var 2 saatte bir bir sağ bir sol sağınca 40 geliyorsa yeterli dedi. Sol daha çok ama sağ daha az ve ilk günlerdeki doluluk gitti. Cidden bunun kv ile ilgisi olduğuna eminim ama ispatlamam mümkün değil
şimdi kampa girdik eğer yine kilo alamazsa mama vericez. Sağlık olsun ne diyelim. Cidden sütte dinlenmek önemli hastanede iyiydik evde üç çocuk gelen gidenle dinlenemedim. Doktor arpa suyu malt ve yulaf lapası önerdi. Bir de lacmix diye bir tablet verdi.
İkisini de yaptı içim rahatladıKanala girmesine çok takılmayın bence sabah kontrole gittim kanala girmemiş kasıklarımdaydı 14 saat sonra kucağındaydı. Doğum kolay olsun diye hurma, ananas yedim. Merdiven çıktım ben ev zaten asansörsüz mecbur çıktım.
Sütün renginden dolayı sarı renk kusma normal kesik kusmadıysa reflü olabilir o yüzden baş yüksek yatış reflü yatağı gibi bir şey yapabilirsin. Hataneden taburcu olmadan çiş ve kaka yaptıysa sorun yoktur ilk 3 gün kaka daha önemli çiş sayısı sonradan artıyor.
Seslere çok aşırı dikkat etmedim bir sürü ses çıkarıyor yutkunuyorda ama her seferinde yutkunuyor mu bilmiyorum birazdan dikkat ederimCanım kusarlar ara ara bir süre daha geçsin kusma ne şekilde nasıl oluyor devam ediyormu nedenini araştırırsınız çok yeni ya şimdi panik olma
Beslendiğini şöyle anlamaya çalışabilirsin
Emerken yutkunabiliyormu? kah gibi yada lık gibi ses geliyormu? Bir emme bir kah mı oluyor yoksa üç beş kere emince ancak mı yutkunabiliyor?
Günlük çiş sayısı 5 i geçiyor mu ?
Çiş sayısı ile beslendiği anlaşılıyor 5 i geçmesi gerek
Youtube de osman gönülal var ilk bebeğin muhakkak onu takip et
Kuru incir ceviz hurma dereotu bulgur en etkili yiyecekler i. doktor malt ve yulaf lapası nı da söyledi.Kızlar bebeği kontrole üç kez götürdük hepsinde kilo alımı az dedi doktor. Bugün doğum katına gönderdi sağ bi görelim süt miktarını dedi. Az çıktı. Mama da veriyoruz ama buna rağmen kilo alımı az. Çünkü mamayı da zor alıyor
Hemşire sütünü artırman gerek dedi bi damla önerdi. Onun dışında ben bestlak ve promalt kullanıyorum.bi de süt çayı.
Sütün artması için bana öğünlerde yiyebileceğim yemekler önerir misiniz beslenme konusunda yetersiz kalıyorum bem büyük ihtimalle. Ne yiyip içmem gerektiğini bilmiyorum i, yemek çeşidi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim
9 da çıktım daha yeni teli aldım dikişler çok fena acıyor bebek sürekli uyuyor emziremiyorum tutmuyor fena haldeyim
İlk gün çok zor ilk tuvalete gitme felan ama merak etme azalacak insan o an hiç geçmeyecek sanıyor bu ne diyorsun ama geçecek rahatlamaya çalış9 da çıktım daha yeni teli aldım dikişler çok fena acıyor bebek sürekli uyuyor emziremiyorum tutmuyor fena haldeyim
Dikişlerin acısı kaç gün böyle sürer ki yatarken sorun yok da bastırdıklarında kanama kontrolü için çok acıyorİlk gün çok zor ilk tuvalete gitme felan ama merak etme azalacak insan o an hiç geçmeyecek sanıyor bu ne diyorsun ama geçecek rahatlamaya çalış
İnşallah öyle olur benimde çok teşekkür ederim anlık da kanala girebilir sanırımBu doğum kanalı olayı bende hiç olmadı 38 de kontrole gittiğimde kanalda olmadığını söylemişti sonra bayram tatili yeni randevu derken 40 da doğum yaptım ve ne göbeğim düştü ne farklılık hissettim bence o yüzden sorun etmeyin![]()
Anlık da kanala girebiliyor yani ben çok hurma yiyorum günde 5 tane kadar ahududu çayını da önerdiler bakalım hayırlısı teşekkür ederimKanala girmesine çok takılmayın bence sabah kontrole gittim kanala girmemiş kasıklarımdaydı 14 saat sonra kucağındaydı. Doğum kolay olsun diye hurma, ananas yedim. Merdiven çıktım ben ev zaten asansörsüz mecbur çıktım.
Sütün renginden dolayı sarı renk kusma normal kesik kusmadıysa reflü olabilir o yüzden baş yüksek yatış reflü yatağı gibi bir şey yapabilirsin. Hataneden taburcu olmadan çiş ve kaka yaptıysa sorun yoktur ilk 3 gün kaka daha önemli çiş sayısı sonradan artıyor.
Ben de istiyorum ama 40+4 gelmiyor oğlanımHoş Gelişler Ola Listesi
10 Nisan
@askiminaskiyim
@picolatte(haber bekleniyor)
11 Nisan
Madame butterfly
14 Nisan
@kotaroo
15 Nisan
@sadolinda
M Minnosumm
@Azra kayra
@kokkosh
21 Nisan
@artemiasia11
22 Nisan
hsrttt
Kaçırdığım yok di mi hanımlar
Ben kararsız kasım, hala gün belirlemedim![]()
Yaa ne güzel inşallah rahatsındır nasılsın?Merhaba kizlar ben bugun sezaryen gunu almak icin ozele geldim. Doktor muayene etti ve sen bu bebegi normal dogurursun gel suni sanci takalim eger acilman olursa dogumunu epiduralle yaptiririz ama eger olmazsa da yarin sezaryene aliriz dedi. Bende kabul ettim bugun yatisim yapildi 3ten beri suni sanci aliyorum aksam 10a kadar takili kalacak. Insallah acilmam olur![]()