Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    133
Dikişlerin acısı kaç gün böyle sürer ki yatarken sorun yok da bastırdıklarında kanama kontrolü için çok acıyor
İlk doğumumda hatırladığım 4-5 güne çok rahatlamıştım ilk gün çok zor tuvalate gitmek felan çok zordu ilk iki gün sancılı genelde sonra bayağı hafiflemeye başlıyor ben 5-6 günlerde daha ayaklanmıştım bazısı daha erken de ayaklanıyor yani rahatlıtor

Kızlar kasılma sancı nasıl tam bilmiyorum ilk seseryandı benim uygulama ne kullanıyorsunuz acaba sancılar düzenli mi emin değilim uygulama indireyim diyorum. Çünkğ akşamdan beri böyle rahimde baskı ve adet sancısı gibi girip çıkıyor böyle bi 10 saniye sancım oluyor sonra geçiyor sonra birdaha şimdi dikkatimi çekti de sanki düzenli geliyor böyle bu sancı bi kontrol edeyim olmadı acile mi gideyim acaba yani belki de yalancı sancı hiç gerçeğini bilmiyorum da zaten 15 Nisan Salı sezeryan olcam da bakalım bu sancılar biraz sık olunca bi heyecanlandım takşp edeyim

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Pelvik taban kaslarını nasıl gevşetebilirim muayene esnasında ister istemez çok fazla kasıyorum kendimi elimde değil doktorum bu şekilde doğumda zorlanabileceğimi ve afedersiniz makata kadar yırtılma durumu olabileceğini söyledi.
Ne yapmalıyım nasıl aşabilirim bu durumu ?
Böyle kendini kasan var mı aranızda ne yaptınız nasıl doğum yaptınız

Belimde ağrıyor Buarada
Selamlar
Senin doğum 14 Nisan görünüyor 15 I için mi sezeryan tarihi aldın.

Uygulama eğer ki happy mom kullanıyor isen kasılma sayar kısmı varsa

Eklentiler

• IMG_9731.webp
    IMG_9731.webp
    16 KB · Görüntüleme: 12
Selamlar
Senin doğum 14 Nisan görünüyor 15 I için mi sezeryan tarihi aldın.

Uygulama eğer ki happy mom kullanıyor isen kasılma sayar kısmı varsa
Evet Happy Mom kullanıyorum teşekkür ederim ona bakmamıştım bakayım hemen. Evet 15 Nisan Salı 38+5 oluyorum o zaman alacaktı doktor bilmiyorum bu akşam üzerinden beri belim ve kadıklarım da böyle ağrılar oluyor da dikkatimi çekmeye başladı şiddetlenirse anlaşılır zaten yoksa da yalanco kasılmalardır

Valla ben de hiç istemiyordum ama geldiler sorun yaşanmadı yine de yakın arkadaşlarım 2-3 kişi dışında gereksizdi ailecek gelenlerde çok kalabalık oldu. Herkes iyi niyetli diye düşünerek sabrettim.

Kv geldiğinde çok geleni gideni olmayacaksa gelsin. Benimki hem işe yaramadı hem de köylüleri olup istanbulda olanlar geldi ve ben sürekli hazırlık yaptım. İlk çocuk ise böyle şeylerle uğraşmak zor olabilir ama genel bakışım benim ailem burada ise o da ailesini ister. Dayanılır sonuçta sayılı gün diyorum gelsinler hem de otelde kalacaklarmış benimki evde kalıp eve aylardır görüşmediğimiz torunlarını ve görümcemi de getirdi ben yokken.

Siz tanıyorsunuz ama gelirse eşiniz mutlu olur. Hastaneye gelenler de uzun durmadıkça çok sorun olmaz. Hastanede eş dışında kimseye gerek yok eşinize güveniyorsanız. Ama o becerikli değilse en iyisi zaten anneniz olur.
Galiba çok da itiraz etmeyeceğim sizlerin de yazdıklarından sonra. Eşim her şeyi halleder çok şükür 🧿 o yönden şanslılardanım.
Belki 2. Gece annemi de gönderip uyuturuz, gündüz geri gelir kayınvalideler gibi.

Sadece kendi gelecek. Konu komşu akraba getirmez, zaten burada çok tanıdığı yok.
Gelen de iyi niyetinden geliyor aslında, haklısınız.
Birkaç gün birkaç saat.. en olmadı ağrım var deyip herkesi peşlerim🫢

Yemeklerden ziyade ek olarak kuruyemiş ve hoşaf hurmanın etkisini gördüm yemek aralrında bol bol bu tarz şeyler atıştırabilirsin
İmom latte kullanmıştım bir ay kadar o ay da iyiydi
Ama şöyle bir durum var bence asıl artıran şey bebeğin memeyi çekerek uyarması ve beyne uyarının gitmesi ben emzirme danışmanından destek aldım mama ve sağım ile besliyordım oğlumu ama okadar zoruma gidiyorduki döngü hiç bitmiyordu emzir süt sağ ver doymad mama ver temizliklerini yap tekrar acıksın tekrar aynı şeyler Allah danışmandan bin kere razı olsun tamamen memeye döndürüp sütümün artmasına da vesile oldu
Diğer grubada çok yazdım
Eğer ilk 6 ay sadece anne sütü vermek isteyen anneler varsa kesinlikle danışman tavsiye ediyorum halen duacısıyım kendisinin
Buarada süt sağmaya çok givenmeyin o bebek gibi çekmez belkide sütün daha fazladır
@yasemincimmm
Danışmanınızın ismini de yazar mısınız??

Dilruba Demirezer miydi? Not almıştım.

Evet Happy Mom kullanıyorum teşekkür ederim ona bakmamıştım bakayım hemen. Evet 15 Nisan Salı 38+5 oluyorum o zaman alacaktı doktor bilmiyorum bu akşam üzerinden beri belim ve kadıklarım da böyle ağrılar oluyor da dikkatimi çekmeye başladı şiddetlenirse anlaşılır zaten yoksa da yalanco kasılmalardır
Bir duş ve dinlenme ile geçebilir.
Bende 36. Haftada 10 dk da bire kadar düşen bir yalanci kasılma süreci olmustiu ve arabada idim ve hiç bisi yapamamıştım. Eve gelip duş alıp yatıp dinlenince kalmadi bisi.

Bir duş ve dinlenme ile geçebilir.
Bende 36. Haftada 10 dk da bire kadar düşen bir yalanci kasılma süreci olmustiu ve arabada idim ve hiç bisi yapamamıştım. Eve gelip duş alıp yatıp dinlenince kalmadi bisi.
Muhtemelen benimde öyle ya çok düzenli değil üç beş kere 10 dakikada bir geldi şimdi mesela 15-20 dakika oldu yok birşey takip ediyorum da şimdi bi duş alıp yatayım en iyisi

Kızlar benim bel ve kaşığıma ağrılar bayağı girmeye başladı şehir hastanesi talipliyim acile gittim iki aktif sancı var dedi eve git suyun gelirse bebek hareketi azalırsa gel dedi bilmiyorum ya sma cidden çok ağrı giriyor nst de çok birşry çıkmadı yolladılar da bi duşa gireyim yatabilirsem yatayım .böyle uzun süreli sancısı olup kesilen var mı acaba sonradan

Hayır normal doğum da beklemiyorum sezeryan olcam niye suyun gelirse felan gelirsin dediler anlamadım dedim ilki sezeryan diye yani ama boşa yolladılar çünkü aktif sancı giriyor eminim rahim aşırı ağrıyor ama nst de iki tane tek çıktı anlamadım

Pelvik taban kaslarını nasıl gevşetebilirim muayene esnasında ister istemez çok fazla kasıyorum kendimi elimde değil doktorum bu şekilde doğumda zorlanabileceğimi ve afedersiniz makata kadar yırtılma durumu olabileceğini söyledi.
Bence ben bu şekildeydim. Yani doğumdan sonra çok düşündüm doğum esnasinda da sürekli kalçamı havaya kaldırdım ve epizyotomiye rağmen çok dikişim var 😶 gerçekten makatıma kadar yırtılma yaşadım diyebilirim ☹️ bana doktorlar muayene esnasında hiç böyle bir şey dememişti ama siz yazmadan önce de acaba kalçamı havaya kaldırmasam kendimi rahat bıraksam olmaz mıydı diye düşünüyorum. Eğer doktorunuza güveniyorsanız sezeryana yönelin yani doğum kısa insan o anları unutuyor ama beni dikişler çok zorladı. Şu an tek isteğim iyileştiği zaman bir sorun yaşamamak

Muayene olurken kendini sıkıp mı zorlanıyorsun?
Bu durum bendede var vajinşsmus teşhisimde var ilişki konusundada çok sıkıntılıyım halen muayene de olamıyorum nefret ediyorum muayeneden aslında zor olmamasına rağmen yani doğum sancısı ile olabildim ancak oda binbir yalvarma ile oluyor
Ama bende makata kadar yırtılma vs olmadı sadece bebek çıkarken pek yardımcı olamadım ilk doğumda, ikinci doğumda aklım başımdaydı daha fazla dinledim söylenenleri bu sefer yırtıkda olmadj ama hiç kendimizi sıkmaya vs gerek yokmuş doğum muayene gibi değil bak birinde el ile içine bakarlarken diğerinde içerden dışarıya bebek çıkıyor tamamen bebeğin doğmasına odaklanabilirsen inşallah çok sıkıntı yaşamazsın ebe ne derse uygulamak gerekli
Muayene sırasında da aşağı doğru büyük wc yapar gibi ıkınmayı dene daha rahat geçer inşallah muayeneler de

DDanışmanınızın ismini de yazar mısınız??

Dilruba Demirezer miydi? Not almıştım.
Evet oydu, ama çok yoğunmuş sanırım başka güvenilir bir danışmanda olabilir ama kendisi çok tecrübeliydi😇
Hayır normal doğum da beklemiyorum sezeryan olcam niye suyun gelirse felan gelirsin dediler anlamadım dedim ilki sezeryan diye yani ama boşa yolladılar çünkü aktif sancı giriyor eminim rahim aşırı ağrıyor ama nst de iki tane tek çıktı anlamadım
Nst de çıkmayınca ciddiye almamış olabilirler e haftanda baya ileri bende anlayamadım neden sezaryene almadılar seni? Rahime giren sert ağrı kıvrandırıyorsa açılma habercisi olabilir açıklığa baktılarmı
Bence ben bu şekildeydim. Yani doğumdan sonra çok düşündüm doğum esnasinda da sürekli kalçamı havaya kaldırdım ve epizyotomiye rağmen çok dikişim var 😶 gerçekten makatıma kadar yırtılma yaşadım diyebilirim ☹️ bana doktorlar muayene esnasında hiç böyle bir şey dememişti ama siz yazmadan önce de acaba kalçamı havaya kaldırmasam kendimi rahat bıraksam olmaz mıydı diye düşünüyorum. Eğer doktorunuza güveniyorsanız sezeryana yönelin yani doğum kısa insan o anları unutuyor ama beni dikişler çok zorladı. Şu an tek isteğim iyileştiği zaman bir sorun yaşamamak
Aynı şeyleri yaşadım kalçam havada çırpınıyordum hep ilkinde bağırıp dokunmayacaksını vs diyordum ozaman bendede dikiş olmuştu ikinci doğumda sadece ebe ne derse onu yaptım daha iyi geçmişti inşallah sende iyileşirsin biran önce 🤲🏻 birazda tecrğbesiz oluyoruz bizim suçumuzda değilki kimsede doğumdan iyi bahsetmiyor her anını korkunç bekleyince olumlu düşünemiyorsun

Back
X