Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    133
Senin tamamen zit tarafında olacağım için kendi düşüncelerimi yazacağım, lütfen yanlış anlama

-1-2 ay evde misafir istemediğim için herkesi hastanede agirlamak istiyorum. Bana yeterince agri kesici verilmiş olacak ve insanlar 3-5 dk oturup kalkacak. Hastane odasını buna göre sececegiz, ve bebegi görmeye gireceklere maske vereceğiz. Girecek kişiler de bana nasılsın bebise ay çok tatlı diyip 2 dk dan fazla benle bebisin yanında duramaz. Evde bu kadar kontrollü olamam, maske ile dolaştıramam. Daha açık hale geliriz. Bir de evde ben bebeye alışma süresinde yanimda profesyonel destek yokken perisan halde gülücükler Saçamam 🙈
Eşimin doğum izni 10 gün, bi 20 gün de izin alacak. Yani evde olacağımız sürede hemen hemen lohusalik süresince yanimda olacak. Çekirdek aile olarak o süreci beraber geçirmek daha iyi geleceğini düşünüyorum. Hastanede sürekli hemşire geldi kontrol etti, Dr geldi gitti fazlaca insan olacak çevrede ama evde tek kalmak istemiyorum.

- eşimin ailesi ile aynı şehide yaşıyoruz. Hepimizin ailevi rolleri var. Mesela ben hala’yim. Yegenim için canimi veririm. Ama bu 2. Derece rol zamanlar oluşuyor, vakit geçirerek. Anne bebek arası bağ gibi tabiki değil. Saolsun kardeşimin eşi de çok tatlı bir insan birlikte vakit geçirme talebimizi asla geri çevirmedi. Anneanne babaanne kavramları için de bunun geçerli olduğunu düşünüyorum. Kendimi babaannenin yerine koyuyorum, oglumun cocugu olurken Orda olmak tabiki isterim. Torunum olacak inanılmaz bisi bence.
Tabi bu iyi niyetli olduğunu bildiğim durumda geçerli, benim üzerimden pirim kasacak birisi, sırf toplum baskısı ile gelip surat sallayıp gidecek vs birisi ise ona göre tedbir alırım. Benim kayınvalide de çok tatlı bir insan, her aşamaya sokmaya torunauyla bagini şimdiden olusturtmaya çalışıyorum.
Ben bir de çocuğun anneanne babaanne ile buyumesi taraftarıyım. Duygusal gelişimi için daha gerekli olduğunu düşünüyorum.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Asla yanlış anlamadım; tam aksi bana düşünmediğim yönleri gösterdi.

Neler duyup okuyoruz burada kv ile ilgili. Çok da üzülüyorum bu durumu annelere yaşattıkları için.
Gelip iş yapmayacak, eve çökecek, benden hizmet bekleyecek, kendi doğurmuş gibi poz kesecek biri asla değil. Maddi ve manevi her yönden bize ve ailemize destek, sınırlarımıza saygı duyan bir insan.

Bi yandan dediğinşz gibi eve gelen insanın da kalma süresi uzun, hastane ne de olsa daha kısa süre kalınır.
Düşünücem dediklerinizi💞💖🌸

Ben olsam hastaneye kabul ederdim gelsinler görsünler sonucta heyecanilar hevesliler ben anlasamadigim.halde hic sesimi cikarmadim biz anne oluyoruz onlarda nene dede oluyo ❤️ idare edilebilir 1 2 gün sonrasi icin uzun planlari varsa onu ertleyebilirsin
Biz eve çıkarken onlar da evine dönecekler. Evimiz çok büyük değil kalacak yerim yok.
Öyleyken bile direten diretirdi kalacağım diye.
Ama onlar en baştan otelde kalırız diyerek bile düşünceli davrandılar💞 haklarını yemiyim.

Gece ilk duyunca bi yükseldim de kendi içimde, buraya yazdım uyku tutmayınca, şimdi dediklerinizle biraz sakinledim. Teşekkür ederim 🙏🏻🌸
Eşim de 2. Gün gelsinler, dedi daha ben onunla konuşmadan :)
Bu süreçte bende ziyaretçi istemezdim en yakınımdaki hariç eşim yada annem, eğer anlayışlı ise kayınvaliden sorun çıkarmayabilir, gelinimiz doğum yaptığında sadece hastanede görüp eve geçtik ne kaldık ne evine geçtik kendisi istediği zaman görüştük ilk torundu bizimkide aşırı heyecanlı olmamıza rağmen ama benim kv asla anlayışlı değil bu konularda gelme yada sonra gel deme gbi bir şansımız yoktu kıyamet kopartırdı
Çok uzun süredir tanıyoruz birbirimizi, hiç sorun yaşamadık. Gerçekten anlayışlı biri. Galiba ben toparlanınca 2. Gün gelin diyeceğim, muhtemelen kabul eder heyecandan içi gitse de.🙏🏻

Hastaneye bebek kuvezde oldugu icin sadece en yakin bikac arkadasimiz anneler kardesim kuzenim geldi. Hepsi de maske takip gelmisler bebek odada olmamasina ragmen. Hastanede görüp gitmeleri en iyisi daha kolay oluyor bence. Ama ilk gun gelmesinler diyebilirsiniz insan o gün daha ne olduğunu anlayamiyor 😄 benim sezaryen oldugu icin ilk gun gelmediler eşim soranlara bugün biraz agrisi var dedi.
Ben de herkese maske taktırtacağım. Ben demeden eşim söyler zaten bu konuda ikimiz de benzer tutum içindeyiz.

İlk gün ağrısı, kanaması, kalkması, meme tutturması derken aslında en olmayacak gün.
2.gün olabilir her şey yoluna gireceği için.
Eşim de onunla konuşmadan böyle söyledi.
Bakalım neler bekliyor bizi🌸🙏🏻

Asayiş berkemal mi annişler?

beezuus beezuus
senden salı gününden beri haber alamıyoruz. Umarım bebişin ve sen çok iyisinizdir de yoğunluktan kk ya fırsat olmuyordur🙏🏻

P picolatte
Dün doğumun vardı nasılsın?

Madame butterfly Madame butterfly
Merakla bekliyoruz haberlerinizi, akşama kalmadan yazarsın di mi🥰

Ben de herkese maske taktırtacağım. Ben demeden eşim söyler zaten bu konuda ikimiz de benzer tutum içindeyiz.

İlk gün ağrısı, kanaması, kalkması, meme tutturması derken aslında en olmayacak gün.
Istediginiz gibi geçer umarim☺️ 🙏

Merhabalar 37 haftalık hamileyim fakat adet tarihime göre 36 olması gerekiyor doktorumun demesine göre bir hafta ileriden gidiyor kilosu 2800 civarı şuanda bebeğim 1 aya yakındır baş aşağı pozisyonda fakat doğum kanalına girmemiş doktor bu haftalarda girmesi gerekiyordu dedi ama son ana kadar beklemeyi düşünüyor bende öyle bebeğin doğum kanalına inmesi için neler yapabilirim sizin ne zaman girmişti yardımcı olursanız çok sevinirim
Bu doğum kanalı olayı bende hiç olmadı 38 de kontrole gittiğimde kanalda olmadığını söylemişti sonra bayram tatili yeni randevu derken 40 da doğum yaptım ve ne göbeğim düştü ne farklılık hissettim bence o yüzden sorun etmeyin 🌸

Ben ilk gün gaz çıkardım ama karnım taş gibiydi, sabaha kadar 1 kilo kayısı, incir, rezene ne bulduysam yedim içtim, esas ertesi gün karnımdaki gazı çıkarabildim ama o kadar çok misafir geldi ki, milletin yanında gaz çıkaramadım çatlicaktım nerdeyse 😄 her defasında tuvalete gittim, bazı misafirler tuvaletten çıkmamı bekledi hatta 🥲 bence hastanede ziyaret olacaksa anestezi etkisi geçmeden ilk anlarda olmalı 😕

Birkaç ay önce bundan bahsetmiştim şimdi hatırlıyorum da gebelikte hani aşerme var ya emzirme aşermesi diye bir şey de var ve daha beter 😄 çoğu anne emzirirken bu sebeple kilo alıyordur bence. Ha emzirmek normalden daha fazla kalori de yaktırıyor o ayrı.
O kadar cok yiyorum ki😂 gunde en az 4 öğün 😂😂 ama kilo almıyorum çok şükür daha almiyorm yani😂 dogumdn onceki kilomun altina dustum diyey dusunmuyorm şimdilik sütüm yetsin diye ama 3 4 aylk olunca yavastn baslarim 😂 aslinda simdi yapsam yaza fit anne olarak girsem ne guzel olurdu 😂

Biz eve çıkarken onlar da evine dönecekler. Evimiz çok büyük değil kalacak yerim yok.
Öyleyken bile direten diretirdi kalacağım diye.
Ama onlar en baştan otelde kalırız diyerek bile düşünceli davrandılar💞 haklarını yemiyim.

Gece ilk duyunca bi yükseldim de kendi içimde, buraya yazdım uyku tutmayınca, şimdi dediklerinizle biraz sakinledim. Teşekkür ederim 🙏🏻🌸
Eşim de 2. Gün gelsinler, dedi daha ben onunla konuşmadan :)

Çok uzun süredir tanıyoruz birbirimizi, hiç sorun yaşamadık. Gerçekten anlayışlı biri. Galiba ben toparlanınca 2. Gün gelin diyeceğim, muhtemelen kabul eder heyecandan içi gitse de.🙏🏻
Bak ne guzel anlayislilarmis sende ses cikarmazsan hem onlarin gönlü kirilmaz hem bastan halletmis olursun bu konuyu sonra bas basa kalirsiniz bebeginle 😍

Merhaba kizlar ben bugun sezaryen gunu almak icin ozele geldim. Doktor muayene etti ve sen bu bebegi normal dogurursun gel suni sanci takalim eger acilman olursa dogumunu epiduralle yaptiririz ama eger olmazsa da yarin sezaryene aliriz dedi. Bende kabul ettim bugun yatisim yapildi 3ten beri suni sanci aliyorum aksam 10a kadar takili kalacak. Insallah acilmam olur 🙏

Merhaba kizlar ben bugun sezaryen gunu almak icin ozele geldim. Doktor muayene etti ve sen bu bebegi normal dogurursun gel suni sanci takalim eger acilman olursa dogumunu epiduralle yaptiririz ama eger olmazsa da yarin sezaryene aliriz dedi. Bende kabul ettim bugun yatisim yapildi 3ten beri suni sanci aliyorum aksam 10a kadar takili kalacak. Insallah acilmam olur 🙏
Kolaylıkla gelsin, sağlıklı sıhhatli dogum olsun 🙏

İnşallah hayırlı haberlerini alalım canım 🙏 ne zaman dogurucam diye stres yapıyordun o gün bugündür belki de🙂

🎀🌸💖💞Hoş Gelişler Ola Listesi💖🌸🎀

10 Nisan
@askiminaskiyim 🐣
P picolatte 🐣 (haber bekleniyor)

11 Nisan
Madame butterfly Madame butterfly

14 Nisan
@kotaroo

15 Nisan
sadolinda sadolinda
@Minnosumm
@Azra kayra
K kokkosh

21 Nisan
@artemiasia11

22 Nisan
@hsrttt

Kaçırdığım yok di mi hanımlar 🥰
Ben kararsız kasım, hala gün belirlemedim 🫢
15 nisana beni de ekleyin, bis kontrolden ciktik simdi minik kurabiyemin gelme gibi bi niyeti uzaktan yakindan yok. Doktorum da kaka riski ve benim fizyolojik durumlardan oturu daha fazla beklemenin anlamsiz oldugunu soyledi. Suan tam 40+0 im . Ben persembeye kadar beklemek istedim ama doktor maks pazartesiye kadar bekleyelim dedi. Cokta umursamiyorum artik neyin nasil olacagini. Gununu belirlemek bir nebze icimi rahatlatti. Simdi o 3 gun geri sayim gecer mi ona bakicaz😂

Allah kolaylıkla kavuştursun inşallah 🙏🏻❤️

-- danışma ve dayanışma postu --

Sezaryen tarihi belirlemenin bazı handikapları oluyor.
Tarih belirlenince de bu kez sınav öncesi akşamı gibi arayanlar, o gün arayanlar, hastaneye gelenler fln olacaktır. Ben de bu kadar iletişim kurma canlısı değilim açıkçası.

Ben hastaneye ziyaret istemiyorum. Sadece eşim ve annem kalacak.

Ziyaretçi istemememin birçok nedeni var:
  • enfeksiyon
  • doğum sonrası üzerimde gözler dolansın istemiyorum
  • kimseye misafirperverlik hoşgeldin beşgittin gülyüzü yapmak istemiyorum. Nasıl geçeceğini bilmediğim bi süreç.
  • çekirdek ailemize ilk adım olduğu için o anlarda başkasının ne dediğini veya yaptığını hatırlamak değil, o andaki kendimizi hatırlamak istiyorum sadece. Özelde olacağı için yardım edecek yenidoğan hemşireleri zaten olacak. Ek yardım ihtiyacı duyacağımı düşünmüyorum.

Şöyle bir durum oldu:
Eşimin annesi uzakta ve doğuma gelmek istiyor, bana sorup müsaade alan yok ama :/
Hastanede kalmayacaklar, otelde kalacaklar.
İlk torun anlıyorum, heyecanlı. Ama benim de ilk bebeğim ve ilk doğumum. Kimin orada olup olmayacağına karar verecek kişi benim.

Eşimin annesini çok severim, hiç sorunumuz yok. Asla kötü niyetli değildir. Bebek için çok heyecanlı.
O nedenle gelmeyin deyip hem onu hem eşimi kırmak istemiyorum. Benim annem oradayken, kendisinin de o özel anında yalnız hissetmesini istemem.

Gelmeyin, eve geçince gelin desem ne olur?
Veya en azından ilk gün gelmesinler ben toparlanayım ve alışayım, desem?

Bu konuda yangına körükle gidecek değil de sağduyulu yanıtlar çok işime gelirdi 🥹🥲
Hastaneye ziyaret kabul edenler, neler yaşanıyor?
Valla ben de hiç istemiyordum ama geldiler sorun yaşanmadı yine de yakın arkadaşlarım 2-3 kişi dışında gereksizdi ailecek gelenlerde çok kalabalık oldu. Herkes iyi niyetli diye düşünerek sabrettim.

Kv geldiğinde çok geleni gideni olmayacaksa gelsin. Benimki hem işe yaramadı hem de köylüleri olup istanbulda olanlar geldi ve ben sürekli hazırlık yaptım. İlk çocuk ise böyle şeylerle uğraşmak zor olabilir ama genel bakışım benim ailem burada ise o da ailesini ister. Dayanılır sonuçta sayılı gün diyorum gelsinler hem de otelde kalacaklarmış benimki evde kalıp eve aylardır görüşmediğimiz torunlarını ve görümcemi de getirdi ben yokken.

Siz tanıyorsunuz ama gelirse eşiniz mutlu olur. Hastaneye gelenler de uzun durmadıkça çok sorun olmaz. Hastanede eş dışında kimseye gerek yok eşinize güveniyorsanız. Ama o becerikli değilse en iyisi zaten anneniz olur.

Kızlar özellikle bebek konusunda tecrübeli olanlar bebeğim bugün 2 kez sarı renkli kustu normal mi? Birde hiç çiş yapmıyor 2 kez kaka yaptı acaba kakadan mi göremedim yine de çok az geldi ne yapsam bilemedim ☹️ siz olsanız acile gider miydiniz? Bu benim ilk bebek tecrübem hatta ilk kez bu kadar küçük bebek görüyorum ☹️ son olarak sütüm yetiyor mu nasıl bileceğim baya emiyor huysuz da değil 1 saat aralıklarla emziriyorum zaten gecikirsem o da ağlayıp istiyor yani süt yetmese hiç susmaz diye düşünüyorum 🤷‍♀️ ama çiş yapmadığı için stresliyim

Kızlar özellikle bebek konusunda tecrübeli olanlar bebeğim bugün 2 kez sarı renkli kustu normal mi? Birde hiç çiş yapmıyor 2 kez kaka yaptı acaba kakadan mi göremedim yine de çok az geldi ne yapsam bilemedim ☹️ siz olsanız acile gider miydiniz? Bu benim ilk bebek tecrübem hatta ilk kez bu kadar küçük bebek görüyorum ☹️ son olarak sütüm yetiyor mu nasıl bileceğim baya emiyor huysuz da değil 1 saat aralıklarla emziriyorum zaten gecikirsem o da ağlayıp istiyor yani süt yetmese hiç susmaz diye düşünüyorum 🤷‍♀️ ama çiş yapmadığı için stresliyim
Sizi yanlıs bilgilendirmek istemem ama oğlumda drum çişini yapiyosa doyuyor demişti 11 sene geçti tabi ama ilk hastaneden ayrılırken bu şekilde bilgi vermişti ozaman

İlk süt sarımsı ya sarı kusabilir gibi geldi bana bilmiyorum ama ağız dolusu kusmadıysa sorun yok diye biliyorum. Doktorlar kakayı hiç kaale almıyor çişli bez sayısına bakıyorlar. Bunu biraz daha takip edin kakalı bezde vardır muhtemelen daha sık açarsanız üstüne kaka yapmadan yakalarsınız diye düşünüyorum. Acillik bir durum yok

Benim de hastane sonrası ilk 3 gün 100 gram almıştı sonraki 3 gün 15 gram vermiş sütü sağarak veriyorum miktarını ölçmek için herkes başladı sütüm çok dedin nazar değdi diye. Bence görümcem ve kv ye gerile gerile olma ihtimali çok yüksek ama öyle diyen yok tabi ki ya da yorulmuş olmam falan 🤣 neyse yine de sütüm doktorun dediği kadar var 2 saatte bir bir sağ bir sol sağınca 40 geliyorsa yeterli dedi. Sol daha çok ama sağ daha az ve ilk günlerdeki doluluk gitti. Cidden bunun kv ile ilgisi olduğuna eminim ama ispatlamam mümkün değil ;) şimdi kampa girdik eğer yine kilo alamazsa mama vericez. Sağlık olsun ne diyelim. Cidden sütte dinlenmek önemli hastanede iyiydik evde üç çocuk gelen gidenle dinlenemedim. Doktor arpa suyu malt ve yulaf lapası önerdi. Bir de lacmix diye bir tablet verdi.

Back
X