Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    133
merhaba bende uzun zamandır gruba giremedim hala doğumu bekliyorum 😃 karnım aşağı inmedi bebekte hala kanalda değilmiş 38 hafta bitti. Eğer kendi gelmezse önümüzdeki hafta sezaryen doğum yapacağım. Tek korkumda sancısız sütümün gelmemesi sizin bu konuda deneyiminiz nedir?

merhaba bende uzun zamandır gruba giremedim hala doğumu bekliyorum 😃 karnım aşağı inmedi bebekte hala kanalda değilmiş 38 hafta bitti. Eğer kendi gelmezse önümüzdeki hafta sezaryen doğum yapacağım. Tek korkumda sancısız sütümün gelmemesi sizin bu konuda deneyiminiz nedir?
Ben 40+2 deyim dogumumu baslatabilmek icin dusta gogsume sicak su tutup masaj yapmistim ve sutum gelmisti ama dogumu baslatmaya hic katkisi olmadi 😅
O yuzden sutunuz gelir bence stres olmayin

Sezaryen doğum yapan arkadaşlar hastanede kaç gece kaldınız? Ben medicalparkta yaptım ilk doğumu bir gece kalmıştım, şimdi yine aynı yerde yapacağım yine bir gece dahil doğum paketine. Ama etraftakilerden hep 2 gece duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bunu hastaneye sorduğumda hastane ortamının enfeksiyona açık olduğunu bu sebeple uzun tutmak istemediklerini 1 gecenin yettiğini söylüyorlar
Ben ozelde sezaryen yaptim 2 gece yattim

-- danışma ve dayanışma postu --

Sezaryen tarihi belirlemenin bazı handikapları oluyor.
Tarih belirlenince de bu kez sınav öncesi akşamı gibi arayanlar, o gün arayanlar, hastaneye gelenler fln olacaktır. Ben de bu kadar iletişim kurma canlısı değilim açıkçası.

Ben hastaneye ziyaret istemiyorum. Sadece eşim ve annem kalacak.

Ziyaretçi istemememin birçok nedeni var:
  • enfeksiyon
  • doğum sonrası üzerimde gözler dolansın istemiyorum
  • kimseye misafirperverlik hoşgeldin beşgittin gülyüzü yapmak istemiyorum. Nasıl geçeceğini bilmediğim bi süreç.
  • çekirdek ailemize ilk adım olduğu için o anlarda başkasının ne dediğini veya yaptığını hatırlamak değil, o andaki kendimizi hatırlamak istiyorum sadece. Özelde olacağı için yardım edecek yenidoğan hemşireleri zaten olacak. Ek yardım ihtiyacı duyacağımı düşünmüyorum.

Şöyle bir durum oldu:
Eşimin annesi uzakta ve doğuma gelmek istiyor, bana sorup müsaade alan yok ama :/
Hastanede kalmayacaklar, otelde kalacaklar.
İlk torun anlıyorum, heyecanlı. Ama benim de ilk bebeğim ve ilk doğumum. Kimin orada olup olmayacağına karar verecek kişi benim.

Eşimin annesini çok severim, hiç sorunumuz yok. Asla kötü niyetli değildir. Bebek için çok heyecanlı.
O nedenle gelmeyin deyip hem onu hem eşimi kırmak istemiyorum. Benim annem oradayken, kendisinin de o özel anında yalnız hissetmesini istemem.

Gelmeyin, eve geçince gelin desem ne olur?
Veya en azından ilk gün gelmesinler ben toparlanayım ve alışayım, desem?

Bu konuda yangına körükle gidecek değil de sağduyulu yanıtlar çok işime gelirdi 🥹🥲
Hastaneye ziyaret kabul edenler, neler yaşanıyor?
Senin tamamen zit tarafında olacağım için kendi düşüncelerimi yazacağım, lütfen yanlış anlama

-1-2 ay evde misafir istemediğim için herkesi hastanede agirlamak istiyorum. Bana yeterince agri kesici verilmiş olacak ve insanlar 3-5 dk oturup kalkacak. Hastane odasını buna göre sececegiz, ve bebegi görmeye gireceklere maske vereceğiz. Girecek kişiler de bana nasılsın bebise ay çok tatlı diyip 2 dk dan fazla benle bebisin yanında duramaz. Evde bu kadar kontrollü olamam, maske ile dolaştıramam. Daha açık hale geliriz. Bir de evde ben bebeye alışma süresinde yanimda profesyonel destek yokken perisan halde gülücükler Saçamam 🙈
Eşimin doğum izni 10 gün, bi 20 gün de izin alacak. Yani evde olacağımız sürede hemen hemen lohusalik süresince yanimda olacak. Çekirdek aile olarak o süreci beraber geçirmek daha iyi geleceğini düşünüyorum. Hastanede sürekli hemşire geldi kontrol etti, Dr geldi gitti fazlaca insan olacak çevrede ama evde tek kalmak istemiyorum.

- eşimin ailesi ile aynı şehide yaşıyoruz. Hepimizin ailevi rolleri var. Mesela ben hala’yim. Yegenim için canimi veririm. Ama bu 2. Derece rol zamanlar oluşuyor, vakit geçirerek. Anne bebek arası bağ gibi tabiki değil. Saolsun kardeşimin eşi de çok tatlı bir insan birlikte vakit geçirme talebimizi asla geri çevirmedi. Anneanne babaanne kavramları için de bunun geçerli olduğunu düşünüyorum. Kendimi babaannenin yerine koyuyorum, oglumun cocugu olurken Orda olmak tabiki isterim. Torunum olacak inanılmaz bisi bence.
Tabi bu iyi niyetli olduğunu bildiğim durumda geçerli, benim üzerimden pirim kasacak birisi, sırf toplum baskısı ile gelip surat sallayıp gidecek vs birisi ise ona göre tedbir alırım. Benim kayınvalide de çok tatlı bir insan, her aşamaya sokmaya torunauyla bagini şimdiden olusturtmaya çalışıyorum.
Ben bir de çocuğun anneanne babaanne ile buyumesi taraftarıyım. Duygusal gelişimi için daha gerekli olduğunu düşünüyorum.

Merhabalar 37 haftalık hamileyim fakat adet tarihime göre 36 olması gerekiyor doktorumun demesine göre bir hafta ileriden gidiyor kilosu 2800 civarı şuanda bebeğim 1 aya yakındır baş aşağı pozisyonda fakat doğum kanalına girmemiş doktor bu haftalarda girmesi gerekiyordu dedi ama son ana kadar beklemeyi düşünüyor bende öyle bebeğin doğum kanalına inmesi için neler yapabilirim sizin ne zaman girmişti yardımcı olursanız çok sevinirim

bu doktorların sağı solu belli olmuyor 😅
Bende çok heyecanlıyım biran önce kavuşmak istiyorum 22 nisanı nasıl beklicem bende bilmiyorum
Az kalmis ❤️ kavusmalarin en guzeli olsun inşallah 😍
Kızlar heyecandan uyuyamıyorum sabah 7 buçukta olacak doğum 🤰 saatler kaldı oğlumla kavuşmama🥹🥹
Guzel haberlerini bekliyoruz 😍

Tarih belirlenince de bu kez sınav öncesi akşamı gibi arayanlar, o gün arayanlar, hastaneye gelenler fln olacaktır. Ben de bu kadar iletişim kurma canlısı değilim açıkçası.

• enfeksiyon
  • kimseye misafirperverlik hoşgeldin beşgittin gülyüzü yapmak istemiyorum. Nasıl geçeceğini bilmediğim bi süreç.
  • çekirdek ailemize ilk adım olduğu için o anlarda başkasının ne dediğini veya yaptığını hatırlamak değil, o andaki kendimizi hatırlamak istiyorum sadece. Özelde olacağı için yardım edecek yenidoğan hemşireleri zaten olacak. Ek yardım ihtiyacı duyacağımı düşünmüyorum.

Şöyle bir durum oldu:
Eşimin annesi uzakta ve doğuma gelmek istiyor, bana sorup müsaade alan yok ama :/
İlk torun anlıyorum, heyecanlı. Ama benim de ilk bebeğim ve ilk doğumum. Kimin orada olup olmayacağına karar verecek kişi benim.

Eşimin annesini çok severim, hiç sorunumuz yok. Asla kötü niyetli değildir. Bebek için çok heyecanlı.
O nedenle gelmeyin deyip hem onu hem eşimi kırmak istemiyorum. Benim annem oradayken, kendisinin de o özel anında yalnız hissetmesini istemem.

Bu konuda yangına körükle gidecek değil de sağduyulu yanıtlar çok işime gelirdi 🥹🥲
Ben olsam hastaneye kabul ederdim gelsinler görsünler sonucta heyecanilar hevesliler ben anlasamadigim.halde hic sesimi cikarmadim biz anne oluyoruz onlarda nene dede oluyo ❤️ idare edilebilir 1 2 gün sonrasi icin uzun planlari varsa onu ertleyebilirsin
Sanciyla sütun alakasi yok diye biliyorum bnm sezeryan oldu sutle sorun yasamadim ilk bebegimde biraz gec gelmisti bunda hemen geldi sutumuz bol olsun inşallah hepimizin 😍

Ben dogumumj anlatmamisim bak eksik kalmiyayim😂
3 martta tahlil ve nst icin gittim doktor doguma almamiz lazim sancin cok bebek iri baska doktorlara kalma bursaya gonderilirsin dedi tm dedm evraklar vs 12de dogumhanede ol dedi ben tabi kaça kaça eve gittim oglum evdeydi eşim işteydi hazirlik vs yarim saate gittik geri😂 hemen dogumhaneye ciktik ustumu cikarttim o odada sonda takildi ameliyathaneye gectik 15 dk icinde dogum bitmis bnm islemim uzun sürdü odaya aldilar 6 saat sonunda ayaga kalktim bi ayaga kalkma bide kanama kontrolü sanciliydi gerisi halledilmicek bişey değil 2 gün kaldim baya toparlamis bi sekilde ciktim dikisler acıyo rahatsiz ediyo bnm normal dikisti onlarida aldirinca rahat ettim

• enfeksiyon

Şöyle bir durum oldu:

Bu süreçte bende ziyaretçi istemezdim en yakınımdaki hariç eşim yada annem, eğer anlayışlı ise kayınvaliden sorun çıkarmayabilir, gelinimiz doğum yaptığında sadece hastanede görüp eve geçtik ne kaldık ne evine geçtik kendisi istediği zaman görüştük ilk torundu bizimkide aşırı heyecanlı olmamıza rağmen ama benim kv asla anlayışlı değil bu konularda gelme yada sonra gel deme gbi bir şansımız yoktu kıyamet kopartırdı

• enfeksiyon

Şöyle bir durum oldu:

Hastaneye bebek kuvezde oldugu icin sadece en yakin bikac arkadasimiz anneler kardesim kuzenim geldi. Hepsi de maske takip gelmisler bebek odada olmamasina ragmen. Hastanede görüp gitmeleri en iyisi daha kolay oluyor bence. Ama ilk gun gelmesinler diyebilirsiniz insan o gün daha ne olduğunu anlayamiyor 😄 benim sezaryen oldugu icin ilk gun gelmediler eşim soranlara bugün biraz agrisi var dedi.

Emzirirkende çok kilo alan insan var şuan benim midem çuval gibi yememin sınırı asla yok tutmaya çalışıyorum
Birkaç ay önce bundan bahsetmiştim şimdi hatırlıyorum da gebelikte hani aşerme var ya emzirme aşermesi diye bir şey de var ve daha beter 😄 çoğu anne emzirirken bu sebeple kilo alıyordur bence. Ha emzirmek normalden daha fazla kalori de yaktırıyor o ayrı.

Gününde doğan, yoğun bakıma girmeyen bebekleri görmeye bile çok kalabalık gelinmemeli bence ama benim kv kalabalık gelecek gibi gözüküyor ya. Neyseki bebeği görüp gidecekler. Bebeğin amcası, halası falan. Sağ olsun onlarda kalsam çok yardımcı olur hiçbir işe elimi sürmeme izin vermez ama insan ya kendi eşini ya annesini ister bu dönemde pırlanta da olsa kayınvalide kayınvalidedir.

Sezaryen doğum yapan arkadaşlar hastanede kaç gece kaldınız? Ben medicalparkta yaptım ilk doğumu bir gece kalmıştım, şimdi yine aynı yerde yapacağım yine bir gece dahil doğum paketine. Ama etraftakilerden hep 2 gece duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bunu hastaneye sorduğumda hastane ortamının enfeksiyona açık olduğunu bu sebeple uzun tutmak istemediklerini 1 gecenin yettiğini söylüyorlar
İlk sezaryen doğum özel hastanede oldu ve 1,5 gün kaldım. Şimdi devlette olacağım 2. Günü gerekirse yatış veririz dediler. 1,5 gün bana yetmişti artık eve gitmek istiyordum hatta.

Birkaç ay önce bundan bahsetmiştim şimdi hatırlıyorum da gebelikte hani aşerme var ya emzirme aşermesi diye bir şey de var ve daha beter 😄 çoğu anne emzirirken bu sebeple kilo alıyordur bence. Ha emzirmek normalden daha fazla kalori de yaktırıyor o ayrı.
Emzirme aşermesi demek ilk defa duydum ama harika bir terim olmuş bu süreçteki iştahı açıklamak için 😍bende bu durumdayım canım şire çekşyor hep

Emzirme aşermesi demek ilk defa duydum ama harika bir terim olmuş bu süreçteki iştahı açıklamak için 😍bende bu durumdayım canım şire çekşyor hep
Yeni doğum yapmışız, vücut toparlanmalı, aynı zamanda bir canlıyı da vücudumuzdan beslemeliyiz, vitaminler azalmış, her emzirmede kan şekerimiz düşüyor ve acıkıyoruz. Benim canım neler neler çekmişti 😄 şu an gebeliğimin son günleri ama çilekli milkshake dışında istediğim çok şey olmadı hatırladığım. Emzirirken korkuyorum acaba canım neler çekecek diye.

Sezeryan doğum değilde çok iyi geçti yani benim ağrı kesici bile kullanmadım bir tane çıkınca yaptılar o kadar ama ertesi günü omzuma giren ağrıyı ömrüm boyunca unutamam o çok kötü gaz sancısı diyorlar ama böyle birşey yok bir tel bende mi oldu bilemedim
Benim ilk doğumumda olmuştu omuz ağrısı, bir anda çok şiddetli şekilde ağrı girdiği için hemşireler koşarak gelip iğne yapmıştı. O iğneden sonra da lavman yapmışlardı, sonra hiç ağrı kesici ihtiyacım bile olmamıştı.

Back
X