- 14 Ağustos 2024
- 44
- 40
- 3
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben 40+2 deyim dogumumu baslatabilmek icin dusta gogsume sicak su tutup masaj yapmistim ve sutum gelmisti ama dogumu baslatmaya hic katkisi olmadimerhaba bende uzun zamandır gruba giremedim hala doğumu bekliyorumkarnım aşağı inmedi bebekte hala kanalda değilmiş 38 hafta bitti. Eğer kendi gelmezse önümüzdeki hafta sezaryen doğum yapacağım. Tek korkumda sancısız sütümün gelmemesi sizin bu konuda deneyiminiz nedir?
Ben ozelde sezaryen yaptim 2 gece yattimSezaryen doğum yapan arkadaşlar hastanede kaç gece kaldınız? Ben medicalparkta yaptım ilk doğumu bir gece kalmıştım, şimdi yine aynı yerde yapacağım yine bir gece dahil doğum paketine. Ama etraftakilerden hep 2 gece duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bunu hastaneye sorduğumda hastane ortamının enfeksiyona açık olduğunu bu sebeple uzun tutmak istemediklerini 1 gecenin yettiğini söylüyorlar
Dualarımız sizinle. Sağlıklı sıhhatli doğumlar olsun hem bebis hem sizin için. Bizleri de haberdar edin lütfenKızlar heyecandan uyuyamıyorum sabah 7 buçukta olacak doğumsaatler kaldı oğlumla kavuşmama
![]()
Senin tamamen zit tarafında olacağım için kendi düşüncelerimi yazacağım, lütfen yanlış anlama-- danışma ve dayanışma postu --
Sezaryen tarihi belirlemenin bazı handikapları oluyor.
Tarih belirlenince de bu kez sınav öncesi akşamı gibi arayanlar, o gün arayanlar, hastaneye gelenler fln olacaktır. Ben de bu kadar iletişim kurma canlısı değilim açıkçası.
Ben hastaneye ziyaret istemiyorum. Sadece eşim ve annem kalacak.
Ziyaretçi istemememin birçok nedeni var:
- enfeksiyon
- doğum sonrası üzerimde gözler dolansın istemiyorum
- kimseye misafirperverlik hoşgeldin beşgittin gülyüzü yapmak istemiyorum. Nasıl geçeceğini bilmediğim bi süreç.
- çekirdek ailemize ilk adım olduğu için o anlarda başkasının ne dediğini veya yaptığını hatırlamak değil, o andaki kendimizi hatırlamak istiyorum sadece. Özelde olacağı için yardım edecek yenidoğan hemşireleri zaten olacak. Ek yardım ihtiyacı duyacağımı düşünmüyorum.
Şöyle bir durum oldu:
Eşimin annesi uzakta ve doğuma gelmek istiyor, bana sorup müsaade alan yok ama :/
Hastanede kalmayacaklar, otelde kalacaklar.
İlk torun anlıyorum, heyecanlı. Ama benim de ilk bebeğim ve ilk doğumum. Kimin orada olup olmayacağına karar verecek kişi benim.
Eşimin annesini çok severim, hiç sorunumuz yok. Asla kötü niyetli değildir. Bebek için çok heyecanlı.
O nedenle gelmeyin deyip hem onu hem eşimi kırmak istemiyorum. Benim annem oradayken, kendisinin de o özel anında yalnız hissetmesini istemem.
Gelmeyin, eve geçince gelin desem ne olur?
Veya en azından ilk gün gelmesinler ben toparlanayım ve alışayım, desem?
Bu konuda yangına körükle gidecek değil de sağduyulu yanıtlar çok işime gelirdi
Hastaneye ziyaret kabul edenler, neler yaşanıyor?
Teşekkür ederim :) yeterliydi bence tek sıkıntı evde hemşireyi çağırıp ağrı kesici isteyemiyor olmaktıHayırlı olsun canım yeterli oldu mu peki
Az kalmisbu doktorların sağı solu belli olmuyor
Bende çok heyecanlıyım biran önce kavuşmak istiyorum 22 nisanı nasıl beklicem bende bilmiyorum
Guzel haberlerini bekliyoruzKızlar heyecandan uyuyamıyorum sabah 7 buçukta olacak doğumsaatler kaldı oğlumla kavuşmama
![]()
Ben olsam hastaneye kabul ederdim gelsinler görsünler sonucta heyecanilar hevesliler ben anlasamadigim.halde hic sesimi cikarmadim biz anne oluyoruz onlarda nene dede oluyo-- danışma ve dayanışma postu --
Tarih belirlenince de bu kez sınav öncesi akşamı gibi arayanlar, o gün arayanlar, hastaneye gelenler fln olacaktır. Ben de bu kadar iletişim kurma canlısı değilim açıkçası.
- enfeksiyon
- kimseye misafirperverlik hoşgeldin beşgittin gülyüzü yapmak istemiyorum. Nasıl geçeceğini bilmediğim bi süreç.
- çekirdek ailemize ilk adım olduğu için o anlarda başkasının ne dediğini veya yaptığını hatırlamak değil, o andaki kendimizi hatırlamak istiyorum sadece. Özelde olacağı için yardım edecek yenidoğan hemşireleri zaten olacak. Ek yardım ihtiyacı duyacağımı düşünmüyorum.
Şöyle bir durum oldu:
Eşimin annesi uzakta ve doğuma gelmek istiyor, bana sorup müsaade alan yok ama :/
İlk torun anlıyorum, heyecanlı. Ama benim de ilk bebeğim ve ilk doğumum. Kimin orada olup olmayacağına karar verecek kişi benim.
Eşimin annesini çok severim, hiç sorunumuz yok. Asla kötü niyetli değildir. Bebek için çok heyecanlı.
O nedenle gelmeyin deyip hem onu hem eşimi kırmak istemiyorum. Benim annem oradayken, kendisinin de o özel anında yalnız hissetmesini istemem.
Sanciyla sütun alakasi yok diye biliyorum bnm sezeryan oldu sutle sorun yasamadim ilk bebegimde biraz gec gelmisti bunda hemen geldi sutumuz bol olsun inşallah hepimizinmerhaba bende uzun zamandır gruba giremedim hala doğumu bekliyorumkarnım aşağı inmedi bebekte hala kanalda değilmiş 38 hafta bitti. Eğer kendi gelmezse önümüzdeki hafta sezaryen doğum yapacağım. Tek korkumda sancısız sütümün gelmemesi sizin bu konuda deneyiminiz nedir?
Bu süreçte bende ziyaretçi istemezdim en yakınımdaki hariç eşim yada annem, eğer anlayışlı ise kayınvaliden sorun çıkarmayabilir, gelinimiz doğum yaptığında sadece hastanede görüp eve geçtik ne kaldık ne evine geçtik kendisi istediği zaman görüştük ilk torundu bizimkide aşırı heyecanlı olmamıza rağmen ama benim kv asla anlayışlı değil bu konularda gelme yada sonra gel deme gbi bir şansımız yoktu kıyamet kopartırdı-- danışma ve dayanışma postu --
- enfeksiyon
Şöyle bir durum oldu:
Hastaneye bebek kuvezde oldugu icin sadece en yakin bikac arkadasimiz anneler kardesim kuzenim geldi. Hepsi de maske takip gelmisler bebek odada olmamasina ragmen. Hastanede görüp gitmeleri en iyisi daha kolay oluyor bence. Ama ilk gun gelmesinler diyebilirsiniz insan o gün daha ne olduğunu anlayamiyor-- danışma ve dayanışma postu --
- enfeksiyon
Şöyle bir durum oldu:
Birkaç ay önce bundan bahsetmiştim şimdi hatırlıyorum da gebelikte hani aşerme var ya emzirme aşermesi diye bir şey de var ve daha beterEmzirirkende çok kilo alan insan var şuan benim midem çuval gibi yememin sınırı asla yok tutmaya çalışıyorum
İlk sezaryen doğum özel hastanede oldu ve 1,5 gün kaldım. Şimdi devlette olacağım 2. Günü gerekirse yatış veririz dediler. 1,5 gün bana yetmişti artık eve gitmek istiyordum hatta.Sezaryen doğum yapan arkadaşlar hastanede kaç gece kaldınız? Ben medicalparkta yaptım ilk doğumu bir gece kalmıştım, şimdi yine aynı yerde yapacağım yine bir gece dahil doğum paketine. Ama etraftakilerden hep 2 gece duyuyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bunu hastaneye sorduğumda hastane ortamının enfeksiyona açık olduğunu bu sebeple uzun tutmak istemediklerini 1 gecenin yettiğini söylüyorlar
hayırlısı ile kavuşmuşsunuzdur inşallahKızlar heyecandan uyuyamıyorum sabah 7 buçukta olacak doğumsaatler kaldı oğlumla kavuşmama
![]()
Emzirme aşermesi demek ilk defa duydum ama harika bir terim olmuş bu süreçteki iştahı açıklamak içinBirkaç ay önce bundan bahsetmiştim şimdi hatırlıyorum da gebelikte hani aşerme var ya emzirme aşermesi diye bir şey de var ve daha beterçoğu anne emzirirken bu sebeple kilo alıyordur bence. Ha emzirmek normalden daha fazla kalori de yaktırıyor o ayrı.
Yeni doğum yapmışız, vücut toparlanmalı, aynı zamanda bir canlıyı da vücudumuzdan beslemeliyiz, vitaminler azalmış, her emzirmede kan şekerimiz düşüyor ve acıkıyoruz. Benim canım neler neler çekmiştiEmzirme aşermesi demek ilk defa duydum ama harika bir terim olmuş bu süreçteki iştahı açıklamak içinbende bu durumdayım canım şire çekşyor hep
Benim ilk doğumumda olmuştu omuz ağrısı, bir anda çok şiddetli şekilde ağrı girdiği için hemşireler koşarak gelip iğne yapmıştı. O iğneden sonra da lavman yapmışlardı, sonra hiç ağrı kesici ihtiyacım bile olmamıştı.Sezeryan doğum değilde çok iyi geçti yani benim ağrı kesici bile kullanmadım bir tane çıkınca yaptılar o kadar ama ertesi günü omzuma giren ağrıyı ömrüm boyunca unutamam o çok kötü gaz sancısı diyorlar ama böyle birşey yok bir tel bende mi oldu bilemedim