Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
İstemiyorum diyebiliyor muyuz🥹 doğumuma az kaldı şimdilik vajinal doğum gözüküyor kesiden dikişten biraz korkuyorumda 🫠
Aslında doğum olayının en kolay kısmı bu sonrası biraz hareketler kısıtlanıyor çabucak iyileşiyor kolay iyileşen bir organ vajina hiç korkacak bir durum yok sancı yı yönetmek daha önemli bence doğumu başlıca düşünürsek kendine hakim olabilmek çok daha önemli, bence bu söylenmez 😆ama ben belki bir ihtimal kesi olmaz diye söyliyim dedim sağolsun kızmadı ebem muhteşemdi devlet emeklisiymiş sürekli eliyle destek verdi arada benim canım yandı ama müdahale etmedim iyi dinledim ne dediyse ebemin yaptım ilkinde aslaa dinlemiyordum elletmiyordum kendimi ıkınmıyordum falan önemli olan ebeyi dinlemek kısaca🥰

Doğum sancıları kendiliğinden başlayan güzel annişler bir bakabilirler mii? Ben bugün tam 39 haftalık oldum bebişin kilosu geçen hafta bugün 3500 gözüküyordu. Sabah 7’den beri önce 1 saatte bir şu an yarım saatte bire düşen belime bıçak gibi giren ve 1 dakika kadar süren bir ağrı var. Böyle sırtım kitleniyor resmen ve kasıklarıma doğru yayılıyor ağrı. Dayanılmayacak bir şey değil ama bariz hissettiriyor kendini. Sadece aralığın fazla olması beni düşündürüyor. Yarın sabah kontrolüm vardı. Eğer sabaha kadar sıklaşmazsa bekleyeyim evde diyorum ne dersiniz? Bu da yalancı sancıysa valla sövcem artık😂😂😂
ilk doğumun galiba çok yavaş ilerleyebilir doğumun bıçak gibi diyorsan ve yayılma varsa düzenli ise sancı olabilir bence benim sancım belden gelmez karnımın ortasında yayılır mesela seninki belden gelmiş dikkatli ol sıcak duş al doğurmak istiyorsa çömel kalk vs yapabilirsin🥰 suyun gelmediyse 10 dk bire düşmeden gitmeni tavsşye etmem kanama ve su gelişi varsa bekleme ama

En son 2400 dü bir hafta önce 2600 falandır diye tahmin ediyorum ciğer geliştirici de yapıldı ama hem burda okuduklarım hem çevremde duyduklarım bu haftalarda doğarsa küveze girer gibi düşünüyor
Haklısın insan tedirgin oluyor. Ben de diken üstündeyim aramızda sadece 1gün var ve benim durumum da riskli. Benim verdiğim örneği düşün o zaman. İyi düşünelim iyi enerjiyi çekelim. 34de girmedi diyorum bak böyle örnekler de var. İnşallah inşallah iyi olur her şey 🙏🏻

Aslında doğum olayının en kolay kısmı bu sonrası biraz hareketler kısıtlanıyor çabucak iyileşiyor kolay iyileşen bir organ vajina hiç korkacak bir durum yok sancı yı yönetmek daha önemli bence doğumu başlıca düşünürsek kendine hakim olabilmek çok daha önemli, bence bu söylenmez 😆ama ben belki bir ihtimal kesi olmaz diye söyliyim dedim sağolsun kızmadı ebem muhteşemdi devlet emeklisiymiş sürekli eliyle destek verdi arada benim canım yandı ama müdahale etmedim iyi dinledim ne dediyse ebemin yaptım ilkinde aslaa dinlemiyordum elletmiyordum kendimi ıkınmıyordum falan önemli olan ebeyi dinlemek kısaca🥰
Niyeyse vajinada olan dikiş sezeryandan daha çok korkutuyor beni aşırı stres yapıyorum 🫠 başarabilsem eğer dediğiniz gibi ebeyi dinlemeye çalışacağım 🥰

Ben doğurdum 38de sabah kontrolüm vardı 20lerdeydi sancılar bebeğin kafaaıda kasıklarımdaydı normalde doktorum geçen hafta 38de çatı muayenesi yapacağım demişti bebeği kasık da görünce yapmadı eve gittim 2 gibi kan sulandırıcı iğne mi yaptım 3 te uyudum 16.30 da kalktım su ve mukus var gece 1 de doğum yaptım sancım vardı ama nst de yoktu
Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli buyumeyi nasip etsin, insallah ikiniz için de sorunsuz doğum olmuştur 🙏
Benim de sezaryan tarihim belli oldu. Bu cumartesi olacak inşallah. Dün kan verdim, nst çekildi, anestezi doktoruyla konuştum. Kilosu da 3500 gr olmuş. Grubun bebişleri geliyor tek tek 💖
Sağlıklı sıhhatli doğumlar olsun, bizleri haberdar et 🙏l
Ben de cuma inşallah sezaryen doğum yapacağım spinal olacak. Bana anesteziye git filan demedi doktor. Sabah çantanızla beraber gelin başka yapacağınız bi şey yok dedi. Kan da istemedi sabah alıcaklar galiba kanları da
Sağlıklı sıhhatli doğumlar olsun, masallah mart sonunda dökülmeye başladık 😃 bizleri de sonrasında haberdar et lütfen.
Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor. Bizde kan uyuşmazlığı var böyle bi şeyler okudum, cuma da nasipse doğumum var aklıma takılıyor şimdi
Bizim de durum aynı, Dr sarilik ihtimali daha yüksek dedi ama kesin olur demedi.
Kızlar kontrolüm vardı bugün bebeğin suyu çok azalmış ne açılma var ne kanala girmiş kilosu da 3900 olmuş yarın için sezaryen randevusu oluşturdu doktor yarın kavuşuyoruz Denizkuşumla bize de dua edin olur mu 🥹
Masallah 🧿🧿🧿 sağlıklı sıhhatli doğumlar olsun insallah 🙏 dualarımız sizlerle
34 haftalık bebeğim bütün ölçümleriyle 36 ya uyumlu ve iri bebek oldugu için doktorum vajinal dogumu önermedi sezeryan yapalım diyor. yırtılma vs olur mu bebek sıkışırmış falan diyip korkuttu beni, doğuranlar kaç kg doguruyo benim 34 haftalık 2850 kg

Dün kontrolüm vardı 3200 suan kilosu doktor normal doğum olabilir sorun görünmüyor dedi. Cati muayenesi güzel dedi. Bugün 37+0 olduk.

Niyeyse vajinada olan dikiş sezeryandan daha çok korkutuyor beni aşırı stres yapıyorum 🫠 başarabilsem eğer dediğiniz gibi ebeyi dinlemeye çalışacağım 🥰
Bende öyle düşünüyordum ama korkulduğu gibi değil yüzeysel bir dikiş bu kolaycada iyileşebiliyor hiç korkma 🥰

Haklısın insan tedirgin oluyor. Ben de diken üstündeyim aramızda sadece 1gün var ve benim durumum da riskli. Benim verdiğim örneği düşün o zaman. İyi düşünelim iyi enerjiyi çekelim. 34de girmedi diyorum bak böyle örnekler de var. İnşallah inşallah iyi olur her şey 🙏🏻
İnşallah 🙏🏻🙏🏻

Dogumdan sonra kan sulandırıcı igne kullanan oldu mu ? Etrafimda sordum kimseye verilmemis doktor 10tane yazmis baya da yakiyo 🫠

Ödem kalmadi sanirim hamilelik oncesi kiloma geri döndüm. Esim dogumdn sonra eve geldigimde dalga gecti bence bi tane dhaa var icerde unuttular diye oyle sistim ki 😁 hergn bi kilo verdim su an hic kilo kalmadi
Ben önceki gebeliğim boyunca Kan sulandırıcı kullandım hiç ödemim yoktu doğum yaptığım gibi kilolarım gitti ama ayaklarım davul gibi şişmeye başladı doktorum 10 gün daha kullan dedi.

Kızlar sancı hissettiğiniz zaman bebek hareketli oluyor mu? Bazen bebek mi canımı yakıyor yoksa hissettiğim sancı mı anlamıyorum.

Kızlar ikinci sezaryenini olan varmı içinizde? İlkine göre daha kolay oluyor mu yoksa tam tersi mi? İlkinde preeklampsi yüzünden mecburi sezaryen olmuştum bunda da ssvd ile riske girmek istemiyorum ama biyandan da kafam karışık 🤯

Ben önceki gebeliğim boyunca Kan sulandırıcı kullandım hiç ödemim yoktu doğum yaptığım gibi kilolarım gitti ama ayaklarım davul gibi şişmeye başladı doktorum 10 gün daha kullan dedi.

Öncesinde başladım sonra 10 gün daha kullanacağım
Benim hamilelikte kullandirtmadi bunda odemde olmadı şükür ama dogumdn sonra serumlar fln her yerim sisti o da cabuk gecti ignelere de devam ediyoruz bakalim bitse de kurtulsam

Back
X