Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    127
Peki siz sezaryen doğum yapmıştınız değil mi? Size ne gibi tetkikler yapıldı? Benden kan alınacak nst bağlanacak. Doktorum bana spinal anestezi vereceğini söyledi ama yarın kontrolüm var ve anesteziye de göndereceğini söylemişti. Genel anestezi olmayacağım neden öyle söylemis olabilir ki? Bir de çatı muayenesi yaptı mı size sezaryen olduğu kesinken. İlk doğumda bir kan vermiştim o kadar.
Ben de cuma inşallah sezaryen doğum yapacağım spinal olacak. Bana anesteziye git filan demedi doktor. Sabah çantanızla beraber gelin başka yapacağınız bi şey yok dedi. Kan da istemedi sabah alıcaklar galiba kanları da

Ben doğurdum 38de sabah kontrolüm vardı 20lerdeydi sancılar bebeğin kafaaıda kasıklarımdaydı normalde doktorum geçen hafta 38de çatı muayenesi yapacağım demişti bebeği kasık da görünce yapmadı eve gittim 2 gibi kan sulandırıcı iğne mi yaptım 3 te uyudum 16.30 da kalktım su ve mukus var gece 1 de doğum yaptım sancım vardı ama nst de yoktu
Gözün aydınnn hayırlı olsun iyi misiniz peki bebiş nasıl 🌿

Kendi kan grubu negatif olup eşiyle kan uyuşmazlığı yaşayan var mı aranızda? Böyle bir durumda bebiş kanını babadan alıp pozitif olursa sarılık kaçınılmaz mı oluyor. Bizde kan uyuşmazlığı var böyle bi şeyler okudum, cuma da nasipse doğumum var aklıma takılıyor şimdi

Benim normal olacakti son anda sezeryan oldu o yüzden önden hazirligimiz yoktu. Her sey 3 saat icinde oldu. Kan aldilar nstye de baglandim normal dogum sancim da basladi 90lara geldi sonra hemen ameliyathaneye aldilar zaten.

Bana sordular ameliyathanede nasil istiyosun anestezi diye sordular spinal yaptirdim tutmazsa genele donebiliriz diye uyardilar. Cati muayenesi ben cok oldum acilmam erken acilmam baslamisti ve dedigim gibi sezeryan planimiz yoktu kesin olunca yapmiyolar diye biliyorum.
Sağlıkla büyüsün inşallah :) Bende normal düşünüyorum ama korku da var. Normal dedilerse açılma da varsa son anda neden sezaryene aldılar acaba merak ettim

34 haftalık bebeğim bütün ölçümleriyle 36 ya uyumlu ve iri bebek oldugu için doktorum vajinal dogumu önermedi sezeryan yapalım diyor. yırtılma vs olur mu bebek sıkışırmış falan diyip korkuttu beni, doğuranlar kaç kg doguruyo benim 34 haftalık 2850 kg

Sağlıkla büyüsün inşallah :) Bende normal düşünüyorum ama korku da var. Normal dedilerse açılma da varsa son anda neden sezaryene aldılar acaba merak ettim
Aminn 🙏 bebek yan gelişe dönmüş 31 den beri baş asagiydi hatta bi ara kanaldaydi ama çıkmış iste doğmaya yakin zaman (36+0 daydim) 🤷‍♀️ ve cok fazla sancim vardi son haftalarda, sancilar bebegi rahatsiz ediyo dedi boynuna da 2 tur kordon dolamis doktor da eve git bekle diyemedi böyle olunca. Alalim riske atmayalim dedi, saglikli olsunlar da napalim her an her sey olabiliyor ☺️

Kızlar kontrolüm vardı bugün bebeğin suyu çok azalmış ne açılma var ne kanala girmiş kilosu da 3900 olmuş yarın için sezaryen randevusu oluşturdu doktor yarın kavuşuyoruz Denizkuşumla bize de dua edin olur mu 🥹
İnşallah çook kolay bir doğum olur sağlıkla kavuşmanızı diliyorum 🌸🌸

34 haftalık bebeğim bütün ölçümleriyle 36 ya uyumlu ve iri bebek oldugu için doktorum vajinal dogumu önermedi sezeryan yapalım diyor. yırtılma vs olur mu bebek sıkışırmış falan diyip korkuttu beni, doğuranlar kaç kg doguruyo benim 34 haftalık 2850 kg
Genelde bebekler 3200 3500 doguyorlar ama son zamanlarda 4500 e kadar normal doğum yaptırılıyor daha önceleri 4 kilo üstünü sezeryana yönlendiriliyormuş şuan bebeğiniz 2850 gram çok rahat doğurursunuz. İleri ki haftalarda kilosuna göre karar verin belki 37 de 3200 gram olarak doğacak, belki 40.haftada 4 kilo bunu şimdiden bilemezsiniz ki 🤷‍♀️ benim bebeğimin kilosu 34.haftada 2300 gram, 36 da 2900, 37 de 3100, 38 de 3250 gram. 37 den 38 e pek kilo almamış yani her hafta aldığı kilo da değişiyor 🌸

Benim altlar sanki tırmalanmış gibi kısa kısa çatlamış 🫠 günde iki kere hem jel hem krem sürüyorum nasıl çatlıyor anlamadım valla. Kollara da sürmek lazım bacaklara da hepsi çatlıyor
Bende de aynı durum 36.Haftaya kadar hiç çatlak yoktu. Son 1 haftada Göbeğimin alt tarafı çatladı bende aklıma geldikçe günde 2-3 belki 4 defa yağ krem sürüyorum :( artık doğum emzirme sonrası bir bakım yaptıracağım

Aminn 🙏 bebek yan gelişe dönmüş 31 den beri baş asagiydi hatta bi ara kanaldaydi ama çıkmış iste doğmaya yakin zaman (36+0 daydim) 🤷‍♀️ ve cok fazla sancim vardi son haftalarda, sancilar bebegi rahatsiz ediyo dedi boynuna da 2 tur kordon dolamis doktor da eve git bekle diyemedi böyle olunca. Alalim riske atmayalim dedi, saglikli olsunlar da napalim her an her sey olabiliyor ☺️
Hayırlısı olsun inşallah ya siz hallettiniz bitti şimdi biz de korku heyecan stres her şey var. Hayırlısıyla sağlıkla bizde gelelim inşallah o zamanlara ya :)

Suni sancıdan korkmayın, normal kendi ağrınla aynıymış.
Ya herkes suni sancı çok ağrılı oluyor vs dedi. O yüzden aşırı korkuyorum kendi sancımla da nasıl başa çıkacağım onu da bilmiyorum da. O yüzden ben akıştayım şuan öyle sancımı bekliyorum artık ne olursa hangisi olursa kafasındayım hiç düşünmüyorum bi şekilde doğacak düşünüp hiç kendimi derde sokmuyorum :)

Ya herkes suni sancı çok ağrılı oluyor vs dedi. O yüzden aşırı korkuyorum kendi sancımla da nasıl başa çıkacağım onu da bilmiyorum da. O yüzden ben akıştayım şuan öyle sancımı bekliyorum artık ne olursa hangisi olursa kafasındayım hiç düşünmüyorum bi şekilde doğacak düşünüp hiç kendimi derde sokmuyorum :)
Suni sancıyla doğuran genelde kendi ağrısını bilmiyor ki, ben de aldım, hiç ağrım yoktu kendimden. Belki biraz işi hızlandırdığı için öyle diyorlardır. Dediğiniz gibi sağlıklı olsun da gerisi teferruat.

Benim normal olacakti son anda sezeryan oldu o yüzden önden hazirligimiz yoktu. Her sey 3 saat icinde oldu. Kan aldilar nstye de baglandim normal dogum sancim da basladi 90lara geldi sonra hemen ameliyathaneye aldilar zaten.

Bana sordular ameliyathanede nasil istiyosun anestezi diye sordular spinal yaptirdim tutmazsa genele donebiliriz diye uyardilar. Cati muayenesi ben cok oldum acilmam erken acilmam baslamisti ve dedigim gibi sezeryan planimiz yoktu kesin olunca yapmiyolar diye biliyorum.
Anladım demek ki bir sıkıntı olma ihtimaline karşı genel anestezi için uygun muyum diye bakacaklar. Tekrar geçmiş olsun ❤️

Hayırlısı olsun inşallah ya siz hallettiniz bitti şimdi biz de korku heyecan stres her şey var. Hayırlısıyla sağlıkla bizde gelelim inşallah o zamanlara ya :)
Insallah herkes hayirlisiyla kucagina alsin , benim bebegim hala yoğun bakimda o yüzden hala tam olarak sevinemedim bebegin sağlığı söz konusu olunca zaten kendinizi hic dusunmuyosunuz ve her şeyle baş edebiliyorsunuz fazla düşünmeyin bence akışına bırakın henüz dogum yapmayan anneler ☺️

Ben de cuma inşallah sezaryen doğum yapacağım spinal olacak. Bana anesteziye git filan demedi doktor. Sabah çantanızla beraber gelin başka yapacağınız bi şey yok dedi. Kan da istemedi sabah alıcaklar galiba kanları da
Benden 1 gün önce kan aldılar ilk sezaryende. Onu sabah alırlar sizden çünkü hiv, hepatit taşıyıcılığı açısından sağlık çalışanlarının ameliyat sırasında kendini koruması için rutinmiş. Çatı muayenesi de hiç olmamıştım planlı sezaryen olduğu için ama genel anestezi için de kontrol edilmemiştim şimdikinde neden istedi doktorum diye kafam karışmıştı da galiba hastaneden hastaneye değişiyor. Belki genel anesteziye dönerse falan diye demek ki.

Back
X