Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
Sizin daha zormuş ben en azından söyleyebiliyorum zaten dikkat ediyorlar hep balkonda içiliyor. Bebek doğunca daha da dikkat edilir ama yine de üste sinen dumanı çok kafaya takıyorum ☹️ Siz o balkonu komple açık bırakmayı deneyin yani hiç kapatmayın ben öyle yapıyorum yoksa duman gitmez ki. Balkon hep açık kalsın gün içerisinde evi havalandiriyorum vs dersiniz. Bir diğer çözüm de bebekli ev kuralları listesi yaptım telefona kaydettim bugün kağıda geçirip kapılara asacağım böylece gelen kimse kişisel algılamaz
Listenizi bizimle de paylaşır mısınız🙏🏻 belki unuttuklarımız vardır.

Gelen giden irrite olabilir böyle listelerden ama hiç umrum değil😄

Bir de Malesef rahim damarlarımda tıkanıklık çıktı. Bebek beslenemeyecek diye çok endişelendim uzun süre. Sürekli kan sılandırıcı iğne oluyorum. Kimsenin moralini bozmak istemem ama benim durumum cidden çok zor… sessiz kalsam da takip ediyorum. Herkes sağlıkla yavrularını kucağına alsın inşallah.
Çok zor durumunuz.. başından beri bulantı kusma da çektiniz.
İnşallah bebeğiniz doğunca hepsi geçip gidecek, o bal surata bakınca unutturacak her şeyi size 🥰🧿💖

Ve evet OzanveMirac OzanveMirac dediği gibi, hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz.
Bazı sorunlar tanıdıkla paylaşılmıyor; burada anonim olarak anlatmak da ferahlatıyor. Kimsenin modunu düşürmezsiniz, öyle düşünmeyin 🙏🏻

Son düzenleme:
Süt arttirici seyleri kim sorduysa Allah razi olsun bende sorcaktm mesajlari gördüm.gerek kalmadi😂

Süt arttirici seyleri kim sorduysa Allah razi olsun bende sorcaktm mesajlari gördüm.gerek kalmadi😂
Pınar hanım ilk doğumunuz muydu bilmiyorum ama bebek şuan küvezde olduğu için siz 2 saatte 1 düzenli olarak sağım yapın gerekirse buzlukta saklama da yapabilirsiniz. Bu şekilde bebek gelene kadar süt miktarını arttırmış olucaksınız ☺️ bebeğe hazırlık olmuş olur

E Etaa N neverland85 @E B R U

Bu süt yapıcıları doğumdan önce kullanmaya başlamalı mı sizce?
Şimdilik memelerde gelen giden akan süt yok.

Süt yapıcı besinlerin bir kısmını zaten tüketiyorum, bol havuçlu bulgurlu pazı yemeği bis üredir kolayıma geliyordu.

Maşt içecek ve bestlak damla, humana çay fln içmeye başlamalı mı?
Ben 38+5 de sezaryen olacağım 37+3 de pazartesi başlayacağım dereotuna falan başladım ama içeceklere günde bir olarak pazartesi baslıcam benim geçen sefer ilk kolestrum denen sütten sonrası üçüncü gün inmişti o zaman önden içmemiştim

Listenizi bizimle de paylaşır mısınız🙏🏻 belki unuttuklarımız vardır.

Gelen giden irrite olabilir böyle listelerden ama hiç umrum değil😄
BEBEKLİ EV KURALLARI
-Mümkün ise sigara içme kıyafeti ayrı olmalı
-Sigara sonrası eller mutlaka yıkanmalı
-Bebek ellerinden ve yüzünden öpülmemeli (sadece en yakınlar ayağından öpebilir)
-En yakınlar ve tecrübeliler hariç bebek kucağa alınmamalı (alınacak ise anne babadan izin alınmalı)
-Parfüm sıkıldı ise bebekten uzak durulmalı
-Hasta veya hasta olma ihtimali olanlar bebekten uzak durmalı
-En yakınlar hariç habersiz bebek fotoğrafları çekilmemeli, sosyal medyada paylaşılmamalı
-Bebek üşüyor diye habersiz üstü örtülmemeli anneye sorulmalı
-Bebeğe asla yiyecek içecek verilmemeli
-Anne ve babaya karşı anlayışlı olunmalı, adaptasyon sürecinde alttan alınmalı
-İlk kez anne baba oldukları için tedirginlikleri anlaşılmalı ama siz bilmezsiniz diye farklı yöntemler uygulanmamalı (herkes bebeği için en iyisini bilir ve ister)
-Doğruluğu kanıtlanmamış yöntemlerden uzak durulmalı
Şimdilik bunlar geldi aklıma açıkçası kendi çevremde yapılabilecek şeyleri düşündüm ve oluşturdum 😅 birde ben biraz evhamlıyım uyanıkken kimse cesaret edemez ama ben uyuyor olursam ve yanlış bir şey yapılırsa diye korkuyorum. Gerçi benim çevrem beni kurallar konusunda katı bulur bu yüzden söylediğim dışında bir şey yapmaya çekinir korkar ama o halimle kimseye şunu yapmayın demekle uğraşmak istemiyorum

Siz ne koydunuz ismini bizim hastanede baslatildi kimlik islemleri bi anda geldiler sordular bende tuğkan dedim esimde onu istiyodu zaten hazırmış bile kargoya verildi galiba😂
Tuğkan da farklı bir isim olmuş adıyla yaşasın bebiş🥰 Dört gün bebiş isimsiz kaldı, memeleket meselesi oldu arayan arayana mesaj atan atanaydı ismi ne ismi ne diye 😆
Enver selim dedi eşim ve kv ama ilk oğlum dede ismi enverde kaynımın ismi benim dediğim olmayacaktı aslında beğenmiştim
Saatlerce konuştuk sonunda
Ben Selim Çağrı istiyorum dedim kavga döğüş koydurdum aslında ilk oğluma kötü bir isim koydu eşim babası diye ben sanırım isimlere küstüm kendi ismimide hiç sevmiyorum oğluma adıyla bile seslenmedim bir sene buda böyle bir isim oldu işte aniden koyduk bizde buda içime sinmedi tabi 🥲ismi duyan kimse beğenmedi uymamış dediler ama ben böyle istedim eski ism seviyorum birazda

Kizlar ev 22 derece uzerinde bu durumda bebege yine tulum giydirecek miyiz uyurken? Ben oyle kucuk bi tulum almamisim 🤦‍♀️

Pınar hanım ilk doğumunuz muydu bilmiyorum ama bebek şuan küvezde olduğu için siz 2 saatte 1 düzenli olarak sağım yapın gerekirse buzlukta saklama da yapabilirsiniz. Bu şekilde bebek gelene kadar süt miktarını arttırmış olucaksınız ☺️ bebeğe hazırlık olmuş olur
2. Dogumum ama sagim konusunda acemiyim 🫠 sagip buzluga atiyorum hastaneden istediler 2 gunde bir goturcez o yuzden arttirici seyler bakayim dedim

Tuğkan da farklı bir isim olmuş adıyla yaşasın bebiş🥰 Dört gün bebiş isimsiz kaldı, memeleket meselesi oldu arayan arayana mesaj atan atanaydı ismi ne ismi ne diye 😆
Enver selim dedi eşim ve kv ama ilk oğlum dede ismi enverde kaynımın ismi benim dediğim olmayacaktı aslında beğenmiştim
Saatlerce konuştuk sonunda
Ben Selim Çağrı istiyorum dedim kavga döğüş koydurdum aslında ilk oğluma kötü bir isim koydu eşim babası diye ben sanırım isimlere küstüm kendi ismimide hiç sevmiyorum oğluma adıyla bile seslenmedim bir sene buda böyle bir isim oldu işte aniden koyduk bizde buda içime sinmedi tabi 🥲ismi duyan kimse beğenmedi uymamış dediler ama ben böyle istedim eski ism seviyorum birazda
Şu buyuklerin isim konusunda yorum yapmasi cok sacma geliyo herkes kendi cocuguna isim koysun.. selim guzel isim bence adiyla yasasin bebislrr 🤲❤️

Kizlar ev 22 derece uzerinde bu durumda bebege yine tulum giydirecek miyiz uyurken? Ben oyle kucuk bi tulum almamisim 🤦‍♀️
Kundak yaparsın ilk zamanlar daha kolay oluyor bakması eli kolu incindi olmuyor
Hem soğuk sancı yapıyor bebeğe ne kadar sıcak tutarsak okadar iyi oluyor yenidoğanken

Back
X