Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
Eşi sigara kullanan var mı? Bebek doğduğu zaman için nasıl bir çözüm buldunuz? Bizim evde zaten içilmiyor ama sigara içilip eller yıkansa bile kıyafette o koku kalıyor ☹️ aslında eşimden de değil ama annemden yana sigara konusunda çok stresliyim 😭 gece bu saatte uyandım nasıl yapacağım diye düşünüyorum öyle sinir oluyorum ki 🙄 yarın konuşup sigara içme kiyafeti ayarlamalarını sigarayı onunla içip sonra üst degismelerini isteyeceğim içtikten sonra da eller yıkansın. Bebek doğmadan bunu alışkanlık edinmeleri iyi olur yoksa sürekli acaba yaptılar mı diye sorun edeceğim. Alternatif çözümü olan varsa tavsiyelere de açığım
Ben çözüm bulamadım.
Evde sigara içirtmiyorum. İçip gelmesin kimse dedim. Sigara kıyafeti bile çözüm olmaz diye düşünüyorum çünkü yüzüne saçına her yerine siniyor o küllük kokusu. Yıkasa bile.

Ben ve eşim uzun yıllar içmiş ve 7-8 yıldır da sigara ve nargileyi bırakmış insanlarız.
Biz yapmışsak başkası da yapabilir.

Hatta şöyle diyorum:
"siz konforunuzdan vazgeçmiyorsunuz diye ben bebeğimi zehirleyemem"

Tavrım çok net. O çocuğun günahı yok. Başkası kırılmasın etmesin diye zehirlemelerine izin vermem. Dönüp kendi bencilliklerine kızsınlar.

E Etaa N neverland85 E B R U E B R U

Bu süt yapıcıları doğumdan önce kullanmaya başlamalı mı sizce?
Şimdilik memelerde gelen giden akan süt yok.

Süt yapıcı besinlerin bir kısmını zaten tüketiyorum, bol havuçlu bulgurlu pazı yemeği bis üredir kolayıma geliyordu.

Maşt içecek ve bestlak damla, humana çay fln içmeye başlamalı mı?

Ben çözüm bulamadım.
Evde sigara içirtmiyorum. İçip gelmesin kimse dedim. Sigara kıyafeti bile çözüm olmaz diye düşünüyorum çünkü yüzüne saçına her yerine siniyor o küllük kokusu. Yıkasa bile.

Ben ve eşim uzun yıllar içmiş ve 7-8 yıldır da sigara ve nargileyi bırakmış insanlarız.
Biz yapmışsak başkası da yapabilir.

Hatta şöyle diyorum:
"siz konforunuzdan vazgeçmiyorsunuz diye ben bebeğimi zehirleyemem"

Tavrım çok net. O çocuğun günahı yok. Başkası kırılmasın etmesin diye zehirlemelerine izin vermem. Dönüp kendi bencilliklerine kızsınlar.
Kesinlikle katılıyorum sadece annem için çözüm bulamıyorum 😭 ben zaten hiç kullanan biri olmadım eşim içiyor ama gerçekten yapabileceğini düşünüyorum diğer insanlar da zaten gelse bile ne kadar duracak o sırada içmesinler ama konu anneme gelince kara kara düşünüyorum hem aşırı derecede bağımlı şuan bebek konusundan dolayı nerdeyse 1 pakete düşürdü, normalde 2-3 paket içiyor ☹️ hem de zaten bir takım sorunları o var o yüzden bırakamayacağını da biliyorum. Annemde durumun farkında bugün namaz elbisesi mi alsak giyip çıkarması kolay saçlar vs de içinde kalıyor dedi kafama yattı gibi ama etkili olur mu onu da bilemedim ☹️ (sorunlarını açmak gerekirse annem normalde deprem bölgesinde konteynerda yaşıyor, bunların dışında zaten babamla ayrılmadan önce çok şiddet gördü şiddetin normali yoktur ama normal bir şiddet de değil kömürlüğe kilitlenmeli bir yerleri kırılacak kadar kaçıp kurtulmasa belki ölümle sonuçlanırdı, sonrasında ayrıldı ama biz küçüktük bizi de bırakmadı ve hep zorlu mücadeleler verdi şimdi psikolojik tedavi alıyor ve bebek için o kadar mutlu heyecanlı ki anne sen konteynera dön de diyemem zaten gidince de aramızda 12 saat yol oluyor tekrar gelmesi de zor. Açıkçası yanıma geldi güzel besleniyor yalnız değil diye bende mutluyum, bana da çok yardımcı oluyor ama bu sigara konusu beni çok zorluyor 😒 birde bebeğe karşı hevesini de kırmak istemiyorum sürekli hayal kuruyor doğsun diye bekliyor)

Kesinlikle katılıyorum sadece annem için çözüm bulamıyorum 😭 ben zaten hiç kullanan biri olmadım eşim içiyor ama gerçekten yapabileceğini düşünüyorum diğer insanlar da zaten gelse bile ne kadar duracak o sırada içmesinler ama konu anneme gelince kara kara düşünüyorum hem aşırı derecede bağımlı şuan bebek konusundan dolayı nerdeyse 1 pakete düşürdü, normalde 2-3 paket içiyor ☹️ hem de zaten bir takım sorunları o var o yüzden bırakamayacağını da biliyorum. Annemde durumun farkında bugün namaz elbisesi mi alsak giyip çıkarması kolay saçlar vs de içinde kalıyor dedi kafama yattı gibi ama etkili olur mu onu da bilemedim ☹️ (sorunlarını açmak gerekirse annem normalde deprem bölgesinde konteynerda yaşıyor, bunların dışında zaten babamla ayrılmadan önce çok şiddet gördü şiddetin normali yoktur ama normal bir şiddet de değil kömürlüğe kilitlenmeli bir yerleri kırılacak kadar kaçıp kurtulmasa belki ölümle sonuçlanırdı, sonrasında ayrıldı ama biz küçüktük bizi de bırakmadı ve hep zorlu mücadeleler verdi şimdi psikolojik tedavi alıyor ve bebek için o kadar mutlu heyecanlı ki anne sen konteynera dön de diyemem zaten gidince de aramızda 12 saat yol oluyor tekrar gelmesi de zor. Açıkçası yanıma geldi güzel besleniyor yalnız değil diye bende mutluyum, bana da çok yardımcı oluyor ama bu sigara konusu beni çok zorluyor 😒 birde bebeğe karşı hevesini de kırmak istemiyorum sürekli hayal kuruyor doğsun diye bekliyor)
Çok zor durumunuz 🥹 anneniz için çok üzgünüm, allah ne beterini ne tekrarını yaşatsın.🙏🏻

2-3 paketten 1 pakete indirmesi bile güzel gelişme. Nikotin sakızı veya nikotin bandı da ekleyebilirse daha da azaltır. Çünkü bir anda bu kadar nikotin yoksunluğu, fiziksel olarak da birçok semptoma yol açabilir.
Kendisi şimdiden bu motivasyona sahipse torunu doğduktan sonra belki daha bile fazlasını yapabilir 💖🙏🏻🧿

Annenizi kırıp da evden göndermek hem size hem bebeğe hem annenize en büyük haksızlık olur :/
Sizin durumunuzda o kadar katı kurallar koymak çok zor. Çünkü biri eşiniz biri anneniz.

Benim sigara bağımlısı en yakınlarım babam ve abim (ki çok yakın olsak bile hergün eve alacağım bir pozisyonda değiliz :/ ).
Benim yaptığım gibi sert tavır alın demek haddime değil.

Evde annenizin desteğine ihtiyacınız çok olacak.
Size de bebeğinize de bebekler gibi bakacaktır🌸🎀💞

Kıyafetlerini tamamen değiştirdiği veya namaz elbisesiyle içip onu da balkona havalanmaya bıraktığı bir çözüm denemelisiniz bence de.

Çok zor durumunuz 🥹 anneniz için çok üzgünüm, allah ne beterini ne tekrarını yaşatsın.🙏🏻

2-3 paketten 1 pakete indirmesi bile güzel gelişme. Nikotin sakızı veya nikotin bandı da ekleyebilirse daha da azaltır. Çünkü bir anda bu kadar nikotin yoksunluğu, fiziksel olarak da birçok semptoma yol açabilir.
Kendisi şimdiden bu motivasyona sahipse torunu doğduktan sonra belki daha bile fazlasını yapabilir 💖🙏🏻🧿

Annenizi kırıp da evden göndermek hem size hem bebeğe hem annenize en büyük haksızlık olur :/
Sizin durumunuzda o kadar katı kurallar koymak çok zor. Çünkü biri eşiniz biri anneniz.

Benim sigara bağımlısı en yakınlarım babam ve abim (ki çok yakın olsak bile hergün eve alacağım bir pozisyonda değiliz :/ ).
Benim yaptığım gibi sert tavır alın demek haddime değil.

Evde annenizin desteğine ihtiyacınız çok olacak.
Size de bebeğinize de bebekler gibi bakacaktır🌸🎀💞

Kıyafetlerini tamamen değiştirdiği veya namaz elbisesiyle içip onu da balkona havalanmaya bıraktığı bir çözüm denemelisiniz bence de.
Teşekkür ederim umarım içime sinen bir çözüm bulurum 🙏❤️

Anneniz adına üzgünüm, geçmişte yaşadıkları çok zor ama güzel günlere kavuşmuş görünüyor, bundan sonrası rahat geçsin inşallah.
Sigara konusuna, da, inşallah çözüm bulursunuz, bu kadar heyecanlı ise o da zarar görmesini istemez bebeğin.

Bir de Malesef rahim damarlarımda tıkanıklık çıktı. Bebek beslenemeyecek diye çok endişelendim uzun süre. Sürekli kan sılandırıcı iğne oluyorum. Kimsenin moralini bozmak istemem ama benim durumum cidden çok zor… sessiz kalsam da takip ediyorum. Herkes sağlıkla yavrularını kucağına alsın inşallah.

Eşi sigara kullanan var mı? Bebek doğduğu zaman için nasıl bir çözüm buldunuz? Bizim evde zaten içilmiyor ama sigara içilip eller yıkansa bile kıyafette o koku kalıyor ☹️ aslında eşimden de değil ama annemden yana sigara konusunda çok stresliyim 😭 gece bu saatte uyandım nasıl yapacağım diye düşünüyorum öyle sinir oluyorum ki 🙄 yarın konuşup sigara içme kiyafeti ayarlamalarını sigarayı onunla içip sonra üst degismelerini isteyeceğim içtikten sonra da eller yıkansın. Bebek doğmadan bunu alışkanlık edinmeleri iyi olur yoksa sürekli acaba yaptılar mı diye sorun edeceğim. Alternatif çözümü olan varsa tavsiyelere de açığım
Benim de aynı sorun kayınvalidem de var. Eşime söyleyebiliyorum evde içme içtikten sonra ellerini ağzını yıka vs vs ama kv hemen alınıyor dikkat edeceğini de sanmıyorum balkonda içiyor ama cam balkon açıp havalandırmıyor da olduğu gibi koku eve geri geliyor napcaz bu durumu bilmiyorum

Ismi sectik sonunda Nilay oldu nasil kizlar sizce. Bugun kontrolumuz vardi 36+4 teyiz 3300 olctu doktor ama bilemiyorum tam dogru mu 39 la uyumlu cikti hafta olarak. Doktorum artik haftayaki nstden sonra karar veririz tarihe dedi cok az kaldii heyecan basti ismi seciverdik :-)
Maşsllah kilosu çok güzel benim oğlan 38 de 3300 doğdu
İsim güzel ben olsam tercih etmezdim ama sen içine ne siniyorsa onu koymalısın

Benim de aynı sorun kayınvalidem de var. Eşime söyleyebiliyorum evde içme içtikten sonra ellerini ağzını yıka vs vs ama kv hemen alınıyor dikkat edeceğini de sanmıyorum balkonda içiyor ama cam balkon açıp havalandırmıyor da olduğu gibi koku eve geri geliyor napcaz bu durumu bilmiyorum
Sizin daha zormuş ben en azından söyleyebiliyorum zaten dikkat ediyorlar hep balkonda içiliyor. Bebek doğunca daha da dikkat edilir ama yine de üste sinen dumanı çok kafaya takıyorum ☹️ Siz o balkonu komple açık bırakmayı deneyin yani hiç kapatmayın ben öyle yapıyorum yoksa duman gitmez ki. Balkon hep açık kalsın gün içerisinde evi havalandiriyorum vs dersiniz. Bir diğer çözüm de bebekli ev kuralları listesi yaptım telefona kaydettim bugün kağıda geçirip kapılara asacağım böylece gelen kimse kişisel algılamaz

Bir de Malesef rahim damarlarımda tıkanıklık çıktı. Bebek beslenemeyecek diye çok endişelendim uzun süre. Sürekli kan sılandırıcı iğne oluyorum. Kimsenin moralini bozmak istemem ama benim durumum cidden çok zor… sessiz kalsam da takip ediyorum. Herkes sağlıkla yavrularını kucağına alsın inşallah.
Çok geçmiş olsun. Artık sonlara geldin az daha dayan bebiş sağlıkla gelsin mide bulantılarına da zorluklara da veda edeceksin öyle düşün 🙏 inşallah sağlıkla kucağına alırsın

Öyle düşünme lütfen. Bunları anlatarak kimsenin moralini bozmazsın. Bak çoğumuzun sorunu, korkusu var. İnşallah her şey yoluna girecek. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini🙏🏻. Bir sarılınca insan tüm çektiklerini unutuyor 🥹

Malesef benim hamileliğin kabus gibi geçiyor. Kusmadığım an yok desem yeri… kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama gün sayıyorum resmen 😢😢😢
İlk haftalardan beri kusman geçmedimi yoksa tekrar mı başladı
Allah yardımcın olaun 🤲🏻

Kızlar süt yapan çay var mı bildiğiniz ? Bu satılan teneke kutudaki çaylardan kullandığınız ya da duyduğunuz ?
Artı olarak bir de rezene deneyeceğim hafta da 3 gün rezene diğer günler çay denerim diye düşündüm. Hazır müsaitken alayım sonra almak zor olmasın
Benim sütümü bariz bir şekilde artıran en iyi şey tam yağlı inek sütü olmuştu. Ayriyeten humana stil tea de kullanmıştım arada. Bol yeşillik de artırıyor özellikle marulun olduğu salatalar.

Maşsllah kilosu çok güzel benim oğlan 38 de 3300 doğdu
İsim güzel ben olsam tercih etmezdim ama sen içine ne siniyorsa onu koymalısın
Siz ne koydunuz ismini bizim hastanede baslatildi kimlik islemleri bi anda geldiler sordular bende tuğkan dedim esimde onu istiyodu zaten hazırmış bile kargoya verildi galiba😂

Eşim ve ben ilk gebeliğimi öğrendiğimizde birlikte bıraktık hiç içmedik ama ilk oğlum doğduktan birkaç ay sonra tekrar başladı eşim. Evde içirmedim. Arada dışarda içerdi ama boyle saatler sonra eve geleceği zaman erken içerdi gün içinde koku üzerinde durmazdı. Eve gelmesine yakın içmezdi. Bu gebeliğimde de hiç içmedi. Aynı şekilde olursa sıkıntı yaşamayız. Bebeklerde alerji, astım gelişebiliyor sigara kokusu yüzünden. Bence henüz doğmadan çözüm bulunması gereken bir durum. Eğer içip koku üzerinden dağılana kadar bebekle temas edilmezse bir şey olmaz bence.

Back
X