Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Mama, su ve hurmayla aynı şey değil ki.
Mama bebekler için geliştirilmiş, anne sütüne mümkün olan en benzer şekilde. Evet anne sütü en iyisi deniyor ama binlerce farklı sebepten insanlar emziremeyebiliyor ya da sütleri yetmiyor. Bu durumda ilk 6 aya kadar anne sütü dışında sadece mama öneriliyor. Mama vermek bazen zorunluluk bazen tercih olabilir evet.
Ama yeni doğana katı gıda vermek tercihler arasında yok.
Bal alerji sebebiyle değil, içindeki bir bakteri sebebiyle verilmiyor. Bebeklerde çok ciddi hastalıklara sebep olabiliyormuş allah korusun.

dini bir seyi gerceklestirmek.istiyorsun anladigim kadariyla senin bebegin tabiko senin tercihin benim herhangi bir dini inancm olmadigi icin bana garip geliyor ama kesinlikle saygi duyuyorm sadece mamayla bahsettigin seyleri ayni kefeye koyma arkdasm onerilmemeso baska bisey kesinlikle vermeyin denmesi baska bisey yinede soyluyorum yanlis anlasilmaya sebep olmayalm bebek senin bebegin saygi duyarm 🌸
Arkadaş şekerli suyu sormuş bende hurmada veriyor bazı kişiler dedim uyguladığımdan değil zaten arkadaşta bunu biliyormuş mamaya kesinlikle karşı değilim herkesin sebebi farklı bazen anne sütüne alerjisi olup mamada kullanılma durumu olabiliyor bazısı da sadece kendi tercihinde dolayı kullanabiliyor herşeye saygımız var çok şükür yani yanlış anlaşılmak istemezdim ama sütüm gelmez doktor mama vermek lazım demeyene kadar ben almayacağım tabii bu da biraz risk almak oluyor ama bakalım kısmetimiz de ne varsa o olacak

Kızlar bebişin yüzünü göreyim diye doktora gittim. Karın çevresi iki hafta geride ölçtü. Herşeye baktı tüm değerleri normal ölçüde karın geride dedi cuma günü takipli olduğum hastane ye gitmiştim öyle bişe dememişti bana şaşkınım yani. Suyun da azalmış biraz dedi bol su iç filan dedi çıktım
Canım benim bebeğimin de karın ölçüsü geride haftasına göre kilosu çok iyi olduğu halde dr hiç sorun var demedi normal sınırlarda dedi c.tesi günü.

Kızlar benim rahim boyum biraz kısalmış yatış verdi doktor, biraz da ağrım var NST filan bağlanacak sancın var mı diye, ciğer geliştirici yapılacak inşallah her şey yolunda gider henüz 32. haftadayız daha çok erken 1880 gram olmuş bebiş bana dua edin olur mu.
Geçmiş olsun canım kaç mm ölçtüler ciğer geliştirici yapılırsa sıkıntı olmaz sancı da varsa endol verirler belki haftana uygunsa ama inanıyorum sende güzel haftalarda doğuracaksın

Bende çantamı dün hazırladım eksik çok abartmak istemedim hastane 10 dakika mesafede bı durum olunca gidilip alınır diye düşündüm ona rağmen valiz doldu😊
Öyle oluyor zaten canım şu lazım olur bu lazım olur diyerek dolduruyoruz herşeyden de en az 2 tane koyuyoruz ki bu doğru karar ben oğlumda karnıma bastırmışlardı doğum anında istafra ettim doğumdan sonra üstüm battı yeni doğan bebekte çok altına yapıyor hemen üstü kirlenebiliyor

Canım benim bebeğimin de karın ölçüsü geride haftasına göre kilosu çok iyi olduğu halde dr hiç sorun var demedi normal sınırlarda dedi c.tesi günü.
Ben cuma normal kontrole gittim bişe demedi şimdi çalıştığım hastaneye başka doktora göründüm böyle dedi şaşırdım ya

Niye verme mi demek istiyo
Biberon ve emziği sorduysan evet vermeyin diyorlar ağız yapısını bozuyor diye çok lazım olursa şırınga ya da kaşık kullanırsınız dedi mamayı da ilk sütünüzün gelmesini bekleyin emzirdikçe gelir zaten gelmezse de zaten aç kalmaması için mecbur verilecek

Bende çantamı dün hazırladım eksik çok abartmak istemedim hastane 10 dakika mesafede bı durum olunca gidilip alınır diye düşündüm ona rağmen valiz doldu😊

Öyle oluyor zaten canım şu lazım olur bu lazım olur diyerek dolduruyoruz herşeyden de en az 2 tane koyuyoruz ki bu doğru karar ben oğlumda karnıma bastırmışlardı doğum anında istafra ettim doğumdan sonra üstüm battı yeni doğan bebekte çok altına yapıyor hemen üstü kirlenebiliyor
Dün ben ebelere sordum yedekli kıyafet kişisel bakım dışında bir şeye gerek yok her şey var hastanede boşuna taşıma dediler. Pompa bez, alt değişme örtüsü, mama, biberon filan bunları istemediler. Devlette veriliyor mu bilmiyorum ama çok bir şeye gerek olmuyormuş kıyafet dışında.

Kızlarrr akşama misafirlerim var. İftardan sonra gelecekler sabah bi tatlı yaptım. Şimdi banyoyu temizledim daha hicbir sey yapmadan belim fena ağrıyor🥺🥺🥺

Kızlar bebişin yüzünü göreyim diye doktora gittim. Karın çevresi iki hafta geride ölçtü. Herşeye baktı tüm değerleri normal ölçüde karın geride dedi cuma günü takipli olduğum hastane ye gitmiştim öyle bişe dememişti bana şaşkınım yani. Suyun da azalmış biraz dedi bol su iç filan dedi çıktım
Plesantana baktı mı canım kan akışında sıkıntı var mı falan diye böyle durumlarda peritonologa yönlendiriyorlar genelde sıkıntı olmuyor ben hastanede yatarken kaç kişi bu sebepten dolayı yatıyordu plesanta yaşlanması ya da farklı sebep yoksa korkmana gerek yok ölçüm de şaşabilir benim bebeğinde fl ölçümü geride 32 hafta gözüküyor diğer ölçümler 34 doktorlar bişey demiyor

Dün ben ebelere sordum yedekli kıyafet kişisel bakım dışında bir şeye gerek yok her şey var hastanede boşuna taşıma dediler. Pompa bez, alt değişme örtüsü, mama, biberon filan bunları istemediler. Devlette veriliyor mu bilmiyorum ama çok bir şeye gerek olmuyormuş kıyafet dışında.
Devlette verilmiyor pompayı benim oğlan kuvezde yattığında vermişlerdi ama sağım yap sütün yeterli mi bakalım demişlerdi o zaman biberonda verilmişti ama doğum yaptığım hastanede bişey verilmedi

Devlette verilmiyor pompayı benim oğlan kuvezde yattığında vermişlerdi ama sağım yap sütün yeterli mi bakalım demişlerdi o zaman biberonda verilmişti ama doğum yaptığım hastanede bişey verilmedi
hımm kötüymüş o o zaman bir sürü şey taşımak gerekir. Minnacık bir çanta yaptım ben çıkardım fazla koyduklarımı hep. Biberon filan koymuştum onları da bıraktım

Biberon ve emziği sorduysan evet vermeyin diyorlar ağız yapısını bozuyor diye çok lazım olursa şırınga ya da kaşık kullanırsınız dedi mamayı da ilk sütünüzün gelmesini bekleyin emzirdikçe gelir zaten gelmezse de zaten aç kalmaması için mecbur verilecek
Mamayı hemen vermiyoruz dediler bana da. Zaten normal olursa %99 kendiliğinden geliyor gelmezse de pompa vs tüm yöntemleri deniyoruz en son çare mama veriyoruz dediler. Ebeler ve doktorlar emme konusunda ısrarcı oluyorlarmış. Hemen bir iki denemede olmadı diyip bıraktırmıyorlarmış anladığım kadarıyla

Mamayı hemen vermiyoruz dediler bana da. Zaten normal olursa %99 kendiliğinden geliyor gelmezse de pompa vs tüm yöntemleri deniyoruz en son çare mama veriyoruz dediler. Ebeler ve doktorlar emme konusunda ısrarcı oluyorlarmış. Hemen bir iki denemede olmadı diyip bıraktırmıyorlarmış anladığım kadarıyla
evet bebek emdikçe gelirmiş mama en son çare olmalıymış, en iyisi biz 2,3 hafta önceden kremlere gümüş kapaklara başlayalım ağlayarak emzirmemek için

Evet biz ebeyle 36.haftadan sonra kolestrum sağmaya başlayacakmışız. Süt hemen gelmezse onları shot gibi vericez bebeğe dedi. Siz de doktorunuza/ebenize sorun bence. Kolestrum toplama kitleri var, onlarla toplayıp saklayacağım.

Evet biz ebeyle 36.haftadan sonra kolestrum sağmaya başlayacakmışız. Süt hemen gelmezse onları shot gibi vericez bebeğe dedi. Siz de doktorunuza/ebenize sorun bence. Kolestrum toplama kitleri var, onlarla toplayıp saklayacağım.
Ben bunu sormayı yine unuttum 😁 bir dahaki nst de artık

hımm kötüymüş o o zaman bir sürü şey taşımak gerekir. Minnacık bir çanta yaptım ben çıkardım fazla koyduklarımı hep. Biberon filan koymuştum onları da bıraktım

Evin yakınmış zaten canım lazım görürsen getirtirsin evet doğumdan sonra odaya gelip bakıyorlar emziriyor musun sütün geldi mi diye kontrol ediyorlar

Kızlar benim rahim boyum biraz kısalmış yatış verdi doktor, biraz da ağrım var NST filan bağlanacak sancın var mı diye, ciğer geliştirici yapılacak inşallah her şey yolunda gider henüz 32. haftadayız daha çok erken 1880 gram olmuş bebiş bana dua edin olur mu.
Canım çok geçmiş olsun iyi düşün iyi olsun 🙏
Kızlar prematureydi akstra dikkat ediyordum herşeye. Sizin fikirlerinizi alayım dedim o nedenle. İnşallah zamaninda doğarsa prematureden farklı olacaktir
Doğrudur canım tabiki ben hiç düşünmemiştim ama şimdi daha da dikkat ederim gayet de mantıklı bi durum. Hatta çok pimpirikli olan ben bunu nasıl düşünemedim dedim 🤣🤣
Bizim burdaki çeşmelerden çamur akiyo oyuzden ariticinin suyunu kaynatmayi düşünüyorum bence yaßafiginiz yerin su temizligine bakarak yapın bu seferde bağışıklıklari nasıl gelicek oda ayrı bı konu😊
Doğrudur canım bizim suların problemi kireç sadece ama benim de kafama yatmadı değil 😂
Canım bazen cihazdan cihaza ölçüm farklı olabiliyor ben rapor için bi dra gittim suyun fazla demişti 1 hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde yoo herşey yolunda cihazlar bazen farklı ölçebiliyor dedi. Su için de havuç suyu öneriyolar sanırım
Aynen canım hastanede mama son çare oğlumda da öyle oldu ama bu sefer her ihtimale karşı alıcam yanıma çok ağlatmak istemiyorum sezaryen olacağı için hemen gelmeyebilir sütüm. Ama planlı olacağı için önden sağım yapmayı düşünüyorum bu sefer

Canım çok geçmiş olsun iyi düşün iyi olsun 🙏

Doğrudur canım tabiki ben hiç düşünmemiştim ama şimdi daha da dikkat ederim gayet de mantıklı bi durum. Hatta çok pimpirikli olan ben bunu nasıl düşünemedim dedim 🤣🤣

Doğrudur canım bizim suların problemi kireç sadece ama benim de kafama yatmadı değil 😂

Canım bazen cihazdan cihaza ölçüm farklı olabiliyor ben rapor için bi dra gittim suyun fazla demişti 1 hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde yoo herşey yolunda cihazlar bazen farklı ölçebiliyor dedi. Su için de havuç suyu öneriyolar sanırım

Aynen canım hastanede mama son çare oğlumda da öyle oldu ama bu sefer her ihtimale karşı alıcam yanıma çok ağlatmak istemiyorum sezaryen olacağı için hemen gelmeyebilir sütüm. Ama planlı olacağı için önden sağım yapmayı düşünüyorum bu sefer
Hemen gelir umarım, erken sağım yaparsan mamaya ihtiyaç kalmaz belki de dediğin gibi 🙏

Canım ben düzensiz girebildiğim için görmemişim. Doğum yapmışın hayırlı olsun inşallah en kısa zamanda bebişini alırsın yanına 🙏

Canım ben hastane çantasına Aptamil sıvı mama alıcam. Sonrası için duruma göre bakarım ilk oğlumda almamıştım süt gelmedi çok ağladı hastaneden verdiler ama hemen de vermediler bu sefer alıcam yanıma o yüzden.

İlkinde ben de öyle yaptım ama sonra çok ağlayınca oğlum açlıktan verdik mecburama hastaneden geç verdiler emzir süt gelir falan dediler.

Ben canım ilki zorunlu sezeryandı covid olmuştuk eşimle. Ama bunda direk vajinal istemiyorum sezaryen istiyorum dedim.

Canım benim kızını çok tebrik ederim 🙏 sen riske atma istersen baba zorlasın artık yapacak bişey yok

38e kadar 4 hafta var canım kilo alımı aynı olursa 4 kg üstünde riske atmamak adına genelde sezaryen öneriyorlar.

Canım ben de 11e kadar çalışabilir raporu aldım idarecim istediği için ama bayram dönüşü gitmeyeceğim artık okula mazeret izni yazacak.

Canım ben 3. Katta oturuyorum her gün 1 kaç kez çıkıyorum çok şükür sıkıntı olmadı hiç

Ben çikolata yaptıracağım canım. Bi de boş kolonya şişesi alıp içini dolduracağı ve etiket basacağım kendim. Bi de örgü anahtarlık yapıyorum 🤣 foto ekledim böyle karışık olacak gibi.

Canım benim son 1 2 haftadır ara ara oluyo ağırlık öne gittiği için normal demişti drum farklı bi ağrı olmadığı sürece sıkıntı yok dedi.
Amin canım çok teşekkür ederim 🤲

Back
X