Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    142
Ben fitili bile çok yitemiyorum hemen ucunda bırakıyorum kızlar da bakarken korktu bastırmaya da mecbur baktılar kan korkutucu bugün az bişey yine geldi akıntı öyle yemyeşil değil aslında açık yeşil de enfeksiyon erken doğuma sebep veriyor ya o korkutuyor insanı tetikler diye

arkadaşlar merhaba bu grubu yeni öğrendim. ben de 25. haftadayım. herkese sağlıkla bebeğinizi kucağına almasını diliyorum. tetanoz aşısı konusunda kafam çok karışık. bir doktorum olma dedi diğeri 30. haftadan sonra eczanelerde satılan tdap aşısını ol dedi. sizler bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz? şimdiden teşekkürler.

Canım evet enfeksiyon kesesinin yırtılmasına sebep olup erken doğum riski yaratıyor ama bu basit enfeksiyonlar değil ilerlemiş enfeksiyonlar tehlikeli illaki senden kan almışlardır çok ciddi enfeksiyon olsa CRP çok yüksek çıkardı. Benim idrar yolu enfeksiyonum vardı biraz ilaç bile vermedi su tüketimini biraz arttır düzelir dedi. Vajinal bir enfeksiyon varsa bile ciddi değildir ilaçla düzelir. Bizim her ay düzenli vajinal kültür vermemiz lazım bu yüzden ben en son 2 hafta önce verdim bir sikayetim yok ama belki yine bir sonraki kontrolde ister yine.

Ben oldum ilkini canim 20. Hafyada 2. Dozuda olucam bana iki doktorumda ol dediler

Banada olma dedi olmadım henüz canım

Bende bir tanesini vurdurdum ama ikincisini vurdurup vurdurmamakta kararsızım
Valla bu konuda farklı görüşler var tabi bilemiyorum canım ya . Sağlık işi tavsiyeyede gelmiyor ama doktorun ne dediyse öyle ilerlemekte iyi olabilir bilemiyorum. Allahın izniyle şu son 3 ayımızı da sağlıkla atlatsaydık

Yok canım kan almadı sadece idrar tahlili aldı vajinal kültürü sürüntü şeklinde mi alıyor ben hiç vermedim daha öyle bişey talep edende olmadı oğlumda hemen hemen her hafta gider tahlil verirdim sağlık ocağına bunda gitmiyorum neden kendimi de anlamıyorum

Aynen canım spekulum takmadan kulak çöpü gibi bir şeyi biraz içeri sokup gezdiriyor. Kolay alınıyor. Bi yaptır bence yeşil akıntım oluyor dersen direk yaparlar zaten, bı kere geldi bir daha gelmesi dersen önemsemeyebilirler günde bı kaç kez geliyor de mutlaka kültür ister.

Bu gittiğimde Bi söyleyeyim bakayım canım yaparlarsa cuma günü randevum zaten

Kızlar, şeker için kullandığınız gebelik diyeti varsa paylaşır mısınız?

Merhaba herkese mutlu haftasonlarıkasılma olayını yaşayan arkadaşlarım vardı doktoruma sordum günde 8 kere fln yaşarsın bu haftalar yalancı kasılmalar dedi.10 dk da bir çok sancılı olmadıkca korkma dedi.sizleride bilgilendireyim.Birde idrar testini en son 2 ay önce vermişim.Hiç bir şikayetimiz olmasa bile enfeksiyon çıkabiliyormu idrarda? Tekrar idrar testi vermeme gerek varmı sizce?

Şeker yüklemesi yaptırdınız mı? Ben geçen hafta yaptırdım doktorum hem idrar analizi hem de kültürü aldı. Idrarda sadece enfeksiyona bakmıyorlar çünkü, protein vs de bakılıyor. Anladığım kadarıyla diğer arkadaşların doktorları da almış. Arada bir vermekte fayda var bence pazartesi sağlık ocağında verebilirsiniz.

Selam kızlar iyi haftasonları. Bugün doktor kontrolumuz vardı. Oğluş kilo almış haftasına göre önden gidiyor dedi. 800 gr olmuş. Bu haftalarda açlık tokluk kan şekeri için aile hekimliğine gitmemizi söyledi. Onun dışında sorunumuz yok çok tatlıydı babasına benzicek burnu dudakları falan

Ben günde 10 defa yaşıyorum ama 10 saniye sürüyor benimki normalmiş evet

Merhaba sana da mutlu haftasonlari canım. Benim kasılma değil de böyle karnımda sertleşme oluyor kaskatı oluyor bazen karnım geriliyor gibi ama bu genelde sırtüstü uzandığım zaman oluyor bacaklarimi karnıma çekince de hemen düzeliyor normal diye biliyorum ben de ama Çarşamba kontrolüm var soracağım yine de ben de. İdrarda hiç belirti olmasa bile enfeksiyon çıkabilir ama ciddi enfeksiyon değildir. Benim hiçbir şikayetim yoktu enfeksiyon çıktı ama çok küçük bir enfeksiyon ilaç kullanmaya gerek yok şu tüketimini arttır yeterli demişti doktorum. Ciddi bir enfeksiyon durumunda genelde idrarda yanma kasik ağrısı falan oluyormuş.

Şeker yüklemesi için gitmiştim aslında ,doktorumda aslında karşı değil şeker yüklemesine bende kesinlikle yaptırmak istiyordum.Ancak benim açlık şekerime ,tokluk şekerime ,3 aylık şekerime baktı kan tahilili ile sonra bebeğin göbek çevresine baktı şekerde ileri çıkıyormuş bebek çünkü.ailede hiç şeker öyküsü yok ve 6 kilo aldım ben gerek görmüyorum dedi ölelikle yaptırmadım.

Öyleyse sağlık ocağında idrar tahlili verin bence doktor istemese bile sağlık ocağındaki ebe de bakmak istiyor kan ve idrara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…